"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.. Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Το έτος 2023 δεν θα είναι πια εδώ αλλά εδώ(http://politikinewsaaa.blogspot.com) ως "Η Χρήσιμη Εφημερίδα!!. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:

https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/ ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:https://politikinewsaaa.blogspot.gr/
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

"ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ενημέρωση

On camera

«Περιμένουμε να επιστρέψουν αμέσως και ασφαλείς
οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στην πατρίδα μας»

 


Αθήνα, 6 Μαρτίου 2018

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
         
«Η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές είναι απαράδεκτη και δηλητηριάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ανάλογα περιστατικά πάντα συνέβαιναν στα σύνορα και πάντα επιλύονταν γρήγορα και με καλή διάθεση και από τις δύο χώρες.

Άλλωστε την εποχή της δορυφορικής τεχνολογίας είναι παντελώς ανυπόστατος κάθε ισχυρισμός περί κατασκοπείας από ένστολους πεζούς.

Περιμένουμε λοιπόν να επιστρέψουν αμέσως και ασφαλείς οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στην πατρίδα μας.

Και καλώ τους αρμόδιους υπουργούς, έστω και με καθυστέρηση, να πράξουν όλα όσα πρέπει, για να τελειώσει εδώ η ανεπίτρεπτη ομηρεία τους.

Δεν θέλω από το ακριτικό μας νησί, από τη Σύμη, στην οποία βρίσκομαι σήμερα, να διευρύνω την κριτική μου στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα εθνικά θέματα. Αλλά είναι προφανές ότι υποτίμησε το περιστατικό, όπως υποτίμησε και την διαρκώς κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στην Κύπρο. Σήμερα, μάλιστα, δέσμευσε με navtex ολόκληρο το Καστελόριζο προκαλώντας για μια ακόμη φορά.

Θέλω να επαναλάβω ότι η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία. Σχέσεις που να στηρίζονται όχι μόνο στο Διεθνές Δίκαιο, αλλά και στους άγραφους κανόνες αμοιβαίου σεβασμού.

Σε ανάλογες προκλήσεις οι Έλληνες είμαστε πάντα ενωμένοι -το έχουμε αποδείξει στη μακρά ιστορία μας. Και κανείς δεν πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι αν χρειαστεί έχουμε την αποφασιστικότητα, τα διεθνή ερείσματα αλλά και την ισχύ, να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα».
Αθήνα, 6 Μαρτίου 2018

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την ώρα που χιλιάδες νέοι επιστήμονες αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, καθώς αδυνατούν να βρουν εργασία στην Ελλάδα, και η πλειοψηφία των εργαζομένων συντηρούν τις οικογένειές τους με πενιχρούς μισθούς, η Κυβέρνηση προχωρά σε αθρόες προσλήψεις συγγενών και φίλων. 

Τελευταίο κρούσμα, η πρόσληψη του υιού του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλου  στη νομική υπηρεσία των ΕΛΠΕ και μάλιστα με αποδοχές 56 χιλιάδες ευρώ ετησίως. 

Οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ήρθαν στην εξουσία δεσμευόμενοι δήθεν να αποκαταστήσουν την αξιοκρατία, έχουν στήσει ένα αναίσχυντο πελατειακό πάρτι, στέλνοντας το λογαριασμό στους πολίτες». 
Αθήνα, 6 Μαρτίου 2018

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Σύμη και τη Ρόδο, συζήτησε νωρίτερα με τοπικούς φορείς της Ρόδου. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά επισκέπτομαι τα Δωδεκάνησα. Ξεκίνησα από τη Σύμη και είμαι τώρα στη Ρόδο με την πολύ σημαντική ευκαιρία της μεγάλης γιορτής της 70ης Επετείου από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στο κορμό της μητέρας Πατρίδας. Πάντα αυτές οι σημαντικές στιγμές αναγνώρισης εθνικών επιτυχιών είναι στιγμές που μας υποχρεώνουν να αναλογιστούμε την ιστορική διαδρομή του Έθνους μας. Τι ήταν αυτό το οποίο μας επέτρεψε να μεγαλουργήσουμε και να δημιουργήσουμε την Ελλάδα στα σημερινά της όρια. Και τι ήταν αυτό το οποίο σε άλλες συνθήκες, πιο σκοτεινές, επέφερε εθνικές καταστροφές. Κι αν πρέπει να συγκρατήσω κάτι για  να κάνω μια εισαγωγή στη συζήτηση την οποία θα κάνουμε, αυτό είναι το εξής: Κάθε φορά που η Ελλάδα ήταν ενωμένη και αγωνίστηκε με σχέδιο και προγραμματισμό για την επίτευξη των μεγάλων εθνικών της στόχων, τα κατάφερνε.

Βρισκόμαστε και σήμερα σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Σε μια γεωπολιτική συγκυρία, όπου έχουμε απέναντί μας μια Τουρκία, η οποία εκφράζει μια έντονη νευρικότητα και τολμώ να πω επιθετικότητα, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση, με ενότητα αλλά και με στιβαρότητα. Δύο Έλληνες στρατιώτες συνελήφθησαν και κρατούνται σήμερα στην Τουρκία. Το περιστατικό αυτό πρέπει να λήξει το συντομότερο. Είχαμε και στο παρελθόν αντίστοιχα τέτοια περιστατικά, τα οποία λύνονταν πάντα σε στρατιωτικό επίπεδο. Και πρέπει τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να επιστραφούν το συντομότερο πίσω στην Ελλάδα. Αυτό επιβάλλουν οι κανόνες καλής γειτονίας και καλών σχέσεων που πάντα θέλουμε και πάντα επιδιώκουμε να έχουμε με την Τουρκία. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα δοθεί λύση σε αυτήν την περιπέτεια, ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά ένα καινούργιο πλαίσιο ελληνο-τουρκικών σχέσεων. Το οποίο δεν θα διέπεται από την εχθρότητα και από την ένταση των τελευταίων μηνών, αλλά θα κοιτάζει περισσότερο αυτά τα οποία μας ενώνουν και λιγότερο αυτά τα οποία μας χωρίζουν».

Αθήνα, 3 Μαρτίου 2018

Ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι πρόσφατες κρίσεις των ανωτάτων αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, γεννούν πολλά ερωτήματα καθώς σχετίζονται και με την υπόθεση της απόπειρας πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία για την οποία ελέγχεται ο κ. Καμμένος.

Συγκεκριμένα, αποστρατεύθηκε ο Ταξίαρχος Μιχαήλ Παπαδάκης, ο οποίος  υπενθυμίζεται ότι ήταν ο αξιωματικός που ενεργώντας με τη θεσμική του ιδιότητα χάλασε την “δουλειά” που πήγε να στήσει ο κ. Καμμένος με τον εκλεκτό του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο.

Ως φαίνεται, μετά την άλωση του κρατικού μηχανισμού που επιχειρεί συστηματικά η Kυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τώρα επιδιώκει να ελέγξει και τις Ένοπλες Δυνάμεις αποπέμποντας αξιωματικούς που προτάσσουν το συμφέρον της χώρας μας, και μάλιστα σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα. 

Το μόνο παρήγορο  είναι ότι η χειρότερη και πιο επικίνδυνη Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης μετρά πλέον τον χρόνο της αντίστροφα».
   1 Μαρτίου 2018


ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η επέτειος της 7ης Μαρτίου βρίσκει τα νησιά μας στη χειρότερη συγκυρία των τελευταίων χρόνων»


«Μου είναι αδύνατο να ενταχθώ σε ένα εορταστικό πλαίσιο για την επέτειο της 7ης Μαρτίου και να ωραιοποιήσω καταστάσεις. Η αλήθεια είναι ότι τα νησιά μας βρίσκονται στο μεταίχμιο της χειρότερης συγκυρίας των τελευταίων χρόνων», τόνισε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στην επετειακή εκδήλωση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων για την επέτειο της ενσωμάτωσης της 7ης Μαρτίου.
Ο κ. Κόνσολας υποστήριξε ότι η νησιωτικότητα αποτελεί γράμμα κενό περιεχομένου, πλέον, μετά την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, που αποτελούσαν τη μοναδική, ουσιαστικά, εφαρμογή στην πράξη πολιτικής για τη νησιωτικότητα.
Ανέφερε ότι το Υπουργείο Οικονομικών αρνείται να δώσει, ακόμη, τα ακριβή στοιχεία για τις επιπτώσεις και την απόδοση του μέτρου της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ως προς:
α) το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, δηλαδή, πόσο αυξήθηκαν τα δημόσια έσοδα από το ΦΠΑ στα νησιά που καταργήθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές.
β) τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος στα νησιά που καταργήθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ανακολουθίες και την ασυνέπεια της κυβέρνησης αναφέροντας ότι:
«Πριν από δύο χρόνια, μιλώντας στην ειδική πανηγυρική εκδήλωση της Βουλής των Ελλήνων για την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, είχα ζητήσει ενώπιον του Προέδρου της Βουλής να συμπεριληφθεί η ρήτρα νησιωτικότητας στον κανονισμό της Βουλής και να αποτελέσει προϋπόθεση κάθε νομοθετικής διαδικασίας.
Δηλαδή, σε κάθε νομοσχέδιο να υπάρχει η έκθεση επιπτώσεων στις νησιωτικές περιοχές που προκύπτει από τη ρήτρα νησιωτικότητας, όπως υπάρχει και η αντίστοιχη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου.
Ο κύριος Πρόεδρος της Βουλής στη δευτερολογία του, έκανε αποδεκτή την πρόταση αυτή και ανέφερε ότι θα δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις προκειμένου να υπάρξει η ανάλογη προετοιμασία και επεξεργασία.
Δύο χρόνια μετά, δεν έχει πραγματοποιηθεί τίποτα.
Το Δεκέμβριο του 2016, ο κ. Πρωθυπουργός από τη Νίσυρο, εξήγγειλε την προώθηση του Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση του Ερευνητικού Ινστιτούτου Νησιωτικής Πολιτικής που θεσπίστηκε το 2013, χωρίς, μέχρι σήμερα, να έχει γίνει τίποτα.
Την ίδια ημέρα, εξήγγειλε την ανασύσταση και ενεργοποίηση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής, χωρίς, και σε αυτή την περίπτωση, να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη εξαγγελία».
Ο Μάνος Κόνσολας τόνισε ότι αν θέλουμε να αποδώσουμε τιμή, αλλά και ουσιαστικό περιεχόμενο, στην επέτειο της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, οφείλουμε να συναντηθούμε στο πεδίο της συνεννόησης και της συνεργασίας.
Πρέπει να συνεργαστούμε για τη διαμόρφωση μιας Νησιωτικής Συμφωνίας με συγκεκριμένο πλαίσιο και στόχευση που θα κινείται σε 4 άξονες:
1ον: Πολιτικές συνοχής, Ευρωπαϊκή Πολιτική Νησιωτικότητας.
2ον: Δημιουργία Ταμείου Νησιωτικότητας, που θα αποτελεί εργαλείο άσκησης και ανάπτυξης αυτών των πολιτικών.
3ον: Ένταξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο Στόχο 1.
4ον: Οριζόντια και απόλυτη εφαρμογή της ρήτρας νησιωτικότητας σε εθνικό επίπεδο.

Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά σε τρεις εξέχοντες Δωδεκανήσιους πολιτικούς, τον Ιωάννη Ζίγδη, το Στέλιο Κωτιάδη και το Γεώργιο Μαύρο.

Αθήνα, 3 Μαρτίου 2018

Δήλωση Νίκου Δένδια στο τρίτο οικονομικό φόρουμ Δελφών.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε σήμερα στο περιθώριο των εργασιών του τρίτου οικονομικού φόρουμ Δελφών:


“Η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στους Έλληνες στρατιωτικούς θα αποδείξει αν η χώρα αυτή μπορεί να ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Μέχρι τώρα τα δείγματα δεν είναι ενθαρρυντικά.”

Κατεπείγουσα ερώτηση της Ελίζας Βόζεμπεργκ 
για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

 

Βρυξέλλες, 6 Μαρτίου 2018

Κατεπείγουσα ερώτηση προς της Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη σχετικά με τη συμπεριφορά της Τουρκίας στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η εν λόγω υπόθεση λαμβάνει κρίσιμες διαστάσεις, καθώς δεν επιλύθηκε άμεσα δια της διοικητικής οδού, όπως κατ’ επανάληψη έχει συμβεί στο παρελθόν. Στο πλαίσιο αυτό ζητά την παρέμβαση της Κομισιόν για άμεση επιστροφή των Ελλήνων, δοθέντος ότι η υπόθεση αφορά Κράτος Μέλος της Ε.Ε. και ευρωπαϊκά σύνορα, καθώς και να πληροφορηθεί εάν η εξέλιξη της υπόθεσης συνάδει με τις επιβεβλημένες σχέσεις καλής γειτονίας, που καλείται να σέβεται η Τουρκία ως υποψήφια προς ένταξη χώρα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης της Ελίζας Βόζεμπεργκ:

«Την περασμένη Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, δύο Έλληνες στρατιωτικοί του Ελληνικού Στρατού συνελήφθησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στην περιοχή του Έβρου, από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις ως εισελθόντες παράνομα σε τουρκικό έδαφος.

Ωστόσο, η εν λόγω υπόθεση λαμβάνει κρίσιμες διαστάσεις, καθώς δεν επιλύθηκε το θέμα δια της διοικητικής οδού, όπως κατ’ επανάληψη έχει συμβεί στο παρελθόν. Οι δύο στρατιωτικοί των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, φυλακίστηκαν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας με άγνωστη εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς οι τουρκικές Αρχές απέρριψαν αίτημα για αποφυλάκισή τους. 

Δεδομένου ότι με το πρόσχημα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο 2016, η τουρκική Κυβέρνηση εξακολουθεί να κρατάει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δυο χρόνια μετά, νομιμοποιώντας με αυτόν τον τρόπο  κάθε έννοια κατάλυσης του Κράτους Δικαίου και σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων, που αποτελούν αναντίρρητα, όχι μόνο την ουσία της Δημοκρατίας, αλλά και το θεμέλιο λίθο της Ε.Ε., ερωτάται η Επιτροπή:

- Κρίνει ότι η μέχρι τώρα εξέλιξη της υπόθεσης συνάδει με τις επιβεβλημένες σχέσεις καλής γειτονίας, που καλείται να σέβεται η Τουρκία ως υποψήφια προς ένταξη χώρα; 

- Δοθέντος ότι η υπόθεση αφορά Κράτος Μέλος της Ε.Ε. και ευρωπαϊκά σύνορα σκοπεύει να παρέμβει για την άμεση επιστροφή των Ελλήνων, όπως επιβάλλουν οι σχέσεις καλής γειτονίας και αμοιβαίου σεβασμού;».

«Με την περίπτωση του κυρίου Κουτεντάκη
χάθηκαν ακόμη και τα προσχήματα»

 

Αθήνα, 6 Μαρτίου 2018



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής είναι ενδεικτικές της αντίληψης του ΣΥΡΙΖΑ για τις ανεξάρτητες υπηρεσίες και Αρχές. 

Για το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, το οποίο εξ ορισμού πρέπει να επισημαίνει από αμερόληπτη θέση τις αστοχίες στην οικονομική πολιτική της εκάστοτε Κυβέρνησης, ο κ. Βούτσης δήλωσε απροκάλυπτα ότι δεν έψαχνε για πρόσωπα με τεχνοκρατική κατάρτιση και κυρίως αμεροληψία. 

Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι επέλεξε τον κ. Κουτεντάκη, σημαίνον στέλεχος του κόμματός του, ακριβώς επειδή συμφωνεί με τις απόψεις του.

Είναι πλέον γνωστή σε όλους η δυσανεξία που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε οποιονδήποτε φορέα δεν ελέγχει απόλυτα, αλλά πλέον έχουν χαθεί ακόμη και τα προσχήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tι είναι η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της. Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε και στηρίζει τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε και πράττει το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε και οφείλει.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, δίνει βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στηρίζει τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, προβάλλει με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημερώνει για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης –πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοσή της, είναι ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Είναι ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν τυγχάνει οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν έχει χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Τυγχάνει όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενεί ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη, πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και προχώρησε με μοναδική επιτυχία στην ηλεκτρονική παρουσία -με παγκόσμια εμβέλεια- της έκδοσης «ΑΘΥΒΟΛΕΣ 2003-2022», μια φιλόδοξη ΚΡΗΤΙΚΗ Πολιτιστική Παρουσία όχι μόνο για την Κρήτη, όχι μόνο για την Χώρα μας, αλλά όλη την Γη, όπου ζουν και αναπνέουν μοναδικά παιδιά της, οι Κρήτες και οι Κρήσσες της και ανθίζουν σαν λουλούδια τα Ήθη και τα Έθιμά της.

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκει, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

Acharnon Gordium Bond

Acharnon Gordium Bond
Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

Η "ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

AΡΘΡΑ «Αcharneon Gordium Bond» blog ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ στον ΔήμοΑχαρνών

1)ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: «..ως προς τη λειτουργία του νέου Κοιμητηρίου Δήμου Αχαρνών»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/02/blog-post_99.html

2)ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΛΙΖΑΣ"; ρωτούν ξανά και ξανά οι δημότες Αχαρνών!ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post.html

3)ΑΧΑΡΝΕΣ: ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ2007 ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/2007.html

π.Δημάρχου κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ, προφίλ:

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_27.html

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Αcharnes Gordium Bond:απάντηση σε αναγνώστη: -«Γιατί δεν υπάρχουν Εφημερίδες σε μια τόσο μεγάλη πόλη;»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond.html

Πως κατασκευάζονται "ένοχοι" ..σενάρια απίστευτα..

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html


Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

"Acharnes Gordium Bond": απαντήσεις σε αναγνώστες

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_49.html

"Acharnon Gordium Bond":επερχόμενο άρθρο με τίτλο "ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_14.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnes Gordium Bond:"Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΓΚΤΟΣ.." γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝAΚΗ σε ταλαίπωρο αναγνώστη

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharne-gordium-bond.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharneon Gordium Bond: απάντηση σε αναγνώστη για τον ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bondq.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnon Gordium Bond:Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ Ανοιχτή Επιστολή προς τα μέλη του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-Διοικητικού Συμβουλίου Αχαρνών με θέμα:"...ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ από τον τ. Δήμαρχο κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_80.html

Αcharnes Gordium Bond-Για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και την ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ "Σενάριο 1ο: Γράφει η σεναριογράφος Μ.Χ.Β"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ BLOG THΣ:Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bond-blog.html

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ-ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΗΣ

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω και τώρα που καίγεται η Βαρυμπόμπη. Το ήξερα, το περίμενα. Οι καταπατητές της περιοχής που δρούν εδώ και δεκάδες χρόνια ανενόχλητοι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης δεν έχουν σταματημό, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ.

Θέλοντας να πουλήσουν ό,τι ακόμα προλάβουν και ιδιαίτερα «ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ» χωρίς συμβόλαια και νόμιμες διαδικασίες, δεν θα αφήσουν ούτε ένα χλωρό φύλλο ούτε στην Βαρυμπόμπη ούτε στην Πάρνηθα. Αυτό που τους εμποδίζει είναι ο χαρακτηρισμός «δασικά» των εκτάσεων και αυτόν θα πολεμήσουν με τον δικό τους «μοναδικό» τρόπο. Οι «κωφοί» του τόπου, τα πουλημένα τομάρια που συναινούν δια της σιωπής τους, ή «μυξοκλαίνε» για τα καμένα δάση έχουν τεράστια ευθύνη. Κανείς δεν τους πιστεύει πια και η Πάρνηθα είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ αν δεν γίνει κάτι. Από ποιους; Μόνο στον Δένδια έχω αυτή την στιγμή εμπιστοσύνη, σε κανέναν άλλον. Όλα στον τόπο μου ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ εδώ και 30 χρόνια. Αποχαιρετήστε για πάντα την Πάρνηθα ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ, ποιοι τις κάνουν, με ποιο τρόπο, ποιοι ενέχονται, τι περιουσίες έχουν αποκτήσει, πως πουλάνε, τι έχει απομείνει για να πωληθεί.

Και μόνο αν η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ. Αλλιώς, η Πάρνηθα είναι ήδη ΧΘΕΣ. Όπως και η Βαρυμπόμπη.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ