"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.. Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Το έτος 2023 δεν θα είναι πια εδώ αλλά εδώ(http://politikinewsaaa.blogspot.com) ως "Η Χρήσιμη Εφημερίδα!!. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:

https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/ ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:https://politikinewsaaa.blogspot.gr/
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

κ. ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ δραστηριότητα..

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο,παρακολούθησε την διεξαγωγή της άσκησης "ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 2/15" που πραγματοποιήθηκε στο Αιγαίο.




Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα, με εντολή που έδωσε τις πρωινές ώρες ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ενεργοποιήσαμε την Άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 2» του 2015. Η σημερινή Άσκηση είχε σκοπό την ανακατάληψη αεροδρομίων του ανατολικού Αιγαίου, ενεργοποίηση του συνόλου της Αεράμυνας της χώρας και κινητοποίηση του συνόλου των Ειδικών Δυνάμεων.

Θέλω να συγχαρώ όσους συμμετείχαν σε αυτή την Άσκηση. Είχα τη χαρά σήμερα τα ξημερώματα να βρεθώ μαζί με τον κ. Αρχηγό στη Λήμνο, τη Χίο και τη Σκύρο, όπου έγιναν οι ρίψεις των αλεξιπτωτιστών των ΕΤΑ και εν συνεχεία προχωρήσαμε στο δεύτερο μέρος της επιχείρησης, μαζί με την Ζ’ ΜΑΚ των Ειδικών Δυνάμεων, στην ανακατάληψη του αεροδρομίου της Ικαρίας.

Ήταν απόλυτα επιτυχής η συμμετοχή των Αξιωματικών, των Υπαξιωματικών, αλλά και των Εθνοφυλάκων. Η ανακατάληψη των αεροδρομίων έγινε σε λιγότερο χρόνο από τους προβλεπόμενους και σχεδιαζόμενους χρόνους. Ο συντονισμός των Ειδικών Δυνάμεων με τις επιτόπιες αρχές ήταν άριστος και οφείλω να πω ότι ήταν άριστος και ο συντονισμός των Εθνοφυλάκων οι οποίοι κινητοποιήθηκαν σήμερα το πρωί.

Ήταν μια άσκηση που διεξάγεται αρκετές φορές το χρόνο, η οποία είναι απαραίτητη για την ετοιμότητα και την εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους εμπλεκόμενους, από τους Αρχηγούς μέχρι και τον Εθνοφύλακα του πιο ακριτικού νησιού. Σήμερα αποδείξαμε, για μία ακόμα φορά, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ανεξαρτήτως της δημοσιονομικής κρίσης, έχουν υψηλό ηθικό, επαγγελματισμό και προασπίζουν με επιτυχία την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση. Είμαστε έτοιμοι για τον πόλεμο, για να διασφαλίσουμε την ειρήνη, γιατί η ειρήνη διασφαλίζεται μόνο όταν είσαι απόλυτα έτοιμος να αντιμετωπίσεις την οποιαδήποτε πρόκληση».
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, παρέστη στη Σύμη στις εκδηλώσεις για την Επέτειο της 8ης Μαΐου 1945.


«Πέρασαν πολλά χρόνια από την Απελευθέρωση και τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι βρίσκονται μαζί μας οι τελευταίες γενιές των πολεμιστών του Ιερού Λόχου, που μας έκαναν την τιμή να μας συνοδεύσουν μαζί με τη Στρατιωτική Ηγεσία.

Τιμούμε τους νεκρούς μας, τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν και έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και θυμόμαστε ότι αυτός εδώ ο τόπος, είναι ένας τόπος που δεν αντέχει κατακτητές, είτε αυτοί οι κατακτητές έρχονται με πολεμικά μέσα είτε έρχονται με οικονομικά μέσα. Στον τόπο αυτό δεν πιάνει κατακτητής και αυτό πρέπει να το καταλάβουν και όσοι προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο να πλήξουν την εθνική κυριαρχία ή την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ενωμένες με τον ελληνικό λαό, είναι παιδιά του ελληνικού λαού. Με την ευλογία της Εκκλησίας θα συνεχίσουμε να γιορτάζουμε αυτές τις επετείους, θα διαφυλάξουμε την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα - και ως Δωδεκανήσιος - όλο το λαό που συμμετείχε σήμερα σε αυτές τις εκδηλώσεις. Αν δείξει κανείς την εικόνα - και ελπίζω ότι θα το κάνετε αυτό στα μέσα ενημέρωσης - θα δει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που οι πολίτες είναι ενωμένοι με κοινά ιδανικά, με ιστορία και γεννημένοι πάνω σε χώμα που είναι ποτισμένο με αίμα. Σέβονται τη σημαία και τη Δημοκρατία».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Τι έχετε να πείτε στην απέναντι χώρα με αφορμή την παρουσία σας εδώ σήμερα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μακάρι να αντιληφθούν ότι είναι προς όφελος όλων να ζήσουμε ειρηνικά. Θα ήταν ευχής έργο να σταματήσουν οι προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα και να μπορούμε να συνυπάρξουμε μέσα σε έναν τόπο ο οποίος είναι ευλογημένος από τον Θεό. Από εκεί και πέρα, όμως, κάθε πρόκληση θα απαντάται. Μακάρι να μην υπάρχουν προκλήσεις.
Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο, για να διασφαλίσουμε την ειρήνη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν την ειρήνη και αυτό που επιθυμεί και η Κυβέρνηση είναι να διασφαλίσουμε το διάλογο και την ειρήνη, χωρίς βέβαια να παραχωρούμε ούτε σπιθαμή από τα δικαιώματά μας και την εθνική μας κυριαρχία.
Σας ευχαριστώ πολύ.


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, παρέστη στην τελετή ενεργοποίησης λειτουργίας της Διακλαδικής Διοίκησης Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού "Δεινοκράτης" (πρώην ΜΟΜΑ), με επιχειρησιακό τίτλο ΔΙΔΕΡΓΩΝ, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Μηχανικού στο Λουτράκι.


Στην ομιλία του είπε τα εξής:

«Σεβασμιώτατε,

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα,

Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας της Κορίνθου, εκπρόσωποι των αρχών,

Στρατηγοί, Πτέραρχοι, Ναύαρχοι, που βρίσκεστε σήμερα εδώ και μας τιμάτε με την παρουσία σας,

Είμαστε σήμερα εδώ με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, για να εγκαινιάσουμε τη Διακλαδική Διοίκηση Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού, με διακριτικό τίτλο «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» και ιστορικό τίτλο «ΔΕΙΝΟΚΡΑΤΗΣ».

Με τη δημιουργία της «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» παίρνει σάρκα και οστά, η προγραμματική μας υπόσχεση να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες δυνατότητες των Ενόπλων μας Δυνάμεων στην υπηρεσία του ελληνικού λαού και προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Είναι σημαντικό ότι η τελετή λαμβάνει χώρα στην Ιστορική Σχολή του Μηχανικού, στο Λουτράκι, εδώ δηλαδή, που ξεκίνησε η εκπαίδευση των πρώτων χειριστών μηχανημάτων οδοποιίας, εδώ που ξεκινούσε την εκπαίδευσή του το προσωπικό των σπουδαίων, σε προσφορά στον τόπο μας, υπηρεσιών ΜΟΜΑ (Μεικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης) και ΣΥΚΕΑ (Στρατιωτική Υπηρεσία Κατασκευής Έργων Ανασυγκρότησης),

Η νέα αυτή υπηρεσία δεν αποτελεί μια απλή αναβίωση των αντιστοίχων υπηρεσιών του παρελθόντος, άλλωστε άλλοι καιροί και άλλα δεδομένα, αλλά μια σύγχρονη υπηρεσία προσαρμοσμένη στις νέες απαιτήσεις και ένα ακόμη βήμα προς τη διακλαδική συνεργασία και τη συνέργεια των κλάδων και των μέσων, για ακόμη καλλίτερα αποτελέσματα.

Όπως αντιλαμβάνεστε το έργο αυτό είναι σύνθετο. Υπάρχουν θέματα νομικά, θέματα προσωπικού και εξοπλισμού, εκπαίδευσης, διαδικασίες και προϋποθέσεις ανάληψης Έργου, τα οποία τα αντιμετωπίζουμε με σχέδιο νόμου, που έχει ετοιμαστεί, και προβαίνουμε στις δέουσες ενέργειες. Εντός των επομένων ημερών το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων και ζητώ, από εδώ, τη στήριξη όλων των κομμάτων για αυτό το μεγάλο εθνικό έργο.

Επειδή, όμως, δεν είμαστε από αυτούς που κάνουν «πολιτική διακηρύξεων», που ανακοινώνουν κάτι και μετά το αφήνουν να ξεχαστεί ή εξαντλούν το «μεταρρυθμιστικό» τους έργο σε εξαγγελίες και τη δημιουργία «επιτροπών», δώσαμε τη λύση αυτής της μεταβατικής φάσης, που είναι άμεση, αποτελεσματική και λειτουργική.

Έτσι, από σήμερα, ένας Λόχος του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού και Κλιμάκιο της 206 Πτέρυγας Αεροπορικής Υποστήριξης δύνανται να αναλαμβάνουν αποστολές, ανάλογα βέβαια με τις δυνατότητές τους, μέχρι να ολοκληρωθεί η συγκρότηση των δύο Μονάδων, που θα αποτελέσουν την οργανική της δύναμη, και θα έχουν την έδρα τους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Έχουμε, παράλληλα, ετοιμάσει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, διότι θέλουμε και η υπηρεσία να μπορέσει να λειτουργήσει σε σωστές βάσεις, και να έχει διάρκεια, για να υπηρετήσει τους κοινωφελείς σκοπούς για τους οποίους τη δημιουργούμε. Ένα θεσμικό πλαίσιο που εγγυάται ότι θα λειτουργήσει με διαφάνεια, με σεβασμό στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και τις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού.

Για αυτό και θέλω να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι δεν δημιουργούμε κάτι που θα ανταγωνιστεί τον ιδιωτικό τομέα. Είμαστε, όμως, εδώ, για να συμπληρώσουμε τον ιδιωτικό τομέα, να καλύψουμε κενά της ακριτικής Ελλάδας, την οποία πολλές φορές έχει εγκαταλείψει ο ιδιωτικός τομέας. Να συνεισφέρουμε σε έργα οδοποιίας, εγγειοβελτιωτικά και αποκατάστασης ζημιών.

Είχαμε κάνει γνωστό, από την αρχή, ότι βασική πτυχή της πολιτικής μας αποτελεί η ευρεία συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε δράσεις υπέρ του κοινωνικού συνόλου, σε δράσεις υπέρ των ακριτικών μας περιοχών.

Θεωρούμε την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων εξαιρετικά σημαντική, ειδικά την περίοδο αυτή της δημοσιονομικής κρίσης. Για τους λόγους αυτούς και σε ένδειξη τιμής των ακριτών μας, που βρίσκονται μόνιμα στις εθνικές επάλξεις - όπως σήμερα στην Άσκηση από την οποία επιστρέφουμε, από τη Λήμνο, τη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία, όπου συμμετείχαν και Μονάδες της Εθνοφρουράς - επιλέξαμε να δώσουμε στην 1η Μονάδα την ιστορική ονομασία «Η Κυρά της Ρω» και στη 2η Μονάδα «Η Κυρά των Μαρασίων». Δύο Ελληνίδες οι οποίες σήκωναν ψηλά τη σημαία στα νησιά υπερασπίζοντας την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, έστω και άοπλες, με μεγάλο όμως όπλο την ελληνική ψυχή.

Οι ονομασίες, όπως αντιλαμβάνεστε, επελέγησαν προκειμένου να τιμηθούν οι δύο εμβληματικές γυναικείες προσωπικότητες της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας, οι οποίες έταξαν τη ζωή τους στην υπηρεσία του Έθνους. Αξίζει κανείς να επισκεφθεί το νησί τη Ρω που σήμερα διαφυλάττουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για να δει ότι κάθε μέρα στον τάφο της Κυράς της Ρω ένας στρατιώτης αφήνει πάντα ένα λουλούδι.

Στο σημείο αυτό, θέλω να διευκρινίσω ότι δεν αλλάζει κάτι στο θέμα της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και άλλων περιπτώσεων εκτάκτων αναγκών. Αυτή θα υλοποιείται στο πλαίσιο του σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» και θα στηρίζεται στις υφιστάμενες δομές, των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Όπως έγινε με το σεισμό στην Κεφαλονιά και με τις πλημμύρες στον Έβρο, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις απέδειξαν ότι μπορούν να βρίσκονται δίπλα στους πολίτες και να προσφέρουν ένα πολύτιμο έργο.

Βεβαίως, ο νέος Φορέας, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών θα ενεργεί επικουρικά, εφόσον απαιτηθεί. Έτσι αυξάνουμε τις εθνικές δυνατότητες και μειώνουμε τους χρόνους αντίδρασης.

Ο σχεδιασμός μας προβλέπει η «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» να ενισχυθεί άμεσα σε προσωπικό και μέσα, πέρα και από αυτά που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Ο εξοπλισμός θα προέρχεται από ανακατανομή πλεονάζοντος υλικού από φορείς του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, προμήθεια από τον ΟΔΔΥ ή μέσω διακρατικών συμφωνιών. Ήδη φίλιες και σύμμαχες χώρες εξετάζουν τη δυνατότητα χορήγησης σύγχρονων μηχανημάτων για την ενίσχυση της Διακλαδικής Διοίκησης.

Θέλω σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, ο οποίος υποσχέθηκε ότι εντός σύντομου χρονικού διαστήματος θα έχουμε μεγάλο αριθμό συστημάτων και μέσων, που θα εξοπλίσουν αυτή την 1η Μονάδα, όπως επίσης και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου θα έχω τη δυνατότητα στις 21 Μαΐου να συνομιλήσω με τον Υπουργό Άμυνας, έχοντας ήδη υποβάλει το αίτημα για βοήθεια σε τέτοιου είδους μέσα και μηχανήματα.

Θέλω να σας πω ότι του χρόνου τη μέρα που θα γιορτάζουμε τα εγκαίνια της Μονάδας θα βλέπετε μία διαφορετική Μονάδα. Θα είναι γεμάτη από μέσα, αλλά και από προσωπικό. Επίσης, έχουμε σκοπό να δώσουμε σε στρατεύσιμους εξειδικευμένους στα έργα, είτε χειριστές μηχανημάτων είτε επιστήμονες μηχανικούς και αρχιτέκτονες, τη δυνατότητα να επεκτείνουν τη θητεία τους για δύο ή τρία χρόνια, προκειμένου να υπηρετήσουν ειδικά σε αυτή τη Μονάδα, αλλά και σε άλλες Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάθεση έργου στις δύο Μονάδες, πραγματοποιείται υπό την αυστηρή προϋπόθεση της ολοκλήρωσης της μεταβίβασης, στον προϋπολογισμό της «ΔΙΔΕΡΓΩΝ», της πίστωσης που διατέθηκε.

Επίσης, εάν και εφόσον με το πέρας του έργου διαπιστωθεί ύπαρξη υπολοίπου, στην πίστωση που διατέθηκε, τμήμα του δύναται να μεταφέρεται στα Μετοχικά Ταμεία, σύμφωνα με ποσοστό που θα καθορισθεί.

Σεβασμιώτατε,

Κυρίες και Κύριοι,

Γνωρίζουμε πολύ καλά, την αποστολή μας που είναι η διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας και εθνικής ανεξαρτησίας, των συμφερόντων άμυνας και ασφάλειας της χώρας. Αλλά δεν λησμονούμε, ότι η υψηλού επιπέδου κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων ενισχύει τους δεσμούς με την κοινωνία, αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας και σφυρηλατεί την κοινωνική συνοχή.

Δεν επιβιώνουν Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς τους ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία. Την κοινωνία, τον Ελληνικό λαό, τους ακρίτες μας, την πολιτεία και το Έθνος μας υπερασπιζόμαστε και υποστηρίζουμε, και γι αυτά αγωνιζόμαστε. Και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα, στη δημοσιονομική αυτή καμπή, θεωρούμε επιβεβλημένο να συσπειρωθούμε, Ένοπλες Δυνάμεις, κρατικές δομές, τοπική αυτοδιοίκηση, και όλοι οι φορείς της πατρίδας μας.

Ο ελληνικός λαός θέλει αποτελέσματα, θέλει να ξεπερνούμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια, να αλλάζουμε χρόνους αντίδρασης, να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, να προβλέπουμε και να προετοιμαζόμαστε.

Αυτή είναι η δουλειά ενός σύγχρονου κράτους και είναι ο μόνος τρόπος επιβίωσής του.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού και όλους τους εμπλεκόμενους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Στρατιώτες για την άμεση ανταπόκριση και τον επαγγελματισμό με τον οποίο εργάστηκαν για να είμαστε εδώ σήμερα και να κάνουμε πράξη σημαντικά έργα, που τα έχει ανάγκη ο τόπος.

Από τις πρώτες κιόλας Σειρές Κατάταξης που έρχονται, εξειδικευμένοι στον τομέα των έργων, από όλα τα Όπλα, θα αποσπώνται κατευθείαν στις Μονάδες της «ΔΙΔΕΡΓΩΝ», προκειμένου να στελεχώσουμε τις Μονάδες αυτές και να αρχίσουν τα έργα από σήμερα το μεσημέρι. Πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση, το πρώτο έργο, το οποίο έχει επιλεγεί, να παραδοθεί μέσα στον Ιούλιο.

Σας ευχαριστώ πολύ. Χριστός Ανέστη».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερα σημαντική μέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Από αυτό το ιστορικό στρατόπεδο της Σχολής Μηχανικού αναβιώνει, όπως είχαμε υποσχεθεί και πριν από τις εκλογές, η νέα ΜΟΜΑ. Η νέα σύγχρονη διακλαδική μονάδα, η οποία θα αναλάβει σε καιρό ειρήνης να κάνει εκείνα τα έργα τα οποία δεν αναλαμβάνει ο ιδιωτικός τομέας. Έργα τα οποία έχουν γίνει στην Ελλάδα, από τις Ένοπλες Δυνάμεις, από το Στρατό, ιδίως σε νησιά και ορεινές περιοχές, έχουν διατηρηθεί μέχρι σήμερα. Μετά τη δημοσιονομική κρίση υπάρχουν νέες ανάγκες. Βλέπουμε να έχουν εγκαταλειφθεί νησιά, ορεινοί δρόμοι και οι τοπικές κοινωνίες έχουν ανάγκη την παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Αεροπορίας και Ναυτικού, τους Αξιωματικούς του Μηχανικού και τον Διοικητή της 1ης Μονάδας για τη σημερινή τους παρουσία εδώ και για το έργο που έχει γίνει, το οποίο θα συνοδευτεί από το σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή και αρχίζουν άμεσα τα έργα.

Αυτές οι νέες υπηρεσίες της «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» θα ενισχυθούν με πολλά μέσα, τα οποία θα διατεθούν είτε από τα υφιστάμενα στον ελλαδικό χώρο σε περιφέρειες, δήμους, στον ΟΔΔΥ, σε κρατικές υπηρεσίες, που δεν τα χρησιμοποιούν, είτε με μηχανήματα που θα αγοραστούν από κονδύλια που θα έρθουν σε αυτή την υπηρεσία από έργα που θα αναληφθούν, αλλά και από βοήθεια από φίλους και συμμάχους.

Ήδη, η ανταπόκριση είναι τεράστια. Σε λίγες ημέρες θα μπορούμε να κάνουμε δηλώσεις για συγκεκριμένο αριθμό μηχανημάτων, τα οποία θα δοθούν στις Μονάδες του Μηχανικού σε διακλαδικό επίπεδο. Και βεβαίως υπάρχει και μία άλλη πολύ σημαντική κοινωνική παροχή, η δυνατότητα που θα δοθεί στα νέα παιδιά, στους στρατεύσιμους, οι οποίοι θα υπηρετήσουν τη θητεία τους, να μπορούν να φύγουν από τις Ένοπλες Δυνάμεις με ένα πτυχίο, το οποίο θα χρησιμοποιήσουν για να εργαστούν αύριο.

Χειριστές μηχανημάτων, αυτοκινήτων και μεγάλων φορτηγών, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα, με το νέο θεσμό τον οποίο ήδη δημιουργήσαμε, να επεκτείνουν τη στρατιωτική τους θητεία με μία έμμισθη παρουσία στις Ένοπλες Δυνάμεις, για δύο ή τρία χρόνια, που θα τους δώσει τη δυνατότητα από τη μία πλευρά να συνεισφέρουν στο κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και από την άλλη μόλις αποχωρήσουν από τις Ένοπλες Δυνάμεις να μπορούν αυτή την εμπειρία να μην τη θεωρούν ως χαμένο χρόνο - όπως λένε κάποιοι - αλλά ως μία πολύτιμη εμπειρία και ένα εργαλείο για το αύριο, για ολόκληρη τη ζωή τους.

Θέλω να ευχαριστήσω, επίσης, τους τοπικούς φορείς της Κορίνθου, αλλά και της Πελοποννήσου, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας, καθώς και τους απόστρατους του Μηχανικού που παρευρέθησαν σήμερα εδώ και ήταν συγκινητική η παρουσία τους».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tι είναι η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της. Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε και στηρίζει τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε και πράττει το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε και οφείλει.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, δίνει βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στηρίζει τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, προβάλλει με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημερώνει για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης –πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοσή της, είναι ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Είναι ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν τυγχάνει οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν έχει χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Τυγχάνει όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενεί ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη, πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και προχώρησε με μοναδική επιτυχία στην ηλεκτρονική παρουσία -με παγκόσμια εμβέλεια- της έκδοσης «ΑΘΥΒΟΛΕΣ 2003-2022», μια φιλόδοξη ΚΡΗΤΙΚΗ Πολιτιστική Παρουσία όχι μόνο για την Κρήτη, όχι μόνο για την Χώρα μας, αλλά όλη την Γη, όπου ζουν και αναπνέουν μοναδικά παιδιά της, οι Κρήτες και οι Κρήσσες της και ανθίζουν σαν λουλούδια τα Ήθη και τα Έθιμά της.

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκει, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

Acharnon Gordium Bond

Acharnon Gordium Bond
Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

Η "ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

AΡΘΡΑ «Αcharneon Gordium Bond» blog ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ στον ΔήμοΑχαρνών

1)ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: «..ως προς τη λειτουργία του νέου Κοιμητηρίου Δήμου Αχαρνών»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/02/blog-post_99.html

2)ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΛΙΖΑΣ"; ρωτούν ξανά και ξανά οι δημότες Αχαρνών!ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post.html

3)ΑΧΑΡΝΕΣ: ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ2007 ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/2007.html

π.Δημάρχου κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ, προφίλ:

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_27.html

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Αcharnes Gordium Bond:απάντηση σε αναγνώστη: -«Γιατί δεν υπάρχουν Εφημερίδες σε μια τόσο μεγάλη πόλη;»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond.html

Πως κατασκευάζονται "ένοχοι" ..σενάρια απίστευτα..

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html


Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

"Acharnes Gordium Bond": απαντήσεις σε αναγνώστες

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_49.html

"Acharnon Gordium Bond":επερχόμενο άρθρο με τίτλο "ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_14.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnes Gordium Bond:"Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΓΚΤΟΣ.." γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝAΚΗ σε ταλαίπωρο αναγνώστη

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharne-gordium-bond.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharneon Gordium Bond: απάντηση σε αναγνώστη για τον ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bondq.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnon Gordium Bond:Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ Ανοιχτή Επιστολή προς τα μέλη του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-Διοικητικού Συμβουλίου Αχαρνών με θέμα:"...ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ από τον τ. Δήμαρχο κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_80.html

Αcharnes Gordium Bond-Για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και την ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ "Σενάριο 1ο: Γράφει η σεναριογράφος Μ.Χ.Β"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ BLOG THΣ:Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bond-blog.html

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ-ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΗΣ

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω και τώρα που καίγεται η Βαρυμπόμπη. Το ήξερα, το περίμενα. Οι καταπατητές της περιοχής που δρούν εδώ και δεκάδες χρόνια ανενόχλητοι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης δεν έχουν σταματημό, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ.

Θέλοντας να πουλήσουν ό,τι ακόμα προλάβουν και ιδιαίτερα «ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ» χωρίς συμβόλαια και νόμιμες διαδικασίες, δεν θα αφήσουν ούτε ένα χλωρό φύλλο ούτε στην Βαρυμπόμπη ούτε στην Πάρνηθα. Αυτό που τους εμποδίζει είναι ο χαρακτηρισμός «δασικά» των εκτάσεων και αυτόν θα πολεμήσουν με τον δικό τους «μοναδικό» τρόπο. Οι «κωφοί» του τόπου, τα πουλημένα τομάρια που συναινούν δια της σιωπής τους, ή «μυξοκλαίνε» για τα καμένα δάση έχουν τεράστια ευθύνη. Κανείς δεν τους πιστεύει πια και η Πάρνηθα είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ αν δεν γίνει κάτι. Από ποιους; Μόνο στον Δένδια έχω αυτή την στιγμή εμπιστοσύνη, σε κανέναν άλλον. Όλα στον τόπο μου ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ εδώ και 30 χρόνια. Αποχαιρετήστε για πάντα την Πάρνηθα ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ, ποιοι τις κάνουν, με ποιο τρόπο, ποιοι ενέχονται, τι περιουσίες έχουν αποκτήσει, πως πουλάνε, τι έχει απομείνει για να πωληθεί.

Και μόνο αν η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ. Αλλιώς, η Πάρνηθα είναι ήδη ΧΘΕΣ. Όπως και η Βαρυμπόμπη.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ