"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.. Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Το έτος 2023 δεν θα είναι πια εδώ αλλά εδώ(http://politikinewsaaa.blogspot.com) ως "Η Χρήσιμη Εφημερίδα!!. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:

https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/ ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:https://politikinewsaaa.blogspot.gr/
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

"ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ενημέρωση


Αθήνα, 27 Μαρτίου 2018


Με φιλοζωϊκές οργανώσεις είχε σήμερα συνάντηση ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς που εισηγήθηκε η Κυβέρνηση και δεσμεύτηκε για την επανεκκίνηση του διαλόγου από μηδενική βάση και σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Τόσο οι εκπρόσωποι των φιλοζωϊκών οργανώσεων όσο και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμφώνησαν ότι κεντρικοί στόχοι οποιασδήποτε νομoθετικής πρωτοβουλίας πρέπει -μεταξύ άλλων- να είναι η προστασία των ζώων, η μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων καθώς και η εκπαίδευση και ενημέρωση των ιδιοκτητών. Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, αναγκαία προϋπόθεση είναι η υιοθέτηση καλών πρακτικών για την καταγραφή, τη σήμανση και ο έλεγχος των γεννήσεων με τη συνεργασία Δήμων, φιλοζωϊκών οργανώσεων και επιστημονικής κοινότητας.
On camera

«Δεν θα επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση 

να πάρει τα κλειδιά του Κράτους στην Κουμουνδούρου»
Αθήνα, 27 Μαρτίου 2018


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
          
«Η κατάσταση στη δημόσια διοίκηση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Η Κυβέρνηση προβαίνει σε χιλιάδες παράτυπους διορισμούς και μονιμοποιήσεις από το παράθυρο, ιδρύοντας παράλληλα αχρείαστους οργανισμούς για να βολέψει κομματικούς συγγενείς και φίλους.

Το ΑΣΕΠ για πρώτη φορά χειραγωγείται, ενώ η αξιολόγηση έχει παγώσει.

Μόνον την τελευταία τριετία, η Κυβέρνηση έχει προσλάβει στο Δημόσιο 21.000 μόνιμους υπαλλήλους και 15.000 συμβασιούχους με κόστος που ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ και πληρώνουν από το υστέρημά τους οι Έλληνες φορολογούμενοι. 

Δεν κάνει, όμως, μόνον αυτό η Κυβέρνηση. Με τις πρόσφατες φωτογραφικές προκηρύξεις για τοποθετήσεις συγκεκριμένων προσώπων σε θέσεις Γραμματέων στα Υπουργεία, επιχειρεί να ελέγξει τον κρατικό μηχανισμό και μετά την απομάκρυνσή της από την εξουσία.

Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος: Η Νέα Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει αυτή τη διαδικασία.

Δεν θα επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να πάρει τα κλειδιά του Κράτους στην Κουμουνδούρου.

Έχω ήδη δεσμευθεί ότι το πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης Κυβέρνησης θα αποκαταστήσει τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.

Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος. Θα αξιοποιηθούν όλοι.

Θα καταργήσουμε, όμως, τις περιττές θέσεις που ιδρύει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ενισχύσουμε τους Γενικούς Διευθυντές που θα επιλέγονται με αυστηρώς αξιοκρατικά κριτήρια. Και θα ανοίξουμε το Δημόσιο σε αυτούς που το αξίζουν.

Γιατί μας αξίζει μια καλύτερη Ελλάδα».
Αθήνα, 26 Μαρτίου 2018


Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στο Newsmax* για σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων το μεταρρυθμιστικό του σχέδιο, οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Παρατίθενται σημεία από το άρθρο (τα εντός εισαγωγικών αφορούν απαντήσεις του Προέδρου στον δημοσιογράφο):
 
  1. “Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση για τον Τσίπρα, που εμφανίστηκε ως ένας αντισυστημικός, λαϊκιστής υποψήφιος και τελικά έπραξε τα ακριβώς αντίθετα από  όσα υποσχέθηκε.”

  1. “Εάν συγκρίνεις την Ελλάδα με την υπόλοιπη Ευρώπη και κυρίως τη Νότια Ευρώπη [στην οποία η κεντροδεξιά χάνει έδαφος] πηγαίνουμε πολύ καλά”

  1. “Οι μεταρρυθμίσεις για τις οποίες μιλάμε αφορούν τη δημόσια διοίκηση, την εκπαίδευση, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη Δικαιοσύνη. Οι συντάξεις είναι επίσης ένα κρίσιμο ζήτημα. Έχουμε ήδη δεσμευθεί να αναθεωρήσουμε την αρχιτεκτονική του ασφαλιστικού συστήματος και σε αυτή τη μεταρρύθμιση ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Επιδίωξή μου είναι οι εργαζόμενοι να είναι και ιδιοκτήτες των ασφαλιστικών τους εισφορών και με απλά λόγια όλοι να είναι ελεύθεροι να διαχειριστούν τις εισφορές τους με τον τρόπο που θεωρούν προσφορότερο. Εξυπακούεται βέβαια ότι το Κράτος θα εποπτεύει αυτόν τον μηχανισμό και θα διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του”

  1. “Καθαρή έξοδος (από τα Μνημόνια) δεν πρόκειται να συμβεί (τον Αύγουστο), καθώς είναι βέβαιοι οι Ευρωπαίοι πιστωτές μας θα ζητήσουν ενισχυμένη εποπτεία για να βεβαιωθούν ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στον σωστό δρόμο μετά το πέρας του προγράμματος.”

  1. “Η μόνη φόρμουλα που θα κρατήσει την Ελλάδα στο σωστό δρόμο, είναι μια φιλο-μεταρρυθμιστική, ικανή, κεντροδεξιά  Κυβέρνηση που μπορεί να εφαρμόσει τις πολιτικές που θα κάνουν πάλι την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό για  ξένες επενδύσεις, για το εγχώριο κεφάλαιο και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα".

  1. “Θεωρώ την Ελλάδα τον πιο αξιόπιστο, μακροπρόθεσμο σύμμαχο που μπορούν να έχουν οι Η.Π.Α. στην ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος για τις Η.Π.Α. σε μια πολύ ασταθή περιοχή του κόσμου. "

  1. "Καθώς η Τουρκία γίνεται απρόβλεπτη, είναι φυσικό να ενισχύεται ο διεθνής ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή. Η Τουρκία είναι ασφαλώς μια πολύ σημαντική δύναμη. Αλλά εσχάτως επιδίδεται σε μια αναθεωρητική προσέγγιση της εξωτερικής της πολιτικής που είναι πολύ ανησυχητική. Οποιαδήποτε συζήτηση για τη Συνθήκη της Λωζάνης αναπαράγεται στην Ελλάδα με μεγάλη ανησυχία γιατί υποδηλώνει ότι η Τουρκία θα μπορούσε να έχει εδαφικές βλέψεις πέραν των σημερινών συνόρων της. Αυτό δεν είναι αποδεκτό".
 
Σχόλιο Newsmax: Στην  Ελλάδα δεν προβλέπεται αλλαγή κυβέρνησης προς το παρόν καθώς οι εκλογές δεν είναι ορατές αυτόν τον χρόνο. Είναι όμως σαφές ότι οι συντηρητικοί σε όλο τον κόσμο θα ακούσουν περισσότερα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη-και ενδεχομένως θα αντιγράψουν και μερικές από τις στρατηγικές του.
 
  • Η Newsmax Media, Inc.  είναι ένας από τους πιο σημαντικότερους ομίλους Μ.Μ.Ε. στις Η.Π.Α., με πάνω από 12 εκατομμύρια αναγνώστες κάθε μήνα. Θεωρείται ρυθμιστικός παράγοντας στη συντηρητική πολιτική σκηνή και έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία, ενώ έχει φιλοξενήσει συνεντεύξεις από σημαντικούς πολιτικούς όπως ο πρώην υποψήφιος Μιτ Ρόμνεϊ και ο νυν Πρόεδρος των Η.Π.Α., Ντόναλντ Τραμπ.

===================================================
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ:
‘’6,4 εκατομ. Ευρώ κινδυνεύουν να επιστραφούν στα κοινοτικά ταμεία. 
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ’’

Ο Γιώργος Καρασμάνης με Ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητά να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών, τα 6,4 εκατομ ευρώ που περίσσεψαν από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις του 2017 και κινδυνεύουν να επιστραφούν στα Κοινοτικά Ταμεία.
Την  ερώτηση συνυπογράφουν ο Απόστολος Βεσυρόπουλος βουλευτής Ημαθίας και ο Κώστας Καραμανλής βουλευτής Σερρών. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Στο πλαίσιο των εθνικών αποφάσεων της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), η χώρα μας αποφάσισε το καλοκαίρι του 2014 να χορηγηθούν για πρώτη φορά συνδεδεμένες στρεμματικές ενισχύσεις σε 13 κατηγορίες αγροτικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων στις καλλιέργειες σπαραγγιού, ζαχαροτεύτλων, συμπύρηνου ροδάκινου προς χυμοποίηση, σίτου, πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών και βρώσιμων οσπρίων.
Η επιλογή αυτή έγινε με βάση τις δυνατότητες και προοπτικές κάθε προϊόντος με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητάς του, την καλύτερη πρόσβαση στην αγορά, την επίτευξη αυτάρκειας, τη βελτίωση του εμπορικού γεωργικού ισοζυγίου της χώρας μας, τη βιωσιμότητα των μεταποιητικών επιχειρήσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη σταδιακή απεξάρτηση των παραγωγών από τις άμεσες ενισχύσεις.
          Ειδικότερα, για ορισμένες καλλιέργειες όπως το σπαράγγι και τα ζαχαρότευτλα η υιοθέτηση συνδεδεμένης με την παραγωγή ενίσχυσης προκρίθηκε εξαιτίας της κάμψης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στις προς καλλιέργεια εκτάσεις με τα εν λόγω προϊόντα, εξαιτίας του αυξημένου κόστους παραγωγής, που είχαν ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων και τον περιορισμό του όγκου των εξαγωγών.
Έτσι, καθιερώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνησή μας από το 2014 έως το 2020 προαιρετική συνδεδεμένη ενίσχυση και ειδικότερα για το 2017:
·         σπαραγγιού, συνολικού προϋπολογισμού 1.464.662 ευρώ, τον οποίο ο κ. Αποστόλου λόγω κακοδιαχείρισης μείωσε στα 950.000 ευρώ κατά την ενδιάμεση αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ,
·         σίτου, συνολικού προϋπολογισμού 14.158.399 ευρώ, τον οποίο ο κ. Αποστόλου επίσης λόγω κακοδιαχείρισης μείωσε στα 12.000.000 ευρώ κατά την ενδιάμεση αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ,
·          ζαχαροτεύτλων, συνολικού προϋπολογισμού 6.835.089ευρώ,
·         βρώσιμων οσπρίων, συνολικού προϋπολογισμού 4.882.207 ευρώ για το 207, και
·         πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών συνολικού προϋπολογισμού 6.835.089 ευρώ.
Ακολουθώντας τα βήματά μας και την πολιτική της κυβέρνησης μας, η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τον Αύγουστο του 2017 αποφάσισε, κατά την διάρκεια της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ 2014-2020, να επεκτείνει την προαιρετική συνδεδεμένη ενίσχυση στα πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά σανοδοτικά ψυχανθή με συνολικό προϋπολογισμό 25.809.281 ευρώ, και στους καρπούς με κέλυφος με συνολικό προϋπολογισμό 4.000.000 ευρώ.
Επειδή, η κακοδιαχείριση των παραπάνω κονδυλίων από τον κ. Αποστόλου σύμφωνα με τις πρόσφατες πληρωμές (Ιανουάριος έως Μάρτιος 2018) οδήγησε στο να μείνουν ανεκμετάλλευτα σχεδόν 6,4 εκ ευρώκαι μάλιστα σε καλλιέργειες οι παραγωγοί των οποίων τα έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη, όπως 2.4 εκ ευρώ στα ζαχαρότευτλα, 1,6 εκ ευρώ στα πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά σανοδοτικά ψυχανθή, σχεδόν 1 εκ ευρώ στο σκληρό σιτάρι και 500.000 ευρώ στα πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή.
Επειδή, το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως, σε άλλες περιπτώσεις συνδεδεμένων με την παραγωγή ενισχύσεων, πάλι με δικές σας υπουργικές αποφάσεις τα προηγούμενα χρόνια παρείχατε – ορθώς - αυξημένες συνδεδεμένες ενισχύσεις σε σχέση με την ενδεικτική τιμή της τάξης του 21% στο ρύζι, 22% στο σκληρό στάρι, 30% στα ζαχαρότευτλα, 38% στη σηροτροφία και 100% στη βιομηχανική τομάτα, προσπαθώντας να αξιοποιήσετε όσο περισσότερο γίνεται τα κοινοτικά κονδύλια. Και το δικαιολογείτε αυτό λέγοντας ότι, η αύξηση αυτή δεν προκαλεί υπεραντιστάθμιση.
Επειδή, η κακοδιαχείριση αυτή από πλευρά σας θα έχει ως αποτέλεσμα την επιστροφή των μη αξιοποιούμενων 6,4 εκ ευρώ στα κοινοτικά ταμεία, τιμωρώντας έτσι τους παραγωγούς των προϊόντων αυτών, στερώντας πολυτίμους πόρους από το εισόδημά τους αλλά και την εθνική οικονομία,
Επειδή, κρούουμε το κώδωνα του κινδύνου διότι η συνέχιση της κακοδιαχείρισης των κονδυλίων και στις συνδεδεμένες ενισχύσεις του 2017 που δεν έχουν πληρωθεί μέχρι σήμερα (π.χ βιομηχανική τομάτα, πορτοκάλι προς χυμοποίηση, ροδάκινο προς χυμοποίηση, βαμβάκι, ζωικό κεφάλαιο κλπ) θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες απώλειες των κονδυλίων αυτών

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κύριε υπουργέ,
1. Εφόσον δεν προκαλούν υπεραντιστάθμιση η αύξηση της τιμής αναφοράς από 22% έως 100% ορισμένων συνδεδεμένων ενισχύσεων, γιατί με το ίδιο σκεπτικό δεν δίδετε μια αντίστοιχη αύξηση σε όλα τα προϊόντα στα οποία δεν αξιοποιήθηκε το σύνολο του κατοχυρωμένου κονδυλίου;
2. Θα αφήσετε να χαθούν κοινοτικά κονδύλια, τα οποία έχουν μεγάλη ανάγκη τόσο οι αγρότες μας, όσο και η εθνική οικονομία και να επιστραφούν στα ταμεία των Βρυξελλών;
3. Με ποιόν τρόπο προτίθεστε να αξιοποιήσετε τα 6.4 εκ ευρώ που έχουν περισσέψει από τις πρόσφατες πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων έτους 2017;
4. Με ποιο τρόπο θα βελτιώσετε τις πληρωμές των επερχόμενων προαιρετικών συνδεδεμένων ενισχύσεων του 2017 (βιομηχανική τομάτα, πορτοκάλι προς χυμοποίηση, ροδάκινο προς χυμοποίηση, βαμβάκι, ζωικό κεφάλαιο κλπ) ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ;

 Οι ερωτώντες βουλευτές
 27 Μαρτίου 2018
​ 

ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Γ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΛΛΑΣ
τ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΗΛ:2382024220, 2381026080
ΦΑΞ:2382082761


ΕΡΩΤΗΣΗ



Προς: Υπουργό Υγείας

Θέμα: Ένα χρόνο περιμένουν στην Λευκάδα να λειτουργήσει το Νέο Νοσοκομείο!!

Κύριε Υπουργέ,

Το παλαιό Νοσοκομείο  Λευκάδας αποτελεί πλέον παραφωνία σε ένα περιβάλλον όπως αυτό της σύγχρονης, κοσμοπολίτικης Λευκάδας. Δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες ούτε των κατοίκων του νησιού, αλλά ούτε και ενός τόσο δημοφιλούς τουριστικού προορισμού. Δεν θα αναφερθούμε καν στις αποσαθρωμένες κτιριακές εγκαταστάσεις. Με αυξανόμενη όμως ανησυχία θα σταθούμε στις ελλείψεις που  καταγράψαμε σε ανθρώπινο δυναμικό, ιδιαίτερα στο ιατρικό προσωπικό, μετά την πρόσφατη επίσκεψή μας στο Νοσοκομείο της Λευκάδας (09-03-2018). Οι ελλείψεις που διαπιστώσαμε στην  Πνευμονολογική και την Οφθαλμολογική είναι  μεγάλες. Αποκαρδιωτικό είναι επίσης το γεγονός ότι, ενώ προβλέπεται, δεν υπάρχει Ψυχίατρος. Επίσης δεν υπάρχει κανένας Οδοντίατρος ενώ προβλέπονται δύο. Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη στους ειδικευόμενους – ζήτημα να υπάρχουν τρεις σε όλες τις ειδικότητες. Το νοσηλευτικό αλλά και το διοικητικό προσωπικό βρίσκονται στο 70-75% των οργανικών θέσεων, αλλά, ιδίως το νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλου μέσου όρου ηλικίας και ιδιαίτερα καταπονημένο. Η πληρότητα των κλινών είναι περίπου 40% (το 2014 βρισκόταν κοντά στο 50%), πολύ κάτω από τον μέσο αποδεκτό όρο.
Tην λύτρωση από αυτή την τραγική κατάσταση που περιγράφουμε, περιμένουν εναγωνίως οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Λευκάδας τουλάχιστον ένα χρόνο τώρα σύμφωνα με τις πομπώδεις εξαγγελίες της διοίκησης για το Νέο Νοσοκομείο Λευκάδας.
Η επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε στο Νέο Νοσοκομείο μας επεφύλαξε αντικρουόμενα συναισθήματα: Από την μία θετική εντύπωση για τις σύγχρονες και άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις και από την άλλη αλγεινή εντύπωση και οδυνηρή έκπληξη για την τεράστια καθυστέρηση στην ανάδειξη και εκμετάλλευση αυτού του νοσοκομείου-κοσμήματος προς όφελος των πολιτών και των επισκεπτών της Λευκάδας. Όπως μας μετέφεραν οι κάτοικοι του νησιού τους εμπαίζετε εδώ και ένα χρόνο και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στην ανικανότητα που χαρακτηρίζει την Διοίκηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και το λέμε αυτό γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι καθυστερείτε την λειτουργία του Νοσοκομείου και παίζετε με την υγεία των πολιτών για να έχετε την ευκαιρία αργότερα για προεκλογικού τύπου εγκαίνια.

Κατόπιν αυτών,
Ερωτάστε:


1.  Πότε σκοπεύετε να λειτουργήσετε το Νέο Νοσοκομείο Λευκάδας;
2.  Υπάρχει πρόβλεψη για πλήρη στελέχωση του Νέου Νοσοκομείου Λευκάδας ή σκοπεύετε να το καταδικάσετε και αυτό σε χρόνια υπολειτουργία; Θα στελεχώσετε την ΜΕΘ  και γενικότερα το νέο νοσοκομείο με επαρκές ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό; Ποιο είναι το οργανόγραμμα του νέου νοσοκομείου;
3. Υπάρχει πρόβλεψη για την αναβάθμιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νέο νοσοκομείο με την προμήθεια 15 νέων σύγχρονης τεχνολογίας μηχανημάτων και τη σχετική διαμόρφωση των χώρων αιμοκάθαρσης; Έχετε προβλέψει την επαρκή στελέχωση της Μονάδας, προκειμένου να βγαίνουν οι βάρδιες;



                                                                                                  

      ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ


                                              ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΩΝ


 ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tι είναι η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της. Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε και στηρίζει τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε και πράττει το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε και οφείλει.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, δίνει βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στηρίζει τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, προβάλλει με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημερώνει για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης –πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοσή της, είναι ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Είναι ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν τυγχάνει οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν έχει χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Τυγχάνει όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενεί ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη, πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και προχώρησε με μοναδική επιτυχία στην ηλεκτρονική παρουσία -με παγκόσμια εμβέλεια- της έκδοσης «ΑΘΥΒΟΛΕΣ 2003-2022», μια φιλόδοξη ΚΡΗΤΙΚΗ Πολιτιστική Παρουσία όχι μόνο για την Κρήτη, όχι μόνο για την Χώρα μας, αλλά όλη την Γη, όπου ζουν και αναπνέουν μοναδικά παιδιά της, οι Κρήτες και οι Κρήσσες της και ανθίζουν σαν λουλούδια τα Ήθη και τα Έθιμά της.

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκει, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

Acharnon Gordium Bond

Acharnon Gordium Bond
Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

Η "ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

AΡΘΡΑ «Αcharneon Gordium Bond» blog ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ στον ΔήμοΑχαρνών

1)ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: «..ως προς τη λειτουργία του νέου Κοιμητηρίου Δήμου Αχαρνών»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/02/blog-post_99.html

2)ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΛΙΖΑΣ"; ρωτούν ξανά και ξανά οι δημότες Αχαρνών!ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post.html

3)ΑΧΑΡΝΕΣ: ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ2007 ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/2007.html

π.Δημάρχου κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ, προφίλ:

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_27.html

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Αcharnes Gordium Bond:απάντηση σε αναγνώστη: -«Γιατί δεν υπάρχουν Εφημερίδες σε μια τόσο μεγάλη πόλη;»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond.html

Πως κατασκευάζονται "ένοχοι" ..σενάρια απίστευτα..

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html


Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

"Acharnes Gordium Bond": απαντήσεις σε αναγνώστες

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_49.html

"Acharnon Gordium Bond":επερχόμενο άρθρο με τίτλο "ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_14.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnes Gordium Bond:"Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΓΚΤΟΣ.." γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝAΚΗ σε ταλαίπωρο αναγνώστη

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharne-gordium-bond.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharneon Gordium Bond: απάντηση σε αναγνώστη για τον ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bondq.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnon Gordium Bond:Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ Ανοιχτή Επιστολή προς τα μέλη του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-Διοικητικού Συμβουλίου Αχαρνών με θέμα:"...ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ από τον τ. Δήμαρχο κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_80.html

Αcharnes Gordium Bond-Για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και την ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ "Σενάριο 1ο: Γράφει η σεναριογράφος Μ.Χ.Β"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ BLOG THΣ:Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bond-blog.html

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ-ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΗΣ

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω και τώρα που καίγεται η Βαρυμπόμπη. Το ήξερα, το περίμενα. Οι καταπατητές της περιοχής που δρούν εδώ και δεκάδες χρόνια ανενόχλητοι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης δεν έχουν σταματημό, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ.

Θέλοντας να πουλήσουν ό,τι ακόμα προλάβουν και ιδιαίτερα «ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ» χωρίς συμβόλαια και νόμιμες διαδικασίες, δεν θα αφήσουν ούτε ένα χλωρό φύλλο ούτε στην Βαρυμπόμπη ούτε στην Πάρνηθα. Αυτό που τους εμποδίζει είναι ο χαρακτηρισμός «δασικά» των εκτάσεων και αυτόν θα πολεμήσουν με τον δικό τους «μοναδικό» τρόπο. Οι «κωφοί» του τόπου, τα πουλημένα τομάρια που συναινούν δια της σιωπής τους, ή «μυξοκλαίνε» για τα καμένα δάση έχουν τεράστια ευθύνη. Κανείς δεν τους πιστεύει πια και η Πάρνηθα είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ αν δεν γίνει κάτι. Από ποιους; Μόνο στον Δένδια έχω αυτή την στιγμή εμπιστοσύνη, σε κανέναν άλλον. Όλα στον τόπο μου ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ εδώ και 30 χρόνια. Αποχαιρετήστε για πάντα την Πάρνηθα ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ, ποιοι τις κάνουν, με ποιο τρόπο, ποιοι ενέχονται, τι περιουσίες έχουν αποκτήσει, πως πουλάνε, τι έχει απομείνει για να πωληθεί.

Και μόνο αν η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ. Αλλιώς, η Πάρνηθα είναι ήδη ΧΘΕΣ. Όπως και η Βαρυμπόμπη.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ