"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.. Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Το έτος 2023 δεν θα είναι πια εδώ αλλά εδώ(http://politikinewsaaa.blogspot.com) ως "Η Χρήσιμη Εφημερίδα!!. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:

https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/ ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:https://politikinewsaaa.blogspot.gr/
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

"ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ενημέρωση

Αθήνα, 18 Απριλίου 2018

Με απόφαση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Πτέραρχος (Ι) ε.α. κ. Χρήστος Βαΐτσηςαναλαμβάνει σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για θέματα εθνικής ασφάλειας.

Με την τοποθέτηση του κ. Βαΐτση ενισχύονται οι τομείς Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Βαΐτσης θα στελεχώσει την ομάδα των συμβούλων του Προέδρου, εισφέροντας τις πολύτιμες γνώσεις και τη μεγάλη πείρα του στα ζητήματα εθνικής ασφάλειας και αμυντικής πολιτικής, ενώ θα συμβάλει καθοριστικά στην υλοποίηση της πάγιας πρότασης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για την ανάγκη σύστασης Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο κ. Βαΐτσης ολοκλήρωσε το 2017 τη σταδιοδρομία του στην Πολεμική Αεροπορία με το βαθμό του Πτεράρχου, αφού προηγουμένως είχε φτάσει στην κορυφή της ιεραρχίας ως Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (2015-2017). Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ομάδα Υψηλόβαθμων Αξιωματούχων (Senior Officials Group) για την εκπόνηση της Νέας Δομής Διοίκησης του ΝΑΤΟ και επικεφαλής της ελληνικής στρατιωτικής επιτροπής για τον καθορισμό και εφαρμογή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (Confidence Building Measures) μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Μετά την αποστρατεία του, έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα και σεμινάρια, ενώ την παρούσα περίοδο συνεργάζεται, ως σύμβουλος, με την Πολεμική Αεροπορία του Κατάρ.

Αναγνώσατε το σύντομο βιογραφικό του Πτεράρχου (Ι) ε.α., κ. Χρήστου Βαΐτση εδώ

«Παρέμβαση των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατία 
στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
για τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών»

Στρασβούργο, 18 Απριλίου 2018



Οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ, κυρία Μαρία Σπυράκη, κ. Γιώργος Κύρτσος και κ. Θοδωρής Ζαγοράκης κατά τη συζήτηση που διεξήχθη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρουσία του Επιτρόπου Χρήστου Στυλιανίδη, καταδίκασαν απερίφραστα τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης  και ζήτησαν την άμεση απελευθέρωσή τους.

Στις παρεμβάσεις τους οι Έλληνες Ευρωβουλευτές στηλίτευσαν τις προκλητικές επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων τόσο της Ελλάδος, όσο και της Κύπρου. Παράλληλα, τόνισαν ότι η Τουρκία δεν αποτελεί ένα σύγχρονο δημοκρατικό Κράτος Δικαίου που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αναλυτικά οι παρεμβάσεις και βίντεο των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας:

Μανώλης Κεφαλογιάννης:
https://youtu.be/jKKaWh0T1FI

«48 ημέρες μετά, ένα συνηθισμένο συνοριακό επεισόδιο έχει εξελιχθεί σε μία ιδιότυπη κατάσταση πολιτικής ομηρείας. Δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν φυλακισμένοι στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης ως πολιτικοί κρατούμενοι. Όπως δήλωσε και ο Μάνφρεντ Βέμπερ πρόεδρος της Κ.Ο. του Ε.Λ.Κ.

Αυτή η πολιτική ομηρεία καταργεί κάθε έννοια Κράτους Δικαίου, Δημοκρατίας, Δικαιοσύνης, σχέσεων καλής γειτονίας. Και αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα των διωχθέντων ξένων και Τούρκων υπηκόων που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές. 

Τα επίσημα στοιχεία του τουρκικού Υπουργείου Εσωτερικών ανεβάζουν τους συλληφθέντες μετά το πραξικόπημα στα 150.000 άτομα. Δικαστικοί, ακαδημαϊκοί, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, στρατιωτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι. Χωρίς αποδείξεις ενοχής. Χωρίς δίκη. Χωρίς απαγγελία κατηγοριών.

Στην ίδια κατάσταση ακριβώς και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί. Ζουν και αυτοί και οι οικογένειές τους με την αγωνία της επιβολής μίας εξοντωτικής ποινής. Πριν 20 ημέρες ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. - Τουρκίας επισκέφθηκα την Άγκυρα. Κορυφαίο θέμα, σε όλες τις επίσημες συναντήσεις μου η άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων.
Επέστρεψα απαισιόδοξος και βαθιά προβληματισμένος. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το Ψήφισμα που θα υιοθετήσουμε με ευρύτατη πλειοψηφία δείχνει την έμπρακτη αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα. Στέκεται, δίπλα στους δύο  Έλληνες στρατιωτικούς που δοκιμάζονται σκληρά.

48 ημέρες μετά. Ο Τούρκος Πρόεδρος αγνοεί συστηματικά την Ευρώπη και τα θεσμικά της όργανα. Αλλά η Ευρώπη είναι εδώ και σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπενθυμίζει για μία ακόμη φορά στην Τουρκία. Δεν υπάρχει ενταξιακή πορεία α λα καρτ. Δεν υπάρχει ενταξιακή πορεία χωρίς Δημοκρατία. Χωρίς Κράτος Δικαίου. Δεν υπάρχει ενταξιακή πορεία με καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Με συλλήψεις και διώξεις. Με προκλήσεις και επιθετικές ενέργειες. Με παραβιάσεις εναέριου χώρου, χωρικών υδάτων, Α.Ο.Ζ. γειτονικών χωρών. Δεν υπάρχει ενταξιακή πορεία χωρίς σχέσεις καλής γειτονίας. Χωρίς σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα των άλλων χωρών. Χωρίς απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο.

Είναι η ώρα για τον Τούρκο Πρόεδρο να μας εκπλήξει θετικά. Να προχωρήσει άμεσα στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Δεν αισιοδοξούμε. Ελπίζουμε».

Μαρία Σπυράκη:
 https://youtu.be/a06x1tfNnSM

«Κύριε Πρόεδρε,

Θα ήθελα να μιλήσω στα αγγλικά γιατί θεωρώ ότι σήμερα πρέπει να στείλουμε ένα δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ως ένας θεσμός που εκφράζει τη βούληση των Ευρωπαίων πολιτών.   Είναι σημαντικό που διάφορα Κόμματα στο Κοινοβούλιο έχουν ήδη συνυπογράψει το κείμενο για αυτό το ψήφισμα, ώστε να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα και να ζητήσουν την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. 

Θα ήθελα να υπογραμμίσω τώρα τη συμβολή του Ε.Λ.Κ. που βασίστηκε στην πρωτοβουλία του Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έθεσε πρώτος το θέμα στη Σύνοδο του Ε.Λ.Κ. τον περασμένο Μάρτιο.  Αλλά επίσης η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να σέβεται να ανθρώπινα δικαιώματα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της Συνθήκης της Γενεύης.   

Απεναντίας, η Τουρκία είναι πλήρως υπεύθυνη για την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο. Σήμερα, πρέπει να εξηγήσουμε στους Τούρκους ηγέτες πως δεν υπάρχει διαδικασία ένταξης α λα κάρτ.  Είμαστε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε τις βασικές μας αξίες, να προστατέψουμε τους πολίτες μας και πρωτίστως πρέπει να προστατέψουμε τους στρατιωτικούς μας. Ευχαριστώ».

Ελίζα Βόζεμπεργκ:
 https://youtu.be/d9o9oUzyPSo

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, 

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στη Σύνοδό του, τον περασμένο μήνα, ενημερώθηκε με κάθε λεπτομέρεια για το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Ακολούθως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδίκασε έντονα τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και την κάλεσε να σεβαστεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα, με ρητή αναφορά στους στρατιωτικούς μας. 
Στο πλαίσιο αυτό, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δέχτηκε πρότασή μου και ευχαριστώ από καρδιάς τους Έλληνες συναδέλφους μου όλων των πολιτικών ομάδων, που βοήθησαν να έρθει το θέμα στην Ολομέλεια του Σώματος. 

Η συνεχιζόμενη κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών εντάσσεται σε μία συνειδητή και σκόπιμη κλιμάκωση της επιθετικής πολιτικής της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μου με παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, της Συνθήκης της Λωζάνης και ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου. 

Συνάδελφοι, 

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι Ευρωπαίοι πολίτες και η Ελλάδα Κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Στη χώρα μου, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει ανάγκη απόδειξης της  στήριξης, συμπαράστασης και έμπρακτης αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των Κρατών μελών.

Ζητούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, άμεσα, να υποχρεωθεί η Τουρκία να αποδώσει στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς την ελευθερία τους, που έχει  παράνομα στερήσει ήδη 48 μέρες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, χωρίς να τους έχει απαγγείλει καμία κατηγορία. Ευχαριστώ πολύ».


Γιώργος Κύρτσος: 
https://youtu.be/eMQ3r2MxkyY

«Κύριε Πρόεδρε, οι δύο Έλληνες αξιωματικοί που κρατούνται αυθαίρετα στην Τουρκία προστίθενται σε δεκάδες Ευρωπαίους πολίτες που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Η περίπτωσή τους όμως είναι διαφορετική γιατί δεν έχουμε μόνο καταπάτηση δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, κάτι που χαρακτηρίζει το καθεστώς Ερντογάν, αλλά και ένα μήνυμα από την Τουρκία ότι θα μπορούσε να αμφισβητήσει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, Κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Κατά συνέπεια, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και οι Κυβερνήσεις πρέπει να τρέξουν να προλάβουν ενδεχόμενες αρνητικές εξελίξεις γιατί η βάση της ευρωπαϊκής ενοποίησης είναι η μεταπολεμική συμφιλίωση και ειρήνευση. Όταν η Τουρκία αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αμφισβητεί τις ίδιες τις βάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί, χωρίς κατοχύρωση κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ειρήνης στην Ελλάδα και σε όλα τα κράτη μέλη, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο».


Θεόδωρος Ζαγοράκης:
 https://youtu.be/JBoAVE4rzQQ

«Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε,

Δεν θα επαναλάβω τα γεγονότα, τα έχουν ήδη αναλύσει σε βάθος οι συνάδελφοι. Θα επιμείνω όμως στις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε Θράκη και Αιγαίο.
Εδώ και χρόνια μιλάμε  για την Τουρκία που δεν συμμορφώνεται, που δεν ακολουθεί την ευρωπαϊκή πολιτική.

Επιτέλους, πολλοί συνάδελφοι ήρθαν πλέον στα λόγια μας. Σήμερα, η Τουρκία συνεχίζει την  εχθρική της στάση απέναντι στην Ελλάδα. Συνεχώς αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία και παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. Εδώ και ενάμιση μήνα, δύο νέα παιδιά, δύο στρατιωτικοί που περιπολούσαν στις Καστανιές του Έβρου, το φυσικό σύνορο της Ευρώπης με την Τουρκία, είναι αιχμάλωτοι στις τουρκικές φυλακές.

Αγαπητοί φίλοι,

Μόλις προχθές αποχαιρετίσαμε έναν ήρωα πιλότο της πολεμικής μας αεροπορίας, το αεροσκάφος του οποίου κατέπεσε στη θάλασσα, ενώ επέστρεφε στη βάση του μετά από κλήση για αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών που παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο. Αυτή είναι η καθημερινότητα στο Αιγαίο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει επιτέλους να πάρει μέτρα.

Δημήτρη και Άγγελε, σας σκεφτόμαστε και σας στηρίζουμε, είμαστε περήφανοι για εσάς, δεν σας ξεχνάμε. Ευχαριστώ».

«Η υποβάθμιση των προβλέψεων για την ανάπτυξη επιβεβαιώνει
το αδιέξοδο της λανθασμένης κυβερνητικής πολιτικής»

 

        Αθήνα, 17 Απριλίου 2018
 
H Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής, Α’ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο Τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Φθιώτιδας κ.Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τη σημερινή έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία κάνει αναφορά και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Για ακόμα μία φορά, το αφήγημα της Κυβέρνησης περί υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης αποδεικνύεται ανεδαφικό. Σήμερα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποβαθμίζει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στο 2% για το 2018 και, ακόμη χαμηλότερα, στο 1,8% για το 2019. Αυτό σημαίνει ότι οι προβλέψεις βρίσκονται κάτω από τον πήχη του 2,3% της Κυβέρνησης και κάτω από τη φθινοπωρινή πρόβλεψη του Δ.Ν.Τ. για 2,6%. Και  βέβαια, η χώρα μας παραμένει η αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε.

Αυτό συνεπάγεται λιγότερες επενδύσεις και λιγότερες θέσεις εργασίας. Οι δηλώσεις των κ. Τσίπρα και Τσακαλώτου προσκρούουν στην πραγματικότητα. Πρέπει να αντιληφθούν πως δίχως μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία των αγορών, ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και κατάργηση των ιδεοληπτικών εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, η εικόνα αυτή δεν μπορεί να αντιστραφεί. Μόνο με πολιτική αλλαγή μπορεί να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα». 

Αθήνα, 17 Απριλίου 2018


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας έφερε στη χώρα δύο αχρείαστα Μνημόνια και υπονόμευσε την οικονομία για πολλά ακόμη χρόνια. Σήμερα, είχε το θράσος -και μάλιστα από το Καστελόριζο- να ξαναμιλήσει για τάχα καθαρή έξοδο. 

Το έκανε, μάλιστα, όταν όλοι πια, εντός αλλά και εκτός Ελλάδος, όχι μόνον αμφισβητούν τις πολιτικές του, αλλά έχουν καταλάβει ότι μόνο μια σοβαρή Κυβέρνηση μπορεί να δημιουργήσει δουλειές και να οδηγήσει, επιτέλους, τη χώρα στην ανάπτυξη.

Η Ελλάδα δεν αντέχει ούτε άλλα ψέματα, ούτε άλλους πειραματισμούς. Πόσο μάλλον ερασιτεχνισμούς στα εθνικά θέματα. Όσο καιρό ακόμη μένει αυτή η Κυβέρνηση, ας διασφαλίσει τουλάχιστον τα αυτονόητα. Ότι στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία και την ακεραιότητα της πατρίδας μας».
Αθήνα, 17 Απριλίου 2018


«Ερασιτεχνική αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων από την Κυβέρνηση»

Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τον τρόπο διαχείρισης των εθνικών θεμάτων από την Κυβέρνηση. Ανησυχία η οποία ενισχύεται ακόμη περισσότερο ύστερα από  τις ασαφείς και αμήχανες απαντήσει που έδωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δίδοντας την εντύπωση ότι η Κυβέρνηση δεν έχει καν πλήρη εικόνα για το τι συνέβη. Θυμίζουμε ότι δεν έχουν περάσει παρά μερικές μέρες απ’ όταν η Κυβέρνηση επέλεγε να δώσει διευκρινίσεις για όσα συνέβησαν στη Ρω μέσω διαρροών. Και μέσα σε όλα αυτά είχαμε και τον αναπληρωτή του κ. Καμμένου, τον κ. Κουβέλη να ισχυρίζεται χθες ότι βρισκόμαστε σε “ακήρυχτο πόλεμο” με την Τουρκία. Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να χειρίζεται με τρόπο απαράδεκτα ερασιτεχνικό τα εθνικά θέματα, αφού δεν φαίνεται καν να έχει πλήρη και σαφή ενημέρωση ζητήματα που αφορούν την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα.

«Η σιωπή του κ. Κοτζιά μετά από τις δηλώσεις του κ. Ντιμιτρόφ, δείχνει την διαπραγματευτική ανικανότητα της Κυβέρνησης»

Μετά την τελευταία συνάντηση του με τον κ. Κοτζιά, ο κ. Ντιμιτρόφ, μπροστά στον Έλληνα ομόλογό του δήλωνε ότι «σχεδόν συμφώνησαν στο κείμενο για τη συνεργασία σε διάφορους τομείς, μεταξύ άλλων και για την αποτροπή του αλυτρωτισμού από τις δύο πλευρές». Ο κ. Κοτζιάς σιώπησε. Ούτε διέψευσε ούτε αμφισβήτησε. Έμμεσα επιβεβαίωσε ότι γίνονται σχετικές συζητήσεις. Έμεινε εκκωφαντικά και ένοχα άφωνος.
Προχτές, ο κ. Ζάεφ δήλωσε ότι η Κυβέρνησή του δεν δέχεται καμιά ονομασία για όλες τις χρήσεις (erga omnes) και δεν συζητά καμιά αναθεώρηση του Συντάγματος. Όχι μόνο δηλαδή δεν υποχώρησαν από τις αρχικές αδιάλλακτες θέσεις τους(αλυτρωτισμός, συνταγματική αλλαγή και εύρος χρήσης του ονόματος), αλλά έφτασαν στο σημείο να εγείρουν αξιώσεις σε βάρος της Ελλάδος, που δεν έχει δείξει καμία αλυτρωτική τάση . Παρ’ όλα αυτά, η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου – Κοτζιά, αντί να καταγγείλει την αδιαλλαξία των Σκοπίων, εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία που επισημαίνει τους ισχυρισμούς των γειτόνων μας αλλά και  τα ερωτήματα που εγείρονται. Δεν φταίει η Αντιπολίτευση για τη διαπραγματευτική ανικανότητα της Κυβέρνησης τους τελευταίους πέντε μήνες.

«Σήμερα η συζήτηση για το θέμα των δύο στρατιωτικών στο ευρωκοινοβούλιο, μετά από παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη»

Η συζήτηση αυτή διεξάγεται ύστερα από πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία υποστηρίχθηκε εκ των υστέρων και από τις άλλες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θυμίζουμε επιπλέον ότι πρωτοβουλία αυτή προέκυψε μετά από παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής του Ε.Λ.Κ. και ακολούθησε η αντίστοιχη απόφαση της Συνόδου Κορυφής. Η  συζήτηση θα διεξαχθεί στο ευρωκοινοβούλιο σήμερα το απόγευμα και θα υπάρξει ψήφισμα που θα τύχει ευρείας και διακομματικής υποστήριξης στο ευρωκοινοβούλιο. Πρόκειται για ένα πολύ ηχηρό μήνυμα από τους εκπροσώπους των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι η Τουρκία δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα αλά καρτ. Για τη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν τακτικισμοί και μικροκομματικές πρακτικές σε εθνικά θέματα. Πρόκειται για ζήτημα αρχής για την Ε.Ε. και είναι αυτονόητο πως η συγκεκριμένη υπόθεση συνδέεται και με το ζήτημα της υποψηφιότητας της Τουρκίας στην ΕΕ.  ως υποψήφιας για ένταξη χώρας.

«Η απλή αναλογική ισοδυναμεί με ακυβερνησία είτε πρόκειται για το κεντρικό Κράτος, είτε πρόκειται για την Αυτοδιοίκηση»

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σκοπεύοντας να καθιερώσει την απλή αναλογική, προσπαθεί να εργαλειοποιήσει και την Αυτοδιοίκηση αλλάζοντας το εκλογικό σύστημα, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει χάος, προκειμένου να περιορίσει τις εντυπώσεις από την επερχόμενη συντριπτική ήττα της. Η απλή αναλογική ισοδυναμεί με ακυβερνησία είτε πρόκειται για το κεντρικό Κράτος, είτε πρόκειται για την Αυτοδιοίκηση.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί κεντρικό πυλώνα στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τη διακυβέρνηση της χώρας. Σε  όλη την Ευρώπη οι Δήμοι αποκτούν πλέον άμεση πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία με ανάλογες αρμοδιότητες και ευθύνες.
Οι εκλεγμένοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι οι άμεσοι εκπρόσωποι των πολιτών που γνωρίζουν και επιλύουν άμεσα βασικά τοπικά προβλήματα. Προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας είναι να ενισχύσει τις δυνατότητες και τα εργαλεία που έχουν στη διάθεση τους για να εκπληρώσουν την αποστολή τους.
Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να αλλάξει τον νόμο αυτό. Καθώς λοιπόν οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν μετά τις εθνικές εκλογές, ο Δήμαρχος θα μπορεί να λαμβάνει τις αποφάσεις του με βάση την εντολή που έλαβε από τους πολίτες, κάτι που χωρίς την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, δε μπορεί να γίνει.
Φημολογείται ότι η Κυβέρνηση ενδέχεται να ξαναφέρει εκλογικό νόμο και για τις εθνικές εκλογές. Τέτοιες φήμες, το μόνο που θα επιβεβαιώσουν είναι το άγχος της συντριβής που τους έχει καταλάβει. Αυτό δείχνουν με την προσπάθειά τους να τοποθετήσουν υπεράριθμους γραμματείς συριζέικης προέλευσης στα Υπουργεία για τα επόμενα χρόνια. Αυτό δείχνουν με τους χειρισμούς τους στις προσλήψεις. Αυτό δείχνουν και με τα μαγειρέματα για τον εκλογικό νόμο. Ήρθαν με τη θεωρία των παιγνίων και φεύγουν με τη θεωρία του χάους.

«Πενταήμερη στη Ρόδο για το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, με αφορμή το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο»

Πενταήμερη στη Ρόδο για το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, με αφορμή το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο. Σε πολυτελές ξενοδοχείο με όλα πληρωμένα. Πρόκληση χλιδής για ένα κόσμο που υποφέρει από το 3ο αχρείαστο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ. Καμία αίσθηση ευθύνης. Καμία ευαισθησία. Φιέστες των κυβερνώντων σε τοπίο άγριας λιτότητας. 19 Υπουργοί και υφυπουργοί, 10 γενικοί γραμματείες και 150 σύμβουλοι, γραμματείς και βολεμένα κομματικά στελέχη για να χειροκροτήσουν μια ομιλία του Αρχηγού τους. Τι νόημα έχει μια τέτοια κουστωδία; Μπορούν άραγε να πείσουν έτσι για τα νέα ψέματα που κατασκευάζει ο Τσίπρας;

«Μέσα από την άμεση  εκλογή προέδρων ΝΟ.Δ.Ε. και ΔΗΜ.Τ.Ο. γίνεται πράξη η άμεση δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο»

Η άμεση  εκλογή προέδρων ΝΟ.Δ.Ε. και ΔΗΜ.Τ.Ο. από τα μέλη του Κόμματος είναι μια μεγάλη καινοτομία. Είναι υλοποίηση μίας δέσμευσης που ανέλαβε ο  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή της διεκδίκησης της ηγεσίας του Κόμματος. Και είναι εφαρμογή του Καταστατικού, όπως τροποποιήθηκε στο 10ο Τακτικό Συνέδριο του Κόμματος - το πρώτου που έγινε με Πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη -με το σύνθημα «οξυγόνο»- για ανανέωση και ευρεία συμμετοχή όλων των μελών του Κόμματος στις εσωκομματικές διαδικασίες.
Μέσα από την άμεση  εκλογή προέδρων ΝΟ.Δ.Ε. και ΔΗΜ.Τ.Ο. γίνεται πράξη η άμεση δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο, ενώ δίνεται πραγματικός ρόλος στα μέλη, δηλαδή στη βάση της Νέας Δημοκρατίας. Αφενός όποιος το επιθυμεί θα μπορεί να είναι υποψήφιος κι αφετέρου, τα πρόσωπα που θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή της μάχης, θα επιλεχθούν απ' ευθείας από τα μέλη του κόμματος. Πρόκειται για μια μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία ταυτόχρονα κάνει ένα ακόμη βήμα για την  οικονομική της στήριξη αποκλειστικά από τα μέλη της με το σύνθημα «λίγα από πολλούς». Υπενθυμίζεται ότι ελάχιστα Κόμματα στην Ευρώπη υιοθετούν τέτοιες δημοκρατικές διαδικασίες. Και βέβαια πρόκειται για διαδικασίες παντελώς άγνωστες στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Απαισιόδοξα τα στοιχεία που προκύπτουν από την εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού»

Από τα στοιχεία Μαρτίου για την πορεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού προκύπτει ότι:
Πρώτον: Τα καθαρά έσοδα διαμορφώνονται χαμηλότερα από τους στόχους. Είναι άλλη μια  απόδειξη της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών, λόγω της υπερφορολόγησής τους.
Δεύτερον: Η εσωτερική στάση πληρωμών συνεχίζεται. Αφορά, μάλιστα,  σε κοινωνικά κρίσιμους τομείς, όπως είναι οι επιχορηγήσεις των Νοσοκομείων και των ΥΠΕ-ΠΕΔΥ.
Τρίτον: Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, οι οποίες και έχουν υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή, υπολείπονται αισθητά του στόχου. Διαμορφώνονται μάλιστα στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας.
Παράλληλα, το ιδιωτικό χρέος -σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων- διογκώνεται, αφού οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την εφορία αγγίζουν πλέον τα 102 δισ. ευρώ. Μάλιστα, το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος αυξήθηκε σημαντικά, περίπου κατά 2 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.
Και όλα αυτά ενώ η Κυβέρνηση συνεχίζει την τακτική των κατασχέσεων. Ήδη, μάλιστα,  1,1 εκατομμύρια πολίτες έχουν υποστεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Με αυτά τα στοιχεία, αποδεικνύεται, για ακόμη μία φορά, ότι η πολιτική της Κυβέρνησης Τσίπρα είναι ανερμάτιστη και αδιέξοδη, οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη.
Αθήνα, 17 Απριλίου 2018

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας κ.  Βασίλης Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μειωμένα κονδύλια στην Υγεία κατά 150 εκατομμύρια ευρώ,  παρουσιάζει ο κ. Τσίπρας πρωτογενές “υπερπλεόνασμα”»
 
Πλήρης Δήλωση

«Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά ο τομέας της Υγείας αποτελεί το εύκολο θύμα για τη δήθεν κοινωνικά ευαίσθητη Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.  Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία του μήνα Μαρτίου για την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, παρατηρείται μείωση των κονδυλίων για την υγεία κατά 150 εκατ. ευρώ.

Προκειμένου να παρουσιάσει στους δανειστές το περιβόητο πρωτογενές “υπερπλεόνασμα”, ο κ. Τσίπρας δεν διστάζει καθόλου να θυσιάσει ακόμα και τον πυρήνα του κοινωνικού Κράτους και να αφήσει υποχρηματοδοτούμενο το Εθνικό Σύστημα Υγείας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tι είναι η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της. Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε και στηρίζει τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε και πράττει το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε και οφείλει.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, δίνει βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στηρίζει τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, προβάλλει με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημερώνει για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης –πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοσή της, είναι ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Είναι ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν τυγχάνει οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν έχει χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Τυγχάνει όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενεί ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη, πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και προχώρησε με μοναδική επιτυχία στην ηλεκτρονική παρουσία -με παγκόσμια εμβέλεια- της έκδοσης «ΑΘΥΒΟΛΕΣ 2003-2022», μια φιλόδοξη ΚΡΗΤΙΚΗ Πολιτιστική Παρουσία όχι μόνο για την Κρήτη, όχι μόνο για την Χώρα μας, αλλά όλη την Γη, όπου ζουν και αναπνέουν μοναδικά παιδιά της, οι Κρήτες και οι Κρήσσες της και ανθίζουν σαν λουλούδια τα Ήθη και τα Έθιμά της.

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκει, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

Acharnon Gordium Bond

Acharnon Gordium Bond
Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

Η "ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

AΡΘΡΑ «Αcharneon Gordium Bond» blog ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ στον ΔήμοΑχαρνών

1)ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: «..ως προς τη λειτουργία του νέου Κοιμητηρίου Δήμου Αχαρνών»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/02/blog-post_99.html

2)ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΛΙΖΑΣ"; ρωτούν ξανά και ξανά οι δημότες Αχαρνών!ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post.html

3)ΑΧΑΡΝΕΣ: ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ2007 ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/2007.html

π.Δημάρχου κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ, προφίλ:

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_27.html

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Αcharnes Gordium Bond:απάντηση σε αναγνώστη: -«Γιατί δεν υπάρχουν Εφημερίδες σε μια τόσο μεγάλη πόλη;»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond.html

Πως κατασκευάζονται "ένοχοι" ..σενάρια απίστευτα..

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html


Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

"Acharnes Gordium Bond": απαντήσεις σε αναγνώστες

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_49.html

"Acharnon Gordium Bond":επερχόμενο άρθρο με τίτλο "ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_14.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnes Gordium Bond:"Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΓΚΤΟΣ.." γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝAΚΗ σε ταλαίπωρο αναγνώστη

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharne-gordium-bond.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharneon Gordium Bond: απάντηση σε αναγνώστη για τον ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bondq.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnon Gordium Bond:Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ Ανοιχτή Επιστολή προς τα μέλη του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-Διοικητικού Συμβουλίου Αχαρνών με θέμα:"...ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ από τον τ. Δήμαρχο κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_80.html

Αcharnes Gordium Bond-Για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και την ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ "Σενάριο 1ο: Γράφει η σεναριογράφος Μ.Χ.Β"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ BLOG THΣ:Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bond-blog.html

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ-ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΗΣ

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω και τώρα που καίγεται η Βαρυμπόμπη. Το ήξερα, το περίμενα. Οι καταπατητές της περιοχής που δρούν εδώ και δεκάδες χρόνια ανενόχλητοι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης δεν έχουν σταματημό, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ.

Θέλοντας να πουλήσουν ό,τι ακόμα προλάβουν και ιδιαίτερα «ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ» χωρίς συμβόλαια και νόμιμες διαδικασίες, δεν θα αφήσουν ούτε ένα χλωρό φύλλο ούτε στην Βαρυμπόμπη ούτε στην Πάρνηθα. Αυτό που τους εμποδίζει είναι ο χαρακτηρισμός «δασικά» των εκτάσεων και αυτόν θα πολεμήσουν με τον δικό τους «μοναδικό» τρόπο. Οι «κωφοί» του τόπου, τα πουλημένα τομάρια που συναινούν δια της σιωπής τους, ή «μυξοκλαίνε» για τα καμένα δάση έχουν τεράστια ευθύνη. Κανείς δεν τους πιστεύει πια και η Πάρνηθα είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ αν δεν γίνει κάτι. Από ποιους; Μόνο στον Δένδια έχω αυτή την στιγμή εμπιστοσύνη, σε κανέναν άλλον. Όλα στον τόπο μου ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ εδώ και 30 χρόνια. Αποχαιρετήστε για πάντα την Πάρνηθα ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ, ποιοι τις κάνουν, με ποιο τρόπο, ποιοι ενέχονται, τι περιουσίες έχουν αποκτήσει, πως πουλάνε, τι έχει απομείνει για να πωληθεί.

Και μόνο αν η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ. Αλλιώς, η Πάρνηθα είναι ήδη ΧΘΕΣ. Όπως και η Βαρυμπόμπη.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ