AΓΓΕΛΙΑ

αγγελία!!

Eξαιρετικά έμπειρη Δακτυλογράφος, εχέμυθη, υπεύθυνη, ορθογράφος, με άριστη γνώση Ελληνικής Γλώσσας(μονοτονικό).Για οποιονδήποτε χρειάζεται freelancer συνεργάτιδα στον τομέα αυτό και για οποιασδήποτε μορφής εργασία (συμπεριλαμβάνονται και απομαγνητοφωνήσεις), όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι αυτή.

Επικοινωνία asaptype53@gmail.com


ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2000


RELIABLE NEWS FROM THE YEAR 2000...eighteen years of reliability and objectivity!!!
XΡΗΣΙΜΗ,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

Eπικοινωνία στα e.mails: politikimx@gmail.com -mgvavour@gmail.com ..ή στείλτε μας συμπληρωμένη την σχετική φόρμα που θα βρείτε πιο κάτω.

Contact us:politikimx@gmail.com -mgvavour@gmail.com or fill the contact-form
Browse always ONLY: http://politikinews.blogspot.gr

translateANAZHTHΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/ ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:https://politikinewsaaa.blogspot.gr/
Αγγελία

Eξαιρετικά έμπειρη Δακτυλογράφος, εχέμυθη, υπεύθυνη, ορθογράφος, με άριστη γνώση Ελληνικής Γλώσσας(μονοτονικό).Για οποιονδήποτε χρειάζεται freelancer συνεργάτιδα στον τομέα αυτό και για οποιασδήποτε μορφής εργασία (συμπεριλαμβάνονται και απομαγνητοφωνήσεις), όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι αυτή.

Επικοινωνία asaptype53@gmail.com


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Aποσύραμε ρεπορτάζ,φωτογραφίες και πληροφόρηση σχετική με εταιρεία διαδικασιών επαναχρησιμοποίησης μεταχειρισμένων αγαθών επειδή συγκεκριμένη καταγγελία καταναλωτή στο GOOGLE+ την οποία επισήμως μας απέστειλε, την ανέφερε με συγκεκριμένους αναφερόμενους οργισμένους χαρακτηρισμούς μετά από ατυχή συνεργασία του μαζί της.Εξ αιτίας της συγκεκριμένης αυτής καταγγελίας,επιστέγασμα και άλλων παρεμφερών τηλεφωνικών τοιούτων,αποσύραμε κάθε αναφορά μας,ρεπορτάζ ή φωτογραφίες ως οφείλαμε.

Η εφημερίδα ζητά ειλικρινά συγγνώμη από τους καταναλωτές.


Acharnon Gordium Bond

Acharnon Gordium Bond
Yπό κατασκευήν ο ιστότοπος του ηλεκτρονικού φύλλου:"Αcharnon Gordium Bond"

Η "ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

AΡΘΡΑ «Αcharneon Gordium Bond» blog ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ στον ΔήμοΑχαρνών

1)ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: «..ως προς τη λειτουργία του νέου Κοιμητηρίου Δήμου Αχαρνών»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/02/blog-post_99.html

2)ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΛΙΖΑΣ"; ρωτούν ξανά και ξανά οι δημότες Αχαρνών!ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post.html

3)ΑΧΑΡΝΕΣ: ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ2007 ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/2007.html

π.Δημάρχου κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ, προφίλ:

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_27.html

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Αcharnes Gordium Bond:απάντηση σε αναγνώστη: -«Γιατί δεν υπάρχουν Εφημερίδες σε μια τόσο μεγάλη πόλη;»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond.html

Πως κατασκευάζονται "ένοχοι" ..σενάρια απίστευτα..

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html


Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

"Acharnes Gordium Bond": απαντήσεις σε αναγνώστες

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_49.html

"Acharnon Gordium Bond":επερχόμενο άρθρο με τίτλο "ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_14.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnes Gordium Bond:"Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΓΚΤΟΣ.." γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝAΚΗ σε ταλαίπωρο αναγνώστη

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharne-gordium-bond.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharneon Gordium Bond: απάντηση σε αναγνώστη για τον ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bondq.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnon Gordium Bond:Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ Ανοιχτή Επιστολή προς τα μέλη του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-Διοικητικού Συμβουλίου Αχαρνών με θέμα:"...ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ από τον τ. Δήμαρχο κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_80.html

Αcharnes Gordium Bond-Για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και την ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ "Σενάριο 1ο: Γράφει η σεναριογράφος Μ.Χ.Β"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ BLOG THΣ:Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bond-blog.html

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!

Ενας Ιστότοπος για την Αλήθεια και την Δικαιοσύνη στον Δήμο Αχαρνών! Acharnon Gordium Bond: o Γόρδιος Δεσμός της Διαφθοράς σε έναν Δήμο που πνίγεται στα προβλήματα και αρνείται να ανακάμψει, αλυσοδέσμιος τέως «αρχόντων», συμπεριφορών και συνηθειών, που κρατούν μια πόλη τρισχιλιετίας στην «μαύρη λίστα» διεθνών Φορέων. Με την αξιόπιστη υπογραφή της Περιφερειακής Εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» που δίνει μάχες στον τόπο για την Αλήθεια,από το έτος 2000!

"Acharnon Gordium Bond" blog, is coming soon: for Truth and Justice in Acharnes Municipality…

Αρχειοθήκη ιστολογίου - archive

XΡΗΣΙΜΗ,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ,
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018

"ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" δελτία τύπου

Ντόρα Μπακογιάννη

Μπακογιάννη στην εκπομπή Πρώτη Είδηση της ΕΡΤ για τα Ελληνοτουρκικά
Watch the Video


Συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη
στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» και το δημοσιογράφο κ. Πάνο Αμυρά 

Κυριάκος Μητσοτάκης:
«Μείωση φόρων και εισφορών η πρώτη μας προτεραιότητα»

 

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2018
 
Π. Αμυράς: Η Κυβέρνηση υποστηρίζει τη θεωρία της «καθαρής εξόδου» από το δανειακό πρόγραμμα και δηλώνει αντίθετη στη λήψη μιας προληπτικής γραμμής, όπως προτείνει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος. Εσείς τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει;

Κ. Μητσοτάκης: Εμείς θέλουμε καθαρή και οριστική έξοδο από την κρίση και τα Μνημόνια. Αλλά η Κυβέρνηση, δυστυχώς, έχει δεσμεύσει τη χώρα για πολλά ακόμα χρόνια σε μνημονιακές υποχρεώσεις σκληρής λιτότητας. Με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, νέες και μεγάλες περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου ορίου. Το πραγματικό ερώτημα, συνεπώς, είναι με ποιον τρόπο και με ποια Κυβέρνηση μπορεί η χώρα να προχωρήσει μπροστά, να δανειστεί φτηνά από τις αγορές και να μην είναι ευάλωτη σε αναταράξεις. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με μια ισχυρή και αποτελεσματική Κυβέρνηση που θα κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και θα στείλει ένα σήμα στις αγορές ότι η Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης. Ύστερα από 3 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπου τα δύο πρώτα χρόνια είχαμε ύφεση και τον τρίτο μια αναιμική ανάπτυξη -στο μισό, μάλιστα, του αρχικού στόχου-, κανείς πλέον δεν μπορεί να περιμένει ότι αυτή η Κυβέρνηση θα κάνει ξαφνικά στροφή 180 μοιρών. Δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα πια. Η λύση μπορεί να έρθει μόνο με πολιτική αλλαγή, από μια ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Π. Αμυράς: Εσείς πώς θα πετύχετε την ανάπτυξη για την οποία μιλάτε; Ποια θα είναι τα πρώτα μέτρα που σκοπεύετε να πάρετε στην οικονομία; Τι θα κάνετε με τη φορολογία και πώς θα πείσετε τους δανειστές για τη μείωση των συντελεστών;

Κ. Μητσοτάκης: Πρώτη προτεραιότητα θα είναι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με τις μειώσεις που έχουμε ήδη εξαγγείλει. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Μείωση των φορολογικών  συντελεστών για τις επιχειρήσεις από 29% σε 20%, των μερισμάτων σε 5%. Αύξηση του ορίου απαλλαγής από τον Φ.Π.Α. στις 25.000 ευρώ. Η υπερφορολόγηση δεν μειώνει μόνο το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών. Υπονομεύει ευθέως την ανάπτυξη της χώρας και ύστερα από 3 χαμένα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αυτό θα έπρεπε να το έχουν καταλάβει πλέον οι πάντες. Για μας η μείωση της φορολογίας είναι πρωτίστως όχημα αναπτυξιακής πολιτικής. Και όπως θυμόμαστε και από την εμπειρία της μείωσης του Φ.Π.Α. στην εστίαση -επί τις δικής μας Κυβέρνησης- αυτή έφερε τελικώς αύξηση των εσόδων, καθώς συνέβαλε στην τόνωση της δραστηριότητας ενός ολόκληρου κλάδου. Όλα αυτά τα γνωρίζουν και οι δανειστές και δεν νομίζω ότι θα τα αμφισβητήσουν, όταν διαπιστώσουν ότι μια νέα Κυβέρνηση έχει συγκροτημένο σχέδιο το οποίο είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει. Η υπερφορολόγηση, εξάλλου, ήταν συνειδητή επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ομολογούν πια τα ίδια τα στελέχη του. Εκείνοι την ονόμασαν ταξική, χωρίς καν να αντιλαμβάνονται ότι είναι καταστροφική για όλη την οικονομική δραστηριότητα, καθώς υπονομεύει την επιχειρηματικότητα.
Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή στην οποία θα προχωρήσουμε αφορά στην απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης μικρών και μεγάλων επενδύσεων. Βασική φιλοσοφία αυτής της μεταρρύθμισης θα είναι η αντιστροφή του βάρους της απόδειξης της συμμόρφωσης από τον ιδιώτη στο κράτος, καθώς και ο απόλυτος σεβασμός στην τήρηση των προθεσμιών. Με τον τρόπο αυτό, επενδύσεις που σήμερα χάνονται σε μια δαιδαλώδη γραφειοκρατία θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν δημιουργώντας νέες δουλειές και βελτιώνοντας τα εισοδήματα των πολιτών.


Π. Αμυράς: Επαγγελματίες και επιστημονικό δυναμικό πληρώνουν εισφορές έως το 70% των εισοδημάτων τους. Τι μπορούν να περιμένουν από τη Νέα Δημοκρατία;

Κ. Μητσοτάκης: Το να πληρώνει κάποιος το 70% του εισοδήματός του είναι ο ορισμός του παραλογισμού. Διότι με μια τέτοια φορολόγηση, θέλοντας και μη, είτε εξωθείσαι να μη δουλεύεις, είτε στην καλύτερη περίπτωση να φοροδιαφεύγεις. Εμείς από την πρώτη μέρα θα αντιστρέψουμε πλήρως αυτήν την καταστροφική πολιτική δίνοντας κίνητρα για εργασία και πολεμώντας συντεταγμένα τη φοροδιαφυγή. Γι’ αυτό και δεσμεύομαι ότι θα μειώσουμε τους συντελεστές φορολόγησης και ασφάλισης, αυξάνοντας παράλληλα τους ελέγχους και τις διασταυρώσεις. Όχι μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά για όλες τις επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους. Αλλά παράλληλα θα γίνουν πολύ αυστηρότεροι και συχνότεροι και οι έλεγχοι για την τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Οι κακοί επιχειρηματίες που έχουν απλήρωτους τους εργαζομένους τους ή τους ασφαλίζουν για λιγότερες ώρες από όσες πραγματικά δουλεύουν, θα μας βρουν απέναντι.

Π. Αμυράς: Μιλήσατε πριν λίγες μέρες για το ασφαλιστικό σύστημα. Ποιοι θα είναι οι άξονες της πολιτικής σας;

Κ. Μητσοτάκης: Το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα ήταν από τα βασικά προβλήματα που μας οδήγησαν στην κρίση. Και παρά τις μεγάλες περικοπές από το 2010 μέχρι σήμερα, το πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπιστεί, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε από μείωση σε μείωση και η νέα γενιά σε ανασφάλεια ακόμη και για το αν θα πάρει τελικά σύνταξη.
Στόχος μας είναι ένα σύστημα τριών πυλώνων που θα στηρίζεται στην εμπειρία που έχουμε συλλέξει από άλλες χώρες, όπως π.χ. οι σκανδιναβικές. Οι βασικές αρχές του θα είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η αύξηση της ανταποδοτικότητας του συστήματος και η δυνατότητα στον ασφαλισμένο, εφόσον το επιθυμεί, να έχει συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση, για να ενισχύσει τη σύνταξή του. Το σχέδιό μας θα ανακοινωθεί αναλυτικά πριν από τις εκλογές. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ που έταζε 13η σύνταξη και τελικά έκοψε δύο ακόμα. Η σχέση μας με τους πολίτες θα στηρίζεται σε μια συμφωνία αλήθειας.

Π. Αμυράς: Έχετε καταγγείλει κομματικές προσλήψεις και διορισμός ημετέρων σε θέσεις κλειδιά στην κρατική μηχανή. Τι ακριβώς θα κάνετε με αυτές τις περιπτώσεις;

Κ. Μητσοτάκης: Η διακυβέρνηση της χώρας έχει μετατραπεί σε ένα πάρτι φίλων και συγγενών. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε να αλλάξει το παλιό, αλλά αποδεικνύεται ο καλύτερος συνεχιστής των χειρότερων πρακτικών του παρελθόντος. Προσπαθεί να ελέγξει κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής. Επιχείρησε να ελέγξει τα Μ.Μ.Ε. με αντισυνταγματικό διαγωνισμό και έχει κάνει την Ε.Ρ.Τ. κομματικό παραμάγαζο. Παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, όπως οι ίδιες οι δικαστικές ενώσεις καταγγέλλουν. Αμφισβητεί και επιτίθεται στις ανεξάρτητες αρχές τις οποίες επιχειρεί να ελέγξει. Μέχρι και το ΑΣΕΠ, που για 10ετίες αποτελούσε ένα εχέγγυο διαφάνειας, η Κυβέρνηση επιχείρησε να το εμπλέξει στις μεθοδεύσεις της. Σε κρίσιμες θεσμικές θέσεις τοποθετούνται κομματικοί εγκάθετοι, όπως συνέβη πρόσφατα με τον κ. Κουτεντάκη, που από σύμβουλος του κ. Τσίπρα και Γ.Γ. Υπουργείου διορίστηκε επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. Όλα αυτά δεν είναι αποδεκτά και δεν θα γίνουν αποδεκτά από εμάς. Η αξιοκρατία, η διαφάνεια, η θεσμική ανεξαρτησία θα αποκατασταθούν. Δικός μας στόχος είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα, όχι να ανακυκλώνουμε παλιές κακές πρακτικές.

Π. Αμυράς: Στο πρόγραμμα σας επισημαίνετε την ανάγκη μείωσης των δημοσίων δαπανών. Τι θα πράξετε με τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συμβασιούχους;

Κ. Μητσοτάκης: Να πω καταρχάς, για μία ακόμα φορά, ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου. Η σπέκουλα της απελπισίας του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τελειώνει. Κινητικότητα ναι, αξιολόγηση ναι, απολύσεις κατηγορηματικά όχι. Με τους συμβασιούχους θα τηρηθεί ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι αποφάσεις των δικαστηρίων. Οι πρακτικές του παρελθόντος με τις παράνομες μονιμοποιήσεις δεν θα συνεχιστούν.

Π. Αμυράς: Πολλοί μιλούν για πιθανότητα ταυτόχρονης διενέργειας εθνικών εκλογών και ευρωεκλογών τον Μάιο του 2019. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές δεν ανησυχείτε για το σενάριο της «δεξιάς παρένθεσης» λόγω των Προεδρικών εκλογών του 2020; Τι θα κάνετε με τον εκλογικό νόμο;

Κ. Μητσοτάκης: Ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει αμέσως διότι δεν μπορεί να επικρέμεται πάνω από τη χώρα ο κίνδυνος της ακυβερνησίας. Και αυτό που πρέπει να πούμε ξεκάθαρα στους πολίτες είναι ότι μια πιθανή πολιτική αστάθεια που θα οδηγήσει σε ακυβερνησία, απειλεί να τινάξει στον αέρα τις θυσίες των Ελλήνων όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό θα αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο, αμέσως μετά τις εκλογές και θα επιδιώξουμε γι’ αυτό ευρεία πολιτική συναίνεση. Όσο για τα σενάρια περί δεξιάς παρένθεσης στερούνται κάθε σοβαρότητας. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε και το 2015, εκβιάσει νέες εκλογές λίγους μήνες μετά την εκλογική μας νίκη, είναι προφανές ότι θα συντριβεί, καθότι θα έχει δείξει ασυγχώρητη περιφρόνηση προς τη βούληση των πολιτών.

Π. Αμυράς: Θα επιδιώξετε πολιτικές συνεργασίες πριν από τις εκλογές; Θα προχωρήσετε σε ανοίγματα προς στελέχη που δεν βρίσκονται στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας και από ποιους πολιτικούς χώρους;

Κ. Μητσοτάκης: Ασφαλώς. Κάνουμε ήδη ανοίγματα σε στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους. Και θεωρώ ότι το διάστημα της θητείας μου έχει ήδη διευρυνθεί η απήχηση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό θα συνεχιστεί με συγκεκριμένες κινήσεις και στην πορεία προς τις εκλογές. Στη μάχη για να αλλάξουμε την Ελλάδα είναι όλοι ευπρόσδεκτοι. Και κυρίως οι πολίτες που ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τόσο απροκάλυπτα και τόσο κυνικά. Οι επόμενες εκλογές αφορούν το μέλλον της χώρας, κι όχι το παρελθόν που απασχολεί πια μόνο το ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκλογές του ‘15, τελείωσαν το ‘15. Όποια επιλογή και αν έκανε ο καθένας την αφήνουμε πίσω. Τώρα κοιτάμε μπροστά για την Ελλάδα που μας αξίζει. Και καλώ κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να έρθει μαζί μας, ανεξαρτήτως της ιδεολογικής του προέλευσης.

Π. Αμυράς: Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν οξυνθεί το τελευταίο διάστημα και η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο, ενώ έχουμε το επεισόδιο με τους δύο στρατιωτικούς στον Έβρο. Πώς μπορεί να αποκλιμακωθεί η ένταση στα ελληνοτουρκικά;

Κ. Μητσοτάκης: Δεν χωράει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Η Τουρκία επιδεικνύει μια έντονη νευρικότητα και επιθετικότητα, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και ενότητα όλων των Ελλήνων. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και πρέπει όλοι να κρατήσουμε υπεύθυνη στάση αποφεύγοντας τις εντάσεις και τη μικροπολιτική.
Δεν μπορώ όμως να μην επισημάνω ότι πολλοί χειρισμοί της Κυβέρνησης στα εθνικά θέματα αποδείχτηκαν ανεύθυνοι και επιπόλαιοι, αν όχι επικίνδυνοι. Και γιατί σας το λέω αυτό: Πολύ φοβάμαι ότι ο κ. Τσίπρας δεν νοιάζεται στην πραγματικότητα για την άμεση επιστροφή των αξιωματικών μας στην πατρίδα. Αυτό φάνηκε από την παρουσία του στη Βουλή στην οποία μίλησε για ένα «σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο», σαν να μην βρίσκονται δύο νέοι Έλληνες σήμερα στις τουρκικές φυλακές. Επιπλέον απέφυγε -για άλλη μία φορά- να απαντήσει στην ξεκάθαρη ερώτησή μου εάν έχει υποσχεθεί στον κ. Ερντογάν την επιστροφή των Τούρκων αξιωματικών. Πολύ φοβάμαι ότι η σιωπή του κ. Τσίπρα είναι έμμεση ομολογία ότι όντως δεσμεύθηκε στον Τούρκο Πρόεδρο, γεγονός που συνιστά πρωτοφανή ασέβεια από πλευράς του στο Κράτος Δικαίου.
Και όλα αυτά επισημαίνω ότι συνέβησαν πριν από την παντελώς απροετοίμαστη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στη χώρα μας, κάτι για το οποίο τον είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως. Δυστυχώς όμως επιβεβαιωθήκαμε για μια ακόμη φορά, καθώς η επίσκεψη αυτή, αντί αυτή να συμβάλει στη βελτίωση των διμερών σχέσεων, οδήγησε στην επιδείνωσή τους. Από τότε και μετά είχαμε το επεισόδιο με το σκάφος του Λιμενικού στα χωρικά μας ύδατα στα Ίμια, τις πειρατικές ενέργειες στην κυπριακή Α.Ο.Ζ., τη Νavtex για μια τουρκική άσκηση που περιλαμβάνει ολόκληρο το Καστελόριζο και βέβαια τη σύλληψη των δύο αξιωματικών μας.
Και στο παρελθόν είχαμε περιστατικά όπως αυτό στον Έβρο, αλλά δεν αποκτούσαν τέτοιες διαστάσεις. Αυτό που σήμερα προέχει είναι οι δυο αξιωματικοί μας να επιστρέψουν το συντομότερο στην Ελλάδα. Το επιβάλλουν οι κανόνες καλής γειτονίας και καλών σχέσεων. Και εξυπακούεται βέβαια ότι τα τελευταία αυτά γεγονότα θα τα αναδείξω στο ταξίδι που θα πραγματοποιήσω την επόμενη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες στις συναντήσεις που θα έχω με Αμερικανούς αξιωματούχους.
Οφείλουμε όμως να αναρωτηθούμε: Γιατί όλα αυτά δεν συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια; Γιατί ξαφνικά η χώρα μας εκπέμπει μια τόσο μεγάλη αμηχανία; Δεν είναι ευθύνη της Κυβέρνησης η διγλωσσία των υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών και το γεγονός ότι ουδέποτε ο κ. Τσίπρας συνειδητοποίησε την ανάγκη διαμόρφωσης ενός αρραγούς εθνικού μετώπου προκειμένου να υπάρχει, όπως στο παρελθόν, μια συνεπής και μακροπρόθεσμη εθνική στρατηγική;

Π. Αμυράς: Στο ζήτημα του Σκοπιανού ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την ονομασία της πΓΔΜ; Ποια πρέπει να είναι η στρατηγική μας από δω και μπρος;

Κ. Μητσοτάκης: Νομίζω ότι όσο περνούν οι μέρες αποδεικνύεται πόσο επιπόλαια χειρίστηκε η Κυβέρνηση και αυτό το ζήτημα. Αντί να δημιουργήσει ενιαίο εθνικό μέτωπο, χειρίστηκε το θέμα μικροπολιτικά με στόχο να διχάσει τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης, αλλά τελικά και τους Έλληνες απαξιώνοντας και καθυβρίζοντας όσους συμμετείχαν στα συλλαλητήρια. Ξεκίνησε μια διαπραγμάτευση χωρίς σαφείς στόχους και, όπως αποδεικνύεται πια, με εντελώς εσφαλμένη διαπραγματευτική τακτική. Αντί, όπως θα όφειλε, να προτάξει τα ζητήματα της αλλαγής του Συντάγματος των Σκοπίων, του αλυτρωτισμού και του εύρους της χρήσης του νέου ονόματος, υποχώρησε κατευθείαν στο όνομα, με αποτέλεσμα η απέναντι πλευρά να βάζει πλέον αυτή κόκκινες γραμμές για όλα τα υπόλοιπα. Η ανευθυνότητα και η ανικανότητα που επέδειξε η Κυβέρνηση είναι ασυγχώρητες. Γι’ αυτό άλλωστε και έχει απέναντί της τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Π. Αμυράς: Με πρόσφατη δήλωσή σας τονίζετε ότι θα αναλάβατε προσωπικά πρωτοβουλία κατά των φαινομένων της ανομίας και της παραβατικότητας. Τι ακριβώς να περιμένουν οι πολίτες από εσάς στα ζητήματα της ασφάλειας και πώς πρέπει να αντιμετωπίσει το Κράτος τους βανδαλισμούς από τους «γνωστούς αγνώστους»;

Κ. Μητσοτάκης: Αυτά που βιώνουμε σήμερα είναι αδιανόητες καταστάσεις. Πριν από λίγες μέρες οι γνωστοί άγνωστοι βανδάλισαν ανενόχλητοι το κέντρο της Αθήνας και μεγάλες πόλεις της χώρας. Οι ληστείες και οι διαρρήξεις έχουν πολλαπλασιαστεί. Ολόκληρες περιοχές της Αττικής αποτελούν άβατα ανομίας. Τα Πανεπιστήμια είναι στο έλεος παραβατικών ομάδων. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και αυτό συμβαίνει επειδή η Κυβέρνηση δείχνει απαράδεκτη ανοχή απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές. Αυτά θα αλλάξουν. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση και ελευθερίας και Δημοκρατίας. Η ανοχή μας σε αυτά τα φαινόμενα θα είναι μηδενική. Οι αστυνομικοί θα επιστρέψουν στους δρόμους και στις γειτονιές. Η ομάδα «Δέλτα» θα επανασυσταθεί. Και η αστυνομία θα αφεθεί να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της.

Π. Αμυράς: Έχετε πει ότι η υπόθεση Novartis είναι υπαρκτό σκάνδαλο. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει στην Προανακριτική και γιατί καταγγέλλετε την Κυβέρνηση ότι έστησε τις κατηγορίες;

Κ. Μητσοτάκης: Ασφαλώς και είναι σκάνδαλο το οποίο αφορά το δίκτυο που είχε στήσει η εταιρεία και τις αθέμιτες πρακτικές που χρησιμοποιούσε. Αυτό θα πρέπει να ερευνηθεί, οι εμπλεκόμενοι να τιμωρηθούν και να αναζητηθούν ευθύνες από την εταιρεία. Αυτό, εξάλλου, είναι το αντικείμενο της έρευνας στις σχεδόν 20 χώρες στις οποίες ελέγχονται οι πρακτικές τις εταιρείας, με αφορμή την έρευνα του F.B.I.
Εδώ δεν συνέβη το ίδιο. Η Κυβέρνηση χρησιμοποίησε το ζήτημα για να σηκώσει μια τοξική σκόνη και να κρύψει κάτω απ’ αυτήν τις δικές της αποτυχίες. Ο χρόνος που επέλεξαν να ανακινήσουν το θέμα και οι απαράδεκτες παρεμβάσεις των κυβερνητικών στελεχών δεν αφήνουν καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Και όλα αυτά την ώρα που η πολιτική της Κυβέρνησης στο χώρο των φαρμάκων την τελευταία τριετία έχει αυξήσει τους τζίρους των φαρμακοβιομηχανιών και έχει αφήσει ανεξέλεγκτη την υπερσυνταγογράφηση, βλάπτοντας το Δημόσιο.
Η συζήτηση στη Βουλή έδειξε ποια θα είναι η συνέχεια αυτής της ιστορίας. Οι κατήγοροι έγιναν κατηγορούμενοι. Οι μεθοδεύσεις και οι χειρισμοί τους τους αφήνουν βαριά εκτεθειμένους. Γι’ αυτό και προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από την όλη ιστορία, θέλουν να κλείσουν άρον-άρον την Προανακριτική, ώστε να μείνουν οι υποψίες και οι σκιές. Χωρίς να λάμψει η αλήθεια, όχι μόνο σε σχέση με τις δήθεν καταγγελίες, όσο και σε σχέση με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη και ανυποχώρητη. Όλα στο φως. Εφόσον άνοιξαν αυτόν τον κακόγουστο χορό, θα χορέψουν μέχρι τέλους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2017"

«ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2018»: Δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια αξιοπιστίας, διεθνούς αναγνώρισης, δημοσιογραφικής υπευθυνότητας. Δεκαοκτώ χρόνια μαχών για την πρόοδο του πολίτη που περνά μέσα από την Αλήθεια..18 ολόκληρα χρόνια,ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗ!

κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΤΕΛΗΣ,ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΤΕΛΗΣ,ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ:πως ενας φωτισμένος Καθηγητής τραβάει την κουϊντα των προπαγανδιστών της Ομοφυλοφιλίας

Η παρούσα ανάρτηση αποτελεί γνώμη της Εφημερίδας και όχι διαφήμιση

Η παρούσα ανάρτηση αποτελεί γνώμη της Εφημερίδας και όχι διαφήμιση
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΗΤΤΑΣ,αν χρειάζεστε ΕΝΤΙΜΟ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ (πατήστε την φωτο για ιστότοπο) κινητό:693 - 6450 078

ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ; ΤΗΛ: 210.2480761 FAX:210.2481405 e.mail: sinergas48@otenet.gr

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΡΕΣΤΩΡΑΝ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΡΕΣΤΩΡΑΝ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ  ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
Λέει "..με πολύ καλό φαγητό και άριστη εξυπηρέτηση" ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙ!!

ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΝ ΤΟ 2011

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ "ΦΙΛΙΚΗΣ" κ. ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΣΤΗΝ 1Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΤΟ 2011, ΠΟΤΕ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΗ!!!

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ "ΦΙΛΙΚΗΣ" κ. ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ  ΣΤΗΝ 1Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΧΑΡΝΩΝ  ΤΟ 2011,...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ: αυτός είναι ο δικός μου (2)

http://politikinews.blogspot.gr/2017/01/2_17.html


"ΕΛΕΝΗ": Μυθιστόρημα της Μαρίας Χατζηδάκη Βαβουρανάκη σε συνέχειες...


http://politikinews.blogspot.gr/2016/08/e-2.html

ΑΧΑΡΝΕΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Ή ΓΕΩΡΓΙΟΣ) ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΕΝ ΕΤΕΙ 1896 και η μεταθανάτια αντιμετώπισή του απο τον τόπο που γεννήθηκε

INTERNATIONAL POLITIKINEWS

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ-ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΗΣ

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω και τώρα που καίγεται η Βαρυμπόμπη. Το ήξερα, το περίμενα. Οι καταπατητές της περιοχής που δρούν εδώ και δεκάδες χρόνια ανενόχλητοι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης δεν έχουν σταματημό, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ.

Θέλοντας να πουλήσουν ό,τι ακόμα προλάβουν και ιδιαίτερα «ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ» χωρίς συμβόλαια και νόμιμες διαδικασίες, δεν θα αφήσουν ούτε ένα χλωρό φύλλο ούτε στην Βαρυμπόμπη ούτε στην Πάρνηθα. Αυτό που τους εμποδίζει είναι ο χαρακτηρισμός «δασικά» των εκτάσεων και αυτόν θα πολεμήσουν με τον δικό τους «μοναδικό» τρόπο. Οι «κωφοί» του τόπου, τα πουλημένα τομάρια που συναινούν δια της σιωπής τους, ή «μυξοκλαίνε» για τα καμένα δάση έχουν τεράστια ευθύνη. Κανείς δεν τους πιστεύει πια και η Πάρνηθα είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ αν δεν γίνει κάτι. Από ποιους; Μόνο στον Δένδια έχω αυτή την στιγμή εμπιστοσύνη, σε κανέναν άλλον. Όλα στον τόπο μου ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ εδώ και 30 χρόνια. Αποχαιρετήστε για πάντα την Πάρνηθα ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ, ποιοι τις κάνουν, με ποιο τρόπο, ποιοι ενέχονται, τι περιουσίες έχουν αποκτήσει, πως πουλάνε, τι έχει απομείνει για να πωληθεί.

Και μόνο αν η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ. Αλλιώς, η Πάρνηθα είναι ήδη ΧΘΕΣ. Όπως και η Βαρυμπόμπη.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

3ο Μνημόνιο

3o MNHMONIO: Διαβάστε το ολόκληρο..

πατήστε εδώ:

https://docs.google.com/file/d/0B6cSqBSkv6F5d3BEUVpuTEw5OHM/edit