"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.. Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Το έτος 2023 δεν θα είναι πια εδώ αλλά εδώ(http://politikinewsaaa.blogspot.com) ως "Η Χρήσιμη Εφημερίδα!!. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:

https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/ ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:https://politikinewsaaa.blogspot.gr/
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΕΩΤΕΡΑ ...και καταθλιπτικά!! ή άλλω πως..ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΑΦΟΥΞΕΝΙΔΗΣ!!!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πριν ξεκινήσουμε την μακροσκελή μας ανακοίνωση (ζητούμε συγνώμη εξαρχής γι' αυτό) και αφού σας ευχηθούμε καλό μήνα, να κάνουμε μια απλή υπενθύμιση.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΙΚΑ 8,5 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ*
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΕΒΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ*
ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ;
* οι οφειλές αφορούν την πτωχυμένη ΚΕΔΑ και την νεοϊδρυθείσα ΚΕΠΕΔΑ χωρίς να εκλαμβάνονται επιδόματα, υπερωρίες κλπ.


Αισθανόμαστε την ανάγκη και την υποχρέωση απέναντι στους εργαζόμενους , στους φορείς και στους εαυτούς μας να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

Η ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΩΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΠΕΔΑ

Ουδέποτε οι ανακοινώσεις μας ή οι παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο στηρίχθηκαν στη μεταφορά κατ' ιδίαν διαλόγων. Είναι σαφές ότι η μεταφορά κατ' ιδίαν διαλόγων δεν δύναται να τεκμηριώσει τα λεγόμενα κανενός. Αντιθέτως στηριζόμαστε πάντα σε γεγονότα και σε όσα δημόσια λέγονται.

Από τις 22/12/2009 έως τις 4/1/2010 υπάρχουν τα εξής γεγονότα:
1. Εκδίδεται η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων υπέρ των εργαζομένων.
2. Αποστέλλονται τα εντάλματα πληρωμής, που αφορούν τα ασφαλιστικά μέτρα χωρίς τις υπογραφές των αρμοδίων Δημοτικών υπαλλήλων. Η επίτροπος επιστρέφει τα εντάλματα.
3. Κατατίθεται η μήνυση κατά του προέδρου της ΚΕΠΕΔΑ στις 4/1/2010 ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου μας , κατά πλειοψηφία (5 υπέρ , 1 κατά και 1 απών).
4. Στις 13/1/2010 το ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων στην ΚΕΠΕΔΑ, αποστέλλει Δελτίο Τύπου αναφέροντας ότι θα αποσύρει τη μήνυση κατά του προέδρου της ΚΕΠΕΔΑ Θεόφιλου Αφουξενίδη, για τη μη εκτέλεση της απόφασης του Ειρηνοδικείου Αχαρνών, εάν και εφόσον, ο πρόεδρος της ΚΕΠΕΔΑ στείλει στην Επίτροπο τα εντάλματα πληρωμής που αφορούν τα ασφαλιστικά μέτρα, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Επιτρόπου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΠΕΔΑ έχει μια μακρά περίοδο που μπορούσε να αποστείλει τα εντάλματα και να αποσυρθεί η μήνυση, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα του στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 17/2/2010 τα χρήματα υπήρχαν και όταν έγινε η μήνυση εκκρεμούσαν μόνο οι υπογραφές των αρμοδίων υπαλλήλων στα εντάλματα που στάλθηκαν στην Επίτροπο. Μεταφέρουμε τα λεγόμενα του πρόεδρου της ΚΕΠΕΔΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 17/2/2010:
{...πάω στον Ειρηνοδίκη και του λέω "δεν τα βγάζεις πιο γρήγορα" μου λέει "καλό μου παιδί έχεις να πληρώσεις" και λέω "βγάλτα εσύ και θα τα πληρώσουμε"...}
{...το ένταλμα πήγε στην Επίτροπο 30 Δεκέμβρη. Λέει η Επίτροπος "από Δεύτερα είναι παραμονές Πρωτοχρονιάς. Λείπουν και δυο υπογραφές ακόμα. Πάρτε το και φέρτε το πίσω να βάλουν υπογραφές οι υπάλληλοι."...}

Οι ερωτήσεις απλές και κατά περίπτωση ρητορικές:
1. Γιατί τα εντάλματα στάλθηκαν χωρίς τις υπογραφές των αρμοδίων υπαλλήλων;
2. Το χρονικό διάστημα από 22/9/2009 έως 18/1/2010 το ταμείο του Δήμου είχε στο αποθεματικό του το ποσό που αναφέρεται στα εντάλματα που στάλθηκαν στην επίτροπο;

Βοηθητική πληροφορία 1.
Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 18/1/2010, ο Αντιδήμαρχος οικονομικών κος Κολετζάκης αναφέρει: "...ενώ φαίνεται ότι στο ταμείο έχουμε 7,5 εκατομμύρια ευρώ δεν υπάρχει μία" !!!!!

Βοηθητική πληροφορία 2.
Αν ο αρμόδιος Δημοτικός υπάλληλος υπογράψει εντάλματα για τα οποία δεν υφίσταται αποθεματικό στα ταμεία του Δήμου, ελέγχεται από άποψη νομιμότητας.


Να θυμίσουμε επίσης ότι η υπόθεση της έκδοσης των ασφαλιστικών μέτρων και της μήνυσης του ΔΣ του σωματείου προς τον πρόεδρο της ΚΕΠΕΔΑ, συμβαίνει λίγες μόλις ημέρες μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για εξόφληση των δεδουλευμένων σε ΚΕΠΕΔΑ (ΚΕΔΑ) και ΔΕΝΔΑ με τη διαδικασία του εντέλλεσθε. Η απόφαση αυτή χειροκροτήθηκε από τους εργαζομένους που παρακολούθησαν το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς τους έδωσε την ελπίδα ότι θα έκαναν Χριστούγεννα με αξιοπρέπεια και όχι βουτηγμένοι στα χρέη.

Δυστυχώς αυτή η απόφαση δεν ήταν δυνατή για να πάρουν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους.
Αντ' αυτού οι υπάλληλοι με ΙΚΑ έκαναν Χριστούγεννα λαμβάνοντας 1/2 έναντι του μισθού τους και δώρο τα 4/12 του μισθού τους (για όσο εργάζονται στην ΚΕΠΕΔΑ), ενώ έχουν εργαστεί 12 μήνες μέσα στο 2009 (ΚΕΔΑ και ΚΕΠΕΔΑ). Οι εργαζόμενοι ΤΕΒΕ ούτως η άλλως δεν λαμβάνουν δώρο και ο 1 μισθός που κατεβλήθη εξανεμίστηκε για την κάλυψη των συσσωρευμένων οφειλών προς το ΤΕΒΕ.

Από τα παραπάνω γεγονότα ας βγάλει ο καθένας τα συμπέρασμα του και ας κρίνει την απόφαση μας για τη μήνυση.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Γ.Γ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Σκοπός του σωματείου μας είναι να αναζητά προς κάθε κατεύθυνση λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων. Λύσεις που να είναι σύννομες, εφαρμόσιμες και υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Να είστε βέβαιοι ότι οι αποφάσεις του Δ.Σ. και των Γενικών Συνελεύσεών μας (γιατί εμείς αποφασίζουμε δημοκρατικά και δεν μας υπαγορεύει κανένας τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες μας), είναι το συμφέρον και τα δικαιώματα των εργαζομένων, με κυρίαρχο την πλήρη διασφάλιση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους.

Με γνώμονα τα παραπάνω η Πρόεδρος του Σωματείου, απέστειλε σειρά επιστολών υπό την ιδιότητα που ο θεσμικός της ρόλος επιτρέπει, προς τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης κα Ευσταθία Μπεργελέ, αναζητώντας λύσεις στα τεράστια εργασιακά προβλήματα των εργαζομένων. Οι επιστολές είναι διαθέσιμες προς κάθε ενδιαφερόμενο αν μας τις ζητήσει.

Την Παρασκευή 22/01/2010 ενημερώθηκε η διοίκηση της ΚΕΠΕΔΑ από τον ΑΣΕΠ, για τη διενέργεια ελέγχου που αφορά την υπόθεση δυο απολυμένων υπαλλήλων (υπόθεση Σ.Λ και Δ.Β) . "Συμπωματικά" την ίδια ημέρα, κυκλοφόρησε προς κάθε κατεύθυνση και από άγνωστη πηγή, φωτοτυπία τμήματος μιας εκ των επιστολών της Προέδρου του Σωματείου εργαζομένων, προς την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης κα Ευσταθία Μπεργελέ.

Τμήμα των επιστολών αυτών αναγνώστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 17/02/2010 από το πρόεδρο της ΚΕΠΕΔΑ κο Θεόφιλο Αφουξενίδη αναφέροντας για την προέλευση της σχετικά:
{...τούτο το έγγραφο μπορεί να το πάρει ο οποιοσδήποτε... να πάει στο Υπουργείο Εσωτερικών... το δίνουνε... είναι δημόσιο έγγραφο δεν είναι κρυφό. Εμένα μου το έφερε εργαζόμενος...}

Οι ερωτήσεις σχεδόν αυτονόητες:
- Έχει λάβει επίσημα ο πρόεδρος της ΚΕΠΕΔΑ την επιστολή; Σύμφωνα με τα λεγόμενα του όχι. Του το έδωσε εργαζόμενος. Δηλαδή έχει εξέλθει έγγραφο από το Υπουργείο Εσωτερικών χωρίς να έχει καταγραφεί στα εξερχόμενα, χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου; Ένα έγγραφο που μονογράφουν συγκεκριμένοι υπάλληλοι του Υπουργείου πώς ακριβώς μπορεί κάποιος να το πάρει, με αίτηση, υπηρεσιακά ή χέρι με χέρι;

- Ο εργαζόμενος (της ΚΕΠΕΔΑ, του Υπουργείου ή άσχετος εργαζόμενος δεν διευκρινίζεται ) έχει παραδώσει στον Πρόεδρο της ΚΕΠΕΔΑ και τις υπόλοιπες επιστολές; Αν ναι γιατί δεν τις προσκόμισε και αυτές στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Προς ενημέρωση αναφέρουμε ότι:
1. Η επιστολή της Προέδρου του Σωματείου στην ΚΕΠΕΔΑ, προς τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης κα Ευσταθία Μπεργελέ, ουδόλως συνδέεται με τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, όσο και αν "συμπωματικά" συνέπεσαν χρονικά, δημιουργώντας -δικαίως - αναστάτωση και σύγχυση στους εργαζομένους.
2. Η επιστολή της Προέδρου του Σωματείου στην ΚΕΠΕΔΑ, προς τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης, δεν έχει αποσταλεί επισήμως από υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Δήμο Αχαρνών ή την ΚΕΠΕΔΑ.
3. Για όλα τα παραπάνω είναι ενήμερη και η αποδέκτρια των επιστολών, Γενική Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης κα Ευσταθία Μπεργελέ.

Επί της ουσίας της επιστολής:
1. Τίποτα από όσα αναφέρονται στην επιστολή δεν είναι ψέμα. Ουδέν είναι διαστρεβλωμένο. Είναι η κατάσταση ως έχει και για αυτή την κατάσταση δεν ευθυνόμαστε εμείς, όσο και αν κάποιοι σε λίγο θα μας "φορτώσουν"... ακόμη και την παγκόσμια οικονομική κρίση!

2. Είναι πάγια τακτική μας, όταν ζητάμε τη βοήθεια κάποιων ανθρώπων και δει της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Διοίκησης, να είμαστε ακριβείς και να μην κρύβουμε τίποτα κάτω από το "χαλί". Με αυτό και μόνο τον τρόπο, μπορεί να προκύψει ορθή και σύννομη λύση στα προβλήματα μας. Έχουμε άλλωστε αποδείξει, ότι ανήκουμε στους ανθρώπους που θεωρούν ότι, ή λύση των προβλημάτων προέρχεται από την ανάδειξη τους και όχι από το κουκούλωμα και την συγκάλυψη.
Δικαίωμα βεβαίως του καθενός, είναι να πιστεύει ότι η παραπάνω τακτική είναι λάθος.


ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ

Προσήλθαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 17/2/2010, προτείνοντας λύσεις που αφορούσαν εργασιακές ομάδες στην ΚΕΠΕΔΑ .
Ακολουθεί η παρέμβαση της Προέδρου του Σωματείου των Εργαζομένων στην ΚΕΠΕΔΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο:
{Στην επιχείρηση βρίσκονται σήμερα πολλές εργασιακές ομάδες, αορίστου χρόνου προ τον 12ο του 2005, αορίστου χρόνου μετά το 2005, ορισμένου χρόνου και ανάθεσης έργου. Η μεταφορά των εργαζομένων στην ΚΕΠΕΔΑ δεν αποτελεί οριστική λύση αλλά παρατείνει την ομηρία, σε μια επιχείρηση που με τα αναμενόμενα μέτρα του σχεδίου "Καλλικράτης", δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η εξέλιξή της.

Θα αναφερθώ μεμονωμένα σε μικρές κατηγορίες εργαζομένων.
1. Μουσικοί .
Υπάρχουν στον Δήμο 8 οργανικές θέσεις, οι οποίες μπορούν να καλυφθούν με το Π.Δ. 524 της 6/17-6-80, περί καθορισμού διαδικασίας επιλογής του επί συμβάσει εργασίας ιδιωτικού δικαίου τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού των οργανισμών τοπικής αυτοδιοικήσεως (ΟΤΑ).(Α΄143).
Και πιο συγκεκριμένα Νόμος υπ΄αριθμ 3584/28 Ιουνίου 2007 ΦΕΚ 3075 Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων
Άρθρο 23, Ειδικές ρυθμίσεις, εδάφιο 5.
"Οι μουσικοί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου προσλαμβάνονται σύμφωνα με το Π.Δ. 524/1980 (ΦΕΚ 143 Α΄)."

Στην Φιλαρμονική υπάρχουν εργαζόμενοι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον Δήμο για πάρα πολλά χρόνια. Με τις ίδιες διαδικασίες που θέλετε να τους προσλάβετε στην επιχείρηση ακολουθήστε για να τους προσλάβετε στο Δήμο, νομίζω πως μετά τόσα χρόνια ταλαιπωρίας στην επιχείρηση το αξίζουν.

2. Μουσικοί Αορίστου χρόνου μειωμένου ωραρίου. Έχουν έγκριση από τον ΑΣΕΠ θετική, δικαιούνται να περάσουν στον Δήμο ως πλεονάζων προσωπικό με προσωποπαγείς θέσεις. Έπειτα θα βρεθεί τρόπος είτε μέσω ΑΣΕΠ, είτε δικαστικώς να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε πλήρες ωραρίου.

Σε πλήρη συνάρτηση με τις δύο προαναφερόμενες κατηγορίες καταθέτουμε και την πρόταση δημιουργίας Πολιτιστικού ή Πνευματικού Κέντρου.
Η καλύτερη λύση είναι ο Δήμος Αχαρνών να προχωρήσει στην ίδρυση ενός Πολιτιστικού Κέντρου σαν ΝΠΔΔ, όπου θα λειτουργούν τα καλλιτεχνικά, εκπαιδευτικά τμήματα απαλλάσσοντας την επιχείρηση από ένα τμήμα, το οποίο μπορεί και πρέπει να λειτουργεί αυτόνομα.

Σύμφωνα με τον Νέο Κώδικα (άρθρο 75) στις αρμοδιότητες κάθε Δήμου είναι η Παιδεία, ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός και στις ενδεικνυόμενες δράσεις είναι και η δημιουργία Πολιτιστικού ή Πνευματικού κέντρου, η διαδικασία για την οποία αναφέρεται στο 9ο μέρος Περί Ιδρυμάτων και Νομικών Προσώπων ( κεφ. 1 άρθρο 239 παραγρ. 1-3)
"Το Πνευματικό κέντρο είναι ένας τόπος δημιουργίας ,μια κοιτίδα παραγωγής πολιτισμού που καλό θα είναι να μην εντάσσεται στα πλαίσια λειτουργίας μιας επιχείρησης είτε κερδοσκοπικού είτε κοινωφελούς χαρακτήρα."

3. Υπάρχουν 3 άτομα με σύμβαση αορίστου χρόνου έως τον 12ο του 2005 οι οποίοι και αυτοί περνούν στον Δήμο.

4. Δυο εργαζόμενοι, εκκρεμούσες υποθέσεις με θετική εισήγηση από το Διοικητικό της επιχείρησης και θετικές και στον ΑΣΕΠ, που και αυτοί περνούν στον Δήμο.

5. Τέλος μένουν οι αορίστου χρόνου εργαζόμενοι μετά το 2005, όσοι έγιναν αορίστου δηλαδή το 2006. Περάστε τους στα Νομικά Πρόσωπα όπου δεν εμπλέκεται η επίτροπος , τα εντάλματα και όλα τα σχετικά.

Τρόπος υπάρχει και σε αυτό θα συμβάλουν τόσο οι δικοί σας νομικοί σύμβουλοι όσο και ο δικός μας, προκειμένου κανείς εργαζόμενος να μην μείνει εργασιακά εκτεθειμένος.

Με αυτές τις συγκεκριμένες προτάσεις 50 και πλέον άτομα μπαίνουν στον Δήμο ή σε Νομικά Πρόσωπα. δεν βαρύνουν την επιχείρηση και διασφαλίζονται εργασιακά από το σημερινό αδιέξοδο.


ΚΑΙ Η "ΑΠΑΝΤΗΣΗ" ΣΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ

Στις 26 Φεβρουαρίου 2010, θυροκολληθήκαν στις οικείες τριών μελών του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην ΚΕΠΕΔΑ, ισάριθμες μηνύσεις, από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών Θεόφιλο Αφουξενίδη προς, την Πρόεδρο του Σωματείου κα Μπόθου Ευφροσύνη, τη Γενική Γραμματέα κα Κονοφάου Μαρία και την Εκπρόσωπο των Εργαζομένων κα Καραδήμα Κωνσταντινιά.

Οι μηνύσεις συνοδεύονταν από καταγγελίες των συμβάσεων και των τριών εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tι είναι η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της. Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε και στηρίζει τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε και πράττει το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε και οφείλει.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, δίνει βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στηρίζει τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, προβάλλει με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημερώνει για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης –πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοσή της, είναι ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Είναι ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν τυγχάνει οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν έχει χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Τυγχάνει όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενεί ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη, πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και προχώρησε με μοναδική επιτυχία στην ηλεκτρονική παρουσία -με παγκόσμια εμβέλεια- της έκδοσης «ΑΘΥΒΟΛΕΣ 2003-2022», μια φιλόδοξη ΚΡΗΤΙΚΗ Πολιτιστική Παρουσία όχι μόνο για την Κρήτη, όχι μόνο για την Χώρα μας, αλλά όλη την Γη, όπου ζουν και αναπνέουν μοναδικά παιδιά της, οι Κρήτες και οι Κρήσσες της και ανθίζουν σαν λουλούδια τα Ήθη και τα Έθιμά της.

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκει, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

Acharnon Gordium Bond

Acharnon Gordium Bond
Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

Η "ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

AΡΘΡΑ «Αcharneon Gordium Bond» blog ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ στον ΔήμοΑχαρνών

1)ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: «..ως προς τη λειτουργία του νέου Κοιμητηρίου Δήμου Αχαρνών»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/02/blog-post_99.html

2)ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΛΙΖΑΣ"; ρωτούν ξανά και ξανά οι δημότες Αχαρνών!ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post.html

3)ΑΧΑΡΝΕΣ: ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ2007 ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/2007.html

π.Δημάρχου κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ, προφίλ:

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_27.html

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Αcharnes Gordium Bond:απάντηση σε αναγνώστη: -«Γιατί δεν υπάρχουν Εφημερίδες σε μια τόσο μεγάλη πόλη;»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond.html

Πως κατασκευάζονται "ένοχοι" ..σενάρια απίστευτα..

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html


Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

"Acharnes Gordium Bond": απαντήσεις σε αναγνώστες

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_49.html

"Acharnon Gordium Bond":επερχόμενο άρθρο με τίτλο "ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_14.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnes Gordium Bond:"Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΓΚΤΟΣ.." γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝAΚΗ σε ταλαίπωρο αναγνώστη

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharne-gordium-bond.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharneon Gordium Bond: απάντηση σε αναγνώστη για τον ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bondq.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnon Gordium Bond:Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ Ανοιχτή Επιστολή προς τα μέλη του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-Διοικητικού Συμβουλίου Αχαρνών με θέμα:"...ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ από τον τ. Δήμαρχο κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_80.html

Αcharnes Gordium Bond-Για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και την ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ "Σενάριο 1ο: Γράφει η σεναριογράφος Μ.Χ.Β"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ BLOG THΣ:Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bond-blog.html

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ-ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΗΣ

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω και τώρα που καίγεται η Βαρυμπόμπη. Το ήξερα, το περίμενα. Οι καταπατητές της περιοχής που δρούν εδώ και δεκάδες χρόνια ανενόχλητοι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης δεν έχουν σταματημό, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ.

Θέλοντας να πουλήσουν ό,τι ακόμα προλάβουν και ιδιαίτερα «ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ» χωρίς συμβόλαια και νόμιμες διαδικασίες, δεν θα αφήσουν ούτε ένα χλωρό φύλλο ούτε στην Βαρυμπόμπη ούτε στην Πάρνηθα. Αυτό που τους εμποδίζει είναι ο χαρακτηρισμός «δασικά» των εκτάσεων και αυτόν θα πολεμήσουν με τον δικό τους «μοναδικό» τρόπο. Οι «κωφοί» του τόπου, τα πουλημένα τομάρια που συναινούν δια της σιωπής τους, ή «μυξοκλαίνε» για τα καμένα δάση έχουν τεράστια ευθύνη. Κανείς δεν τους πιστεύει πια και η Πάρνηθα είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ αν δεν γίνει κάτι. Από ποιους; Μόνο στον Δένδια έχω αυτή την στιγμή εμπιστοσύνη, σε κανέναν άλλον. Όλα στον τόπο μου ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ εδώ και 30 χρόνια. Αποχαιρετήστε για πάντα την Πάρνηθα ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ, ποιοι τις κάνουν, με ποιο τρόπο, ποιοι ενέχονται, τι περιουσίες έχουν αποκτήσει, πως πουλάνε, τι έχει απομείνει για να πωληθεί.

Και μόνο αν η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ. Αλλιώς, η Πάρνηθα είναι ήδη ΧΘΕΣ. Όπως και η Βαρυμπόμπη.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ