"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.. Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Το έτος 2023 δεν θα είναι πια εδώ αλλά εδώ(http://politikinewsaaa.blogspot.com) ως "Η Χρήσιμη Εφημερίδα!!. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:

https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/ ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:https://politikinewsaaa.blogspot.gr/
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ,τ.Υπ.Π.τ.Π δηλώσεις και ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις



Αθήνα, 31 Μαρτίου 2018 
Δήλωση Νίκου Δένδια στην Εφημερίδα “Παραπολιτικά”. 
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” για τη Βίλα Αμαλία : 

· Η Βίλα Αμαλίας λειτουργούσε ως εργαστήριο προπαρασκευής εγκληματικών πράξεων καθώς βρέθηκαν εκεί εκατοντάδες μπουκάλια που προορίζονταν για μολότοφ και λοστοί. 
· Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ο χώρος της Βίλας Αμαλίας έχει αξιοποιηθεί από την Πολιτεία και λειτουργεί πλέον ως εστία μόρφωσης, σε μία περιοχή με σημαντικά προβλήματα στον χώρο της Παιδείας.   

Αθήνα, 31 Μαρτίου 2018


Συνέντευξη Ν. Δένδια στην εκπομπή «Τώρα… ό,τι συμβαίνει» του τηλεοπτικού σταθμού «Epsilon»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας,  Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί  στην εκπομπή «Τώρα… ό,τι συμβαίνει» που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Φαίη Μαυραγάνη στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon, ανέφερε μεταξύ άλλων:


  • Όταν δημιουργείται μια ένταση πάντα μπορεί να έχει και συνέπειες τις οποίες αυτοί που τη δημιούργησαν να μην μπορούν να προβλέψουν. Αυτή τη στιγμή συμβαίνει το εξής, χωρίς να θέλω να δημιουργήσω ανησυχία,  αλλά συμβαίνει: Η τουρκική αεροπορία έχει αυξήσει τον αριθμό των παραβιάσεων και στελεχώνεται λόγω των απομακρύνσεων πάρα πολλών πιλότων από τον Πρόεδρο Ερντογάν από πιλότους που είτε έχουν φέρει πίσω από την TurkishAirlines είτε δεν έχουν την εμπειρία των ωρών πτήσεων που χρειάζεται. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει θέμα, όπως και στην TurkishAirlines επειδή της έχουν αφαιρέσει πιλότους, ψάχνει για νέους. Για εμάς αυτή η αντιπαράθεση είναι μια οικονομική αιμορραγία διαχρονικά,  αλλά δεν υπάρχει επιλογή.

  • Τα περί ανταλλαγής των οχτώ Τούρκων αξιωματικών με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς δεν είναι άξια σχολιασμού σε ένα Κράτος Δικαίου. Ο οποιοσδήποτε με δημόσιο ρόλο στην Ελλάδα λέει τέτοιες ανοησίες, μας δημιουργεί τεράστια ζημιά.

  • Εδώ έχουμε δύο διαφορετικά θέματα: Έχουμε οχτώ Τούρκους αξιωματικούς οι οποίοι ζήτησαν την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου σκέψης και άσκησης δικαιωμάτων, δηλαδή του δικαιώματος ασύλου και η ελληνική Δικαιοσύνη απεφάνθη επ’ αυτού. Δεν έχει λόγο κάποιος άλλος.  Έκανε τεράστιο σφάλμα ο πρωθυπουργός εάν υπεσχέθη στον κ. Ερντογάν την επιστροφή τους, κάτι το οποίο δεν έχει διαψεύσει. Δεν έχει κανένα δικαίωμα, δεν είναι ούτε δικό του θέμα, ούτε δικό μου, ούτε κανενός. Τον είχαμε ρωτήσει και στη Βουλή εάν το υποσχέθηκε, δεν πήραμε απάντηση. Εγώ θα ήθελα να πιστέψω τον κ. Τσίπρα, τον πρωθυπουργό της χώρας μου. Στα εθνικά θέματα είμαστε με την πατρίδα μας, δεν είμαστε με τους άλλους, δεν το συζητάμε καν, αλλά δεν διέψευσε τον κ. Ερντογάν.

  • Από την άλλη βλέπουμε μια απαράδεκτη τακτική του κ. Ερντογάν να συνδέει τα δύο θέματα και πάνω σε αυτή την απαράδεκτη τακτική σύνδεσης των δύο θεμάτων, απαράδεκτα καθολική,  γιατί αυτά που διέρρευσαν,  διέρρευσαν επί τούτου, έχουμε και τον «χρήσιμο ανόητο» από την πλευρά μας ο οποίος βγαίνει και λέει την «κοτσάνα».

  • Θα προσπαθήσει ο κ. Ερντογάν να μας ταπεινώσει κατ’ αρχήν και να μας υποχρεώσει να συζητήσουμε θέματα τα οποία δεν μπορούν να συνδυαστούν και δικό μας καθήκον και υποχρέωση είναι να μην τα συζητήσουμε ποτέ. Να σταματήσουμε αυτή τη συζήτηση αμέσως.

  • Το πώς λειτουργεί η Δικαιοσύνη στην Τουρκία, το δείχνει η παράταση κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών, υπήρξε πρόταση να είναι στο Προξενείο της Αδριανούπολης υπό περιορισμό. Γιατί να τους κρατάνε σε φυλακή ασφαλείας, κινδυνεύει η έννομη τάξη της Τουρκίας; Ελπίζω να μην τραβήξει σε βάθος η κράτηση τους, αλλά φοβάμαι όμως πως θα κρατήσει πολύ.

  • Ο Ερντογάν έχει δύο στόχους:  Το 2019 που έχει εκλογές και θέλει να έχει πάνω από 50%, αλλά εμένα θα μου επιτρέψετε να πω ότι ο στόχος που με φοβίζει είναι το 2023. Τότε συμπληρώνονται 100 χρόνια του νέου τουρκικού Κράτους. Ο Ερντογάν έχει αποφασίσει ότι είναι τουλάχιστον ισοϋψής με τον Ατατούρκ και αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να αποδείξει στην τουρκική ιστορία ότι αυτός είναι υπέρτερος. Αυτές οι φαντασιώσεις και τα μεγαλεία ξέρετε, είναι επικίνδυνα στην πολιτική.

  • Δεν έχουμε ακριβή εικόνα για το πού βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις στο “Σκοπιανό”. Έχουμε διαρροές, όχι μόνο από σκοπιανές εφημερίδες αλλά και από τους Ευρωπαίους. Στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή τις διαπραγματεύσεις τις διεξάγει ο Ντιμιτρόφ, ένας άνθρωπος που δεν πρέπει να υποτιμήσεις και είναι πολύ πονηρός, το άλλο βιολί του πρωθυπουργού (Ζάεφ), αυτό που παίζει τη “σκληρή γραμμή”. Νομίζω ότι γίνεται μια προσπάθεια,  όμως αυτά που ακούμε εμείς είναι πως  για τους Σκοπιανούς το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης δεν είναι κάτι ακόμη εύκολο να το δουν. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε σημείο δυσκολίας.

  • Εάν προχωρήσει αυτή η ιστορία και έρθει στη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία θα κρατήσει εθνική στάση, θα κάνουμε ό,τι κρίνουμε ότι εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον.

  • Αυτά τα πράγματα είναι κατ’ ανάγκη εξαιρετικά συγκεκριμένα, δεν είναι “Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός”. Κάθε πράγμα εξετάζεται και στη λεπτομέρειά του, όμως για εμάς σημασία έχει το εθνικό συμφέρον, όχι το κομματικό συμφέρον, όχι η αποτίμηση σε επίπεδο κομματικής επιρροής.

  • Σε κανένα θέμα που αφορά την πατρίδα δεν μπορούμε να παίρνουμε θέσεις απόλυτες,  εφόσον η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Όμως έχουμε τεράστιες αμφιβολίες πρέπει να σας πω, αν αυτή η κυβέρνηση καταφέρει με αυτό τον τρόπο που διαπραγματεύεται να φέρει μια λύση η οποία να είναι αποδεκτή.

  • Η κυβέρνηση συνολικά και κυρίως ο πρωθυπουργός έχουν απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση της Δημόσιας Ασφάλειας στη χώρα. Η κυβέρνηση, όχι ο κ. Τόσκας,  γιατί είναι πάρα πολύ εύκολο να διωχθεί ο κ. Τόσκας ως αποδιοπομπαίος τράγος και να του τα ρίξουνε όλα, ότι αυτός έφταιγε. Αυτή τη στιγμή είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να εφαρμοστεί το Κράτος Δικαίου.

  • Πλέον οι αστυνομικοί από τις γειτονιές είναι άφαντοι, εκτός από την πλατεία Συντάγματος και σε δημόσιους στόχους που φυλάσσονται.

  • Η Ελληνική Αστυνομία, λυπάμαι να το πω, όχι το ανθρώπινο δυναμικό της αλλά σαν οργανισμός,  είναι στη δεκαετία του 1960 και μπορεί να είμαι και επιεικής. Το 2014 ψηφίσαμε μια πλήρη μεταρρύθμιση  της Ελληνικής Αστυνομίας, μια τελείως διαφορετική αστυνομία. Πήραμε επιτυχημένα παραδείγματα από τη Νέα Υόρκη, τη Μεγάλη Βρετανία, τις βόρειες Σκανδιναβικές χώρες, μελετήσαμε ακόμη και την  Αυστραλία.  Δεν έμεινε τίποτα από όλο αυτό. Με κινητές περιπολίες και με μέτρηση της εγκληματικότητας,  με χρήση υπολογιστών ώστε να ξέρουμε πώς μετακινείται για να μετακινούμε και εμείς τις περιπολίες. Είναι δυνατόν να έχεις τις ίδιες περιπολίες την Κυριακή το πρωί που η εγκληματικότητα είναι μηδέν και το ίδιο την Παρασκευή το βράδυ που γίνεται “της παλαβής”; Γεωγραφικά δεν πρέπει να μετακινείς τις περιπολίες σου; Ποιος θα τα κάνει όλα αυτά; Ό,τι είχαμε φτιάξει απέδωσε. Η εγκληματικότητα είχε πέσει κατά 50% και το πράγμα πήγαινε ρολόι. Αλλά ό,τι είχαμε φτιάξει, διαλύθηκε.

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει αυτό γιατί δεν τον ενδιαφέρει. Στην αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ η Δημόσια Ασφάλεια δεν είναι αγαθό προς προστασία. Ενδόμυχα όλο αυτό το θέμα της Δημόσιας Τάξης και της εφαρμογής του Νόμου για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε στόχο αντιπαράθεσης από την άλλη πλευρά για πάρα πολλά χρόνια.


  • Αυτό που θα πρέπει να γίνει, λυπάμαι να το πω, είναι να αλλάξει η κυβέρνηση. Εδώ είναι θέμα κουλτούρας και πολιτικής βούλησης. Δεν είναι θέμα του Έλληνα αστυνομικού. Ο Έλληνας αστυνομικός υπήρξε ικανός επί των ημερών μου, δεν μπορεί να κατέστη ανίκανος μετά από μερικούς  μήνες, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Είναι θέμα συστημικό, πρέπει να επανέλθουμε – με τα διδάγματα των λαθών που είδαμε ότι είχαμε κάνει και εμείς – σε μια πορεία η οποία θα οδηγήσει τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας στον 21ο αιώνα και θα εξασφαλίσει το αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμα του πολίτη, την ασφάλειά του.

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2018



  • Συνέντευξη Νίκου Δένδια στον ραδιοφωνικό σταθμό
    «Alpha 98.9»

    Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Λώρα Ιωάννου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98.9».

    Μεταξύ άλλων,  ο κ. Δένδιας ανέφερε: 


    • Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει αυτό που επιβάλει το κατά την κρίση της εθνικό συμφέρον, όπως το προσδιορίζουν οι αρχές, οι παραδόσεις της και η προϊστορία της. Εμείς δεν είμαστε ακραίοι,  ούτε πρόκειται να υποτάξουμε το εθνικό συμφέρον στην κομματική μας προτεραιότητα. Θα κοιτάξουμε πρώτα την πατρίδα και τον τόπο. Τελεία και παύλα. Από εκεί και πέρα, αυτό που είπατε για δίαυλο επικοινωνίας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και όλοι οι αρχηγοί της παράταξης, είναι πάντα ανοιχτός σε οποιαδήποτε σοβαρή συζήτηση αφορά το εθνικό συμφέρον. Αυτό στο οποίο αντέδρασε και σωστά, ήταν η προσπάθεια υποβάθμισής του, δηλαδή η ενημέρωση από τον Υπουργό των Εξωτερικών και όχι από τον ομόλογό του, τον πρωθυπουργό της χώρας. Από εκεί και πέρα οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές για εμάς, ο ΣΥΡΙΖΑ τις κλείνει κατά καιρούς και μάλιστα με βροντώδη τρόπο. Εμείς ποτέ δεν αρνηθήκαμε συζητήσεις όσον αφορά τα εθνικά θέματα. Δεν έχουμε αρνηθεί συζητήσεις για οποιοδήποτε θέμα όταν η κυβέρνηση επιλέγει την οδό της σοβαρότητας και της ευθύνης.

    • Η κυβέρνηση προφανώς διέγνωσε ότι υπάρχει μια πιθανή ευκαιρία στη διαπραγμάτευση με τους Σκοπιανούς, αλλιώς δεν θα προχωρούσε σε αυτή. Εμείς δεν μπορούμε να το ξέρουμε γιατί δεν ενημερωθήκαμε αρκετά ώστε να μπορούμε να εκτιμήσουμε εξαρχής τις συνθήκες, αλλά βασιζόμενοι σε αυτή την αντίληψη της κυβέρνησης εμείς θεωρούμε ότι η  κυβέρνηση μετέτρεψε μια ενδεχόμενη ευκαιρία σε αδιέξοδο. Με ποιόν τρόπο; Αρνούμενη από την αρχή αυτό που κάνει κάθε σοβαρή κυβέρνηση σε κάθε σοβαρή χώρα: Να συνεννοηθεί με την μείζονα και την ελάσσονα αντιπολίτευση βεβαίως πιθανόν όχι φανερά, πιθανόν όχι δια δημοσίου λόγου, όσον αφορά τη διαπραγματευτική γραμμή της χώρας και την τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί. Αυτό το έκαναν κατά παράδοση όλοι οι πρωθυπουργοί  τα τελευταία χρόνια έστω και αν δεν είχαν καλές προσωπικές σχέσεις μεταξύ τους. Θυμάστε ότι ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι άνθρωποι που συμπαθούσαν ο ένας τον άλλον,  αλλά στα εθνικά θέματα υπήρχε πάντοτε συζήτηση. Ο πρώτος πρωθυπουργός ο οποίο επέλεξε να προχωρήσει αυτόνομος και μάλιστα επιδιώκοντας ως δευτερογενή, για να μην πω πρωτογενή, παράμετρο τον διχασμό της αντιπολίτευσης είναι ο κ. Τσίπρας.

    • Φοβάμαι ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έχουν μετατραπεί σε  «πιόνια»  στην απαράδεκτη προσπάθεια της Τουρκίας να ασκήσει πίεση στην Ελλάδα για θέματα άλλα. Μείζον θέμα εξ αυτών οι οχτώ Τούρκοι αξιωματικοί στο οποίο με πλήρη άγνοια του θεσμικού πλαισίου και με απόλυτο ερασιτεχνισμό, για να μην πω τίποτε άλλο χειρότερο, φαίνεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε στον Τούρκο Πρόεδρο πράγματα που είναι αδύνατο να συμβούν σε χώρα στην οποία ισχύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Λυπάμαι που ο πρωθυπουργός δεν μας έχει δώσει την ευκαιρία διαψεύδοντας αυτός τον Τούρκο Πρόεδρο να επιστρέψουμε στους Τούρκους την προσβολή που δεχόμαστε για αυτό το θέμα. Από εκεί και πέρα, κάθε προσπάθεια αξίζει τον κόπο να γίνει. Όμως σε αυτό πιστεύω ότι οι Τούρκοι παίζουν ένα ευρύτερο και απαράδεκτο παιχνίδι.

    • Δεν μπορώ να ξέρω εάν θα συνεισφέρει τίποτα η όποια προσπάθεια. Αλλά λέω ότι οι Τούρκοι φαίνεται να συνδυάζουν πράγματα που δεν συνδυάζονται,  κατά απαράδεκτο τρόπο, αλλά  και ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός με τον τρόπο που χειρίστηκαν τα πράγματα τους δώσανε την ευκαιρία για αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά.

    • Να είμαστε ειλικρινείς, το πρώτο καθήκον κάθε κυβέρνησης είναι η σοβαρότητα. Δεν είναι μόνο οι ακραίοι Τούρκοι οι οποίοι πετάνε όποια κουταμάρα τους έρθει στο κεφάλι, υπάρχει και ένα παγκόσμιο ακροατήριο που μας παρατηρεί. Εάν λοιπόν αρχίσουμε και απαντάμε στις απίστευτες ανοησίες με ανοησίες, τελικά πυροβολούμε τα πόδια μας.

    • Βεβαίως αυτή η κυβέρνηση έχει μια πολύ ισχυρή παράδοση στο να πυροβολεί τα πόδια του Ελληνισμού αλλά νομίζω ότι ο πρωθυπουργός θα είναι καλό να συνετίσει όσους δεν έχουν μάθει να κρατάνε το στόμα τους κλειστό, τουλάχιστον αν δεν έχουν να πουν κάτι σοβαρό. Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα δείγματα των ανοησιών και ξέρετε αυτό δεν είναι τσάμπα.

    • Η  Τουρκία διαχέει αυτά που διαχέει διότι θέλει να δημιουργήσει ένα κλίμα εκφοβισμού επί ματαίω. Διότι μια σοβαρή χώρα - και ελπίζω τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο ότι είμαστε μια σοβαρή χώρα -  δεν τρομοκρατείται από λεονταρισμούς της άλλης πλευράς. Από την άλλη όμως οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση και επίσης οφείλουμε να μη δίνουμε λαβές τέτοιες που να δημιουργούμε πλεονεκτήματα στην άλλη πλευρά να συνεχίζει την απαράδεκτη τακτική της απέναντι στον Ελληνισμό και τα συμφέροντά του.   Αθήνα, 29 Μαρτίου 2018

      Ομιλία Νίκου Δένδιαστην παρουσίαση του βιβλίου  της Σοφίας Λουκέρη “Κώστας Καραμανλής – Το τελευταίο εμπόδιο – Στόχος τους η Ελλάδα” στη Νέα Σμύρνη.

      Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, μίλησε σήμερα στην παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Λουκέρη, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, “Κώστας Καραμανλής – Το τελευταίο εμπόδιο – Στόχος τους η Ελλάδα, η οποία   πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης.

      Στην παρουσίαση μίλησαν επίσης η συγγραφέας του βιβλίου, ο Σάκης Ιωαννίδης, Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας Νέας Δημοκρατίας και τέως Πρόεδρος Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και ο Ανδρέας Πάγκαλης, Ιατρός, Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης και Πρόεδρος του Συλλόγου “Νέα Σμύρνη – Νέα Προοπτική”.

      Συντονιστής ήταν ο Στέλιος Σακαρέτσιος, εκδότης της εφημερίδας “Νεοδημοκράτης”

      Ο  κ. Δένδιας μεταξύ άλλων ανέφερε κατά την ομιλία του :

      • Eίναι μεγάλη χαρά και τιμή να συμμετέχω στη σημερινή εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της εκλεκτής φίλης Σοφίας Λουκέρη.

      • Το βιβλίο αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τον παρατηρητή της κρίσιμης, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, εποχής του τελευταίου χρόνου διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

      • Έχοντας διατελέσει μέλος της τότε Κυβέρνησης, είναι προφανείς οι λόγοι για τους οποίους το περιεχόμενο του βιβλίου εγείρει ανακλαστικά προσωπικών βιωμάτων και συναισθημάτων.

      • Το βιβλίο παραθέτει τις σημαντικότερες ομιλίες του Κώστα Καραμανλή μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Οι ομιλίες του εμπεριέχουν δύο βασικά στοιχεία, άρρηκτα συνδεδεμένα με την προσωπικότητά του, τον χαρακτήρα του και τις διαχρονικές αξίες της Νέας Δημοκρατίας, στοιχεία που σήμερα είναι πιο επίκαιρα και αναγκαία από ποτέ:

      • Πρώτον την ανάγκη για εθνική συνεννόηση και ομοψυχία στην αντιμετώπιση της αναδυόμενης τότε σε παγκόσμιο επίπεδο(λιγότερο αισθητή στη χώρα μας) οικονομικής κρίσης.

      • Οι αναφορές του Κ. Καραμανλή στην αναγκαιότητα εθνικής ομοψυχίας ήταν βασικό στοιχείο του πολιτικού του λόγου καθ’ όλη τη διάρκεια της αρχηγίας του στη ΝΔ και της πρωθυπουργίας του.

      • Δεν ήταν ευχολόγιο, δεν ήταν απλώς ένα στοιχείο της ρητορικής του. Ήταν κάτι που ο ίδιος πίστευε βαθιά και το απέδειξε στα εύκολα και στα δύσκολα.

      • Άλλωστε, ο Καραμανλής μιλούσε πάντοτε «για όλες τις Ελληνίδες, για όλους τους Έλληνες, χωρίς κομματικές ετικέτες», εκφράζοντας με ιδανικό τρόπο τα λόγια του ιδρυτή Κωνσταντίνου Καραμανλή «η Νέα Δημοκρατία… θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς», όπως αποτυπώνονται στη Ιδρυτική Διακήρυξη της παράταξης και που εύστοχα συμπεριέλαβε η Κα Λουκέρη στο βιβλίο της.

      • Δεύτερον τον πολιτικό λόγο του ρεαλισμού, της αλήθειας και, εν τέλει, της υπευθυνότητας. Στοιχείο ειδοποιούς διαφοράς της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά, αλλά κυρίως με την πρακτική του λαϊκισμού και των ψεύτικων υποσχέσεων του Γ. Παπανδρέου τότε και του Α. Τσίπρα κατοπινά.

      • Παρότι διαχρονικά η ΝΔ εκπροσωπούσε -και εκπροσωπεί- τον ρεαλισμό, την υπευθυνότητα και μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας, για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά αρχηγός κόμματος εξουσίας αποτόλμησε να παρουσιάσει στο εκλογικό σώμα  την κατάσταση στη χώρα και τις ενδεδειγμένες πολιτικές που θα απέτρεπαν δυνητικούς κινδύνους και θα διατηρούσαν τα κεκτημένα δεκαετιών σε οικονομικό επίπεδο με τρόπο μη αρεστό (συγκράτηση μισθών-συντάξεων, περιορισμό κρατικών δαπανών κλπ).

      • Το πολιτικό κόστος από το συνεπαρμένο από το «λεφτά υπάρχουν» εκλογικό σώμα αποτυπώθηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2009. Το πραγματικό κόστος το βιώνει η ελληνική κοινωνία από την άνοδο του Γ. Παπανδρέου στην εξουσία μέχρι σήμερα. Και σήμερα, απέναντι στον λαϊκισμό, στις ψεύτικες υποσχέσεις και το διχαστικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ επιλέγει τη γλώσσα της αλήθειας, των ρεαλιστικών προτάσεων, γεγονός που εκτός από τη διαχρονικότητα των θέσεων και αξιών μας δικαιώνει την επιλογή του Κ. Καραμανλή.

      • Ιδιαίτερη αξία και ενδιαφέρον έχει το παράθεμα με τα πρωτοσέλιδα του εγχώριου τύπου της εποχής. Όχι μόνο για να υπενθυμίσει στον αναγνώστη τη λυσσαλέα επίθεση του «εγχώριου συστήματος διαπλοκής», όπως το κατονομάζει κατ’ επανάληψη ο σημερινός πρωθυπουργός, κατά της ΝΔ και προσωπικά κατά του Κώστα Καραμανλή, αλλά για το να αντιστοιχίσει με τις σημερινές συνθήκες και δεδομένα: Δεν μπορεί να κατηγορείται η Νέα Δημοκρατία για σχέσεις με ένα σύστημα που διαχρονικά ήταν απέναντί της. Εκεί ακριβώς έγκειται η μεγάλη μας διαφορά με τους σημερινούς ενοίκους του Μαξίμου: Η κριτική από όπου κι αν προέρχεται, εξυπηρετώντας έστω συγκεκριμένα συμφέροντα, αποτελεί στοιχείο της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας, κάτι που προφανώς αγνοεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

      • Συμπερασματικά, η πορεία της χώρας στα χρόνια που ακολούθησαν την εκλογική ήττα του 2009 έχει δικαιώσει απόλυτα τις πολιτικές επιλογές του Κώστα Καραμανλή τη δύσκολη εκείνη περίοδο. Είναι πρόδηλο ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταχωρήσει την επιλογή της ευθύτητας, της ειλικρίνειας, της ρεαλιστικής πολιτικής πρότασης στα σημεία τομής του πολιτικού γίγνεσθαι στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tι είναι η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της. Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε και στηρίζει τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε και πράττει το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε και οφείλει.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, δίνει βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στηρίζει τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, προβάλλει με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημερώνει για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης –πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοσή της, είναι ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Είναι ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν τυγχάνει οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν έχει χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Τυγχάνει όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενεί ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη, πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και προχώρησε με μοναδική επιτυχία στην ηλεκτρονική παρουσία -με παγκόσμια εμβέλεια- της έκδοσης «ΑΘΥΒΟΛΕΣ 2003-2022», μια φιλόδοξη ΚΡΗΤΙΚΗ Πολιτιστική Παρουσία όχι μόνο για την Κρήτη, όχι μόνο για την Χώρα μας, αλλά όλη την Γη, όπου ζουν και αναπνέουν μοναδικά παιδιά της, οι Κρήτες και οι Κρήσσες της και ανθίζουν σαν λουλούδια τα Ήθη και τα Έθιμά της.

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκει, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

Acharnon Gordium Bond

Acharnon Gordium Bond
Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

Η "ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

AΡΘΡΑ «Αcharneon Gordium Bond» blog ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ στον ΔήμοΑχαρνών

1)ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: «..ως προς τη λειτουργία του νέου Κοιμητηρίου Δήμου Αχαρνών»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/02/blog-post_99.html

2)ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΛΙΖΑΣ"; ρωτούν ξανά και ξανά οι δημότες Αχαρνών!ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post.html

3)ΑΧΑΡΝΕΣ: ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ2007 ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/2007.html

π.Δημάρχου κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ, προφίλ:

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_27.html

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Αcharnes Gordium Bond:απάντηση σε αναγνώστη: -«Γιατί δεν υπάρχουν Εφημερίδες σε μια τόσο μεγάλη πόλη;»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond.html

Πως κατασκευάζονται "ένοχοι" ..σενάρια απίστευτα..

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html


Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

"Acharnes Gordium Bond": απαντήσεις σε αναγνώστες

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_49.html

"Acharnon Gordium Bond":επερχόμενο άρθρο με τίτλο "ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_14.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnes Gordium Bond:"Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΓΚΤΟΣ.." γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝAΚΗ σε ταλαίπωρο αναγνώστη

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharne-gordium-bond.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharneon Gordium Bond: απάντηση σε αναγνώστη για τον ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bondq.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnon Gordium Bond:Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ Ανοιχτή Επιστολή προς τα μέλη του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-Διοικητικού Συμβουλίου Αχαρνών με θέμα:"...ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ από τον τ. Δήμαρχο κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_80.html

Αcharnes Gordium Bond-Για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και την ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ "Σενάριο 1ο: Γράφει η σεναριογράφος Μ.Χ.Β"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ BLOG THΣ:Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bond-blog.html

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ-ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΗΣ

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω και τώρα που καίγεται η Βαρυμπόμπη. Το ήξερα, το περίμενα. Οι καταπατητές της περιοχής που δρούν εδώ και δεκάδες χρόνια ανενόχλητοι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης δεν έχουν σταματημό, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ.

Θέλοντας να πουλήσουν ό,τι ακόμα προλάβουν και ιδιαίτερα «ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ» χωρίς συμβόλαια και νόμιμες διαδικασίες, δεν θα αφήσουν ούτε ένα χλωρό φύλλο ούτε στην Βαρυμπόμπη ούτε στην Πάρνηθα. Αυτό που τους εμποδίζει είναι ο χαρακτηρισμός «δασικά» των εκτάσεων και αυτόν θα πολεμήσουν με τον δικό τους «μοναδικό» τρόπο. Οι «κωφοί» του τόπου, τα πουλημένα τομάρια που συναινούν δια της σιωπής τους, ή «μυξοκλαίνε» για τα καμένα δάση έχουν τεράστια ευθύνη. Κανείς δεν τους πιστεύει πια και η Πάρνηθα είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ αν δεν γίνει κάτι. Από ποιους; Μόνο στον Δένδια έχω αυτή την στιγμή εμπιστοσύνη, σε κανέναν άλλον. Όλα στον τόπο μου ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ εδώ και 30 χρόνια. Αποχαιρετήστε για πάντα την Πάρνηθα ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ, ποιοι τις κάνουν, με ποιο τρόπο, ποιοι ενέχονται, τι περιουσίες έχουν αποκτήσει, πως πουλάνε, τι έχει απομείνει για να πωληθεί.

Και μόνο αν η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ. Αλλιώς, η Πάρνηθα είναι ήδη ΧΘΕΣ. Όπως και η Βαρυμπόμπη.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ