"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.. Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Το έτος 2023 δεν θα είναι πια εδώ αλλά εδώ(http://politikinewsaaa.blogspot.com) ως "Η Χρήσιμη Εφημερίδα!!. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:

https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/ ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:https://politikinewsaaa.blogspot.gr/
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

"ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" και Βουλευτές της: σφαιρική ενημέρωση


Σημεία ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών
από την Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας,
Ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη


Aναγνώσατε πατώντας  εδώ.

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο κοινό Συνέδριο της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ
 


Αναγνώσατε την  ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. εδώ.

Αθήνα, 20 Απριλίου 2018

Στις επερχόμενες Τουρκικές εκλογές, το Αιγαίο θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στην Τουρκία, Ερντογάν και Αντιπολίτευση επιδίδονται ήδη σε ένα εθνικιστικό ανταγωνισμό. Για τις επόμενες εβδομήντα ημέρες μέχρι τις εκλογές, ο πολιτικός διάλογος στην Τουρκία θα χαρακτηριστεί από πόλωση και ένταση που θα αφορά και τα εθνικά ζητήματα.

Θα δημιουργηθεί ένα τουλάχιστον λεκτικό και πολιτικό σπιράλ έντασης. Είναι ένας νέος παράγοντας που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας.

Ένα δηλητηριασμένο πολιτικό περιβάλλον στη γείτονα με πόλωση και συγκρούσεις δεν βοηθάει στην καλή επικοινωνία των δύο χωρών. Η Κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει την κατάσταση και να ξεφύγει από τη σύγχυση, την αμηχανία, την έλλειψη ενιαίου κέντρου αποφάσεων, τη δυσαρμονία Μαξίμου και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Όπως οφείλει να κατανοήσει ότι πέρα από τη συγκυρία η Άγκυρα έχει αναβαθμίσει τη διεκδικητική στρατηγική της σε βάρος της Ελλάδας. Από τους ισχυρισμούς για δήθεν «γκρίζες ζώνες» πέρασε στον ισχυρισμό ότι «τα Ίμια είναι τουρκικά». Οφείλει η Κυβέρνηση να αντιδράσει διμερώς με σχετικά διαβήματα, αλλά και διεθνώς στο πλαίσιο του Ο.Η.Ε., του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.


Το χθεσινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου προφανώς και ενισχύει τη θέση της Ελλάδος. Ας σημειωθεί ότι με διακομματική πρωτοβουλία, πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία κοινό ψήφισμα υπέρ της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Συγκεκριμένα, 607 από τους 632 ευρωβουλευτές το υπερψήφισαν. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η συζήτηση και το ψήφισμα ξεκίνησαν ύστερα από πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στη σύνοδο κορυφής του οποίου είχε θέσει το ζήτημα ο πρόεδρος της ΝΔ. Η συγκεκριμένη απόφαση δείχνει και τα διπλωματικά οφέλη που αποκομίζει η Ελλάδα από τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Της ίδιας ΕΕ που ο ΣΥΡΙΖΑ επί χρόνια λοιδορούσε.

Είναι εμφανές ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης του κ. Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Μήνες τώρα η Νέα Δημοκρατία -και όχι μόνο- καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις του Π. Καμμένου με τα βλήματα που θα πωλούνταν στη Σαουδική Αραβία με παράνομη εμπλοκή μεσαζόντων. Ζήτησε μάλιστα να κληθούν στην  Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Π. Καμμένος, ο μεσάζοντας κ. Β. Παπαδόπουλος, καθώς και πρόσωπα που μπορούν να ρίξουν φως στην υπόθεση. Αυταρχικά επικαλούμενη διάφορα προσχήματα, η Πρόεδρος της Επιτροπής κυρία  Τ. Χριστοδουλοπούλου, αρνείτο τα αιτήματα της Αντιπολίτευσης. Τώρα που το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής γνωμοδότησε υπέρ του κοινοβουλευτικού ελέγχου από τη συγκεκριμένη Επιτροπή, η Πρόεδρός της αναγκάστηκε να δεχτεί την κλήση σε ακρόαση του κ. Καμμένου, αλλά αρνήθηκε την κλήση οιουδήποτε άλλου προσώπου. Δέχτηκε δηλαδή, να πάει ο κ. Καμμένος, να πει ό,τι θέλει, αλλά να μην κληθεί κανένας άλλος, ώστε να μείνουν αναπάντητοι και αδιερεύνητοι οι ισχυρισμοί του. Αυτό δεν έγινε δεκτό ούτε από τη Νέα Δημοκρατία, ούτε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ούτε από το Ποτάμι, που αποχώρησαν καταγγέλλοντας την κυβερνητική πλειοψηφία ότι αρνείται την κλήση άλλων προσώπων για να καλύψει τον κ. Καμμένο. Είναι εμφανές ότι τόσο η κ. Χριστοδουλοπούλου όσο και η κυβερνητική πλειοψηφία στην επιτροπή έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη συγκάλυψη του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται ο ακροδεξιός τους εταίρος.

Στην απευκταία περίπτωση που περάσει τελικά η απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση, η επόμενη Κυβέρνηση της ΝΔ θα  επαναφέρει άμεσα τον ισχύοντα σήμερα εκλογικό νόμο. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 θα γίνουν με απλή αναλογική. Αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει -όπως λέει-  στο διάλογο, θα πήγαινε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ και δεν θα κρυβόταν, για να βγάζει ανακοινώσεις εκ των υστέρων. Ό,τι κι αν λένε, ωστόσο, οι αυτοδιοικητικές εκλογές -όπως τόνισε στο συνέδριο ο κ. Μητσοτάκης-  δεν θα γίνουν με απλή αναλογική.. Θα γίνουν με το σημερινό εκλογικό νόμο και με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Δεν επιτρέπονται άλλα παιχνίδια με τους θεσμούς. Η απλή αναλογική είναι περίπου βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε ακυβερνησία τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας και θα πλήξει και την αξιοπιστία τους. Θα σήμαινε, εκ των πραγμάτων, τη δημιουργία δημοτικών ή περιφερειακών συνασπισμών. Στα κοινοβουλευτικά συστήματα όταν αυτοί οι συνασπισμοί διαλύονται, η προσφυγή στις κάλπες είναι μονόδρομος. Τι θα συμβαίνει, άραγε, σε ανάλογη περίπτωση με τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας; Θα έχουμε εκλογές κάθε τρεις και λίγο; Προφανώς, όχι. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Άρα, τι πραγματικά θα γίνει;  Πραγματικός στόχος της Κυβέρνησης είναι να πάρει το Υπουργείο Εσωτερικών τον έλεγχο των Δήμων και των Περιφερειών, τα συλλογικά όργανα των οποίων δεν θα μπορούν να λάβουν αποφάσεις. Συνεπώς, ο σκοπός της Κυβέρνησης είναι να πληγεί το ίδιο το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο. Δεν θα μπορέσουν, όμως να επιβάλουν την απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση. Και δεν θα μπορέσουν, γιατί θα συντριβούν στις ευρωεκλογές και θα οδηγηθούν στην έξοδο από την εξουσία πολύ πριν γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στην απευκταία περίπτωση που περάσει τελικά η απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση, η επόμενη Κυβέρνηση της ΝΔ θα  επαναφέρει άμεσα τον ισχύοντα σήμερα εκλογικό νόμο. Στη συνέχεια, μέσα από ειλικρινή και εκτεταμένο διάλογο θα συναποφασίσει τις όποιες βελτιώσεις κριθούν αναγκαίες τις μεθεπόμενες εκλογές. Καθαρά και δημοκρατικά.  Σε ό,τι αφορά το χρόνο που θα γίνουν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη: Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν μπορεί να γίνουν ταυτόχρονα με τις εθνικές.

Η ίδια η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρέπει να γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές, διότι -όπως λέει ο κ. Σκουρλέτης- με αυτό τον τρόπο θα αλλοιωθεί ο αυτοδιοικητικός χαρακτήρας των εκλογών. Αυτό προφανώς ισχύει σε υπερθετικό βαθμό για τις εθνικές εκλογές.

Σε αντίθεση, λοιπόν, με την Κυβέρνηση που βλέπει την Αυτοδιοίκηση ως οδόφραγμα για να εμποδίσει την επερχόμενη εκλογική της συντριβή, στη Νέα Δημοκρατία την αντιμετωπίζουν ως την πρώτη βαθμίδα της Δημοκρατίας μας και ως το πρώτο επίπεδο εξουσίας που εξασφαλίζει, όσο κανείς άλλος, την κοινωνική συνοχή. Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση έρχεται να συμβάλει με συγκεκριμένες πολιτικές και προγράμματα στον κεντρικό στόχο της ανάπτυξης. Να βοηθήσει αποτελεσματικότερα στη χρηματοδότηση προγραμμάτων και να γεφυρώσει τις επιμέρους τοπικές προτεραιότητες με τον κεντρικό σχεδιασμό για τη χώρα.

Όσον αφορά δε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το πρώτο βήμα πρέπει να είναι ο ανορθολογισμός του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου που χαρακτηρίζεται από κατακερματισμό, αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων, νοσηρή γραφειοκρατία και πολυνομία. Είναι απαραίτητος λοιπόν ένας αποτελεσματικός αναπροσδιορισμός των αρμοδιοτήτων. Τι κάνει το κεντρικό Κράτος, τι κάνουν οι Περιφέρειες, τι κάνουν οι Δήμοι. Να επανεξετασθεί συνολικά η λειτουργία των αποκεντρωμένων διοικήσεων, αλλά και η μεταφορά από το κεντρικό Κράτος ζωτικών αρμοδιοτήτων, όπως του πολεοδομικού σχεδιασμού. Η σημερινή Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μέχρι που να αλλάξει το Σύνταγμα, θα διατηρήσει μόνο τις απολύτως προβλεπόμενες, από το Σύνταγμα, αρμοδιότητες. Παράλληλα, ήδη επεξεργάζονται σημαντικές τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν σε κρίσιμες επιμέρους νομοθεσίες όπως ο νόμος Σπίρτζη για τα δημόσια έργα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει σημαντικά του Αλέξη Τσίπρα σε όλους τους επί μέρους δείκτες της δημοσκόπησης της Pulse.

Τρία είναι τα βασικά συμπεράσματα που εξάγει κανείς για τη χθεσινή δημοσκόπηση:

  • Παρά τα όσα θέλουν να διαδώσουν διάφοροι κύκλοι πέριξ του Μαξίμου, η δεν υπάρχει κανένα κλείσιμο της διαφοράς. Η διαφορά δέκα μονάδων στην εκτίμηση ψήφου αλλά και αξιοσημείωτη σταθερότητα αυτής της διαφοράς δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή τη στιγμή η κυρίαρχη πολιτική δύναμη.
  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει σημαντικά του Αλέξη Τσίπρα σε όλους τους επί μέρους δείκτες. Σε αυτή τη δημοσκόπηση -στην οποία ρωτούν τους πολίτες ποιος είναι καταλληλότερος να διαχειριστεί ζητήματα οικονομίας και ανάπτυξης- ο Πρόεδρος της ΝΔ είναι 11 μονάδες μπροστά σε σχέση με τον κ. Τσίπρα. Θα πρέπει τέλος να επισημανθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός της αξ. αντιπολίτευσης σταθερά προηγείται του πρωθυπουργού σε όλες τις μετρήσεις που γίνονται.
  • Είναι δε αξιοσημείωτο ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων όπως η ασφάλεια των πολιτών ή το θέμα που ανέκυψε με τους δύο αξιωματικούς μας. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι μόνο 2 στους 10  Έλληνες είναι ευχαριστημένοι με τα επίπεδα ασφάλειας και αστυνόμευσης ενώ ακόμη και στους ψηφοφόρους τους ΣΥΡΙΖΑ η πλειοψηφία δηλώνει ότι δεν αισθάνεται ασφαλής.


Αθήνα, 20 Απριλίου 2018


Συνέντευξη Νίκου Δένδια στον ραδιοφωνικό σταθμό
«ΘΕΜΑ 104,6 FM»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Μπάμπης Κούτρας και Νίκος Φελέκηςστον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6 FM».

Μεταξύ άλλων,  ο κ. Δένδιας ανέφερε: 

  • Για την κατάσταση στο Αιγαίο, θα έλεγα να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί, όχι κατ’ ανάγκη να ανησυχούμε αλλά να είμαστε  μετρημένοι πολύ στο τι λέμε, εξαιρετικά προσεκτικοί στο τι κάνουμε και ιδίως ομονοούντες στο εσωτερικό. Και αυτό το απευθύνω κυρίως στην κυβέρνηση η οποία μονίμως έχει μια πολύ μεγάλη και διαρκή τάση να προσπαθεί να διχάσει αντί να ενώσει, όπως βεβαίως της απευθύνω και προσοχή γιατί στο παρελθόν διάφορα στελέχη της είχαν ξεχάσει τι σημαίνει να κρατάς το στόμα σου κλειστό και να προσέχεις τι λες.

  • Δεν μπορώ εγώ να ερμηνεύσω τον κ. Κουβέλη. Απλώς έχω να πω ότι η προεκλογική περίοδος στην Τουρκία δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη όξυνση σε επίπεδο πρακτικής, αλλά σημαίνει σίγουρα όξυνση σε επίπεδο ρητορικής, για αυτό πρέπει να είμαστε απίστευτα προσεκτικοί. Χαιρετίζω δε, τη σημερινή πληροφορία -εάν είναι αληθής- για την παραχώρηση των δύο γαλλικών αντιαεροπορικών φρεγατών. Σας διαβεβαιώ ότι αναβαθμίζουν εξαιρετικά τη δυνατότητα του Πολεμικού Ναυτικού. Εφόσον τα συστήματά τους είναι επαρκή, μπορούν να παράσχουν ομπρέλα κάλυψης σε ευρύτερη περιοχή, μια εξαιρετικά σημαντική δυνατότητα που δεν είχαμε μέχρι στιγμής.

  • Για τις τουρκικές εκλογές τα πράγματα είναι περίπλοκα γιατί έχουμε να “διαβάσουμε” ψυχολογία ανθρώπων. Έχω συναντήσει και έχω μιλήσει με τον Πρόεδρο Ερντογάν έξι με επτά φορές από την αρχή της καριέρας του και έχω μια εικόνα της αλλαγής της προσωπικότητάς του μέσα στα χρόνια. Είναι ένας άνθρωπος που στο δικό του μυαλό αναμετράται με τον Κεμάλ Ατατούρκ εν όψει μάλιστα και των 100 χρόνων την νέας τουρκικής Δημοκρατίας το 2023. Ελπίζω ότι, όταν και αν αποκτήσει την ασφάλεια μιας εκλογικής επικράτησης θα επανέλθει στη λογική της δημιουργίας ενός σύγχρονου, τουλάχιστον συνδεδεμένου με την Ευρώπη - εάν όχι μέλος της – κράτους. Όμως όλο αυτό είναι ένα πράγμα περίπλοκο, θέλει προσοχή, όμως είναι κάτι στο οποίο οφείλουμε να ποντάρουμε. Δεν έχουμε κανένα λόγο να θεωρήσουμε από την αρχή τον Ερντογάν αντίπαλο.

  • Πράγματι η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη και η Ευρώπη από αυτούς, αλλά εμάς σαν Ελλάδα το συμφέρον μας είναι ακριβώς το αντίθετο.

·         Ο διάλογος της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να συνεχίζεται εις βάρος του ευρωπαϊκού κεκτημένου, αυτό θα ήταν ένα λάθος μήνυμα προς την Τουρκία. Εγώ αυτό που λέω δεν είναι να χαμηλώσουμε τον πήχη εισόδου ή να διαλύσουμε τον χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης που δημιουργήθηκε με θυσίες στην Ευρώπη. Λέω όμως να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια να πείσουμε την Τουρκία ότι και για αυτήν υπάρχει μέλλον στην Ευρώπη. Βεβαίως δεν πρέπει να γίνει καμία έκπτωση στα ιδεώδη της Ένωσης και στις συνθήκες εισόδου μιας χώρας σε αυτή.

  • Το 2019 είναι πλέον κοντά, έχουμε μέσα 2018. Ό,τι και να είναι, από Σεπτέμβρη είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Από τις δημοσκοπήσεις, εάν μπορεί να κρίνει κανείς, εδραιώνεται πλέον η πιθανότητα σαφούς εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας πέραν κάθε αμφισβήτησης.

  • Δεν είναι εύκολο να φτάσουμε σε ποσοστά 40% καθώς και κατ' επιλογή και λόγω της πραγματικότητας δεν μπορεί να υπάρχει υποσχεσιολογία. Η Νέα  Δημοκρατία δεν είναι μια συνηθισμένη αντιπολίτευση. Όπως και στην προεκλογική εκστρατεία του 2009, που τη χάσαμε, δεν υπήρξαν υποσχέσεις, αλλά τότε μάλιστα υπήρξε και επίκληση σε θυσίες, έτσι και τώρα ο προεκλογικός λόγος μας είναι απολύτως ρεαλιστικός. Κατά συνέπεια αυτή την ευρύτερη συσπείρωση δεν μπορούμε παρά να την πετύχουμε τον τελευταίο μήνα πριν τις εκλογές. Επειδή συνήθως ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας συντάσσεται με τον διαφαινόμενο νικητή, θεωρώ ότι η απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ θα διευρυνθεί τον τελευταίο μήνα.

  • Κάτι είδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την δήλωση του Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέως και νομίζω ότι αυτό που είπα προηγουμένως είναι η απόλυτη τοποθέτηση σε αυτό. Πως πήγε ο Κώστας Καραμανλής το 2009 στις εκλογές χωρίς καμία υπόσχεση και μάλιστα υποσχέθηκε ότι θα κόψει ή θα παγώσει. Αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ακριβώς κάτι παρόμοιο και απολύτως ρεαλιστικό. Για τον  Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέως τον οποίο και γνωρίζω και συμπαθώ, δεν μπορεί τώρα κανείς να πιστέψει ότι υπονομεύει τον Κώστα Καραμανλή, άντε να το έκανε κανένας άλλος να λέγατε καμιά κουβέντα.

  • Έχουμε σχέδιο που διαφέρει από τον ΣΥΡΙΖΑ και αν πάρουμε τους τομείς έναν- έναν θα το δείτε. Εκτός της εξωτερικής πολιτικής - γιατί αν πω κάτι τώρα θα υπονόμευα την ελληνική θέση λέγοντας τι κάνει στραβά η κυβέρνηση και δεν είναι τώρα η ώρα – στην Ασφάλεια υπάρχει τεράστια διαφορά, δεν χρειάζεται να σας την πω είναι προφανής, στο μεταναστευτικό και στην οικονομία έχουμε τεράστια διαφορά.

  • Η κυβέρνηση στην οικονομία έχει μια λογική επίτευξης των στόχων μέσα από την αύξηση των φόρων. Εμείς έχουμε μια λογική επίτευξης των στόχων μέσω της μείωσης των δαπανών.

  • Λένε ότι θα επιχειρήσουν να μειώσουν τους φόρους την τελευταία περίοδο της θητείας τους αλλά ο κ. Λιάκος βγήκε και είπε ότι μέχρι το 2020 δεν μπορεί να γίνει μείωση φόρων. Δεν μπορεί να γίνει από αυτή την κυβέρνηση όταν έχει πάρει 60.000 συμβασιούχους, όταν αυξάνει συνεχώς τις δαπάνες του Δημοσίου, όταν έχει φτάσει το δημόσιο χρέος στο 193% του ΑΕΠ. Τι μειώσεις να κάνει; Αυξήσεις θα κάνει. Περισσότερος ΦΠΑ δεν σημαίνει περισσότερα χρήματα. Εμείς έχουμε τελείως άλλη προσέγγιση και την τελευταία περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά μειώσαμε φόρους και πετύχαμε στόχους. Έχουμε δείγμα γραφής και επίσης η παράταξή μας δεν έχει την φιλοσοφία της αέναης αύξησης των φόρων.

  • Πού είδε η κα. Λαγκάρντ τις περικοπές δαπανών, έχω και εγώ τους αριθμούς,  μακάρι να έχει αυτή δίκιο και εμείς άδικο. Εάν είχαν καταφέρει να μειώσουν τις δαπάνες θα ήμασταν όλοι ευτυχείς,  αλλά οι δαπάνες στο δημόσιο τομέα είναι περισσότερες.

  • Το ποιος θα είναι αύριο σε μια κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη είναι προνομία του αρχηγού μας, δεν είμαι εγώ αυτός που θα το πω, κανείς δεν εγγυάται σε κανέναν ότι θα είναι στην κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα το αποφασίσει.

  • Εμείς δεν έχουμε στελέχη σε σχέση με την παρούσα κυβέρνηση; Συνολικά, εγώ δεν θέλω να ξεχωρίσω άτομα, γιατί την ευθύνη κατά το Σύνταγμα την έχει ο πρωθυπουργός,  αλλά σε man to man συγκρινόμαστε με αυτή την κυβέρνηση;

  • Δεν διατύπωσα συμφωνία ή διαφωνία με κανέναν, εγώ λέω ότι σε αυτή τη συγκυρία η Νέα Δημοκρατία οφείλει να εκπέμπει μήνυμα πρόσκλησης για αυτοδυναμία, δεν μπορεί να ενυποθηκεύει την προσπάθειά της από την αρχή, μπαίνοντας στη συζήτηση ποιος θα μπορούσε να είναι ο εταίρος της μετά τις εκλογές. Αυτό άλλωστε εξαρτάται από τη θέληση του ελληνικού λαού, την οποία κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Εμείς λέμε στην κοινωνία ότι θα θέλαμε να μας βγάλει αυτοδύναμους, δεν συζητάμε  ότι εάν είμαστε αυτοδύναμοι δεν θα συνεργαστούμε με κάποιον. Θεωρώ και ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να πείσουμε την ελληνική κοινωνία και θα είμαστε αυτοδύναμοι.





ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 

Πολιτικό Γραφείο: Θεμιστοκλέους 3, 106 77 Αθήνα, τηλ. 210 33 03 066  fax 210 33 01 970

   Αθήνα, 20-04-2018

Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Θανάσης Μπούρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομών  κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο με θέμα την αύξηση στις μισθωτικές αξίες απλής χρήσης Αιγιαλού.
Η κατατεθείσα ερώτηση έχει ως εξής:
«Στις 13 Μαρτίου 2018 η Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά- Νήσων και Δυτικής Αττικής κοινοποίησε στους Δήμους της αρμοδιότητάς της τη νέα αναπροσδιορισμένη μισθωτική αξία για εκμετάλλευση ομπρελλοξαπλωστρών και τραπεζοκαθισμάτων αυξημένη.
            Ειδικότερα, στο μεν Δήμο Μεγαρέων οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αιγιαλό του καλούνται να πληρώσουν 15,00€ ανά τ.μ. από 10,34€ ανά τ.μ., δηλαδή αυξημένη κατά 50% σε σύγκριση με πέρυσι.
            Για τις δε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αιγιαλό του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας, η μισθωτική αξία για τις παραλίες της Ψάθας και του Πόρτο Γερμενό προσδιορίζεται στα 18,00€ ανά τ.μ., ενώ στις υπόλοιπες στα 15,00€ ανά τ.μ., τη στιγμή που το Δημοτικό Συμβούλιο είχε προτείνει τα 7,50€ ανά τ.μ.
Πέρα από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί, ας μην ξεχνάμε ότι αρκετές δημοτικές ενότητες της Δυτικής Αττικής έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τη φονική πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου 2017. Το γεγονός αυτό και μόνο καθιστά την οποιαδήποτε αύξηση απαγορευτική για την περιοχή. Επιπροσθέτως, στις παραλίες των άνω Δήμων που βρέχονται από τον Κορινθιακό είναι δύσκολη η πρόσβαση καθώς μετά την πλημμύρα ο οδικός άξονας της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θηβών έχει υποστεί ζημιές.
Μετά από τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Τι προτίθεται να κάνει προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η επικείμενη αύξηση της μισθωτικής αξίας για εκμετάλλευση ομπρελλοξαπλωστρών και τραπεζοκαθισμάτων των αιγιαλών της Δυτικής Αττικής;»
Η παραπάνω επίκαιρη ερώτηση θα συζητηθεί προφορικά στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου τις προσεχείς ημέρες.


Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

σε συνεργασία με τη ΝΟΔΕ Ζακύνθου, τη ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, τη ΝΟΔΕ Λευκάδας και τη ΝΟΔΕ Κέρκυρας
διοργανώνει
 τις «ΙΟΝΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»
Συζητώντας
με τους Κοινωνικούς Εταίρους
και τους Επιστημονικούς Φορείς των Νησιών
διαμορφώνουμε την πρόταση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για τα Ιόνια Νησιά.

Τα τέσσερα (4) Συνέδρια που έχουν προγραμματιστεί είναι τα εξής:

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
28 Απριλίου 2018
Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

6 Μαΐου 2018

 Mediterranee Hotel

ΛΕΥΚΑΔΑ

11 Μαΐου 2018

 Πνευματικό Κέντρο Λευκάδος

KΕΡΚΥΡΑ
20 Μαΐου 2018

Corfu Holiday Palace Hotel


 ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Τομεάρχης Υγείας Ν.Δ.
 Βουλευτής Επικρατείας
Ηλ/κή Επικοινωνία: 
1) Ηλ/κή Ιστοσελίδα: www.oikonomoub.gr
2) Facebook: https://www.facebook.com/oikonomou.vasilis.1



Αθήνα, 19 Απριλίου 2018
 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 
«Στη σημερινή παραπολιτική στήλη της "Εφημερίδας των Συντακτών" ένας ευφάνταστος δημοσιογράφος, που υπογράφει ως Κ.Π., όχι μόνον ισχυρίζεται ότι εθεάθησαν στην πολυκατοικία του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά προχωρεί και σε πολιτικές ερμηνείες της συνάντησης που υπονοεί ότι έγινε. 
 
Επειδή η πρωταπριλιά πέρασε πριν από 19 μέρες και επειδή όλα τούτα ουδέποτε συνέβησαν, παρά μόνον στο μυαλό του εν λόγω δημοσιογράφου, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έστειλε επιστολή στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, ζητώντας την άμεση αποκατάστασης της αλήθειας. 
 
Πόσο μάλλον όταν υποτίθεται ότι η “Εφημερίδα των Συντακτών” πολεμά τα fake news και σήμερα με αποκλειστική ευθύνη της διέσπειρε και στο διαδίκτυο ένα χονδροειδέστατο ψέμα».

Αθήνα, 19 Απριλίου 2018
  
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Σήμερα, το Ισραήλ γιορτάζει την εβδομηκοστή επέτειο της ανεξαρτησίας του. Μια περίοδος ταυτόχρονα, σύντομη, αλλά και επίπονη. Σύντομη, γιατί τα εβδομήντα χρόνια στη διαδρομή ενός ιστορικού Έθνους που μάλιστα βίωσε, μοναδική στην ιστορία, εφιαλτική βία και απάνθρωπο διωγμό, είναι λίγα. Επίπονη, γιατί η εβδομηντάχρονη πορεία του κράτους του Ισραήλ ήταν ανηφορική και δύσκολη. Πέρασε μέσα από περιόδους ειρήνης και σταθερότητας, αλλά και αστάθειας, συγκρούσεων και πολέμων. Με επιτυχίες, αλλά και σφάλματα, όπως συμβαίνει άλλωστε στην πορεία όλων των Εθνών και των κρατών.
 
Σήμερα, το Ισραήλ είναι μια ισχυρή, οικονομικά ανεπτυγμένη και σταθερή Δημοκρατία σε μια πολύ δύσκολη περιοχή, γεμάτη εντάσεις, προκλήσεις και αβεβαιότητα.
 
Οι δεσμοί μας, από την εποχή της αναγνώρισης και της έναρξης των διπλωματικών μας σχέσεων το 1990 επί Κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη, διαρκώς αναπτύσσονται και εμβαθύνονται σε όλους τους τομείς με αμοιβαίο όφελος.
 
Ευχόμαστε στους πολίτες του Ισραήλ να συνεχίσουν να προοδεύουν και να ενισχύσουν τη συμβολή τους στην οικοδόμηση και την εμπέδωση της σταθερότητας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή μας».

Ενημερωτικό Σημείωμα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις της επικαιρότητας
Αθήνα, 19 Απριλίου 2019
Πρωτάκουστη προκλητικότητα από την Τουρκία, ξανά αμήχανη η Κυβέρνηση

Είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο  Εξωτερικών της Τουρκίας προβαίνει με τέτοια προκλητική φρασεολογία στον απαράδεκτο ισχυρισμό ότι τα Ίμια ανήκουν πλήρως στην τουρκική κυριαρχία.
Η  δήλωση αυτή εντάσσεται στη στρατηγική συνεχούς αμφισβήτησης και διαρκούς έντασης που η Τουρκία εφαρμόζει στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που έχει  με πρωτόγνωρο τρόπο  κλιμακωθεί  τους τελευταίους μήνες. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι η Άγκυρα δοκιμάζει τα διπλωματικά αντανακλαστικά, την επιχειρησιακή ετοιμότητα, αλλά και την πολιτική αποφασιστικότητα της Ελλάδας. Και γι αυτό ακριβώς η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι και η κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών για όσα συμβαίνουν, τα οποία δεν είναι τυχαίο ότι εκτυλίσσονται μετά το ταξίδι του κ. Ερντογάν στην χώρα το οποίο μάλιστα οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς εμφάνισαν ως άκρως επιτυχημένο. Αν ήταν αποτυχημένο δηλαδή τι θα γινότανε;
Στο ΥΠΕΞ παράλληλα υποστηρίζουν ότι δεν είναι και η πρώτη φορά που η Τουρκία χαρακτηρίζει τα Ίμια ως ευρισκόμενα υπό την κυριαρχία της. «Οι βράχοι των Ιμίων, τα χωρικά τους ύδατα και ο εναέριος χώρος τους είναι αποκλειστικά υπό την τουρκική κυριαρχία». Αυτή είναι η φράση που χρησιμοποίησε χθες το ΥΠΕΞ της Τουρκίας. Με απλά λόγια η Άγκυρα διεμήνυσε χθες στην Ελλάδα όχι μόνον να μην τολμήσει να προσεγγίσει τα δύο ελληνικά νησιά, αλλά ούτε καν να σκεφτεί ακόμη και να πετάξει πάνω από αυτά ή να περάσει θαλασσίως δίπλα τους. Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε μια τόσο προκλητική δήλωση.Και τι έκανε το υπουργείο των Εξωτερικών; Αντί να κάνει αμέσως αυστηρότατο επίσημο διάβημα στον Τούρκο πρέσβη στην Ελλάδα και να προβεί σε όλες τις αναγκαίες διμερείς και διεθνείς διπλωματικές κινήσεις, αρκέστηκε και πάλι σε μια φραστική καταγγελία της Τουρκίας. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι χρειάζονται πλέον άλλες διπλωματικές ενέργειες για να επισημανθούν διεθνώς τα αυτονόητα εθνικά δίκαια.
            Η Νέα Δημοκρατία έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα και σε όλους τους τόνους για τις πάγιες εθνικές θέσεις της: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Τα Ίμια -όπως και κάθε άλλη νησίδα την κυριαρχία της οποίας αμφισβητεί η Άγκυρα- είναι ελληνικά. Και αυτό θεμελιώνεται ξεκάθαρα στη Συνθήκη της Λωζάνης, στην ιταλοτουρκική συμφωνία του 1932, καθώς και στη Συνθήκη των Παρισίων.
            Ανεξαρτήτως όμως της αλλαγής στάσης της Αγκυρας, η Κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών για τη διαρκή κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. Και δεν έχει να κάνει μόνον με το πόσο απροετοίμαστο απεδείχθη το ταξίδι Ερντογάν στη διάρκεια του οποίου προσφέρθηκε στον Τούρκο πρόεδρο η δυνατότητα να αμφισβητήσει -και μάλιστα σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση- τη Συνθήκη της Λωζάνης. Είναι και όλες τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις που ακολούθησαν που κατέδειξαν ότι η κυβέρνηση δεν έχει καν ενιαία στάση έναντι της γείτονος. Καλείται, έστω και σήμερα να μην μείνει και πάλι αμήχανη, για να μην γίνει και μοιραία για τα εθνικά συμφέροντα. Οι ερασιτεχνισμοί και η πολυγλωσσία στα εθνικά θέματα δεν συγχωρούνται.
            Υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα στα οποία η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει:
  • Να προβεί σε όλες τις απαραίτητες διμερείς και διεθνείς διπλωματικές ενέργειες υποστήριξης των εθνικών δικαίων και καταγγελίας των τουρκικών προκλήσεων.
  • Να διαμορφώσει μια συγκροτημένη διεθνή στρατηγική προβολής των εθνικών θέσεων.
  • Να προχωρήσει έστω και σήμερα σε εντονότατο διαβήμα προς τον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα και προς τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών στην Άγκυρα.
  • Να δώσει οδηγίες για ενημέρωση των Υπουργείων Εξωτερικών σε όλες τις χώρες και των Διεθνών Οργανισμών όπου υπάρχουν ελληνικές διπλωματικές Αρχές.
            Από την πλευρά της, η  Νέα Δημοκρατία θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει ως Αξιωματική Αντιπολίτευση για να προβάλει και να υποστηρίξει τα εθνικά δίκαια.

Ακόμα και ο κ. Φίλης καταγγέλλει την “έξοδο” από το Μνημόνιο ως κοροϊδία

            Ακόμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κ. Φίλης καταγγέλουν πλέον τη νέα απάτη της κυβέρνησης.  Όσα ανέφερε ο κ. Τσίπρας για καθαρή έξοδο αποτελούν μια ακόμη κοροϊδία, καθώς τον Αύγουστο τελειώνει η χρηματοδότηση, αλλά όχι τα μέτρα.  Δεν είναι, όμως, μόνον ο κ. Φίλης που κάλεσε χθες τον κ. Τσίπρα να πάψει να πανηγυρίζει. Είναι και ο κ. Τσακαλώτος ο οποίος βρίσκεται σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος από τον πρωθυπουργό ο οποίος επίσης αμφισβητεί την περιβόητη “καθαρή έξοδο”. Όπως καταλαβαίνετε αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να πείσει τους υπουργούς και τους βουλευτές του, είναι μάλλον δύσκολο να πείσει τους πολίτες για κάτι που βρίσκεται στη σφαίρα της φαντασίας του ιδίου και όσων νομίζουν ότι η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί με τα ψέμματα και την προπαγάνδα.
            Η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται μετά τον Αύγουστο υπό επιτροπεία διότι  έρχονται επιπλέον μέτρα 5,2 δις (περικοπές συντάξεων και μείωση αφορολογήτου), καθώς και δέσμευση της χώρας για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π.
            Δεν βγαίνει από την επιτροπεία, καθώς -όπως παραδέχθηκε ακόμη και ο κ. Τσακαλώτος- συζητείται ήδη νέα διαδικασία επιτροπείας κάτω από τον τίτλο «Πρόγραμμα Μεταμνημονιακής Παρακολούθησης». Η Κυβέρνηση περηφανεύεται ότι θα φέρει τη χώρα εκεί που βρισκόταν στις αρχές ου 2015, αλλά προσποιείται ότι ξεχνά πως, με αποκλειστικά δική της ευθύνη, επιβλήθηκαν μέτρα λιτότητας 15 δις ευρώ, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2015 κόστισε στη χώρα πάνω από 100 δις, όπως επισημαίνουν κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
            Προχτές στη Βουλή και χτες με συνεντεύξεις του, ο κ. Φίλης διατύπωσε θέσεις διαμετρικά αντίθετες  αντίθετες στην κυβερνητική πολιτική και την κυβερνητική προπαγάνδα. Θα είχαν βέβαια νόημα όσα υποστηρίζει ο κ. Φίλης αν τα λόγια του ευθυγραμμίζονταν με τις πράξεις τους. Διότι ο ίδιος συνεχίζει να υποστηρίζει με την ψήφο του την κυβέρνηση που ασκεί την πολιτική που περιγράφει, ενώ υπενθυμίζεται ότι και ο ίδιος ψήφισε- όπως και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ- το τέταρτο μνημόνιο το οποίο τώρα αίφνης ανακάλυψαν τα μέτρα σκληρής λιτότητας που υπονομεύουν την χώρα και για τα επόμενα χρόνια.

Η απλή αναλογική στους Δήμους και τις Περιφέρειες θα προκαλέσει πλήρη ακυβερνησία

            Η Νέα Δημοκρατία διαφωνεί ριζικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης να καθιερώσει την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές . Διότι η απλή αναλογική στους Δήμους και τις Περιφέρειες θα προκαλέσει  πλήρη ακυβερνησία. Όσοι έχουν έστω και στοιχειώδη γνώση του πως λειτουργεί η αυτοδιοίκηση, γνωρίζουν πολύ καλά ότι με την εφαρμογή απλής αναλογικής  θα οδηγηθεί στην πλήρη παράλυση. Η Νέα Δημοκρατία ξεκαθαρίζει λοιπόν πως ακόμη κι αν ψηφιστεί αυτός ο νόμος δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Διότι πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα μεσολαβήσουν -όπως όλα δείχνουν- εθνικές εκλογές και η Νέα Δημοκρατία θα τον καταργήσει αμέσως. Οι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι θα μπορούν να λαμβάνουν τις αποφάσεις τους με βάση την εντολή που έλαβαν από τους πολίτες και όχι εκβιαζόμενοι από τις μειοψηφίες. Ας μην προσπαθεί λοιπόν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να εργαλειοποιήσει και την Αυτοδιοίκηση αλλάζοντας το εκλογικό σύστημα, για να ελέγξει έστω και ως μειοψηφία τους Δήμους και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την επερχόμενη συντριπτική ήττα της στις εθνικές εκλογές.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  | Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
Τρίτη 24 Απριλίου 2018 | Ώρα 6.30μ.μ.
Πολιτιστικό Κέντρο "ΜΕΛΙΝΑ"Θησείο
Σας περιμένω στο Πολιτιστικό Κέντρο "ΜΕΛΙΝΑ" στο Θησείο την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 στις 18.30, στην εκδήλωση με θέμα:

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
απειλές, κίνδυνοι, τρόποι αντιμετώπισης

που διοργανώνουν η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων και η Γραμματεία Κοινωνικών Δικτύων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Άννα-Μισέλ







Πολιτιστικό Κέντρο "ΜΕΛΙΝΑ", Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης στο Θησείο (στάσεις: μετρό Κεραμικός, ΗΣΑΠ Θησείο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tι είναι η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της. Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε και στηρίζει τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε και πράττει το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε και οφείλει.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, δίνει βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στηρίζει τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, προβάλλει με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημερώνει για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης –πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοσή της, είναι ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Είναι ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν τυγχάνει οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν έχει χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Τυγχάνει όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενεί ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη, πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και προχώρησε με μοναδική επιτυχία στην ηλεκτρονική παρουσία -με παγκόσμια εμβέλεια- της έκδοσης «ΑΘΥΒΟΛΕΣ 2003-2022», μια φιλόδοξη ΚΡΗΤΙΚΗ Πολιτιστική Παρουσία όχι μόνο για την Κρήτη, όχι μόνο για την Χώρα μας, αλλά όλη την Γη, όπου ζουν και αναπνέουν μοναδικά παιδιά της, οι Κρήτες και οι Κρήσσες της και ανθίζουν σαν λουλούδια τα Ήθη και τα Έθιμά της.

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκει, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

Acharnon Gordium Bond

Acharnon Gordium Bond
Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

Η "ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

AΡΘΡΑ «Αcharneon Gordium Bond» blog ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ στον ΔήμοΑχαρνών

1)ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: «..ως προς τη λειτουργία του νέου Κοιμητηρίου Δήμου Αχαρνών»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/02/blog-post_99.html

2)ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΛΙΖΑΣ"; ρωτούν ξανά και ξανά οι δημότες Αχαρνών!ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post.html

3)ΑΧΑΡΝΕΣ: ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ2007 ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/2007.html

π.Δημάρχου κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ, προφίλ:

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_27.html

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Αcharnes Gordium Bond:απάντηση σε αναγνώστη: -«Γιατί δεν υπάρχουν Εφημερίδες σε μια τόσο μεγάλη πόλη;»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond.html

Πως κατασκευάζονται "ένοχοι" ..σενάρια απίστευτα..

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html


Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

"Acharnes Gordium Bond": απαντήσεις σε αναγνώστες

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_49.html

"Acharnon Gordium Bond":επερχόμενο άρθρο με τίτλο "ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_14.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnes Gordium Bond:"Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΓΚΤΟΣ.." γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝAΚΗ σε ταλαίπωρο αναγνώστη

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharne-gordium-bond.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharneon Gordium Bond: απάντηση σε αναγνώστη για τον ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bondq.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnon Gordium Bond:Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ Ανοιχτή Επιστολή προς τα μέλη του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-Διοικητικού Συμβουλίου Αχαρνών με θέμα:"...ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ από τον τ. Δήμαρχο κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_80.html

Αcharnes Gordium Bond-Για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και την ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ "Σενάριο 1ο: Γράφει η σεναριογράφος Μ.Χ.Β"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ BLOG THΣ:Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bond-blog.html

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ-ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΗΣ

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω και τώρα που καίγεται η Βαρυμπόμπη. Το ήξερα, το περίμενα. Οι καταπατητές της περιοχής που δρούν εδώ και δεκάδες χρόνια ανενόχλητοι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης δεν έχουν σταματημό, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ.

Θέλοντας να πουλήσουν ό,τι ακόμα προλάβουν και ιδιαίτερα «ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ» χωρίς συμβόλαια και νόμιμες διαδικασίες, δεν θα αφήσουν ούτε ένα χλωρό φύλλο ούτε στην Βαρυμπόμπη ούτε στην Πάρνηθα. Αυτό που τους εμποδίζει είναι ο χαρακτηρισμός «δασικά» των εκτάσεων και αυτόν θα πολεμήσουν με τον δικό τους «μοναδικό» τρόπο. Οι «κωφοί» του τόπου, τα πουλημένα τομάρια που συναινούν δια της σιωπής τους, ή «μυξοκλαίνε» για τα καμένα δάση έχουν τεράστια ευθύνη. Κανείς δεν τους πιστεύει πια και η Πάρνηθα είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ αν δεν γίνει κάτι. Από ποιους; Μόνο στον Δένδια έχω αυτή την στιγμή εμπιστοσύνη, σε κανέναν άλλον. Όλα στον τόπο μου ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ εδώ και 30 χρόνια. Αποχαιρετήστε για πάντα την Πάρνηθα ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ, ποιοι τις κάνουν, με ποιο τρόπο, ποιοι ενέχονται, τι περιουσίες έχουν αποκτήσει, πως πουλάνε, τι έχει απομείνει για να πωληθεί.

Και μόνο αν η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ. Αλλιώς, η Πάρνηθα είναι ήδη ΧΘΕΣ. Όπως και η Βαρυμπόμπη.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ