"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.. Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Το έτος 2023 δεν θα είναι πια εδώ αλλά εδώ(http://politikinewsaaa.blogspot.com) ως "Η Χρήσιμη Εφημερίδα!!. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:

https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/ ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:https://politikinewsaaa.blogspot.gr/
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

κ. ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ,τ. Υπ.Π.τ.Π ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις





Αθήνα, 9 Μαρτίου 2018

Συνέντευξη Νίκου Δένδια στον ραδιοφωνικό σταθμό

«Real 97.8 FM»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real 97.8 FM».


Μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας ανέφερε:


Στην πραγματικότητα, στη συζήτηση στη Βουλή, είχε τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός όσον αφορά τις τηλεφωνικές του επαφές με τον κ. Γιλντιρίμ και τον ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης πώς αυτό προβάλλεται στην παρούσα υπόθεση. Σημαίνει ότι εδώ θα μπορούσε να υπάρξει επικοινωνία και δεν έγινε; Αυτό λοιπόν φαντάζομαι ότι ερμηνεύετε ως οιονεί πρόταση του κ. Μητσοτάκη να τηλεφωνήσει ο πρωθυπουργός στον κ. Ερντογάν. Να είμαστε σαφείς. Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι θέματα εξαιρετικά σημαντικά. Η Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και εγώ προσωπικά στο βαθμό που με αφορά, θεωρώ ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων εξαιτίας λεονταρισμών και ερασιτεχνισμών βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε. Όμως από εκεί και πέρα αυτό δεν σημαίνει ότι οτιδήποτε πρέπει να γίνει πρόχειρα. Η κυβέρνηση χειρίζεται τα πράγματα, η κυβέρνηση γνωρίζει. Εμείς πλήρη ενημέρωση επί απορρήτων δεν έχουμε. Κατά συνέπεια το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενισχύουμε την κυβερνητική προσπάθεια και πρέπει να προσθέσω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε και έκανε σαφή πρόταση στον κ. Τσίπρα να υπάρξει με νομοθετική ρύθμιση επιτέλους στην Ελλάδα η δημιουργία ενός σώματος τέτοιου, αν θέλετε να το πούμε Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, θέλετε κάτι άλλο, το οποίο να μπορεί σοβαρά να συντονίζει σε περιπτώσεις εθνικών κρίσεων.


Δεν απομονώνω την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Εγώ θα πάω στον Έβρο την επόμενη εβδομάδα και νομίζω θα αποκτήσω μια πολύ καλύτερη εικόνα του τι καταρχήν συνέβη. Αλλά ούτως ή άλλως, ό,τι και να συνέβη, η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι καθολικά απαράδεκτη, με τα υπονοούμενα κατασκοπείας και την κράτηση των στρατιωτικών. Να δεχτούμε την τουρκική εκδοχή και ότι μπήκανε σε τουρκικό έδαφος; Και λοιπόν, τι έγινε; Πάρα πολλές φορές έχει γίνει αυτό και ούτε καν ασχολούνταν ο υπουργός. Το θέμα τελείωνε σε επίπεδο διοικητών μονάδων. Εδώ η Τουρκία μπαίνει σε κλιμάκωση και είναι φανερό. Ο εμβολισμός του σκάφους του Λιμενικού, η κράτηση των στρατιωτικών μας, η συμπεριφορά της στην Κύπρο, δείχνουν ότι η Τουρκία πηγαίνει σε κλιμάκωση. Γιατί το κάνει αυτό; Αυτό αφορά την Τουρκία. Το θέμα είναι εμείς τι κάναμε λάθος.


Έχουμε με τη σειρά λεονταρισμούς, δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, υπερπτήσεις. Τα θυμάστε. Από εκεί και πέρα πρόσκληση του κ. Ερντογάν στην Αθήνα χωρίς κανένα λόγο, αντιδικία επί ελληνικού εδάφους και επί των ελληνικών δικαίων που δεν χρειαζόταν, χειροτέρευση των σχέσεων και επίσης υπόσχεση του πρωθυπουργού στον κ. Ερντογάν ότι θα επιστρέψει τους Τούρκους αξιωματικούς. Χτες ο κ. Μητσοτάκης προκάλεσε τον πρωθυπουργό να πει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος λέει ψέματα και αν θέλετε για εμάς θα ήταν μια τεράστια ανακούφιση, γιατί τον κ. Τσίπρα θα πιστεύαμε. Αλλά ο κ. Τσίπρας σιώπησε. Σας διαβεβαιώ, ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει αυτό για τον κ. Ερντογάν, να του πεις κάτι και να τον κοροϊδέψεις.

Υπάρχουν ευθύνες κυβερνητικές για την προχειρότητα, τον ερασιτεχνισμό και την κλιμάκωση. Αλλά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την τουρκική συμπεριφορά. Είναι απαράδεκτοι οι Τούρκοι.

Η κυβέρνηση δε λέει την αλήθεια στους ισχυρισμούς της ότι η χθεσινή πρόταση μας για προκαταρκτική επιτροπή δεν ευσταθεί. Εγώ θα σας το πω απλά: Η βάση αυτής της ιστορίας είναι η μη έκδοση δύο δελτίων τιμών φαρμάκων από τον κ. Κουρουμπλή και τον κ. Ξανθό. Αυτό είναι αντικειμενικό γεγονός. Πώς προέκυψε; Πράγματι, με την επώνυμη και ενυπόγραφη αναφορά τριών βουλευτών. Φαντάζομαι δεν είναι αναξιόπιστοι οι τρεις βουλευτές που υπογράφουν αυτή την αναφορά και την παραπομπή από την εισαγγελία του συγκεκριμένου φακέλου στη Βουλή. Υπάρχει και ανώνυμη επιστολή αλλά αυτό είναι συμπληρωματικό θέμα και αν θέλετε αφορά και άλλα ζητήματα, με τα γενόσημα και πιο περίπλοκα.

Υπάρχει προφανής ένδειξη ότι υπήρξε τουλάχιστον όφελος της εταιρίας της οποίας οι τιμές των φαρμάκων δεν μειώθηκαν. Αντιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει “δεν έπαθε ζημιά το Δημόσιο αφού υπάρχει ανώτατο όριο”. Δεν είναι έτσι. Μπορεί να μην έπαθε ζημιά το Δημόσιο αλλά κάποιος ωφελήθηκε, πιθανότατα παράνομα. Ερώτημα: Υπάρχει επ’ αυτού υπερασπιστικός ισχυρισμός των υπουργών; Μακάρι να υπάρχει. Θα έπρεπε όμως να διατυπωθεί στο πλαίσιο μιας έρευνας. Η πλειοψηφία αρνήθηκε την έρευνα και μάλιστα έρευνα υπό συνθήκες ελέγχου της επιτροπής από την κυβερνητική πλειοψηφία της Βουλής. Εμείς αυτό εισηγηθήκαμε, να δώσουμε στην κυβέρνηση τη δυνατότητα σε επιτροπή που θα έχει την πλειοψηφία να ελέγξει και το αρνούνται.



Αθήνα, 8 Μαρτίου 2018


Αγόρευση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης της ΝΔ για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.



Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, ανέφερε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του σήμερα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για πράξεις και παραλείψεις των Υπουργών Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον τομέα της τιμολόγησης των φαρμάκων:


Δεν επιχαίρω όταν στοιχεία δικογραφιών μας φέρνουν στην ανάγκη να εξετάσουμε τυχόν ευθύνες συναδέλφων. Όχι από κακώς νοούμενη αλληλεγγύη, αλλά επειδή αντιλαμβάνομαι την άσχημη θέση στην οποία βρίσκονται, όπως και το μήνυμα που περνά στην κοινωνία για την ποιότητα του δημοσίου βίου.


Σε αντίθεση προς την κριτική της Πλειοψηφίας του Σώματος, η πρότασή μας συμπεριλαμβάνει συγκεκριμένες πράξεις, παραλείψεις και διατάξεις νόμου που παραβιάσθηκαν.


Η έγκαιρη έκδοση των δελτίων τιμών φαρμάκων, αν είχε γίνει και δεν είχε παραλειφθεί, θα οδηγούσε σε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.


Δεν θέλουμε να καταλήξουμε σε δικανική κρίση, δεν είναι αυτή η αρμοδιότητά μας.


Έρχεται μια δικογραφία από τον Εισαγγελέα Διαφθοράς. Σας καλούμε να διερευνήσουμε τα στοιχεία που περιέχει υπό τους όρους, μάλιστα, της δικής σας, τρέχουσας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Αντιμετωπίσαμε σωρεία δικών σας προτάσεων συστάσεων εξεταστικών και τις ψηφίσαμε παρά τον κίνδυνο για τα δικά μας στελέχη που συνεπαγόταν η συγκρότηση των επιτροπών αυτών με δική σας κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εσείς, παρά την "ασφάλεια" της πλειοψηφίας σας, αρνηθήκατε κάθε πρόταση διερεύνησης που καταθέσαμε στη Βουλή και αφορούσε στελέχη σας.

Θεωρήσατε φυσιολογική συμπεριφορά σε ευρωπαϊκή χώρα τη συνομιλία Υπουργού με κατάδικο για ναρκωτικά.

Αρνηθήκατε τη διερεύνηση ευθυνών για το πρώτο επτάμηνο του 2015, όταν ακόμη και στελέχη σας συνομολογούν το κόστος της περιπέτειας αυτής.

Θα ευχόμουν να είχαν εκδοθεί τα δελτία τιμών φαρμάκων και να μην ήμαστε στην ανάγκη να καταθέσουμε την παρούσα πρόταση. Όπως θα ευχόμουν να είχατε την ευθυκρισία να αναγνωρίσετε, προ δύο εβδομάδων στην αντίστοιχη συζήτηση, ότι δεν είχατε στοιχεία για τα ερευνώμενα πολιτικά πρόσωπα. Σε αντίθεση με την πρόταση που συζητούμε σήμερα, όπου η παράλειψη και το αδίκημα είναι πρόδηλα.

Εμείς, βέβαια, δεχόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορουμένου, το οποίο ορισμένοι εξ υμών αντιστρέψατε στην προηγούμενη συζήτηση.

Τυχόν αρνούμενοι σήμερα την πρόταση διερεύνησης, θα κάνετε ένα ακόμη βήμα κοινοβουλευτικής αυθαιρεσίας.

Και μπορεί η κοινοβουλευτική σας πλειοψηφία να σας παρέχει ασφάλεια, δεν διασκεδάζει ωστόσο τη βεβαιότητα της επερχόμενης εκλογικής σας συντριβής. δειξη ότι υπήρξε τουλάχιστον όφελος της εταιρίας της οποίας οι τιμές των φαρμάκων δεν μειώθηκαν. Αντιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει “δεν έπαθε ζημιά το Δημόσιο αφού υπάρχει ανώτατο όριο”. Δεν είναι έτσι. Μπορεί να μην έπαθε ζημιά το Δημόσιο αλλά κάποιος ωφελήθηκε, πιθανότατα παράνομα. Ερώτημα: Υπάρχει επ’ αυτού υπερασπιστικός ισχυρισμός των υπουργών; Μακάρι να υπάρχει. Θα έπρεπε όμως να διατυπωθεί στο πλαίσιο μιας έρευνας. Η πλειοψηφία αρνήθηκε την έρευνα και μάλιστα έρευνα υπό συνθήκες ελέγχου της επιτροπής από την κυβερνητική πλειοψηφία της Βουλής. Εμείς αυτό εισηγηθήκαμε, να δώσουμε στην κυβέρνηση τη δυνατότητα σε επιτροπή που θα έχει την πλειοψηφία να ελέγξει και το αρνούνται.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Αθήνα, 7 Μαρτίου 2018

Συνέντευξη Νίκου Δένδια στον ραδιοφωνικό σταθμό

«Αθήνα 9.84 FM»


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξησήμερα το πρωί στην εκπομπή που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Νόνη Καραγιάννηστον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84 FM».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας ανέφερε:


Στην Ελλάδα δεν έχουμε μεγάλη παράδοση ακροδεξιάς τρομοκρατίας και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή από τις διωκτικές αρχές να μην επιτρέψουν να δημιουργηθεί κάτι τέτοιο. Είναι ανησυχητικό το ότι βλέπουμε ανάπτυξη τρομοκρατίας σε ένα χώρο ο οποίος δεν είχε μέχρι τώρα στην Ελλάδα ισχυρή προϊστορία, όπως σε άλλες χώρες, π.χ. στην Ιταλία.

Θεωρώ ότι είναι ένα φαινόμενο το οποίο πρέπει να αποκαλυφθεί. Και επειδή οι υπηρεσίες δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στο συγκεκριμένο χώρο πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικές ώστε να μην ξεφύγει, χωρίς οι διωκτικές αρχές να έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν.

Έχουμε συγκεκριμένο κόμμα στην Ελλάδα που έχει μια παράδοση, με δικογραφίες σχετικά με διάφορα περιστατικά επιθέσεων, αλλά όχι κρυφά. Τα διαφήμιζε, ξέρετε, σε μεγάλο βαθμό.

Θέλω πάντα να προσέχω τις διαφορές. Εδώ έχουμε μια καθαρά τρομοκρατική οργάνωση και σας ξαναλέω, οι ελληνικές διωκτικές αρχές δεν έχουν μεγάλη εμπειρία και θα έλεγα ότι πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικές, να αναπτύξουν την τεχνογνωσία τους, εάν έχει αναπτυχθεί το συγκεκριμένο φαινόμενο, να μπορούν να το αντιμετωπίσουν. Το μόνο που δεν μας χρειάζεται είναι να έχουμε κι άλλης μορφής τρομοκρατία στη χώρα.

Σε επίπεδο εφαρμογής του νόμου δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή διαφορά. Η αξιόποινη πράξη πρέπει να τιμωρείται, δεν έχει καμία σημασία από ποιο πολιτικό χώρο προέρχεται. Αλλά για να προσέξουμε, να αναλύσουμε, να προλάβουμε και να κολάσουμε το φαινόμενο, πρέπει να ξέρουμε από πού προέρχεται.

Δε γνωρίζω να έχει κάποια ενημέρωση η Νέα Δημοκρατία στο θέμα των δύο στρατιωτικών, ο κ. Κοτζιάς βεβαίως ενημέρωσε χτες την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Αλλά πέραν αυτού δε γνωρίζω εάν υπάρχει κάποιος άλλος δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσής μας από την κυβέρνηση.

Γενικά η κυβέρνηση δεν έχει μεγάλη διάθεση να μας ενημερώνει. Το κάνει μόνο όταν αυτό πρέπει να γίνει και αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Εμείς σε αυτό το παιχνίδι δεν μπαίνουμε, είδατε για παράδειγμα στο Σκοπιανό με ποιον τρόπο το χειρίστηκε η κυβέρνηση, έναν τρόπο τελείως αντιπαραγωγικό για την επίλυση του θέματος.

Δε θεωρώ ότι απειλείται η ζωή των Ελλήνων στρατιωτικών. Αν με ρωτάτε εάν θα προέβλεπα μια γρήγορη εξέλιξη θα σας έλεγα ότι το ελπίζω. Αλλά δεν υπάρχουν τα στοιχεία που θα μπορούσαν να μας επιτρέψουν να φτάσουμε σε αυτό το συμπέρασμα.

Εάν με ρωτήσετε εάν αυτό ήταν ένα τυχαίο περιστατικό, επίσης θα σας πω όχι. Ήταν ένα επεισόδιο σε μια σειρά όξυνσης από την πλευρά της Τουρκίας, αλλά λέω και επιμένω ότι η κυβέρνηση έχει πολύ μεγάλες ευθύνες. Όχι γιατί διεκδίκησε οτιδήποτε ενάντια στους Τούρκους, αλλά επειδή δεν αντιλήφθηκε το πώς πρέπει να χειρίζεσαι την Τουρκία και προέβη σε όλες εκείνες τις ενέργειες που όξυναν τις σχέσεις μας. Αναφέρομαι στη ρητορική που είχε αναπτυχθεί από το Ελληνικό Υπουργείο Άμυνας, στην υπόσχεση του πρωθυπουργού κατά τον κ. Ερντογάν ότι θα επιστραφούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί – πέραν του Συντάγματος και των νόμων – η οποία φέρεται να δόθηκε από τον πρωθυπουργό, και ο κ. Τσίπρας δεν είπε ποτέ ότι ο κ. Ερντογάν λέει ψέματα.

Εγώ θέλω να πιστέψω τον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά δε μου δίνει την ευκαιρία, καθώς δε διέψευσε τον κ. Ερντογάν. Εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός υπεσχέθη την επιστροφή, από εκεί και πέρα όλα αυτά δημιουργούν διάφορα ζητήματα ξέρετε, δεν είναι απλό.

Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι εγώ αν ήμουν στη θέση των ελληνικών αρχών δε θα προέβαινα σε πανηγυρική ομολογία (για το πού βρίσκονταν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί) . Πρώτον, για λόγους τακτικής. Δε βλέπω σε τι ωφελεί η οποιαδήποτε “ομολογία”. Σε τι οδήγησε; Πάντως όχι σε αποκλιμάκωση του επεισοδίου. Δεύτερον, ας υποθέσουμε ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί μπήκαν σε τουρκικό έδαφος. Και λοιπόν; Πρώτη φορά είναι; Στο παρελθόν τα επεισόδια αυτά γινόντουσαν χωρίς να το μαθαίνει καν ο αρμόδιος Υπουργός. Μιλούσαν οι διοικητές των περιοχών μεταξύ τους και επέστρεφαν, δεν υπήρχε κανένα θέμα.

Σύμμαχος χώρα είναι η Ελλάδα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Από πού και ως πού λοιπόν, ένας Έλληνας στρατιωτικός που εισέρχεται σε τουρκικό έδαφος, κρατείται και προσάγεται σε δίκη; Τώρα αυτά τα πράγματα κάτι δείχνουν για τον τρόπο που η Τουρκία επέλεξε να δει τη σχέση μας. Οι εικόνες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν ήταν ευχάριστες.

Αυτό δεν έγινε εν ψυχρώ. Είχαμε πληροφόρηση από βδομάδες τουλάχιστο ότι η Τουρκία θα προέβη σε επεισόδια. Βλέπουμε το επεισόδιο με το σκάφος του Λιμενικού και μετά βλέπουμε τη σύλληψη. Αυτό συμβαίνει γιατί η Τουρκία προχωρά σε μια σταδιακή όξυνση απαντώντας κάθε φορά που η Ελλάδα αρνείται τουρκική διεκδίκηση. όμως ξαναλέω, ποια είναι η ευθύνη η δική μας. Γιατί σε αυτό φταίει η κυβέρνηση: Πρώτον, δε διέγνωσε τον κίνδυνο και δεύτερον, θυμάστε τους λεονταρισμούς του Υπουργού Άμυνας με τα στεφάνια, τις βόλτες με ελικόπτερο, «πράματα και θάματα», δηλώσεις λες και ετοιμαζόμασταν να πάμε στην «κόκκινη μηλιά»;

Γιατί καλείται ο Πρόεδρος Ερντογάν στην Αθήνα εάν δεν έχει διασφαλιστεί το περιβάλλον της επίσκεψής του;

Να σας πω ποια είναι η διεθνής πρακτική: . Δεν καλείς κάποιον, ιδίως σε επίπεδο αρχηγού κράτους, εάν δεν έχει διασφαλιστεί ένα μίνιμουμ κατανόησης. Δεν το κάνεις γιατί φοβάσαι να μιλήσεις. Έχεις 15 διαύλους επικοινωνίας εάν θέλεις, αλλά αν σε αυτό το επίπεδο δεν πάει καλά η επίσκεψη, δε διορθώνεται. Δε γυρνάς στο σημείο που ήσουνα αλλά πολύ πιο πίσω. Αυτό που συνέβη, να έρθει για πρώτη φορά εδώ ο Πρόεδρος της Τουρκίας και να διατυπώσει διεκδικήσεις επί ελληνικού εδάφους για ελληνικό έδαφος και ελληνικά συμφέροντα δεν το έχουμε ξαναδεί ποτέ. Εγώ ο ίδιος έχω δει τον κ. Ερντογάν πάρα πολλές φορές. Έχει έρθει στην Αθήνα, έχουμε πάει εμείς στην Κωνσταντινούπολη, έχει έρθει επί Καραμανλή. Σε όλα αυτά ουδέποτε εμφανίστηκε τέτοια τοποθέτηση. Γιατί τώρα ξαφνικά να το κάνει; Και αν ο ίδιος επιθυμεί να το κάνει, εμείς γιατί του δίνουμε την ευκαιρία να το κάνει και να αναγκαστούμε να απαντήσουμε στην Αθήνα, άρα να υπάρχει κλιμάκωση και ούτω το κάθε εξής;

Σωστά, στη Θράκη ο κ. Ερντογάν ήταν εξαιρετικά προσεκτικός και αυτό δεν το βλέπω θετικό με την εξής έννοια: Δείχνει ότι η έκρηξή του στην Αθήνα και οι διατυπώσεις των σκέψεών του ήταν μελετημένες.

Δεν ερμηνεύω εγώ την Προεδρία της Δημοκρατίας, δεν είναι δουλειά μου. Εδώ συνέβη το εξής. Ο Τούρκος Πρόεδρος εμφανίστηκε στο Ελληνικό Προεδρικό Μέγαρο όταν την προηγούμενη μέρα το βράδυ είχε κάνει δηλώσει σε συνέντευξή του σε ελληνικό κανάλι και Έλληνα δημοσιογράφο οι οποίες ήταν πέρα των εσκαμμένων, μάλιστα ενόψει της επίσκεψής του. Ήταν δεδομένη η πρόθεση του κ. Ερντογάν να κάνει αυτές τις δηλώσεις και να προβληθούν, γνώριζε ότι απευθυνόταν στο ελληνικό κοινό και ότι αυτή η συνέντευξη αποτελούσε κίνηση εξωτερικής πολιτικής και όχι εσωτερικής κατανάλωσης στην Τουρκία. Επέλεξε να τα πει και να προβληθούν. Μου λέγεται μάλιστα, δεν ξέρω αν είναι ακριβές ότι το έκανε αγνοώντας τις υποδείξεις των συμβούλων του τις ημέρες της συνέντευξης. Άρα λοιπόν ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας βρέθηκε προ μιας κατάστασης και έκρινε ότι έπρεπε να απαντήσει με αυτό τον τρόπο. Ούτως ή άλλως το λάθος ξεκινάει πολύ πιο πριν. Εγώ δεν θεωρώ ότι ο Έλληνας Πρόεδρος έκανε λάθος.

Αυτή η συζήτηση μπορεί να διεξάγεται μέσα από διπλωματικούς διαύλους και να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε. Παίρνει άλλη διάσταση εάν διατυπωθεί από τον Πρόεδρο Ερντογάν στην Ελλάδα. Οδηγεί σε κλιμάκωση, την είδαμε και από εκεί και πέρα σε σειρά επεισοδίων.

Εάν ήμουν στη θέση της Τουρκίας και ήθελα να το αποκλιμακώσω θα το διέψευδα αμέσως και καθαρά τα περί κατασκοπείας. Κατά συνέπεια θα κοβόταν την άλλη μέρα.


Ο τουρκικός Τύπος δεν είναι όπως ο ελληνικός. Η Τουρκία είναι μια χώρα που έχει 100 δημοσιογράφους στη φυλακή. Όταν έγινε η επίθεση στη Συρία μεγάλο μέρος των δημοσιογράφων εκλήθησαν από τον πρωθυπουργό για να τους υποδείξει με ποιο τρόπο θα καλύπτονται οι ειδήσεις.


Ο κ. Δαβάκης ζήτησε συγγνώμη. Η δυσαρέσκεια του κ. Μητσοτάκη ήταν έντονη προς πάσα κατεύθυνση. Ο κ. Δαβάκης είπε ότι είπε ότι έκανε λάθος, άρα δεν υπάρχει κανένας να το υπερασπίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tι είναι η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της. Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε και στηρίζει τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε και πράττει το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε και οφείλει.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, δίνει βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στηρίζει τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, προβάλλει με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημερώνει για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης –πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοσή της, είναι ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Είναι ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν τυγχάνει οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν έχει χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Τυγχάνει όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενεί ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη, πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και προχώρησε με μοναδική επιτυχία στην ηλεκτρονική παρουσία -με παγκόσμια εμβέλεια- της έκδοσης «ΑΘΥΒΟΛΕΣ 2003-2022», μια φιλόδοξη ΚΡΗΤΙΚΗ Πολιτιστική Παρουσία όχι μόνο για την Κρήτη, όχι μόνο για την Χώρα μας, αλλά όλη την Γη, όπου ζουν και αναπνέουν μοναδικά παιδιά της, οι Κρήτες και οι Κρήσσες της και ανθίζουν σαν λουλούδια τα Ήθη και τα Έθιμά της.

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκει, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

Acharnon Gordium Bond

Acharnon Gordium Bond
Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

Η "ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

AΡΘΡΑ «Αcharneon Gordium Bond» blog ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ στον ΔήμοΑχαρνών

1)ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: «..ως προς τη λειτουργία του νέου Κοιμητηρίου Δήμου Αχαρνών»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/02/blog-post_99.html

2)ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΛΙΖΑΣ"; ρωτούν ξανά και ξανά οι δημότες Αχαρνών!ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post.html

3)ΑΧΑΡΝΕΣ: ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ2007 ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/2007.html

π.Δημάρχου κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ, προφίλ:

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_27.html

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Αcharnes Gordium Bond:απάντηση σε αναγνώστη: -«Γιατί δεν υπάρχουν Εφημερίδες σε μια τόσο μεγάλη πόλη;»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond.html

Πως κατασκευάζονται "ένοχοι" ..σενάρια απίστευτα..

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html


Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

"Acharnes Gordium Bond": απαντήσεις σε αναγνώστες

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_49.html

"Acharnon Gordium Bond":επερχόμενο άρθρο με τίτλο "ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_14.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnes Gordium Bond:"Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΓΚΤΟΣ.." γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝAΚΗ σε ταλαίπωρο αναγνώστη

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharne-gordium-bond.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharneon Gordium Bond: απάντηση σε αναγνώστη για τον ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bondq.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnon Gordium Bond:Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ Ανοιχτή Επιστολή προς τα μέλη του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-Διοικητικού Συμβουλίου Αχαρνών με θέμα:"...ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ από τον τ. Δήμαρχο κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_80.html

Αcharnes Gordium Bond-Για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και την ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ "Σενάριο 1ο: Γράφει η σεναριογράφος Μ.Χ.Β"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ BLOG THΣ:Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bond-blog.html

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ-ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΗΣ

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω και τώρα που καίγεται η Βαρυμπόμπη. Το ήξερα, το περίμενα. Οι καταπατητές της περιοχής που δρούν εδώ και δεκάδες χρόνια ανενόχλητοι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης δεν έχουν σταματημό, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ.

Θέλοντας να πουλήσουν ό,τι ακόμα προλάβουν και ιδιαίτερα «ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ» χωρίς συμβόλαια και νόμιμες διαδικασίες, δεν θα αφήσουν ούτε ένα χλωρό φύλλο ούτε στην Βαρυμπόμπη ούτε στην Πάρνηθα. Αυτό που τους εμποδίζει είναι ο χαρακτηρισμός «δασικά» των εκτάσεων και αυτόν θα πολεμήσουν με τον δικό τους «μοναδικό» τρόπο. Οι «κωφοί» του τόπου, τα πουλημένα τομάρια που συναινούν δια της σιωπής τους, ή «μυξοκλαίνε» για τα καμένα δάση έχουν τεράστια ευθύνη. Κανείς δεν τους πιστεύει πια και η Πάρνηθα είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ αν δεν γίνει κάτι. Από ποιους; Μόνο στον Δένδια έχω αυτή την στιγμή εμπιστοσύνη, σε κανέναν άλλον. Όλα στον τόπο μου ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ εδώ και 30 χρόνια. Αποχαιρετήστε για πάντα την Πάρνηθα ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ, ποιοι τις κάνουν, με ποιο τρόπο, ποιοι ενέχονται, τι περιουσίες έχουν αποκτήσει, πως πουλάνε, τι έχει απομείνει για να πωληθεί.

Και μόνο αν η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ. Αλλιώς, η Πάρνηθα είναι ήδη ΧΘΕΣ. Όπως και η Βαρυμπόμπη.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ