ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2000


RELIABLE NEWS FROM THE YEAR 2000...eighteen years of reliability and objectivity!!!
XΡΗΣΙΜΗ,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

Eπικοινωνία στα e.mails: politikimx@gmail.com -mgvavour@gmail.com ..ή στείλτε μας συμπληρωμένη την σχετική φόρμα που θα βρείτε πιο κάτω.

Contact us:politikimx@gmail.com -mgvavour@gmail.com or fill the contact-form
Browse always ONLY: http://politikinews.blogspot.gr

translate

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: Γιατί ο Μπουτάρης προκαλεί τους Ελληνες για το Μακεδονικό με χυδαίες δηλώσεις;Λάβετε την απάντηση στο έγκριτο "protagon"!!!!!..-IMF interesting latest..-CANADA latest..-EcoLeft newsletter..-ΑΧΑΡΝΕΣ:"ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΛΙΖΑ;"με ρωτά δημότης σε συνέχεια σημερινού μου άρθρου....-ΜΑΡΙΑΣ επισημάνσεις:το γερόντιο της Θεσσαλονίκης....-U.S.A.'s interesting latest..-Συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο CNN Greece..-ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΑΡΔΗΝ"...διάλεξη..-"Η Εθνική Εστία" σας προσκαλεί.....-ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ/ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΑΒΟΣ:ΠΟΛΙΤΕΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ Ο Φ Ε Ι Λ Ε Τ Ε ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΕΝΑΝ (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) ΣΩΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ..το Ο Φ Ε Ι Λ Ε Τ Ε!!!..-"ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Συμπέρασμα;" γράφει η Μαρία Χατζηδάκη Βαβουρανάκη..-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: η επιτυχία του ΑΠΟΛΥΤΗ και απο μόνη της συνιστά "μέγιστο,ουσιαστικό μήνυμα"....-ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ....-ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ:"..αυτή η χώρα έχει και κυρίαρχο λαό.."..-

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΕΤΕ ΤΑ POST, ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ Ή ΠΑΤΉΣΤΕ "ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ".

Forget about what you see sometimes in our first page!For "technical" reasons appears posts belonges to the past..century! Please,click on the "first page" “ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ» or use “Aρχειοθήκη ιστολογίου-archive” to read the posts..

Αρχειοθήκη ιστολογίου - archive

XΡΗΣΙΜΗ,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ,
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΛΙΖΑ, ισχυρότατος παράγοντας αναστολής σε μεγάλο βαθμό της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ στις Αχαρνές, παρεμποδίζεται (!!) απο ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ, ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΥΣ, ΚΑΦΕΝΟΒΙΟΥΣ πρώην αρχονταίους της πόλης με μηδενικό έργο!! ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ!!

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΚΑΣΟΛΑ, Δικηγόρου Αθηνών άρθρο.."Κατάργηση δικαστικού ενσήμου προσεχώς, αλλά όχι δικαστικής αστοχίας"

Κατάργηση δικαστικού ενσήμου προσεχώς, αλλά όχι δικαστικής αστοχίας


Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016, 00:01

Του Κωνσταντίνου Παπακασόλα,Δικηγόρου Αθηνών

Τέθηκε προ μηνός σε διαβούλευση η κατάργηση του επαχθούς τέλους δικαστικού ενσήμου στα πολιτικά δικαστήρια. Πιο συγκεκριμένα:
Άρθρο 1 – Κατάργηση δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές
1.Η παράγραφος 3 του άρθρου 7 του ν.δ. 1544/1942 (Α΄ 189), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 70 του ν. 3994/2011 (Α΄ 165) και το άρθρο 21 του ν. 4055/2012 (Α΄51) αντικαθίσταται ως εξής:
«Στο τέλος, που επιβάλλεται κατά το άρθρο 2 του ν. ΓΠΟΗ/1912, δεν υπόκεινται οι αναγνωριστικές αγωγές, καθώς και οι αγωγές για την εξάλειψη υποθήκης και προσημείωσης και εκείνες που αφορούν την ακύρωση πλειστηριασμού».
2. Η διάταξη της προηγούμενης παραγράφου εφαρμόζεται και στις αγωγές που ασκήθηκαν ως καταψηφιστικές πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εφόσον μετατραπούν σε αναγνωριστικές μετά την έναρξη ισχύος του.
Άρθρο 1 – Κατάργηση δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές
To τέλος αυτό είχε επιβληθεί σε όλες τις αστικές  αγωγές, με πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ (2011), ενώ προγενέστερα καταβαλλόταν αφού ευδοκιμούσε δικαστικά η αγωγή, δηλαδή ήταν βεβαία η επιδίκαση της απαίτησης.
Ενώ μετά την θέσπιση του ο πολίτης το κατέβαλλε ανεξάρτητα απ το αν θα του επιδικάζονταν η απαίτηση του και φυσικά σε περίπτωση ήττας δεν αναζητείτο πίσω. Είχε λάβει τη μορφή μη ανταποδοτικού φόρου.
Φυσικά εξ αιτίας ενός τόσο υψηλού τέλους (το ποσοστό του γρήγορα γιγαντώθηκε με διαδοχικές αυξήσεις) και μαζί με τα υπόλοιπα υψηλά δικαστικά έξοδα, είχε σαν συνεπεία πολλοί πολίτες που είχαν αστικές αξιώσεις να παραιτηθούν επί της ουσίας από αυτές, καθώς αδυνατούσαν να καταβάλλουν  τόσο πολλά έξοδα και μάλιστα με το ρίσκο της αποτυχίας, κι ενίοτε ακόμα κι αν ήταν βεβαία η δικαστική επιτυχία!
Παραπλήσιας σημασίας ζήτημα ήταν και τα δικαστικά έξοδα του ηττηθέντος διαδίκου, τα όποια είναι εντελώς απρόβλεπτα και (πρακτικά) στην κρίση του δικαστή.
Μέχρι πρόσφατα συνηθιζόταν να είναι στην πράξη ένα φιξ ποσό  ανάλογα με τον βαθμό του δικαστηρίου η και το ύψος της διαφοράς, αλλά κατόπιν και σχετικής αλλαγής στον κώδικα περί δικηγόρων, ορίστηκαν και αυτά σε ποσοστό επί του αντικείμενου της αγωγής.
Τούτο όμως είναι  εντελώς παράλογο, καθώς καταργεί την ισότητα των οπλών των διάδικων και την πρόσβαση στη δικαιοσύνη (ένας διάδικος κάλλιστα μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να πληρώσει εξ ορισμού υψηλά δικαστικά έξοδα), το όποιον μαζί με την ασταθή στάση των δικαστηρίων οδηγούσε σε ανασφάλεια δίκαιου καθώς σε περίπτωση ήττας ο διάδικος δεν είχε ιδέα τι δικαστικά έξοδα θα επιβαρυνόταν, και κάποιες φόρες ήταν αδικαιολόγητα υψηλά ενώ άλλες ήπια, και μάλιστα σε πανομοιότυπες υποθέσεις.

Όταν ρώτησα σχετικά ανώτατο δικαστικό για την ασυνέπεια αυτή μου απήντησε ότι οι αποφάσεις που βγάζουν  δικαστικά έξοδα φιξ εύλογου ποσού (οι περισσότερες ως τώρα και ορθώς κατ’ εμέ) είναι παράνομες και το ορθόν είναι να βγάζουν ποσοστιαία τα έξοδα επί τη βάση της διαφοράς (το οποίο θεωρώ αντισυνταγματικό).
Βγάλτε άκρη.
Η κυβέρνηση λοιπόν ορθότατα καταργεί το δικαστικό ένσημο στις αναγνωριστικές αγωγές, έτσι οι πολίτες θα μπορούν να επιστρέψουν στις υποθέσεις τους δικαστικά και ασφαλώς να το καταβάλλουν εάν δικαιωθούν.
Παρότι και εδώ υπήρχε μείζον θέμα συνταγματικότητας, τα δικαστήρια δεν στάθηκαν στο ύψος τους (πχ ΠΟΛ.ΠΡ.ΛΕΥΚ. 2014), πλην κάποιων εξαιρέσεων, με συνεπεία να καταδικάζουν πολίτες σε ερήμην παράσταση και να απορρίπτουν τις αγωγές τους ακόμα και όταν αποδεδειγμένα δεν είχαν δυνατότητα καταβολής του ενσήμου.
Σε συνδυασμό με άλλες συναφείς μνημονικές νομολογιακές τους κρίσεις  παρατηρούμε ότι ελάχιστα βοήθησαν τον μέσο πολίτη και δη τον αδύναμο : Το σύνολο των οριζοντίων φορών, αμέσων και έμμεσων , έχουν κριθεί συνταγματικά παρότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Και τούτο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από κανέναν καθώς και η κουτσή Μαρία ξέρει ποσά εκατοντάδες δις έχουν αποθηκευθεί απ τους όντως έχοντες στην χώρα και το εξωτερικό, οι οποίοι ασφαλώς και είναι υπόχρεοι να πληρώσουν τα σπασμένα της χώρας κατά το Σύνταγμα.
Οι πονηροί όμως του ελληνικού κρατιδίου έχουν εφεύρει την ιδέα των οριζοντίων φορών, εισφορών κλπ ώστε να επιμερίζουν τα χρέη της χώρας σε όλο τον ελληνικό λαό.
Παρατηρούμε τελικά όμως ότι όσο κι αν δυσανασχετούμε για τις κυβερνήσεις, τελικά αυτές, η νομοθετική – εκτελεστική εξουσία, είναι μάλλον και οι μόνες που όπως θέσπισαν επαίσχυντα μετρά και φόρους, είναι και οι ίδιες που μπορούν να τους καταργήσουν.
Η δικαστική αργεί αδικαιολόγητα ακόμα και για σπουδαία ζητήματα ενώ στο τέλος επικύρωσε το ΕΕΕΤΗΔΕ, το τέλος επιτηδεύματος κι αλλά πολλά αντισυνταγματικά μέτρα.
Σε κάθε περίπτωση ο νομικός κόσμος και οι πολίτες καλωσορίζουν τέτοιες κινήσεις του νομοθέτη, που αναγνωρίζει το λάθος του (προηγούμενου νομοθέτη) και καταργεί το ακραία αντισυνταγματικό και ρατσιστικό αυτό χαράτσι με την προκαταβολική του μορφή.
Ειδικά για τους αδύναμους πολίτες αλλά και όσους είχαν μεγάλου ύψους αστικές απαιτήσεις η κατάργηση του ενσήμου απομακρύνει το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επιδίωξη της διεκδίκησης τους, χωρίς να εξαρτώνται επιτελούς απ το αν θα το έβγαζε αντισυνταγματικό το δικαστήριο η αν θα το ανέτρεπε μετά από 5 χρόνια το ΣΤΕ.
Ελπίζουμε να ψηφιστεί σύντομα με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, ώστε να προχωρήσουν χιλιάδες υποθέσεις πολιτών που αναστάλθηκαν εξαιτίας της προηγούμενης νομοθετικής ρύθμισης.

Το άρθρο ανήκει στον ιστότοπο https://lawyalty.wordpress.com και θα το βρείτε εδώ:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΡΗΤΕΣ...χωρίς λόγια!!

ΚΡΗΤΕΣ...χωρίς λόγια!!
ΚΡΗΤΕΣ...χωρίς λόγια!!:"ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ"..ελήφθη απο το site ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

ΚΡΗΣΣΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΡΗΣΣΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΚΡΗΣΣΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!Η εικόνα ανήκει στο https://www.newsit.gr του καλού δημοσιογράφου ΝΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2017"

«ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2017»: Δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια αξιοπιστίας, διεθνούς αναγνώρισης, δημοσιογραφικής υπευθυνότητας. Δεκαοκτώ χρόνια μαχών για την πρόοδο του πολίτη που περνά μέσα από την Αλήθεια..18 ολόκληρα χρόνια,ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗ!

κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΤΕΛΗΣ,ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΤΕΛΗΣ,ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ:πως ενας φωτισμένος Καθηγητής τραβάει την κουϊντα των προπαγανδιστών της Ομοφυλοφιλίας

ΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΔΩΡΕΑΝ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΩΡΕΑΝ

ΙΑΤΡΟΙ

ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΣΧΟΒΑΚΗ-Φραγκοπούλου 10, Κηφισιά - 24ωρη Γραμματεία Νοσοκομειακά Περιστατικά-τηλ: 210.6252770 καθώς και κινητό 6945.575287

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ, με εξειδικευμένο συνεργείο σε τιμές κρίσης: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΛΜΑΣ- 6932484875


Η παρούσα ανάρτηση αποτελεί γνώμη της Εφημερίδας και όχι διαφήμιση

Η παρούσα ανάρτηση αποτελεί γνώμη της Εφημερίδας και όχι διαφήμιση
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΗΤΤΑΣ,αν χρειάζεστε ΕΝΤΙΜΟ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ (πατήστε την φωτο για ιστότοπο) κινητό:693 - 6450 078

ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ; ΤΗΛ: 210.2480761 FAX:210.2481405 e.mail: sinergas48@otenet.gr

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 210.2442400 – 6979.002711.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΡΕΣΤΩΡΑΝ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΡΕΣΤΩΡΑΝ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ  ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
Λέει "..με πολύ καλό φαγητό και άριστη εξυπηρέτηση" ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙ!!

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕΤΕ ΦΟΡΤΗΓΟ Ή ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ;

ΟΙΚΑΝΟ ΕΠΕ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ «ΟΙΚΑΝΟ ΕΠΕ».ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210.5584525 , ΣΤΟ FAX: 210.5584526 Ή ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ: 6983.523287.

http://www.oikano.gr/gr/index.php

ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΝ ΤΟ 2011

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ "ΦΙΛΙΚΗΣ" κ. ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΣΤΗΝ 1Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΤΟ 2011, ΠΟΤΕ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΗ!!!

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ "ΦΙΛΙΚΗΣ" κ. ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ  ΣΤΗΝ 1Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΧΑΡΝΩΝ  ΤΟ 2011,...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ: αυτός είναι ο δικός μου (2)

http://politikinews.blogspot.gr/2017/01/2_17.html


"ΕΛΕΝΗ": Μυθιστόρημα της Μαρίας Χατζηδάκη Βαβουρανάκη σε συνέχειες...


http://politikinews.blogspot.gr/2016/08/e-2.html

ΑΧΑΡΝΕΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Ή ΓΕΩΡΓΙΟΣ) ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΕΝ ΕΤΕΙ 1896 και η μεταθανάτια αντιμετώπισή του απο τον τόπο που γεννήθηκε

INTERNATIONAL POLITIKINEWS

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ-ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΗΣ

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω και τώρα που καίγεται η Βαρυμπόμπη. Το ήξερα, το περίμενα. Οι καταπατητές της περιοχής που δρούν εδώ και δεκάδες χρόνια ανενόχλητοι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης δεν έχουν σταματημό, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ.

Θέλοντας να πουλήσουν ό,τι ακόμα προλάβουν και ιδιαίτερα «ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ» χωρίς συμβόλαια και νόμιμες διαδικασίες, δεν θα αφήσουν ούτε ένα χλωρό φύλλο ούτε στην Βαρυμπόμπη ούτε στην Πάρνηθα. Αυτό που τους εμποδίζει είναι ο χαρακτηρισμός «δασικά» των εκτάσεων και αυτόν θα πολεμήσουν με τον δικό τους «μοναδικό» τρόπο. Οι «κωφοί» του τόπου, τα πουλημένα τομάρια που συναινούν δια της σιωπής τους, ή «μυξοκλαίνε» για τα καμένα δάση έχουν τεράστια ευθύνη. Κανείς δεν τους πιστεύει πια και η Πάρνηθα είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ αν δεν γίνει κάτι. Από ποιους; Μόνο στον Δένδια έχω αυτή την στιγμή εμπιστοσύνη, σε κανέναν άλλον. Όλα στον τόπο μου ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ εδώ και 30 χρόνια. Αποχαιρετήστε για πάντα την Πάρνηθα ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ, ποιοι τις κάνουν, με ποιο τρόπο, ποιοι ενέχονται, τι περιουσίες έχουν αποκτήσει, πως πουλάνε, τι έχει απομείνει για να πωληθεί.

Και μόνο αν η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ. Αλλιώς, η Πάρνηθα είναι ήδη ΧΘΕΣ. Όπως και η Βαρυμπόμπη.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

3ο Μνημόνιο

3o MNHMONIO: Διαβάστε το ολόκληρο..

πατήστε εδώ:

https://docs.google.com/file/d/0B6cSqBSkv6F5d3BEUVpuTEw5OHM/edit