ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ'14
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
Απαραίτητες για κάθε παράταξη από κάθε άποψη, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την οικονομική κατάσταση και το γεγονός ότι η εγκύκλιος των εκλογών δεν έχει δημοσιευτεί. Εγκαίνια σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις έκανε ο Γιάννης Κασσαβός παρουσιάζοντας και 60 περίπου υποψήφιους Συμβούλους. Η προσέλευση στο κέντρο όπου και πραγματοποίησε την εκδήλωση κυμάνθηκε σε πολύ καλό επίπεδο πλησιάζοντας τις προσδοκίες της παράταξης του.
Επόμενος υποψήφιος που πραγματοποίησε παρόμοιου τύπου εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος, ο οποίος ακολούθησε κι αυτός την πεπατημένη παρουσιάζοντας τους υποψηφίους Συμβούλους του σε μια αίθουσα στην οποία ο αριθμός των παρευρισκομένων έφτασε σε αριθμό περίπου τους 600.
Ακολούθησε ο Αθανάσιος Κατσιγιάννης πραγματοποιώντας μια συγκέντρωση πολύ μικρή σε καφέ της πλατείας, άρα δεν υπολογίζεται για συγκέντρωση προεκλογική ή παρουσίασης τουλάχιστον μεγάλου μέρους του ψηφοδελτίου του.
Χρονικά ακολούθησε αυτή της παράταξης «Αχαρνείς» που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία δεν είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, αλλά και δεν μπορούμε ν’ αναφέρουμε αριθμό παρευρισκομένων αφού δεν είμαστε παρόντες.
Ο επόμενος ήταν ο Σπύρος Ι. Βρεττός. Η αίθουσα στην οποία πραγματοποίησε την εκδήλωσή του αποδείχτηκε πολύ μικρή για την αθρόα προσέλευση η οποία και ξεπέρασε σε αριθμό τους 1000 παρευρισκομένους.
Βέβαια παρέλειψα να αναφέρω τον κ. Γρηγοριάδη ο οποίος είχε πραγματοποιήσει και αυτός τέτοια εκδήλωση και μάλιστα πρώτος αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με τις πιο πρόσφατες, λόγω ακριβώς του χρόνου που έγινε.
Όλες αυτές οι συγκεντρώσεις-εκδηλώσεις έχουν συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους η κάθε παράταξη πραγματοποιεί. Κοινός λόγος σε όλους είναι να «τεστάρουν» την πρόθεση των Δημοτών και αν εξασφαλίσουν μεγάλη προσέλευση να δημιουργήσουν κλίμα νίκης στους υπόλοιπους ψηφοφόρους ώστε να παρασυρθούν από το ρεύμα, καθώς όλοι θέλουν να είναι με τον νικητή. Σωστό η λάθος, είναι κριτήριο και αφού είναι, οι παρατάξεις το μετέρχονται.
Η κούρσα λοιπόν βάσει της προσέλευσης σ’ αυτές της συγκεντρώσεις δημιουργεί μια κατάταξη την οποία κανένας τουλάχιστον από τις παρατάξεις δεν μπορεί και δεν νομιμοποιείται ν’ αμφισβητεί. Αν το κάνει έχει εκ των προτέρων χάσει όπως έχει χάσει και όποιος επαναπαύεται στην πρωτιά των εκδηλώσεων.
Έτσι η κατάταξη έχει ως εξής:
Πρώτος και με διαφορά ο Σπύρος Ιωάννου Βρεττός και η παράταξη του «ΑχαρΝΕΩΝ Ελπίδα».
Δεύτερος ο Σωτήρης Ντούρος “για την πόλη μας”
Τρίτος ο Κασσαβός Γιάννης με την «ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί πολίτες».
Τέταρτος ο Καμπόλης Οδυσσέας με την «Αχαρνείς Αυτόνομη Δημοτική Παράταξη»
Πέμπτος ο Γρηγοριάδης Παναγιώτης με την «Νέα Δύναμη»
Έκτος ο Κατσιγιάννης Αθανάσιος με την «Νέα πόλη Νέα πνοή»
Απομένουν η Λαϊκή Συσπείρωση και η παράταξη της κ. Μπράχου που δεν μπορούν να «καταταγούν» αφού δεν έχουν κάνει καμιά τέτοια σύναξη.
Εάν θεωρηθεί ως πιθανότητα αυτή η σειρά να διατηρηθεί μέχρι τέλους και με δεδομένο ότι οι ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τότε στο δεύτερο γύρω καλούνται να μονομαχήσουν ο Σπύρος Ιωάννου Βρεττός με τον Σωτήρη Ντούρο. Εκεί ο καθένας μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα του και ποιόν θα ήθελε για νικητή.
Η κατάταξη όμως μπορεί να ανατραπεί καθώς οι παρατάξεις έχουν ακόμη δυόμισυ μήνες, τους πλέον δυναμικούς και αποφασιστικούς να διανύσουν και όσες έχουν περιθώρια βελτίωσης να κερδίσουν επιπλέον «έδαφος». Δεν μένει παρά να περιμένουμε. Η ρευστότητα εκτίμησης της κατάστασης είναι γεγονός που πηγάζει από το ότι οι παρατάξεις είναι καινούριες ή έχουν αλλάξει τους παλιούς με νέους υποψηφίους χωρίς προηγούμενη σταθερά ψήφων. Εκτός ίσως της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ακόμη και ο Κασσαβός έχει αλλάξει στο μεγαλύτερο μέρος τους συνεργάτες –υποψηφίους πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Γιατί το έκανε αυτό μόνο ο ίδιος μπορεί ν’ απαντήσει ή όσοι από τους παλιούς δεν συμμετέχουν τώρα. Το ίδιο ισχύει και για τον Ντούρο, αφού του έφυγε η ραχοκοκαλιά της παράταξης του και αναγκάστηκε να τους αντικαταστήσει όπως- όπως. Όλα αυτά ισχύουν και για τις υπόλοιπες παρατάξεις και το γεγονός ότι φαβορί δεν υπάρχει ή δεν υπάρχουν. Σε ένα μήνα από τώρα ΝΑΙ.
Περιπτώσεις «συνεργασιών» της δεύτερης Κυριακής είναι προβλέψιμες σε επίπεδο αρχηγών αλλά όπως είπα πιο πάνω όχι σε επίπεδο πλατιάς μάζας ψηφοφόρων. Με δεδομένη όμως την προϊστορία πρέπει αυτό το ενδεχόμενο να μην αποκλειστεί, όπως δεν πρέπει ν’ αποκλειστούν και ανομολόγητες συμπράξεις. Επομένως η μοναδική σταθερά κάθε παράταξης είναι η δυναμική και η αποδοχή του Αρχηγού και των υποψηφίων Συμβούλων. Εκεί πρέπει να επικεντρώσουν την προσοχή τους οι Δημότες και τα επιτελεία των παρατάξεων. Βεβαίως υπάρχουν και άλλες παράμετροι, και άλλες πρακτικές και η περίπτωση λαθών που καθορίζουν σημαντικά από εδώ κι εμπρός το μέλλον κάθε παράταξης ή Συμβούλου ανάλογα με την ποιότητα ή το επίπεδο του. Το μόνο που δεν έχει σημασία εκτός της παράταξης «Λαϊκής Συσπείρωσης» που πρόσκειται στο ΚΚΕ και της παράταξης «Αχαρνείς» που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κομματική ταυτότητα. Το βλέπουμε στις επιλογές των Συμβούλων από τους Αρχηγούς αλλά και τους Αρχηγούς που αποφεύγουν κομματικούς εναγκαλισμούς οι οποίοι μόνο ζημιά μπορούν να προσφέρουν στην παρούσα φάση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου