Στην παλιά εποχή το κορίτσι έπαιρναν οι άνδρες που κέρδιζαν  την εμπιστοσύνη του πατέρα της.  Αυτοί που μπορούσαν να αποδείξουν ότι θα φρόντιζαν καλύτερα την κόρη του και τα εγγόνια του.  Οι άνδρες εξελίσσονταν έτσι για χιλιάδες χρόνια.
Δεδομένου ότι οι πολιτισμοί επιβράβευαν την ενάρετη συμπεριφορά των ανδρών, τα κορίτσια δεν ήταν απόλυτα ελεύθερα να επιλέξουν τους συντρόφους τους. H νεότητα και η ομορφιά μιας γυναικάς  ήταν το «αντάλλαγμα» που προσφερόταν στον άνδρα για την ισόβια προσήλωση και προστασία του.
Οι γυναίκες σήμερα είναι ελεύθερες μεν να επιλέξουν, άλλα προσπαθούν να θέλξουν τους άνδρες με τον δυναμισμό, την πολυπραγμοσύνη, την καριέρα, την οικονομική ανεξαρτησία τους κλπ. Πείστηκαν πως ό,τι ελκύει αυτές στους άνδρες,  ελκύει και τους άνδρες σε αυτές.
2.      Η  Susan Walsh προσπάθησε να σκάψει λίγο βαθύτερα : Ερεύνησε  αυτό που οι οικονομολόγοι αποκαλούν αρχή του Pareto – την ιδέα ότι για πολλά γεγονότα, το 20% περίπου των αιτιών δημιουργούν το 80% των αποτελεσμάτων.
Στην αγορά γάμου/σχέσεων των κολεγίων κατέληξε ότι μονο το 20% των ανδρών (με το υψηλότερο στάτους) έχουν την κύρια πρόσβαση στα ενεργά σεξουαλικά θηλυκά.
Ωστόσο, ο μύθος ότι όλοι έχουν σεξουαλική πρόσβαση είναι τόσο διαδεδομένος και θεωρείται αλήθεια, η οποία στρεβλώνει τον τρόπο που σχετίζονται οι νέοι άνδρες και γυναίκες.»
«Νομίζω ότι η αρχή του 80/20 είναι το κλειδί για την κατανόηση της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, όπου το περιστασιακό σεξ είναι ο πολιτιστικός κανόνας, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν κάτι διαφορετικό» αναφέρει η Walsh.
Μια από τις παρατηρήσεις της Walsh σχετίζεται με αυτό που αποκαλεί «μικρό χαρέμι», όπου οι άνδρες υψηλού στάτους (πχ ο αρχηγός της ομάδας ποδοσφαίρου) διατηρούν αφενός μια «επίσημη» φίλη και αφετέρου ένα περιστρεφόμενο κύκλο νέο-παλλακίδων που τους υπηρετούν σεξουαλικά.
«Υπήρχε παλιά ένα πιο λογικό ζευγάρωμα», εξηγεί, «όπου η γυναικά «πεντάρι» θα έπαιρνε άνδρα «πεντάρι». Τώρα, όμως, κάθε γυναίκα που είναι έξι και άνω θέλει τον πιο καυτό άνδρα στην πανεπιστημιούπολη. Και μπορεί να τον έχει – για μια νύχτα όμως μονο. «
«Το πιο εντυπωσιακό για μένα ήταν η αθωότητα αυτών των νέων γυναικών. Από αυτά τα ελκυστικά και ζωντανά θηλυκά, μόνο δύο είχαν ποτέ έναν «κανονικό» φίλο, μια αμοιβαία αποκλειστική και ικανοποιητική σχέση ενώ καμία δεν φαινόταν να είναι σοφότερη από ό, τι εγώ στην ηλικία τους. Αυτό με εξέπληξε».
«Είχα υποθέσει ότι το μεγάλωμα τους σε μια σύγχρονη «ζούγκλα» θα τους έδινε μια πιο ουσιαστική ή τουλάχιστον λιγότερο συμβατική κοσμοθεωρία. Αντ αυτού, όταν ρώτησα αν ήθελαν να παντρευτούν όταν μεγαλώσουν, και αν ναι, σε ποια ηλικία, απάντησαν «ναι» και «27 ή 28».
Αυτό που δεν είναι σαφές είναι πόσο σοβαρή είναι αυτή η ανισορροπία. Ακόμη και μια μικρή ανισορροπία – δηλ. το 45% των ανδρών που «κερδίζουν»  το 55% των γυναικών, είναι συντριπτική μεταβολή.
Η πολλαπλή μητρότητα, όπως ονομάζεται σε ακαδημαϊκούς κύκλους, αποτελεί αιτία ανησυχίας μεταξύ πολλών κοινωνιολόγων, καθώς  μελέτες έχουν δείξει ότι η ανατροφή σε ένα σπίτι όπου διαφορετικοί άνδρες εισέρχονται δεν είναι σωστή για την υγεία και την ευημερία ενός παιδιού.
«Με την πάροδο των δεκαετιών, οι μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες έτρεψαν τα προνόμια σε κατάρες.  Αν και η γη δεν παράγει πλέον το εντυπωσιακό εισόδημα που είχε κάποτε, οι άντρες αισθάνθηκαν υποχρεωμένοι να παραμείνουν στην παράδοση.
Εν τω μεταξύ, οι σύγχρονες γυναίκες απέφευγαν την αγροτική ζωή, και δελεάζονταν από τις θέσεις εργασίας και την περιπέτεια στην πόλη.
Οι  άνδρες που τις περίμεναν είχαν χάσει το κύρος τους και ήταν εντελώς αδιάφοροι στις γυναίκες.»Τίποτα,» λέει ο Edin. «Δεν έχουν τίποτα. Οι άνδρες έσβησαν στην ύφεση της δεκαετίας του 90, και τα πράγματα δεν βελτιωθήκαν ποτέ. Τώρα είναι απλά φοβερό. «
Με την πάροδο των ετών, οι ερευνητές πρότειναν διαφορετικές θεωρίες για να εξηγήσουν τη διάβρωση του γάμου στις κατώτερες τάξεις: την άνοδο της ευημερίας, την εξαφάνιση της εργασίας και συνεπώς των ανδρών.
Αλλά ο Edin σκέφτεται ότι η πιο συναρπαστική θεωρία είναι ότι ο γάμος έχει εξαφανιστεί επειδή οι γυναίκες θέτουν τους όρους – και τους θέτουν πολύ ψηλά για να τους φτάσουν οι άντρες.
Η δύση της Σεξουαλικής Επανάστασης....
αναγνώσατε την συνέχεια του άρθρου εδώ: