"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.. Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Το έτος 2023 δεν θα είναι πια εδώ αλλά εδώ(http://politikinewsaaa.blogspot.com) ως "Η Χρήσιμη Εφημερίδα!!. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:

https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/ ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:https://politikinewsaaa.blogspot.gr/
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

"NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ενημέρωση

Αθήνα, 17 Απριλίου 2018

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέστη σήμερα, Τρίτη 17 Απριλίου, στα εγκαίνια της 12ης Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (Junior Achievement Greece). Στον χαιρετισμό του ανέφερε:

«Καλημέρα σας. Χαίρομαι πραγματικά πάρα πολύ που είμαι σήμερα μαζί σας, που βλέπω τόσα χαμογελαστά, φωτεινά, νέα πρόσωπα από εξήντα σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα. Επιλέξατε να αφιερώσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας, να ασχοληθείτε με την επιχειρηματικότητα. 

Όταν γύρισα στην Ελλάδα από τις σπουδές μου και την εργασία μου στο εξωτερικό, πριν από είκοσι χρόνια, ασχολήθηκα με τη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας. Και θυμάμαι ότι εκείνα τα χρόνια μιλούσαμε για επιχειρηματικότητα και αντιμετωπίζαμε την καχυποψία μιας κοινωνίας, η οποία εξακολουθούσε -και τότε- να βλέπει την επιχειρηματικότητα ως κάτι κακό. Εσείς μεγαλώσατε μέσα στα χρόνια της κρίσης και στο δικό σας το χαμόγελο βλέπω την αισιοδοξία μιας νέας Ελλάδος, η οποία γεννιέται. Είναι πραγματικά εξαιρετικά αισιόδοξο και παρήγορο αυτό το οποίο βλέπω σήμερα. Και σας προτρέπω ειλικρινά να κρατήσετε ζωντανά τα βιώματα αυτής της εμπειρίας την οποία αποκτάτε μέσα από την ενασχόληση με τη μαθητική επιχειρηματικότητα. Αυτό το οποίο μαθαίνετε μέσα από την πρωτοβουλία που έχετε αναλάβει, δεν είναι απλά το πως θα στήσετε μια επιχείρηση. Μαθαίνετε να συνεργάζεστε, μαθαίνετε να κατανέμετε ρόλους, μαθαίνετε να εκφράζετε τις προοπτικές και τα σχέδιά σας με τρόπο οργανωμένο. Εάν έπρεπε, δηλαδή, αύριο να πείσετε έναν χρηματοδότη για το πως θα χρηματοδοτήσει την επιχείρησή σας, θα πρέπει να του παρουσιάσετε, με λεπτομέρεια, γιατί η επιχείρησή σας μπορεί να είναι επιτυχημένη. Μαθαίνετε να ξεπερνάτε δυσκολίες, αλλά κυρίως μαθαίνετε να δουλεύετε, να εργάζεστε σκληρά. 

Ένας καθηγητής επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο στο οποίο σπούδασα, μας έλεγε πάντα ότι η επιχειρηματική επιτυχία είναι 10% έμπνευση και 90% σκληρή δουλειά. Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Δεν προχωράει κανείς στη ζωή σήμερα εάν δεν δουλέψει πολύ σκληρά. Ανάμεσά σας θα βρεθούν οι επιχειρηματίες που θα κρατήσουν όρθια τη χώρα στις δεκαετίες που έρχονται. Δεν θα γίνετε κατ’ ανάγκη όλοι σας επιχειρηματίες. Κάποιοι, όμως, που δεν σκέφτηκαν ποτέ ότι θα μπορούσαν να γίνουν επιχειρηματίες, μπορούν να γίνουν, ως αποτέλεσμα της ενασχόλησής σας με τη μαθητική επιχειρηματικότητα. Προσωπικά, θα στηρίξω, ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όλους τους θεσμούς της μαθητικής επιχειρηματικότητας και θα ενθαρρύνω και το Υπουργείο Παιδείας. Και χαίρομαι που είναι μαζί μας σήμερα και ο Υφυπουργός Παιδείας. Να ενσωματώσει τη διδασκαλία της επιχειρηματικότητας, με πιο οργανωμένο τρόπο, στο επίσημο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας. Διότι από εσάς περιμένουμε πάρα πολλά. 

Αναμένω με πάρα πολύ ενδιαφέρον να επισκεφτώ τα περίπτερα, να δω τις επιχειρηματικές ιδέες, να δω και να βιώσω ο ίδιος αυτή τη δημιουργικότητα, αυτή τη θετική ενέργεια που αποπνέει αυτός ο χώρος. Σας εύχομαι πραγματικά αυτά τα βιώματα, αυτές τις εμπειρίες να τα κρατήσετε πάντα ζωντανά και εύχομαι ειλικρινά η ενασχόλησή σας με τη μαθητική επιχειρηματικότητα να σας άνοιξε ένα διαφορετικό παράθυρο προς τον κόσμο. Να είστε καλά, κάθε επιτυχία».     

Αθήνα, 17-04-2018


Παρέμβαση Γραμματέα ΠΕ ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκη προς τον Υπουργό Παιδείας


Στα προβλήματα και την υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσηςαναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, μεκοινοβουλευτική του παρέμβασηπροςτoνΥπουργό Παιδείας, Έρευνας και ΘρησκευμάτωνκοΚωνσταντίνο Γαβρόγλου.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Η υποβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθίσταται σήμερα περισσότερο εμφανής, από ότι ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Η δυσμενής αναλογία διδασκόντων-φοιτητών, οι ελλιπείς υποδομές και η ανεπαρκής σύνδεση του εκπαιδευτικού συστήματος με την αγορά εργασίας αποτελούν μερικά μόνο από τα προβλήματα που ταλανίζουν το δημόσιο Πανεπιστήμιο σήμερα.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαρτάται άμεσα από τις παθογένειες του ελληνικού δημοσίου Πανεπιστημίου. Σημαντική παράμετρο εξ’αυτών αποτελεί η δυσαναλογία καθηγητών-φοιτητών. Ενδεικτικά, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης η αναλογία αυτή διαμορφώνεται στο 1/44, όταν σύμφωνα με τους ίδιους τους Πανεπιστημιακούς η κατάλληλη αναλογία διαμορφώνεται στο 1/10 ή 1/15.
Στην κατεύθυνση αυτή έχουν συμβάλλει οι μειωμένες προσλήψεις διδακτικού και επιστημονικού προσωπικού, όπως επίσης και η αύξηση του αριθμού των εισακτέων. Οι διδάσκοντες που αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης δεν αντικαθίστανται από νέους διορισμούς και νέες προσλήψεις εν γένει. Παράλληλα, έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των εισακτέων, για ψηφοθηρικούς κυρίως λόγους.
Η έλλειψη υποδομών στο σύνολο σχεδόν των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού, δυσχεραίνει το ερευνητικό, διδακτικό κι, εν γένει, επιστημονικό τους έργο. Η έρευνα χάνει ολοένα έδαφος και προωθείται μόνο η διδασκαλία. Από την στιγμή που δεν επιτελείται έρευνα όμως, δεν παράγεται καινοτομία, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως αναπτυξιακός μοχλός της χώρας.
Όλα τα παραπάνω εντάσσονται σε μία ευρύτερη προβληματική, σύμφωνα με την οποία αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τον νευραλγικό τομέα της Παιδείας. Οι περικοπές στη χρηματοδότηση των τελευταίων ετών και η άρνηση της συμπόρευσης της επιστήμης με την παραγωγική διαδικασία, εντάσσονται στην προσπάθεια απαξίωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την Πολιτεία. Παράλληλα, ο νέος νόμος της Κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η απαξίωση της αριστείας, η αντίληψη του ασύλου ως άλλοθι για παραβατικές συμπεριφορές και η ανοχή των περιστατικών ανομίας στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα αποτελούν μερικά μόνο παραδείγματα της κυβερνητικής προσπάθειας απαξίωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης». 

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:
«1.Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε άμεσα για την κάλυψη των σημαντικών αναγκών των Πανεπιστημιακών μας Ιδρυμάτων σε επιστημονικό προσωπικό;
2.Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου σας προκειμένου να αναβαθμιστεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στην πανεπιστημιακή κοινότητα;».


Γραφείο Τύπου





Βρυξέλλες, 13 Απριλίου 2018


Ανησυχία Βόζεμπεργκ για τις αυξημένες προσφυγικές ροές στα ελληνικά νησιά


Με ερώτηση στην Κομισιόν εξέφρασε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, την έντονη ανησυχία της για την αύξηση των προσφυγικών ροών στα ελληνικά νησιά το τελευταίο διάστημα, υπό το φως μάλιστα των πρόσφατων δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου που απείλησε και πάλι να χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες ως μέσο άσκησης πιέσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι μετά τη Σύνοδο Ε.Ε. - Τουρκίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας παρατηρείται έντονη κινητικότητα προσφυγικών πληθυσμών από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με αφίξεις που ξεπερνούν κατά πολύ τις αντίστοιχες του περασμένου έτους. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε και τον κίνδυνο κατακόρυφης αύξησης των εκτοπισμένων πληθυσμών από τη Συρία λόγω της παρατεταμένης βίας σε βάρος αμάχων. 

H κυρία Βόζεμπεργκ ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αξιολογήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται με τα νέα προσφυγικά ρεύματα, δεδομένου ότι τα υπερπλήρη κέντρα υποδοχής στα ελληνικά νησιά είναι αδύνατον να διαχειριστούν μία νέα κρίση. Παράλληλα, ζήτησε από την Ε.Ε. να εξετάσει το ενδεχόμενο ενίσχυσης του οργανισμού ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής - ακτοφυλακής με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. σε περίπτωση αθρόας εισροής μεταναστών και προσφύγων.    

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης της Ελίζας Βόζεμπεργκ :

«Το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά την Ευρωτουρκική Σύνοδο στη Βάρνα παρατηρούνται ανησυχητικά αυξημένες μεταναστευτικές ροές από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά. Περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου το φετινό Μάρτιο, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός το 2017 ανερχόταν σε 1.400 άτομα. Ακολούθως, τις πρώτες δέκα ημέρες του Απριλίου οι αφίξεις υπερβαίνουν ήδη τις 1.100.  Συνολικά, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 καταγράφεται αύξηση 33% των μεταναστών στην Ελλάδα.

Η νέα αυτή μεταναστευτική πίεση, πέραν του ότι δεν είναι διαχειρίσιμη στα υπερπλήρη κέντρα υποδοχής των ελληνικών νησιών, ευνοεί παράλληλα την έξαρση της εγκληματικής δράσης των δουλεμπόρων στην Τουρκία, που επιλέγουν συνειδητά να στέλνουν ανθρώπους στα ασφυκτικά γεμάτα από προσφυγικούς πληθυσμούς ελληνικά νησιά του Βορείου Αιγαίου. 



Επιπλέον, η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των εκτοπισμένων από αρκετές περιοχές της Συρίας, όπου μαίνεται η βία σε βάρος αμάχων, γεγονός που θα επιβαρύνει μια ήδη απελπιστική ανθρωπιστική κατάσταση.

Σε αυτό το πλαίσιο, ερωτάται η Επιτροπή:
- Πώς αξιολογεί τη νέα κατάσταση, δεδομένου ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν απείλησε πρόσφατα να χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες ως μέσο άσκησης πιέσεων;  

- Τί επιπλέον μέτρα προτίθεται να λάβει για να ενισχύσει την ασφάλεια των εξωτερικών ευρωπαϊκών συνόρων υπό το φως των νεών δεδομένων; Εξετάζει ενίσχυση του Frontex;».


Για περισσότερες πληροφορίες:
Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ Γραφείο Τύπου Κ.Ο. ΕΛΚ
Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τηλ: +32 22 83 20 01
τηλ: +32 22 84 52 32 e-mail: theodoros.georgitsopoulos@europarl.europa.eu



Γ. Καρασμάνης : Πότε επιτέλους θα πληρωθούν τη δεύτερη και τρίτη δόση οι νέοι αγρότες του 2014 ;

          Κυριολεκτικά όμηρους κρατάει εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους νέους αγρότες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ενίσχυσης των Νέων Αγροτών το 2014, αφού δεν τους καταβάλει τη δεύτερη και τρίτη δόση της πριμοδότησης που δικαιούνται.
          Για το θέμα αυτό ο βουλευτής Πέλλας και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, κατέθεσε σήμερα ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, ζητώντας να πληροφορηθεί πότε επιτέλους η κυβέρνηση θα πληρώσει τις ενισχύσεις στους νέους αγρότες του 2014, αλλά και από που θα εκταμιευθούν και πόσα είναι τα επιπρόσθετα κονδύλια για την κάλυψη του συνόλου των επιλαχόντων αγροτών της προκήρυξης του προγράμματος νέων αγροτών του 2016.
 Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής :
                                                         
«Τον ύπνο του δικαίου φαίνεται πως κοιμάται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού με τις αλλεπάλληλες τραγικές καθυστερήσεις και παλινωδίες της στην καταβολή της δεύτερης και τρίτης δόσης στους νέους αγρότες του 2014, κοντεύει να τινάξει ολόκληρο το τότε πρόγραμμα στον αέρα.
Αντί οι νέοι αγρότες να αποτελούν όχι μόνο το μέλλον της γεωργίας και κτηνοτροφίας στη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα μια από τις βασικές ελπίδες για να γίνει ακμαία και προσοδοφόρα η ελληνική ύπαιθρος και για να μην διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός στην περιφέρεια, με τους άστοχους χειρισμούς και τις απανωτές και σκανδαλώδεις καθυστερήσεις του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει αφήσει εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια απλήρωτους τους νέους αγρότες που εντάχθηκαν στο  πρόγραμμα ενίσχυσης των «Νέων Αγροτών» το 2014.
Να θυμίσω για πολλοστή φορά :
 - Εμείς το Σεπτέμβριο του 2014 εντάξαμε 12.000 νέους αγρότες, ηλικίας μέχρι 40 ετών, στο καινούργιο τότε πρόγραμμα ενίσχυση των «Νέων Αγροτών». Μάλιστα, καταβάλαμε το 70% των προβλεπόμενων ενισχύσεων - 136 εκατ. ευρώ - ως πρώτη δόση μέχρι το Δεκέμβριο του 2014, δηλαδή μέσα σε χρόνο ρεκόρ τριών μηνών.
- Για πρώτη φορά στα χρονικά εντάξαμε ταυτόχρονα μαζί με τους δικαιούχους του εν λόγω προγράμματος επιπλέον 3.224 επιλαχόντες νέους αγρότες, χωρίς καμία καθυστέρηση, δηλαδή το σύνολο των επιλαχόντων, εξασφαλίζοντας παράλληλα και τα αναγκαία κονδύλια, ώστε να καταβληθεί και σε αυτούς η πρώτη δόση μέσα στον Δεκέμβριο του 2014.
- Την ίδια περίοδο ξεμπλοκάραμε για 2.702 δικαιούχους νέους αγρότες, του προηγούμενου προγράμματος του 2009, τη δεύτερη και τρίτη δόση ενίσχυσης συνολικού ύψους 11,65 εκατ. ευρώ, τα οποία κινδύνευαν να χαθούν και τα οποία πιστώθηκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το Δεκέμβριο του 2014.
Σε αντίθεση με όλα αυτά τα σημαντικά και ουσιαστικά βήματα, εσείς:
·         Αντί να δείξετε την αρωγή και το έμπρακτο ενδιαφέρον σας προς αυτούς τους ανθρώπους, εδώ και τρία χρόνια τους κρατάτε όμηρους, έχοντας κλείσει τη στρόφιγγα της χρηματοδότησής από τα κοινοτικά κονδύλια, τα οποία νομίμως δικαιούνται, αφήνοντάς τους κυριολεκτικά στο έλεος του θεού,
·        Δηλώνατε ψευδά, απερίσκεπτα και επιπόλαια ότι οι 9 στους 10 που εντάθηκαν επί των ημερών μας στο πρόγραμμα νέων αγροτών της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου δήθεν το εγκατέλειψαν, εμφανίζοντας τη χώρα ως παραβαίνουσα τους κοινοτικούς κανονισμούς, με ότι αυτό συνεπάγεται. Τελείως αντίθετα, όχι μόνο δεν το εγκατέλειψαν, αλλά  κατά χιλιάδες εισέρρεαν για εκπαίδευση στα προγράμματα κατάρτισης των Νέων Γεωργών του ΕΛΓΟ Δήμητρα σε όλη τη χώρα, τα οποία ενώ κανονικά θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τον περασμένο Μάιο, εσείς τους καλέσατε, εν μέσω καλοκαιριού, συγκομιδής και καλλιεργητικών εργασιών, να παρακολουθήσουν τα εν λόγω προγράμματα κατάρτισης προκειμένου να μη χάσουν την ενίσχυση - πριμ. 
·         Διατυμπανίζατε από τη μια ότι η δεύτερη και τρίτη δόση της ενίσχυσης θα καταβληθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2017, ενώ από την άλλη  - απεμπολώντας από πάνω σας την ευθύνη -  παραπέμπατε για τις πληρωμές στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στο υπουργείο. Τελικά δεν έχετε καταβάλει τίποτα.
·         Εξαγγείλατε πομπωδώς (στις 12 Ιουνίου 2016) ότι, θα εντάσσατε 24.000 νέους αγρότες και θα αυξάνατε στα 300 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό ενός προγράμματος, που επί υπουργίας μου θέσαμε ως πρώτη προτεραιότητα για την ελληνική αγροτική οικονομία και για το λόγο αυτό το πριμοδοτήσαμε με 241 εκατ. ευρώ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020. Λόγια σας που έμειναν κενά περιεχομένου.
·        Εμπαίζατε επί ενάμιση χρόνο 3.122 επιλαχόντες νέους αγρότες, της δική σας προκήρυξης του Οκτωβρίου 2016, λέγοντας τη μια πως δήθεν σε επόμενη προκήρυξη θα καλυφθεί ένα μεγάλο ποσοστό αυτών, την άλλη πως θα καλυφθεί μόνο το 50% των επιλαχόντων και τελικά έπρεπε να έρθει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και να ανακοινώσει τελικά – με ενάμιση ολόκληρο χρόνο καθυστέρηση – την ένταξη του συνόλου των επιλαχόντων, χωρίς όμως και πάλι να διευκρινίσει από που θα εκταμιευθούν τα επιπρόσθετα κονδύλια.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κύριε υπουργέ:
 1.    Πότε επιτέλους, θα καταβάλλετε τη δεύτερη και τρίτη δόση ενίσχυσης στους δικαιούχους νέους αγρότες του προηγούμενου προγράμματος του 2014;
2.   Πότε επιτέλους θα ανακοινώσετε τον προγραμματισμό της πληρωμής τους ;
 3. Από που θα εκταμιευθούν και πόσα είναι τα επιπρόσθετα κονδύλια για την κάλυψη του συνόλου των επιλαχόντων αγροτών της δικής σας προκήρυξης του προγράμματος νέων αγροτών 2016 ;

Ο Ερωτών Βουλευτής
  
Γιώργος Καρασμάνης»
​ 


ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Γ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΛΛΑΣ
τ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΗΛ:2382024220, 2381026080
ΦΑΞ:2382082761


Αθήνα, 13 Απριλίου 2018


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης  συναντήθηκε στα γραφεία του κόμματος με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) κ. Γιώργο Στασινό και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) κ. Στράτο Παραδιά. Κατά τη συνάντησή τους, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής:
«Για το πως θα αναβιώσει και πάλι η αγορά των ακινήτων - όπως γνωρίζετε - έχουμε καταθέσει ένα πλαίσιο έξι βασικών προτάσεων, που πιστεύουμε ότι θα δώσουν μια νέα πνοή σε μια αγορά την οποία θεωρούμε απολύτως καθοριστική για να συνεισφέρει στη συνολική αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Γι’ αυτό και το ζήτημα της αγοράς ακινήτων στο δικό μας σχέδιο για την ανάπτυξη βρίσκεται σε απόλυτη προτεραιότητα.
Μιας και μιλάμε και για αναπτυξιακά σχέδια δεν μπορώ να μη σχολιάσω το γεγονός ότι με παραπάνω από 2 χρόνια καθυστέρηση, η Κυβέρνηση φαίνεται να καταρτίζει επιτέλους ένα αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα. Χωρίς, όμως, καμία διαβούλευση, χωρίς να κάνει καμία συζήτηση με τους φορείς της αγοράς. Είναι ένα σχέδιο το οποίο κρατάει κρυφό, μυστικό. Το συζητά με τους θεσμούς, αλλά όχι με τους Έλληνες πολίτες.
         Θέλω και εδώ, με την ευκαιρία της συνάντησής μας, να επαναλάβω ότι η Ν.Δ. έχει ένα συγκροτημένο, τεκμηριωμένο και κοστολογημένο αναπτυξιακό σχέδιο, για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας. Και σε καμία περίπτωση εμείς δεν δεσμευόμαστε από αναπτυξιακά σχέδια τα οποία συντάσσονται εν κρυπτώ και τα οποία ενδεχομένως να αποτυπώνουν και μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία από αυτήν την οποία πρεσβεύουμε εμείς. Εμείς πιστεύουμε στη δύναμη της ελεύθερης αγοράς. Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας. Πιστεύουμε στην ανάγκη προσέλκυσης κεφαλαίων. Πιστεύουμε στις ιδιωτικοποιήσεις. Πιστεύουμε στη μείωση της γραφειοκρατίας, στη μείωση της φορολογίας, στη στήριξη διαφορετικών κλάδων, όπως ο κλάδος των ακινήτων με στοχευμένες δράσεις. Δεν θέλουμε ένα μεγάλο κράτος-πατερούλη, που θα επιβάλλει εξοντωτικές  εισφορές και φόρους για να μοιράζει επιδόματα εν είδει κοινωνικής πολιτικής. Και για εμάς η καλύτερη κοινωνική πολιτική, πάντα, είναι η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Για αυτό και αναμένουμε με ενδιαφέρον να μάθουμε και εμείς ποιο είναι αυτό το περιβόητο αναπτυξιακό σχέδιο της Κυβέρνησης. Αλλά σε καμία περίπτωση ως Ν.Δ. δεν δεσμευόμαστε από αυτό. Αλλά δεν ήρθαμε σήμερα να συζητήσουμε τα γενικά. Ήρθαμε να συζητήσουμε τα ειδικά της αγοράς ακινήτων, οπότε πολύ μεγάλη χαρά, να ακούσω τις σκέψεις σας, τις δικές σας προτάσεις και να δούμε που και σε ποιο βαθμό υπάρχει κοινός τόπος μεταξύ αυτών που εισηγείστε εσείς και αυτών που θέλουμε να κάνουμε εμείς».
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΝΔ, ανέφερε ειδικότερα για την αγορά ακινήτων:
«Το πρόγραμμα “εξοικονομώ” το ζητούσαμε ως Ν.Δ. εδώ και πάρα πολύ καιρό, ως ένα επιτυχημένο μοντέλο συγχρηματοδότησης δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων. Η Κυβέρνηση  κατάφερε να το διαχειριστεί και αυτό έτσι όπως το διαχειρίστηκε.
        Προφανώς υπάρχει η δυνατότητα να βρεθούν και περισσότεροι πόροι για αντίστοιχα προγράμματα και μέσα από τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία του πακέτου Γιούνκερ. Αυτό αφορά το κομμάτι της συγχρηματοδότησης.
      Επιμένω πάρα πολύ, όμως, και στο σκέλος της έκπτωσης φόρου, για πιστοποιημένες -το τονίζω- και καταγεγραμμένες εργασίες ενεργειακής και λειτουργικής αναβάθμισης των ακινήτων. Προφανώς και δεν σκοπεύουμε να δώσουμε μια λευκή φορολογική απαλλαγή σε οποιαδήποτε εργασία ανακαίνισης γίνεται. Πρέπει να είναι κάτι καταγεγραμμένο, συγκεκριμένο και να καταλήγει τελικά σε ένα ακίνητο το οποίο θα είναι αναβαθμισμένο με ένα πολύ σημαντικό και βελτιωμένο ενεργειακό αποτύπωμα. Γνωρίζετε καλά ότι, το στοκ των ακινήτων μας, φθίνει με ταχύτατους ρυθμούς. Και θα χρειαστούμε έξυπνα εργαλεία για να δώσουμε το κίνητρο στους ιδιοκτήτες ακινήτων, τουλάχιστον σε αυτούς που έχουν τη ρευστότητα και τη διάθεση να προβούν σε τέτοιες κινήσεις. Αυτό, σε συνδυασμό με μια γενικότερη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, που εκ των πραγμάτων διευκολύνει τις επενδύσεις, αλλά και με νέους τρόπους αξιοποίησης ενδεχομένως της αγοράς ακινήτων, μέσα από εργαλεία τα οποία θέλουμε να συζητήσουμε - όπως οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, υπό την προϋπόθεση ότι είναι ελεγχόμενες και φορολογημένες δράσεις που δεν αποβαίνουν εις βάρος των μακροχρόνιων μισθώσεων -πιστεύω ότι θα δώσουν μια νέα και διαφορετική τόνωση στην αγορά ακινήτων. Δεν θέλουμε και δεν πρέπει να επαναλάβουμε το μπουμ το οποίο οδήγησε σε ένα βαθμό και στη χρεοκοπία της χώρας. Λάθος από την άλλη να μην πιστεύουμε ότι η αγορά των ακινήτων δεν είναι καθοριστικός παράγοντας για την ανάπτυξη της χώρας».
https://youtu.be/nS8vP2TPEQg

Αθήνα, 13 Απριλίου 2018

          
            Οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αγορά ακινήτων

Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κέρδισαν τις εκλογές υποσχόμενοι, μεταξύ πολλών άλλων, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος άδικος, δεν διορθώνεται καταργείται” Αντί να τον καταργήσει, η Κυβέρνηση τον αύξησε με την αύξηση των συντελεστών στο συμπληρωματικό φόρο και τη μείωση του αφορολόγητου από τις 300.000 στις 200.000 ευρώ. Και σήμερα ενδέχεται να αυξηθεί ξανά ο φόρος που πληρώνει η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών με τη διαφαινόμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών στις περισσότερες ζώνες.

Στη διάρκεια της κρίσης επήλθε η κατάρρευση της αγοράς ακινήτων. Σε αυτή την κατάρρευση συνέβαλλε η ύφεση, αλλά φυσικά και ο πολλαπλασιασμός των φόρων επί των ακινήτων που από 721 εκατ. ευρώ το 2000 έφτασαν να κινούνται μεταξύ 3,2 και 3,6 δις ευρώ τα τελευταία χρόνια.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον ολισθηρό δρόμο του λαϊκισμού και των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων. Όμως, θα λάβουμε πολύ συγκεκριμένα μέτρα που θα αποκαταστήσουν τη δικαιοσύνη και θα συμβάλουν αποφασιστικά στην ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων και της οικονομίας συνολικά. Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται για:

-          Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% με εναρμόνιση των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες, μέσα στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
-          Αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομικές δραστηριότητες για τρία χρόνια, για να στηριχθεί η αγορά ακινήτων.
-          Αναστολή του φόρου υπεραξίας, του φόρου δηλαδή επί του κέρδους στις αγοραπωλησίες ακινήτων, για τρία χρόνια και επανεξέτασή του από μηδενικής βάσης τον τέταρτο χρόνο.
-          Έκπτωση φόρου 40% έως 50% για εργασίες ενεργειακής και λειτουργικής αναβάθμισης ακινήτων, με ειδική μέριμνα για τα φτωχότερα νοικοκυριά και για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας.
-          Απλοποίηση των μεταβιβάσεων και μείωση των δικαιολογητικών για τη μεταβίβαση ακινήτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σήμερα απαιτούνται 23 δικαιολογητικά, ο στόχος μας είναι, να μειωθούν άμεσα στο ένα τρίτο και σταδιακά να είναι διαθέσιμα όλα ηλεκτρονικά.
-          Ενίσχυση των φορολογικών κινήτρων για την απόκτηση ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα από πολίτες άλλων κρατών (Πρόγραμμα golden visa & νομοθεσία nom/dom)

Με τη δική μας πρόταση ο ΕΝΦΙΑ που πληρώνει το μέσο ελληνικό νοικοκυριό θα μειωθεί στα 350 € από 500 € περίπου το 2017.

Στρατηγικός στόχος είναι η μείωση αυτή του ΕΝΦΙΑ να τονώσει επενδύσεις και διαθέσιμο εισόδημα. Ακόμη και μερική να είναι η ανάκαμψη των επενδύσεων στην αγορά ακινήτων, μπορεί να οδηγήσει στην ενίσχυση  της απασχόλησης και των εισοδημάτων σε πολλά επαγγέλματα που σχετίζονται με την οικοδομή και τη διαμεσολάβηση. Είναι, δηλαδή, απαραίτητη προϋπόθεση για το θετικό επενδυτικό σοκ που έχει η ανάγκη η χώρα μας για να βγει οριστικά από την κρίση.

Με τις προτάσεις μας για μείωση φόρων και παροχή κινήτρων, εξυπηρετείται ο στρατηγικός στόχος της  ανάκαμψης των επενδύσεων μέσα από την κατασκευή νέων ή και την ανακατασκευή παλαιών κατοικιών. Έτσι επιτυγχάνεται αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων κατοικιών και μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της χώρας μας. Ακόμη περισσότερο όμως, αυξάνεται η προστιθέμενη αξία των ακινήτων και αποφεύγεται η γκετοποίηση των πόλεων μας, ιδίως στις κεντρικές γειτονιές. Οι προτάσεις μας, επομένως, εκτός από άμεση ωφέλεια στους φορολογούμενους από τη μείωση της φορολογικής τους επιβάρυνσης, προκαλούν πολλαπλά θετικά αποτελέσματα σε αναπτυξιακό, κοινωνικό αλλά και περιβαλλοντικό επίπεδο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tι είναι η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της. Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε και στηρίζει τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε και πράττει το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε και οφείλει.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, δίνει βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στηρίζει τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, προβάλλει με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημερώνει για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης –πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοσή της, είναι ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Είναι ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν τυγχάνει οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν έχει χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Τυγχάνει όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενεί ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη, πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και προχώρησε με μοναδική επιτυχία στην ηλεκτρονική παρουσία -με παγκόσμια εμβέλεια- της έκδοσης «ΑΘΥΒΟΛΕΣ 2003-2022», μια φιλόδοξη ΚΡΗΤΙΚΗ Πολιτιστική Παρουσία όχι μόνο για την Κρήτη, όχι μόνο για την Χώρα μας, αλλά όλη την Γη, όπου ζουν και αναπνέουν μοναδικά παιδιά της, οι Κρήτες και οι Κρήσσες της και ανθίζουν σαν λουλούδια τα Ήθη και τα Έθιμά της.

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκει, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

Acharnon Gordium Bond

Acharnon Gordium Bond
Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

Η "ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

AΡΘΡΑ «Αcharneon Gordium Bond» blog ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ στον ΔήμοΑχαρνών

1)ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: «..ως προς τη λειτουργία του νέου Κοιμητηρίου Δήμου Αχαρνών»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/02/blog-post_99.html

2)ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΛΙΖΑΣ"; ρωτούν ξανά και ξανά οι δημότες Αχαρνών!ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post.html

3)ΑΧΑΡΝΕΣ: ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ2007 ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/2007.html

π.Δημάρχου κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ, προφίλ:

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_27.html

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Αcharnes Gordium Bond:απάντηση σε αναγνώστη: -«Γιατί δεν υπάρχουν Εφημερίδες σε μια τόσο μεγάλη πόλη;»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond.html

Πως κατασκευάζονται "ένοχοι" ..σενάρια απίστευτα..

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html


Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

"Acharnes Gordium Bond": απαντήσεις σε αναγνώστες

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_49.html

"Acharnon Gordium Bond":επερχόμενο άρθρο με τίτλο "ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_14.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnes Gordium Bond:"Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΓΚΤΟΣ.." γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝAΚΗ σε ταλαίπωρο αναγνώστη

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharne-gordium-bond.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharneon Gordium Bond: απάντηση σε αναγνώστη για τον ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bondq.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnon Gordium Bond:Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ Ανοιχτή Επιστολή προς τα μέλη του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-Διοικητικού Συμβουλίου Αχαρνών με θέμα:"...ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ από τον τ. Δήμαρχο κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_80.html

Αcharnes Gordium Bond-Για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και την ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ "Σενάριο 1ο: Γράφει η σεναριογράφος Μ.Χ.Β"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ BLOG THΣ:Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bond-blog.html

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ-ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΗΣ

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω και τώρα που καίγεται η Βαρυμπόμπη. Το ήξερα, το περίμενα. Οι καταπατητές της περιοχής που δρούν εδώ και δεκάδες χρόνια ανενόχλητοι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης δεν έχουν σταματημό, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ.

Θέλοντας να πουλήσουν ό,τι ακόμα προλάβουν και ιδιαίτερα «ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ» χωρίς συμβόλαια και νόμιμες διαδικασίες, δεν θα αφήσουν ούτε ένα χλωρό φύλλο ούτε στην Βαρυμπόμπη ούτε στην Πάρνηθα. Αυτό που τους εμποδίζει είναι ο χαρακτηρισμός «δασικά» των εκτάσεων και αυτόν θα πολεμήσουν με τον δικό τους «μοναδικό» τρόπο. Οι «κωφοί» του τόπου, τα πουλημένα τομάρια που συναινούν δια της σιωπής τους, ή «μυξοκλαίνε» για τα καμένα δάση έχουν τεράστια ευθύνη. Κανείς δεν τους πιστεύει πια και η Πάρνηθα είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ αν δεν γίνει κάτι. Από ποιους; Μόνο στον Δένδια έχω αυτή την στιγμή εμπιστοσύνη, σε κανέναν άλλον. Όλα στον τόπο μου ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ εδώ και 30 χρόνια. Αποχαιρετήστε για πάντα την Πάρνηθα ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ, ποιοι τις κάνουν, με ποιο τρόπο, ποιοι ενέχονται, τι περιουσίες έχουν αποκτήσει, πως πουλάνε, τι έχει απομείνει για να πωληθεί.

Και μόνο αν η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ. Αλλιώς, η Πάρνηθα είναι ήδη ΧΘΕΣ. Όπως και η Βαρυμπόμπη.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ