ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2000


RELIABLE NEWS FROM THE YEAR 2000...eighteen years of reliability and objectivity!!!
XΡΗΣΙΜΗ,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

Eπικοινωνία στα e.mails: politikimx@gmail.com -mgvavour@gmail.com ..ή στείλτε μας συμπληρωμένη την σχετική φόρμα που θα βρείτε πιο κάτω.

Contact us:politikimx@gmail.com -mgvavour@gmail.com or fill the contact-form
Browse always ONLY: http://politikinews.blogspot.gr

translateANAZHTHΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/ ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

Acharnon Gordium Bond

Acharnon Gordium Bond
Yπό κατασκευήν ο ιστότοπος του ηλεκτρονικού φύλλου:"Αcharnon Gordium Bond"

Η "ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

AΡΘΡΑ «Αcharneon Gordium Bond» blog ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ στον ΔήμοΑχαρνών

1)ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: «..ως προς τη λειτουργία του νέου Κοιμητηρίου Δήμου Αχαρνών»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/02/blog-post_99.html

2)ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΛΙΖΑΣ"; ρωτούν ξανά και ξανά οι δημότες Αχαρνών!ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post.html

3)ΑΧΑΡΝΕΣ: ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ2007 ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/2007.html

π.Δημάρχου κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ, προφίλ:

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_27.html

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Αcharnes Gordium Bond:απάντηση σε αναγνώστη: -«Γιατί δεν υπάρχουν Εφημερίδες σε μια τόσο μεγάλη πόλη;»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond.html

Πως κατασκευάζονται "ένοχοι" ..σενάρια απίστευτα..

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html


Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

"Acharnes Gordium Bond": απαντήσεις σε αναγνώστες

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_49.html

"Acharnon Gordium Bond":επερχόμενο άρθρο με τίτλο "ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_14.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnes Gordium Bond:"Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΓΚΤΟΣ.." γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝAΚΗ σε ταλαίπωρο αναγνώστη

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharne-gordium-bond.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharneon Gordium Bond: απάντηση σε αναγνώστη για τον ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bondq.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnon Gordium Bond:Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ Ανοιχτή Επιστολή προς τα μέλη του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-Διοικητικού Συμβουλίου Αχαρνών με θέμα:"...ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ από τον τ. Δήμαρχο κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_80.html

Αcharnes Gordium Bond-Για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και την ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ "Σενάριο 1ο: Γράφει η σεναριογράφος Μ.Χ.Β"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ BLOG THΣ:Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bond-blog.html

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!

Ενας Ιστότοπος για την Αλήθεια και την Δικαιοσύνη στον Δήμο Αχαρνών! Acharnon Gordium Bond: o Γόρδιος Δεσμός της Διαφθοράς σε έναν Δήμο που πνίγεται στα προβλήματα και αρνείται να ανακάμψει, αλυσοδέσμιος τέως «αρχόντων», συμπεριφορών και συνηθειών, που κρατούν μια πόλη τρισχιλιετίας στην «μαύρη λίστα» διεθνών Φορέων. Με την αξιόπιστη υπογραφή της Περιφερειακής Εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» που δίνει μάχες στον τόπο για την Αλήθεια,από το έτος 2000!

"Acharnon Gordium Bond" blog, is coming soon: for Truth and Justice in Acharnes Municipality…

Αρχειοθήκη ιστολογίου - archive

XΡΗΣΙΜΗ,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ,
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

OIKONOMIKO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ:εγκαίνια νέου κτιρίου

  Αθήνα, 23 Μαΐου 2017

Εγκαίνια νέου κτηρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΤελέστηκαν σήμερα, 23 Μαΐου 2017, τα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών  από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, παρουσία μελών της πολιτικής ηγεσίας και του Δημάρχου Αθηναίων.

Το νέο κτήριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, επί των οδών Τροίας 2, Σπετσών και Κιμώλου. Το οικοδόμημα, συνολικής κάλυψης 6.000 τμ, αποτελείται από Αίθουσες Διδασκαλίας, Γραφεία, Αίθουσες Συνεδριάσεων,  Εργαστήρια, Αναγνωστήρια και Αρχειακούς χώρους.

Το Έργο, ύψους 10.500.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  της Περιφέρειας Αττικής, ως έργο του ΕΣΠΑ. Το ακίνητο παραδόθηκε πλήρως ανακαινισμένο, από την προηγούμενη ιδιοκτήτρια εταιρία με την επωνυμία «ΟΤΕ ΑΚΙΝΗΤΑ», σύμφωνα με το Κτιριοδομικό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου και την κείμενη Νομοθεσία. Ο εξοπλισμός του κτηρίου με Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, Έπιπλα και δικτυακές υποδομές αποτέλεσε συμπληρωματικό έργο συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1.157.000 ευρώ, το οποίο ανέλαβε η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» με πιστώσεις που δόθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης: «Στην σχεδόν εκατονταετή λειτουργία του, το Ίδρυμα έχει αποτελέσει φάρο για την Παιδεία και την Επιστήμη και διακριτή ακαδημαϊκή εστία σύνδεσης της εκπαίδευσης με την οικονομία, την κοινωνία και την αγορά. Με την ακατάβλητη διαχρονική προσπάθεια των μελών της κοινότητάς του, έχει επιτύχει την αναγνώρισή του ως κέντρου επιστημονικής αριστείας και αστείρευτης πηγής πνευματικού πλούτου για τη χώρα μας»

Στη συνέχεια, ο Πρύτανης του ΟΠΑ αναφέρθηκε στο πάγιο πρόβλημα της στέγασης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ένα θέμα για το οποίο ανέκαθεν μεριμνούσαν οι  Πρυτανικές Αρχές του: «Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης του Ιδρύματος, η βελτίωση,  η επέκταση και η αναβάθμιση των υποδομών του  συνιστούν αναγκαία συνθήκη. Το νέο αυτό κτήριο, αποτελεί ένα σημαντικό έργο για το Πανεπιστήμιό μας. Η υλικοτεχνική αρτιότητά του και η υψηλή ερευνητική-εργαστηριακή του υποδομή θα δώσουν σημαντική νέα ώθηση και έμπνευση στο επιστημονικό προσωπικό  και στους φοιτητές και, παράλληλα, θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην επίτευξη της αποστολής και στην υλοποίηση των στρατηγικών στόχων του Πανεπιστημίου».

Ο κ. Γιακουμάκης ευχαρίστησε τους φορείς που ενεπλάκησαν στην επιτυχή έκβαση του Έργου και κατέληξε στην ομιλία του, αναφερόμενος στην κοινωνική διάσταση της λειτουργίας του νέου κτηρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών:

«Φιλοδοξούμε να αποτελέσει η παρουσία μας στο κέντρο της πόλης, ως πνευματικού ιδρύματος και ως φάρου Γνώσης και Πολιτισμού, παράγοντα αναβάθμισης της κοινωνικής ζωής και της καθημερινότητας, ανάπλασης του δημόσιου χώρου και αποκατάστασης  του κάλλους της ιστορικής πόλης των Αθηναίων.

Η υποστήριξη των στρατηγικών στόχων ανάπτυξης του Πανεπιστημίου μας και η αναβάθμιση της περιοχής καθιστούν τη σημασία του παρόντος κτηρίου σημαντική και κρίσιμη όχι μόνο για το ίδιο το Πανεπιστήμιο αλλά και για την πόλη μας.»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απηύθυνε στη διάρκεια των εγκαινίων σύντομο χαιρετισμό, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καλείται να επιβεβαιώσει την ιστορία του σε μία από τις κρισιμότερες στιγμές για τη χώρα μας, κυρίως στον οικονομικό τομέα», χαρακτηρίζοντας μάλιστα το ΟΠΑ «εμβληματικό ανώτατο ίδρυμα της χώρας» και «υποδειγματικό δημόσιο Πανεπιστήμιο».

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η νέα κτιριακή υποδομή έρχεται να δώσει νέα ώθηση σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο που διακρίνεται για τα προγράμματα σπουδών του, του διδάσκοντές του και τους αποφοίτους του».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γεώργιος Καμίνης στο χαιρετισμό του υπογράμμισε: «Εκπροσωπείτε την Ελλάδα που θέλουμε, την Ελλάδα της προσήλωσης στην Ακαδημαϊκή αποστολή, την Ελλάδα που αντιστέκεται στην οπισθοδρόμηση και την ήσσονα προσπάθεια».

Ο Πρύτανης του ΟΠΑ κ. Εμμανουήλ Γιακουμάκης, ξενάγησε την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους προσκεκλημένους στους χώρους του νέου κτηρίου του Πανεπιστημίου.

Το ΟΠΑ φιλοδοξεί με τη λειτουργία του νέο κτηρίου του, να συνεχίσει αδιάκοπα να συμβάλλει, με τη δράση του και την προσφορά του, στις προκλήσεις της επιστήμης, της κοινωνίας και της οικονομίας.

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΟΠΑ 

ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΚΤΗΡΙΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΤΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΕΤΣΩΝ
Ομιλία Πρύτανη Εμμανουήλ Γιακουμάκη
Αθήνα, Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κάνει σήμερα ένα ακόμα βήμα προόδου στην μακρόχρονη πορεία του.
Μία πορεία που ιστορικά εκκίνησε με τον Γρηγόριο Μαρασλή, ως εμπνευστή και μέγα χορηγό, και τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ως ιδρυτή της τότε «Ανωτάτης Σχολής Εμπορικών Σπουδών» που σήμερα φέρει την επωνυμία «Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».

Ήταν το 1903, που ο ευεργέτης Γρηγόριος Μαρασλής, σε ηλικία 72 ετών, αποφάσισε να δωρίσει ένα τεράστιο για την εποχή ποσό (250.000 χρυσές δραχμές), με σκοπό την ίδρυση Εμπορικής Ακαδημίας στην Αθήνα «αναλόγου προς τας εν τη αλλοδαπή λειτουργούσας Εμπορικάς Ακαδημίας», όπως ο ίδιος ανέφερε.
Φαίνεται ότι ο Γρηγόριος Μαρασλής εμπνεύστηκε από το φωτεινό παράδειγμα προσφοράς του πατέρα του, δεινού εμπόρου και φιλόπατρι, που με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης είχε ιδρύσει, στις αρχές του 18ου αιώνα, στην Οδησσό, την Ελληνεμπορική Σχολή.
Δώδεκα χρόνια μετά το θάνατο του Γρηγορίου Μαρασλή, το 1919, ο ίδιος ο Ελευθέριος Βενιζέλος, κάλεσε στην Αθήνα τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Λωζάννης Γεώργιο Παγιάρ, και του ανέθεσε τη σύνταξη Οργανισμού για την ίδρυση και λειτουργία Ανωτάτης Εμπορικής Σχολής, κατά το πρότυπο της αντίστοιχης σχολής του Πανεπιστημίου της Λωζάννης. Με βάση την πρόταση Παγιάρ, και ως ακολούθημα της πρωτοβουλίας Βενιζέλου, δημοσιεύθηκε ο νόμος 2191/18-6-1920, με τον οποίο ιδρύθηκε η «Ανωτάτη Σχολή Εμπορικών Σπουδών».
Από την ίδρυσή του, η πορεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών  συνοδεύει αδιάλειπτα την Ιστορία του Έθνους μας. Στην σχεδόν εκατονταετή λειτουργία του, το Ίδρυμα έχει αποτελέσει φάρο για την Παιδεία και την Επιστήμη και διακριτή ακαδημαϊκή εστία σύνδεσης της εκπαίδευσης με την οικονομία, την κοινωνία και την αγορά. Με την ακατάβλητη διαχρονική προσπάθεια των μελών της κοινότητάς του, έχει επιτύχει την αναγνώρισή του ως κέντρου επιστημονικής αριστείας και αστείρευτης πηγής πνευματικού πλούτου για τη χώρα μας. Την επιστημονική του ταυτότητα προσδιορίζουν οι τρεις Σχολές του: η Σχολή Οικονομικών Επιστημών, η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και η Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας, με τους 12.000 περίπου ενεργούς φοιτητές τους.
Σε αυτούς τους επιστημονικούς τομείς, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατέχει ηγετική θέση στη χώρα, και χαίρει υψηλής διεθνούς αναγνώρισης. Τα οκτώ του Τμήματα, που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των υποψηφίων φοιτητών, τα διακεκριμένα Μεταπτυχιακά του Προγράμματα πλήρους και μερικής φοίτησης, καθώς και τα Διδακτορικά του Προγράμματα, συναποτελούν τα ειδοποιά εκείνα συστατικά στοιχεία που εξασφαλίζουν την κατάταξη του Ιδρύματός μας μεταξύ των κορυφαίων Πανεπιστημίων διεθνώς.
Αποστολή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι η παραγωγή και η διάδοση της γνώσης, σε τομείς που υπηρετούν την εθνική και τη διεθνή οικονομία και κοινωνία, και η διάπλαση υπεύθυνων πολιτών, ικανών να δημιουργήσουν, να προσφέρουν, να συμμετέχουν και να ηγούνται στο ευρύτερο διεθνές περιβάλλον.
Όραμά μας είναι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών να αποτελεί σταθερά διεθνώς αναγνωρισμένο  κέντρο αριστείας στις επιστήμες της Οικονομίας, της Διοίκησης και της Πληροφορίας, και να συμβάλλει, με τη δράση του και την προσφορά του, στις προκλήσεις της επιστήμης, της κοινωνίας και της οικονομίας. Για την υλοποίηση του οράματος αυτού, στη διαρκή αναπτυξιακή του πορεία, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών  έχει ως βασικούς πυλώνες τις ιδρυματικές αξίες του: την Αριστεία, την Καινοτομία, την Εξωστρέφεια και την Κοινωνική Προσφορά.
Οι στρατηγικοί στόχοι του Πανεπιστημίου για τα επόμενα χρόνια είναι: η Αριστεία στην Έρευνα και την Εκπαίδευση, η παροχή υψηλής στάθμης προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών, η αξιοποίηση της παραγόμενης γνώσης, η ενεργός συμμετοχή του στο παγκόσμιο ακαδημαϊκό περιβάλλον, η ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών υψηλού κύρους και η εν γένει διεύρυνση της διεθνούς απήχησης και αναγνωρισιμότητάς του.
Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης του Ιδρύματος, η βελτίωση,  η επέκταση και η αναβάθμιση των υποδομών του  συνιστούν αναγκαία συνθήκη. Το νέο αυτό κτήριο, του οποίου η εξοχότητά σας τελεί τα εγκαίνια σήμερα, αποτελεί ένα σημαντικό έργο για το Πανεπιστήμιό μας. Η υλικοτεχνική αρτιότητά του και η υψηλή ερευνητική-εργαστηριακή του υποδομή θα δώσουν σημαντική νέα ώθηση και έμπνευση στο επιστημονικό προσωπικό  και στους φοιτητές και, παράλληλα, θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην επίτευξη της αποστολής και στην υλοποίηση των στρατηγικών στόχων του Πανεπιστημίου. Ταυτόχρονα, η καθημερινή παρουσία των φοιτητών και του επιστημονικού προσωπικού του Πανεπιστημίου στη συγκεκριμένη περιοχή, θα συντελέσει στην αναβάθμισή της. Ως εκ τούτου, τα δύο αυτά αμφίπλευρα οφέλη – η υποστήριξη των στρατηγικών στόχων ανάπτυξης του Πανεπιστημίου μας  και η αναβάθμιση της περιοχής αυτής του Κέντρου της Αθήνας – καθιστούν  τη σημασία του κτηρίου αυτού σημαντική και κρίσιμη, όχι μόνο για το ίδιο το Πανεπιστήμιο αλλά και για την πόλη μας.
Όπως είναι γνωστό, οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, στην πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα, στο μέσο μιας πόλης, η οποία μεταλλάσσεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Βιώνουμε τις δυσκολίες, παρακολουθούμε διαρκώς και  επισταμένα  τις επιπτώσεις της σοβαρής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και της δοκιμασίας που διέρχεται η χώρα, στην ευρύτερη των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος περιοχή. Είναι άμεσα ορατή η αλλοίωση της κοινωνικής σύνθεσης της περιοχής, η αύξηση της παραβατικότητας και η εμφάνιση κοινωνικών φαινομένων και παθολογιών που η θεραπεία τους θα απαιτήσει σημαντικό χρόνο. Όμως, αταλάντευτη επιλογή και απόφασή μας είναι να παραμείνουμε ένα Πανεπιστήμιο του κέντρου της πόλης των Αθηνών, ένας πυρήνας που λειτουργεί – και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί - ανασχετικά, στην υποβάθμιση του ιστορικού της κέντρου, στη διάλυση του κοινωνικού ιστού, στη διάχυση της παραβατικότητας. Φιλοδοξούμε να αποτελέσει η παρουσία μας στο κέντρο της πόλης, ως πνευματικού ιδρύματος και ως φάρου Γνώσης και Πολιτισμού, παράγοντα αναβάθμισης της κοινωνικής ζωής και της καθημερινότητας, ανάπλασης του δημόσιου χώρου και αποκατάστασης  του κάλλους της ιστορικής πόλης των Αθηναίων.

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε
Στην επέκταση των εγκαταστάσεων μας σε αυτό το σύγχρονο κτήριο, πέραν της αγαθής τύχης, συνέβαλαν  με καθοριστικό τρόπο πρόσωπα, φορείς και υπηρεσίες, που έχω υποχρέωση να μνημονεύσω και να ευχαριστήσω θερμά εκ μέρους του Πανεπιστημίου.
Θα ήθελα, λοιπόν, να απευθύνω ευχαριστίες:
·       Στον ομότιμο καθηγητή κ. Γρηγόριο Πραστάκο, επί πρυτανείας του οποίου δρομολογήθηκαν και  εκκίνησαν οι διαδικασίες απόκτησης του κτηρίου αυτού.
·       Στον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Γάτσιο, επί πρυτανείας του οποίου ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες απόκτησης του παρόντος κτηρίου, εξασφαλίσθηκε η αναγκαία χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ Αττικής και υλοποιήθηκε το έργο της ανακατασκευής του κτηρίου.
·       Στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, για την έγκριση αγοράς του ακινήτου, καθώς και για την ιδιαίτερη υποστήριξη που μας προσέφερε η τότε ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου κα Ιφιγένεια Ορφανού.
·       Στην Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα : στην περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου, στον π. Περιφερειάρχη κ. Ιωάννη Σγουρό, στον Προϊστάμενο Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας κ. Δημήτριο Δρόση και στον π. Προϊστάμενο αυτής κ. Κωνσταντίνο Λέμα. Η συνδρομή τους υπήρξε καθοριστική για την χρηματοδότηση του έργου από πόρους του ΕΣΠΑ.
·       Στους νυν και πρώην Υπουργούς κυρίους Νίκο Χριστοδουλάκη, Χρήστο Σπίρτζη, Γιώργο Σταθάκη, και στον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γεώργιο Δέδε, για τη χρηματοδότηση του εξοπλισμού του κτιρίου και της εγκατάστασής του.
·       Στην εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».
·       Στο Γραφείο Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων.
·       Στην εταιρία ΟΤΕ Ακίνητα Α.Ε, καθώς και στο σύνολο των εταιρειών που συνέπραξαν για την υλοποίηση του τεχνικό-κατασκευαστικού μέρους του έργου και ιδιαίτερα στους αρχιτέκτονες της ομάδας.
·       Στους εξωτερικούς Συμβούλους Μηχανικούς του Πανεπιστημίου και ιδιαίτερα στον κ. Παναγιώτη Ταβανιώτη.
Και βέβαια, για το σημερινό αποτέλεσμα, συνέδραμαν ουσιαστικά, σε διάφορες φάσεις των διαδικασιών, Καθηγητές και υπηρεσίες του Πανεπιστημίου. Τα πρόσωπα αυτά είναι πολλά, αξίζει όμως να αναφέρουμε ξεχωριστά
·       Τους Καθηγητές κυρίους: Παναγιώτη Κωνσταντόπουλο και Θεόδωρο Αποστολόπουλο,
·       Τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου
·       τους νομικούς της  Νομικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου
·       Την Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης, κυρία Μαρία Κούρτη
Σε όλους αυτούς, καθώς και στους συνεργάτες τους, το Πανεπιστήμιο εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του διδακτικού, του ερευνητικού και του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, που τα τελευταία χρόνια, έχουν επενδύσει χρόνο και ψυχή στην επιτυχία του εγχειρήματος αυτού.

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε,
Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι, στο πλαίσιο της διαχρονικής επιστημονικής παράδοσής του, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με αυστηρή προσήλωση στην αποστολή του, θα συνεχίσει αδιάκοπα να ανοίγει δρόμους για την πρόοδο και την προκοπή της χώρας μας. Εφόδιο σημαντικό στην επιτυχία του στόχου μας  θα αποτελέσουν και οι υψηλής αισθητικής σύγχρονες κτηριακές υποδομές εντός των οποίων αναπτύσσεται ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον σεβασμού στην ελευθερία της σκέψης και του λόγου, όπου διεξάγεται η διδασκαλία και η έρευνα, και οικοδομείται η παιδεία της διάδοχης γενιάς. Με  γνώμονα αυτά τα δεδομένα θα επιδιώξουμε να αξιοποιήσουμε το νέο κτήριο που σε λίγο θα εγκαινιάσετε, καθιστώντας το  κοιτίδα Παιδείας και Πολιτισμού για τους φοιτητές, για το διδακτικό-ερευνητικό προσωπικό  και για την κοινωνία.

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε
Η παρουσία σας, πέραν του ότι λαμπρύνει τη σημερινή εκδήλωση, συνιστά έμπρακτη έκφραση του σταθερού ενδιαφέροντός σας, ως της ανώτατης πολιτειακής αρχής της χώρας, για τα δρώμενα στο χώρο της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.
Παρακαλώ δεχθείτε τις πιο θερμές ευχαριστίες, τόσο εμού του ιδίου όσο και του Ιδρύματος που εκπροσωπώ – του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών -, για την υψηλή τιμή που μας κάνετε να τελέσετε σήμερα τα εγκαίνια του νέου μας κτηρίου.
Σας ευχαριστώ.


"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2017"

«ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2018»: Δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια αξιοπιστίας, διεθνούς αναγνώρισης, δημοσιογραφικής υπευθυνότητας. Δεκαοκτώ χρόνια μαχών για την πρόοδο του πολίτη που περνά μέσα από την Αλήθεια..18 ολόκληρα χρόνια,ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗ!

κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΤΕΛΗΣ,ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΤΕΛΗΣ,ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ:πως ενας φωτισμένος Καθηγητής τραβάει την κουϊντα των προπαγανδιστών της Ομοφυλοφιλίας

Η παρούσα ανάρτηση αποτελεί γνώμη της Εφημερίδας και όχι διαφήμιση

Η παρούσα ανάρτηση αποτελεί γνώμη της Εφημερίδας και όχι διαφήμιση
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΗΤΤΑΣ,αν χρειάζεστε ΕΝΤΙΜΟ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ (πατήστε την φωτο για ιστότοπο) κινητό:693 - 6450 078

ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ; ΤΗΛ: 210.2480761 FAX:210.2481405 e.mail: sinergas48@otenet.gr

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 210.2442400 – 6979.002711.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΡΕΣΤΩΡΑΝ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΡΕΣΤΩΡΑΝ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ  ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
Λέει "..με πολύ καλό φαγητό και άριστη εξυπηρέτηση" ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙ!!

ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΝ ΤΟ 2011

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ "ΦΙΛΙΚΗΣ" κ. ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΣΤΗΝ 1Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΤΟ 2011, ΠΟΤΕ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΗ!!!

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ "ΦΙΛΙΚΗΣ" κ. ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ  ΣΤΗΝ 1Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΧΑΡΝΩΝ  ΤΟ 2011,...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ: αυτός είναι ο δικός μου (2)

http://politikinews.blogspot.gr/2017/01/2_17.html


"ΕΛΕΝΗ": Μυθιστόρημα της Μαρίας Χατζηδάκη Βαβουρανάκη σε συνέχειες...


http://politikinews.blogspot.gr/2016/08/e-2.html

ΑΧΑΡΝΕΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Ή ΓΕΩΡΓΙΟΣ) ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΕΝ ΕΤΕΙ 1896 και η μεταθανάτια αντιμετώπισή του απο τον τόπο που γεννήθηκε

INTERNATIONAL POLITIKINEWS

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ-ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΗΣ

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω και τώρα που καίγεται η Βαρυμπόμπη. Το ήξερα, το περίμενα. Οι καταπατητές της περιοχής που δρούν εδώ και δεκάδες χρόνια ανενόχλητοι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης δεν έχουν σταματημό, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ.

Θέλοντας να πουλήσουν ό,τι ακόμα προλάβουν και ιδιαίτερα «ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ» χωρίς συμβόλαια και νόμιμες διαδικασίες, δεν θα αφήσουν ούτε ένα χλωρό φύλλο ούτε στην Βαρυμπόμπη ούτε στην Πάρνηθα. Αυτό που τους εμποδίζει είναι ο χαρακτηρισμός «δασικά» των εκτάσεων και αυτόν θα πολεμήσουν με τον δικό τους «μοναδικό» τρόπο. Οι «κωφοί» του τόπου, τα πουλημένα τομάρια που συναινούν δια της σιωπής τους, ή «μυξοκλαίνε» για τα καμένα δάση έχουν τεράστια ευθύνη. Κανείς δεν τους πιστεύει πια και η Πάρνηθα είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ αν δεν γίνει κάτι. Από ποιους; Μόνο στον Δένδια έχω αυτή την στιγμή εμπιστοσύνη, σε κανέναν άλλον. Όλα στον τόπο μου ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ εδώ και 30 χρόνια. Αποχαιρετήστε για πάντα την Πάρνηθα ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ, ποιοι τις κάνουν, με ποιο τρόπο, ποιοι ενέχονται, τι περιουσίες έχουν αποκτήσει, πως πουλάνε, τι έχει απομείνει για να πωληθεί.

Και μόνο αν η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ. Αλλιώς, η Πάρνηθα είναι ήδη ΧΘΕΣ. Όπως και η Βαρυμπόμπη.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

3ο Μνημόνιο

3o MNHMONIO: Διαβάστε το ολόκληρο..

πατήστε εδώ:

https://docs.google.com/file/d/0B6cSqBSkv6F5d3BEUVpuTEw5OHM/edit