"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.. Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Το έτος 2023 δεν θα είναι πια εδώ αλλά εδώ(http://politikinewsaaa.blogspot.com) ως "Η Χρήσιμη Εφημερίδα!!. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:

https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/ ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:https://politikinewsaaa.blogspot.gr/
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Στρατιωτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EUMC), Αρχηγοί άμυνας των χωρών της ΕΕ, 16/05/2017


Военен комитет на Европейския съюз (EUMC), Ръководителите на отбраната на ЕС, 16/05/2017

Военният комитет на Европейския съюз ще заседава на равнище ръководители на отбраната на ЕС. Заседанието ще бъде председателствано от генерал Михаил Костаракос, постоянен председател на комитета.
Заседанието ще започне с актуална информация за изпълнението на Глобалната стратегия на ЕС в областта на сигурността и отбраната.
След това ръководителите на отбраната на ЕС ще обсъдят сътрудничеството между ЕС и НАТО с генерал Къртис М. Скапароти, върховен командващ обединените сили на НАТО в Европа.
Освен това те ще обсъдят Европейската агенция по отбрана с изпълнителния ѝ директор Хорхе Домек. Заедно с украинския ръководител на отбраната те ще направят преглед на настоящата ситуация в Украйна.
Накрая, ръководителите на отбраната на ЕС ще проведат дискусия относно мисиите и операциите по линия на ОПСО, включително мисиите на ЕС за обучение и консултативните мисии на ЕС и текущите операции на ЕС (EUNAVFOR Сомалия операция Atalanta, EUNAVFOR MED операция SOPHIA и EUFOR Althea).
ΕΛΛΗΝΙΚΑ:
Στρατιωτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EUMC), Αρχηγοί άμυνας των χωρών της ΕΕ, 16/05/2017
Η Στρατιωτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνέλθει σε σύνθεση αρχηγών γενικών επιτελείων. Η σύνοδος διεξάγεται υπό την προεδρία του Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, μόνιμου πρόεδρου της επιτροπής.
Η συνεδρίαση θα αρχίσει με ενημέρωση σχετικά με την εφαρμογή της συνολικής στρατηγικής της ΕΕ στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας.
Στη συνέχεια, οι αρχηγοί γενικών επιτελείων της ΕΕ θα εξετάσουν τη συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ με τον Στρατηγό Curtis M. Scaparrotti, Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή Ευρώπης του ΝΑΤΟ.
Επιπλέον, οι αρχηγοί γενικών επιτελείων θα συζητήσουν σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας με τον γενικό διευθυντή του κ. Jorge Domecq. Επίσης, θα επανεξετάσουν την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία με τον αρχηγό γενικού επιτελείου της Ουκρανίας.
Τέλος, οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων της ΕΕ θα συζητήσουν σχετικά με τις στρατιωτικές αποστολές και επιχειρήσεις της ΚΠΑΑ, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών αποστολών της ΕΕ και των εν εξελίξει επιχειρήσεων της ΕΕ (επιχείρηση Atalanta της EUNAVFOR Somalia, επιχείρηση Sophia της EUNAVFOR MED και EUFOR Althea).

Στρατιωτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMC)

Η Στρατιωτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMC) συστήθηκε με την απόφαση του Συμβουλίου 2001/79/ΚΕΠΠΑ της 22ας Ιανουαρίου 2001.

Ρόλος

Η Στρατιωτική Επιτροπή είναι το ανώτατο στρατιωτικό όργανο στα πλαίσια του Συμβουλίου. Η επιτροπή αυτή:
  • διευθύνει όλες τις στρατιωτικές δραστηριότητες της ΕΕ, ιδίως τον σχεδιασμό και την εκτέλεση των στρατιωτικών αποστολών και επιχειρήσεων δυνάμει της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ), καθώς και την ανάπτυξη των στρατιωτικών ικανοτήτων
  • παρέχει στρατιωτικές συμβουλές στην Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας και δίνει συστάσεις για στρατιωτικά θέματα 

Σύνθεση

Η Στρατιωτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMC) αποτελείται από τα ανώτατα αμυντικά στελέχη των κρατών μελών, που εκπροσωπούνται από τους μόνιμους στρατιωτικούς αντιπροσώπους.
Η Στρατιωτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMC) έχει μόνιμο πρόεδρο που εκλέγεται από τα ανώτατα αμυντικά στελέχη της ίδιας της επιτροπής, και διορίζεται από το Συμβούλιο. 
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 22ας Ιανουαρίου 2001 για τη σύσταση της στρατιωτικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2001/79/ΚΕΠΠΑ) 
ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, Έχοντας υπόψη:

τη συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ιδίως το άρθρο 28 παράγραφος 1, τη συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, και ιδίως το άρθρο 207, Υπενθυµίζοντας το άρθρο 25 της συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, Εκτιµώντας τα ακόλουθα: 
(1) Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και, ειδικότερα, της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής ασφάλειας και άµυνας που προβλέπεται στο άρθρο 17 της συνθήκης για την Ευρω- παϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Συµβούλιο που συνήλθε στη Νίκαια από τις 7 έως τις 11 ∆εκεµβρίου 2000, συµφώνησε τη σύσταση της στρατιωτικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθορίζοντας την αποστολή και τα καθήκοντά της, συµπεριλαµβανοµένων εκείνων του προέδρου της.
 (2) Σύµφωνα µε τις κατευθυντήριες γραµµές του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου, η στρατιωτική επιτροπή θα πρέπει να είναι έτοιµη να αρχίσει τις εργασίες της, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

 Άρθρο 1 Συνιστάται στρατιωτική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφεξής καλούµενη «επιτροπή», αποτελούµενη από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ των κρατών µελών, εκπροσωπούµενους από τους στρατιωτικούς αντιπροσώπους τους. Συνεδριάζει σε επίπεδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ όπως και όταν απαιτείται.
Άρθρο 2 Η αποστολή και τα καθήκοντα της επιτροπής καθορίζονται στο παράρτηµα IV της έκθεσης της Προεδρίας που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συµβούλιο της Νίκαιας, το οποίο περιλαµβάνεται στο παράρτηµα της παρούσας απόφασης. 
Άρθρο 3 1. Ο πρόεδρος της επιτροπής (εφεξής «ο πρόεδρος») διορίζεται από το Συµβούλιο κατόπιν συστάσεως της επιτροπής που συνέρχεται σε επίπεδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ. 
2. Η θητεία του προέδρου είναι τριετής, εκτός εάν το Συµβούλιο λάβει διαφορετική απόφαση. Η αποστολή και τα καθήκοντά του καθορίζονται στο προαναφερόµενο παράρτηµα.
 Άρθρο 4 Η παρούσα απόφαση αρχίζει να ισχύει την ηµέρα της έκδοσής της. Άρθρο 5 1. Με την επιφύλαξη του άρθρου 3 παράγραφος 1, η παρούσα απόφαση εφαρµόζεται από την ηµεροµηνία διορισµού του πρώτου προέδρου και όχι αργότερα από την ηµεροµηνία εφαρµογής της απόφασης για τη σύσταση του στρατιωτικού επιτελείου της Ευρω- παϊκής Ένωσης (1), κατ’ αρχήν δε πριν από το τέλος Ιουνίου του 2001. 
2. Το προσωρινό στρατιωτικό όργανο που συστήθηκε µε την απόφαση 2000/144/ΚΕΠΠΑ (2), θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του έως την ηµεροµηνία εφαρµογής της παρούσας απόφασης.

Άρθρο 6 Η παρούσα απόφαση δηµοσιεύεται στην Επίσηµη Εφηµερίδα. Βρυξέλλες, 22 Ιανουαρίου 2001.

 Για το Συµβούλιο 

Ο Πρόεδρος A. LINDH ( 1) 

Απόφαση του Συµβουλίου 2001/80/ΚΕΠΠΑ (βλέπε σελίδα 7 της παρούσας Επίσηµης Εφηµερίδας). 
( 2) Απόφαση 2000/144/ΚΕΠΠΑ του Συµβουλίου, της 14ης Φεβρουαρίου 2000, για τη σύσταση του προσωρινού στρατιωτικού οργάνου (ΕΕ L 49 της 22.2.2000, σ. 2). 30.1.2001 EL
 Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων L 27/5 
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 
1. Εισαγωγή Στο Ελσίνκι το Ευρωπαϊκό Συµβούλιο αποφάσισε να συγκροτήσει εντός του Συµβουλίου νέα µόνιµα πολιτικά και στρατιωτικά όργανα που να επιτρέπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της σε ολόκληρο το φάσµα των καθηκόντων πρόληψης συγκρούσεων και διαχείρισης κρίσεων τα οποία καθορίζονται στη συνθήκη ΕΕ («καθήκοντα του Πέτερσµπεργκ»).
 Όπως προβλέπεται στην έκθεση προς το Ελσίνκι, η στρατιωτική επιτροπή η οποία «δηµιουργείται στο πλαίσιο του Συµβουλίου», αποτελείται από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ (Α/ΓΕΕΘΑ) εκπροσωπούµενους από τους στρατιωτικούς αντιπροσώ- πους τους (MILREPs). 
Η επιτροπή συνεδριάζει σε επίπεδο Α/ΓΕΕΘΑ όπως και όταν απαιτείται. Η επιτροπή αυτή παρέχει στρατιωτικές συµβουλές και υποβάλλει συστάσεις στην επιτροπή πολιτικής και ασφάλειας (ΕΠΑ), δίνει δε επίσης στρατιωτικές κατευθύνσεις στο στρατιωτικό επιτελείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΕπ). 
Ο πρόεδρος της επιτροπής συµµετέχει σε συνόδους του Συµβουλίου όταν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις µε αµυντικές επιπτώσεις. Η επιτροπή είναι το ανώτατο στρατιωτικό όργανο που δηµιουργείται στα πλαίσια του Συµβουλίου. Προς το σκοπό αυτό, η εντολή της έχει ως εξής: 
2. Αποστολή Η επιτροπή είναι υπεύθυνη για την παροχή στρατιωτικών συµβουλών και την υποβολή συστάσεων στην ΕΠΑ για όλα τα στρατιωτικά ζητήµατα εντός της ΕΕ. Παρέχει στρατιωτικές κατευθύνσεις για όλες τις στρατιωτικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της ΕΕ. 
3. Καθήκοντα Η επιτροπή είναι η πηγή στρατιωτικών συµβουλών µε βάση τη συναίνεση. Αποτελεί το φόρουµ για στρατιωτικές διαβουλεύσεις και συνεργασία µεταξύ των κρατών µελών της ΕΕ στον τοµέα της πρόληψης συγκρούσεων και διαχείρισης κρίσεων. Παρέχει στρατιωτικές συµβουλές και υποβάλλει συστάσεις στην ΕΠΑ, κατόπιν αιτήσεως της ΕΠΑ ή µε δική της πρωτοβουλία, ενεργώντας στα πλαίσια των κατευθυντηρίων γραµµών που έχει δώσει η ΕΠΑ, ιδίως όσον αφορά:
 — την ανάπτυξη της συνολικής έννοιας της διαχείρισης κρίσεων ως προς τις στρατιωτικές πτυχές της, 
— τις στρατιωτικές πτυχές που αφορούν τον πολιτικό έλεγχο και τη στρατηγική διεύθυνση των επιχειρήσεων διαχείρισης κρίσεων και των καταστάσεων κρίσης, — την εκτίµηση του κινδύνου ενδεχόµενων κρίσεων,
 — τη στρατιωτική διάσταση µιας κρίσης και τις επιπτώσεις της, ιδίως κατά τη διάρκεια της συνακόλουθης διαχείρισής της προς το σκοπό αυτόν, λαµβάνει πληροφορίες από το κέντρο επιχειρήσεων,
 — τον καθορισµό, την αξιολόγηση και την αναθεώρηση των στρατιωτικών στόχων δυναµικού µε βάση συµφωνηθείσες διαδικασίες, 
— τη στρατιωτική σχέση της ΕΕ µε τα ευρωπαϊκά µέλη του ΝΑΤΟ εκτός ΕΕ, τις άλλες υποψήφιες για ένταξη στην ΕΕ χώρες, άλλα κράτη και οργανισµούς, συµπεριλαµβανοµένου του ΝΑΤΟ,
 — τη δηµοσιονοµική εκτίµηση των επιχειρήσεων και ασκήσεων. 
α) Σ ε καταστάσεις διαχείρισης κρίσεων 

Κατόπιν αιτήσεως της ΕΠΑ απευθύνει προκαταρκτική οδηγία προς το γενικό διευθυντή του στρατιωτικού επιτελείου (DGEUMS) να εκπονήσει και να υποβάλει στρατηγικές στρατιωτικές εναλλακτικές λύσεις. Αξιολογεί τις ανωτέρω στρατηγικές στρατιωτικές εναλλακτικές λύσεις και τις διαβιβάζει στην ΕΠΑ µαζί µε τις εκτιµήσεις και τις στρατιωτικές συµβουλές της. 
Με βάση τη στρατιωτική εναλλακτική λύση που έχει επιλεγεί από το Συµβούλιο, εγκρίνει µια αρχική οδηγία σχεδιασµού από το διοικητή των επιχειρήσεων. Με βάση την αξιολόγηση από το στρατιωτικό επιτελείο, παρέχει συµβουλές και συστάσεις στην ΕΠΑ: 
— σχετικά µε την αρχική ιδέα ενεργείας των επιχειρήσεων (CONOPS) που έχει αναπτυχθεί από το διοικητή των επιχειρήσεων,  σχετικά µε το σχέδιο επιχειρήσεων (OPLAN) που έχει εκπονήσει ο διοικητής των επιχειρήσεων. 
Παρέχει συµβουλές στην ΕΠΑ για τις διάφορες δυνατότητες τερµατισµού µιας επιχείρησης. 
β) Κατά τη διάρκεια µιας επιχείρησης 
Η επιτροπή παρακολουθεί την οµαλή εκτέλεση των στρατιωτικών επιχειρήσεων που διενεργούνται υπό την ευθύνη του διοικητή των επιχειρήσεων.
Τα µέλη της επιτροπής συµµετέχουν ή εκπροσωπούνται στην επιτροπή συνεισφερόντων. 
L 27/6 EL Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων 30.1.2001 


4. Πρόεδρος της επιτροπής (CEUMC) Η επιτροπή έχει µόνιµο πρόεδρο οι αρµοδιότητες του οποίου περιγράφονται κατωτέρω. 
Ο πρόεδρος της επιτροπής είναι ένας αξιωµατικός τεσσάρων αστέρων, κατά προτίµηση ένας πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενός κράτους µέλους της ΕΕ. Επιλέγεται µεταξύ των Α/ΓΕΕΘΑ των κρατών µελών σύµφωνα µε εγκεκριµένες διαδικασίες και διορίζεται από το Συµβούλιο κατόπιν συστάσεως της επιτροπής που συνέρχεται σε επίπεδο Α/ΓΕΕΘΑ. 
Η θητεία του είναι κατ’ αρχήν τριετής, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις. Η εξουσία του απορρέει από την επιτροπή έναντι της οποίας και είναι υπεύθυνος. Ο πρόεδρος της επιτροπής, ενεργώντας µε διεθνή ιδιότητα, αντιπροσωπεύει την επιτροπή στην ΕΠΑ και το Συµβούλιο, αναλόγως. 
Ως πρόεδρος της επιτροπής:  
-προεδρεύει των συνεδριάσεων της επιτροπής σε επίπεδο MILREPs και Α/ΓΕΕΘΑ, είναι ο εκπρόσωπος της επιτροπής, και υπό την ιδιότητα αυτή: συµµετέχει εφόσον ενδείκνυται στην ΕΠΑ µε το δικαίωµα να συµµετάσχει στις συζητήσεις και παρίσταται στις συνόδους του Συµβουλίου όταν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις µε επιπτώσεις στον τοµέα της άµυνας και  εκτελεί καθήκοντα στρατιωτικού συµβούλου του Γενικού Γραµµατέα/Ύπατου Εκπροσώπου για όλα τα στρατιωτικά ζητήµατα, προκειµένου ιδίως να εξασφαλίζεται η συνοχή στα πλαίσια της δοµής διαχείρισης κρίσεων της ΕΕ,
 — συντονίζει τις εργασίες της επιτροπής αµερόληπτα και µε στόχο τη συναίνεση,
 — ενεργεί εξ ονόµατος της επιτροπής κατά τη διατύπωση οδηγιών και κατευθυντηρίων γραµµών προς το γενικό διευθυντή του στρατιωτικού επιτελείου (DGEUMS), 
— ενεργεί ως ο πρωταρχικός σύνδεσµος (POC) µε το διοικητή των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων της ΕΕ, 
— έρχεται σε επαφή µε την Προεδρία στην ανάπτυξη και εφαρµογή του προγράµµατος εργασιών της. 

Ο πρόεδρος της επιτροπής διαθέτει ίδιο προσωπικό και επικουρείται από το στρατιωτικό επιτελείο, ιδίως όσον αφορά τη διοικητική υποστήριξη στα πλαίσια της Γενικής Γραµµατείας του Συµβουλίου. 
Σε περίπτωση απουσίας του, ο πρόεδρος της επιτροπής αντικαθίσταται από έναν εκ των ακόλουθων: 
— τον µόνιµο αναπληρωτή πρόεδρο της επιτροπής (DCEUMC), εάν αποφασιστεί η δηµιουργία και η πλήρωση της θέσης,
 — τον εκπρόσωπο της Προεδρίας ή
 — τον αρχαιότερο των στρατιωτικών εκπροσώπων 

5. ∆ιάφορα 
Οι σχέσεις µεταξύ της επιτροπής και των στρατιωτικών αρχών του ΝΑΤΟ καθορίζονται στο έγγραφο για τις µόνιµες διευθετήσεις ΕΕ/ΝΑΤΟ. 
Οι σχέσεις µεταξύ της επιτροπής και των ευρωπαϊκών µελών του ΝΑΤΟ εκτός ΕΕ και άλλων χωρών, που είναι υποψήφιες για ένταξη στην ΕΕ, καθορίζονται στο έγγραφο για τις σχέσεις της ΕΕ µε τρίτες χώρες. 
Η επιτροπή υποστηρίζεται από στρατιωτική οµάδα εργασίας (EUMCWG), από το στρατιωτικό επιτελείο και από άλλα τµήµατα και υπηρεσίες, εφόσον ενδείκνυται.


Tι είναι η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της. Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε και στηρίζει τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε και πράττει το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε και οφείλει.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, δίνει βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στηρίζει τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, προβάλλει με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημερώνει για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης –πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοσή της, είναι ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Είναι ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν τυγχάνει οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν έχει χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Τυγχάνει όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενεί ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη, πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και προχώρησε με μοναδική επιτυχία στην ηλεκτρονική παρουσία -με παγκόσμια εμβέλεια- της έκδοσης «ΑΘΥΒΟΛΕΣ 2003-2022», μια φιλόδοξη ΚΡΗΤΙΚΗ Πολιτιστική Παρουσία όχι μόνο για την Κρήτη, όχι μόνο για την Χώρα μας, αλλά όλη την Γη, όπου ζουν και αναπνέουν μοναδικά παιδιά της, οι Κρήτες και οι Κρήσσες της και ανθίζουν σαν λουλούδια τα Ήθη και τα Έθιμά της.

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκει, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

Acharnon Gordium Bond

Acharnon Gordium Bond
Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

Η "ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

AΡΘΡΑ «Αcharneon Gordium Bond» blog ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ στον ΔήμοΑχαρνών

1)ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: «..ως προς τη λειτουργία του νέου Κοιμητηρίου Δήμου Αχαρνών»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/02/blog-post_99.html

2)ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΛΙΖΑΣ"; ρωτούν ξανά και ξανά οι δημότες Αχαρνών!ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post.html

3)ΑΧΑΡΝΕΣ: ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ2007 ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/2007.html

π.Δημάρχου κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ, προφίλ:

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_27.html

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Αcharnes Gordium Bond:απάντηση σε αναγνώστη: -«Γιατί δεν υπάρχουν Εφημερίδες σε μια τόσο μεγάλη πόλη;»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond.html

Πως κατασκευάζονται "ένοχοι" ..σενάρια απίστευτα..

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html


Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

"Acharnes Gordium Bond": απαντήσεις σε αναγνώστες

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_49.html

"Acharnon Gordium Bond":επερχόμενο άρθρο με τίτλο "ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_14.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnes Gordium Bond:"Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΓΚΤΟΣ.." γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝAΚΗ σε ταλαίπωρο αναγνώστη

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharne-gordium-bond.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharneon Gordium Bond: απάντηση σε αναγνώστη για τον ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bondq.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnon Gordium Bond:Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ Ανοιχτή Επιστολή προς τα μέλη του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-Διοικητικού Συμβουλίου Αχαρνών με θέμα:"...ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ από τον τ. Δήμαρχο κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_80.html

Αcharnes Gordium Bond-Για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και την ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ "Σενάριο 1ο: Γράφει η σεναριογράφος Μ.Χ.Β"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ BLOG THΣ:Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bond-blog.html

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ-ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΗΣ

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω και τώρα που καίγεται η Βαρυμπόμπη. Το ήξερα, το περίμενα. Οι καταπατητές της περιοχής που δρούν εδώ και δεκάδες χρόνια ανενόχλητοι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης δεν έχουν σταματημό, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ.

Θέλοντας να πουλήσουν ό,τι ακόμα προλάβουν και ιδιαίτερα «ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ» χωρίς συμβόλαια και νόμιμες διαδικασίες, δεν θα αφήσουν ούτε ένα χλωρό φύλλο ούτε στην Βαρυμπόμπη ούτε στην Πάρνηθα. Αυτό που τους εμποδίζει είναι ο χαρακτηρισμός «δασικά» των εκτάσεων και αυτόν θα πολεμήσουν με τον δικό τους «μοναδικό» τρόπο. Οι «κωφοί» του τόπου, τα πουλημένα τομάρια που συναινούν δια της σιωπής τους, ή «μυξοκλαίνε» για τα καμένα δάση έχουν τεράστια ευθύνη. Κανείς δεν τους πιστεύει πια και η Πάρνηθα είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ αν δεν γίνει κάτι. Από ποιους; Μόνο στον Δένδια έχω αυτή την στιγμή εμπιστοσύνη, σε κανέναν άλλον. Όλα στον τόπο μου ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ εδώ και 30 χρόνια. Αποχαιρετήστε για πάντα την Πάρνηθα ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ, ποιοι τις κάνουν, με ποιο τρόπο, ποιοι ενέχονται, τι περιουσίες έχουν αποκτήσει, πως πουλάνε, τι έχει απομείνει για να πωληθεί.

Και μόνο αν η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ. Αλλιώς, η Πάρνηθα είναι ήδη ΧΘΕΣ. Όπως και η Βαρυμπόμπη.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ