ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2000


RELIABLE NEWS FROM THE YEAR 2000...eighteen years of reliability and objectivity!!!
XΡΗΣΙΜΗ,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

Eπικοινωνία στα e.mails: politikimx@gmail.com -mgvavour@gmail.com ..ή στείλτε μας συμπληρωμένη την σχετική φόρμα που θα βρείτε πιο κάτω.

Contact us:politikimx@gmail.com -mgvavour@gmail.com or fill the contact-form
Browse always ONLY: http://politikinews.blogspot.gr

translate

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: HONG KONG MEANS BUSINESS..-Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (Ε.Ε.Κ.Ε.) ....-ΑΗΔΟΣ ΑΝΤΖΥ ΣΑΜΙΟΥ:ΘΑ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Ή ΘΑ ΤΣΙΡΙΖΕΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ SOCIAL??..-

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΕΤΕ ΤΑ POST, ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ Ή ΠΑΤΉΣΤΕ "ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ".

Forget about what you see sometimes in our first page!For "technical" reasons appears posts belonges to the past..century! Please,click on the "first page" “ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ» or use “Aρχειοθήκη ιστολογίου-archive” to read the posts..

Αρχειοθήκη ιστολογίου - archive

XΡΗΣΙΜΗ,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ,
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΛΙΖΑ, ισχυρότατος παράγοντας αναστολής σε μεγάλο βαθμό της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ στις Αχαρνές, παρεμποδίζεται (!!) απο ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ, ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΥΣ, ΚΑΦΕΝΟΒΙΟΥΣ πρώην αρχονταίους της πόλης με μηδενικό έργο!! ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ!!

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

κ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΚΑΣΟΛΑ,Δικηγόρου Αθηνών,άρθρο: Απαράδεκτες ανισότητες στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριάΑπαράδεκτες ανισότητες στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Του Κωνσταντίνου Παπακασόλα

Παρότι είναι ένας νόμος – απόρροια της οικονομικής κρίσης, που ήταν λογικό να έχει κάποιες ατέλειες, ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά δυστυχώς και στο δεύτερο στάδιο εφαρμογής του, απ το 2015 και μετά, της ώριμης πλέον περιόδου του, εξακολουθεί να φέρει μεγάλα και νομικά αδικαιολόγητα κενά.

Είναι αδικαιολόγητα γιατί διεμβολίζουν πολύ έντονα την αρχή της ισότητας.

1. Κενό πρώτο – Αδυναμία των προ 2015 υπαχθέντων να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στο δημόσιο και τα ταμεία, που συνιστά δυσμενή διάκριση σε σχέση με τους μετά το 2015.

Όπως γνωρίζουμε, απ’ τα τέλη του 2015 δόθηκε η πρόσθετη δυνατότητα σε όσους καταθέσουν αίτηση υπαγωγής στο νόμο και πολύ σωστά, να μπορούν να συνυποβάλλουν σε ρύθμιση και τις οφειλές τους σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία (πέραν των οφειλών τους σε τράπεζες που ήδη ρυθμίζονταν απ’ το 2010).

Ενώ όμως η διεύρυνση είναι σωστή (και έπρεπε να ισχύει απ’ τις αρχές του νόμου 2010), καταλαμβάνει ΜΟΝΟ τους νέους αιτούντες, όσους δηλαδή υποβάλλουν αιτήσεις απ’ το 2016.

Συνέπεια τούτου είναι ότι οι ενταγμένοι στο νόμο προ 2015 μπορούν να ρυθμίσουν και να διαγράψουν μόνο τις ιδιωτικές οφειλές τους (τράπεζες κλπ) ενώ οι μετά το 2016 όλες, τόσο σε ιδιώτες-τράπεζες όσο και στο δημόσιο!

Αυτή η διάκριση ασφαλώς είναι προσωρινά αντισυνταγματική (αρχή ισότητας) υπό την αίρεση ότι ο νομοθέτης θα καλύψει το κενό. Όμως δεν το κάνει.

Συνέπεια αυτού, είναι ότι πολλοί αναγνωρισμένοι δικαστικά σε κατάσταση ανυπαίτια οικονομικής αδυναμίας συμπολίτες μας (που έχουν δηλαδή πετύχει δικαστική ρύθμιση των οφειλών τους) ενώ έχουν βάλει σε μια τάξη τις οφειλές τους σε ιδιώτες & τράπεζες, να βρίσκονται σήμερα ανήμποροι προ των ανεξέλεγκτων ληξιπροθέσμων οφειλών τους στο δημόσιο και τα ταμεία.

Τις οποίες οφειλές τους στο δημόσιο δεν μπορούσαν με το προ του 2015 καθεστώς να υπάγουν στο νόμο και να τις ρυθμίσουν.

Και αυτή η κατάσταση δεν επιτρέπει την ομαλή ένταξή τους στην οικονομική ζωή. Μισές δουλειές δηλαδή με απλά λόγια.

Δοθέντος μάλιστα ότι την πενταετία 2010-15 έχει ήδη προσφύγει στο νόμο το μεγαλύτερο μέρος των υπερχρεωμένων πολιτών ήδη, είναι απαράδεκτο όλοι αυτοί να στερούνται της δυνατότητας ρύθμισης και των οφειλών τους στο δημόσιο, έστω και ετεροχρονισμένα.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Θα έπρεπε να εξεταστεί το να μπορεί αυτή η ομάδα οφειλετών με αίτηση μεταρρύθμισης ή έφεση να προσκομίζει ΜΟΝΟ τις οφειλές τους σε δημόσιο (και ουδέν άλλο) μαζί με την πρωτόδικη απόφαση και να επιτυγχάνει συνολική ρύθμιση των οφειλών τους σε δεύτερο βαθμό.

Σε κάθε περίπτωση και οι δικαστές θα μπορούσαν να δεχτούν πιθανές αιτήσεις τέτοιες ως παραδεκτές από αρχής ισότητας.

2. Κενό δεύτερο – Αδυναμία υπαγωγής οφειλετών που οφείλουν μόνο στο δημόσιο.

Δυστυχώς από το νόμο εξαίρεται ρητά και αυτή η κατηγορία οφειλετών που θα μπορούσε ασφαλώς, αν δεν υπήρχε η εξαίρεση αυτή, να υπαχθεί απευθείας. Η πλειοψηφία ίσως των ελεύθερων επαγγελματιών οφείλει μόνο σε δημόσιο και ταμεία ενώ και άλλοι αποκλειστικά οφειλέτες μόνο του δημοσίου μπορούσαν να υπαχθούν.

Πρέπει λοιπόν να καταργηθεί η απαγόρευση ένταξής τους λόγω έλλειψης οφειλών και σε τρίτους.

3. Εξωδικαστικός συμβιβασμός 2017 (χρεών στο δημόσιο)

H κυβέρνηση και οι δανειστές έχουν θέσει προς εφαρμογή τον εξωδικαστικό συμβιβασμό οφειλών στο δημόσιο -που πάει μάλλον για την άνοιξη του 2017- για να αντιμετωπίσουν τα 2 ως άνω ζητήματα.

Όμως με διάφορα προσκόμματα, όπως πλαφόν και όρια τζίρου, ως εργαλεία αποκλεισμού εταιριών η φυσικών προσώπων, και διάφορα αλλά (βιωσιμότητα, αποκλεισμός μη ενεργών επιχειρήσεων κλπ) που δείχνουν να ξεπερνιούνται, πάνε και σε αυτή τη διαδικασία να δημιουργήσουν οφειλέτες δυο ταχυτήτων πάλι.

Αυτούς που μπορούν να ωφεληθούν και όσους θα αποκλειστούν. Αυτό πρέπει να αποφευχθεί και μέλλει να αποδειχτεί το τι θα γίνει.

4. Υπάρχει λοιπόν ένα ολοκληρωμένο πρόβλημα που θέλει ολοκληρωμένη λύση

Όσον αφορά ειδικά τις οφειλές στο δημόσιο, το πρόβλημα είναι η αναπροσαρμογή των δημόσιων βαρών όσων υπερχρεώθηκαν μέσα στην κρίση απ’ το δημόσιο.

Κακώς θεωρούνται όλοι αυτοί ως πτωχεύσαντες, καθώς δεν φταίνε εν πολλοίς οι ίδιοι αλλά η συνειδητή παράβλεψη των εισοδηματικών τους δυνατοτήτων από το δημόσιο, που τους υπερχρέωσε με φόρους, εισφορές κλπ.

Στην ουσία δηλαδή το κράτος εφαρμόζει αναδρομικά χαμηλή φορολογία και αναδρομικά χαμηλές εισφορές μέσω του ν. για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, σε όσους αποδείξουν ότι είχαν χαμηλά εισοδήματα.

Τουλάχιστον λοιπόν όταν έρχεται να διορθώσει τη γκάφα του ας το κάνει σωστά κι έναντι όλων.

Και ας αφήσει τους δανειστές όσο μπορεί απ’ έξω γιατί είναι συνυπεύθυνοι για την πλημμελή και διασπασμένη εφαρμογή του νόμου με τις κατά καιρούς απαιτήσεις τους για αποκλεισμό συγκεκριμένων ομάδων και οφειλών.

5. Την ανάγκη γι’ αυτά σημειώνει και το σκεπτικό της 398/2016 Ειρ. Ιλίου πολύ εύγλωττα: » Η δυνατότητα ρύθμισης για το φυσικό πρόσωπο των χρεών του, με απαλλαγή από αυτά, βρίσκει τη νομιμοποίησή της ευθέως στο ίδιο το κοινωνικό κράτος δικαίου που επιτάσσει να μην εγκαταλειφθεί ο πολίτης σε μια χωρίς διέξοδο και προοπτική (υπερχρέωσης στο δημόσιο), κατάσταση από την οποία, άλλωστε, και οι πιστωτές δεν μπορούν να αντλήσουν κανένα κέρδος. Μια τέτοια απαλλαγή χρεών δεν παύει, όμως, να εξυπηρετεί ευρύτερα και το γενικό συμφέρον, καθώς οι πολίτες επανακτούν ουσιαστικά μέσω των εν λόγω διαδικασιών την αγοραστική τους δύναμη προάγοντας την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα», αναφέρεται στην απόφαση, ενώ σημειώνεται πως:

«Η περικοπή οφειλών υπερχρεωμένων ήδη πολιτών δεν στερεί τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης από αναγκαίους πόρους, όταν η αβεβαιότητα είσπραξης σε σχέση με τη δυνατότητα εξοφλήσεως είναι ιδιαίτερα υψηλή».

Άλλωστε, ο υπερχρεωμένος οφειλέτης ακριβώς λόγω της ιδιότητάς του δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει ούτως ή άλλως στις υποχρεώσεις του έναντι αυτών, συνεπώς θα οδηγείτο στο ίδιο αποτέλεσμα, ήτοι τη συσσώρευση οφειλών μη δυνάμενων να εισπραχθούν και την απώλεια παροχών.»

6. Για κάποιες, τέλος, εντελώς επιπόλαιες επιφυλάξεις για την συνταγματική δυνατότητα εξέτασης ζητημάτων οφειλών στο δημόσιο και εν γένει δημοσίου δικαίου από τα πολιτικά δικαστήρια (ειρηνοδικεία), αρκεί η παράθεση του άρθρου 94 παρ. 3 & 4 του Συντάγματος:

«94-3. Σε ειδικές περιπτώσεις και προκειμένου να επιτυγχάνεται η ενιαία εφαρμογή της αυτής νομοθεσίας μπορεί να ανατεθεί με νόμο η εκδίκαση κατηγοριών ιδιωτικών διαφορών στα διοικητικά δικαστήρια ή κατηγοριών διοικητικών διαφορών ουσίας στα πολιτικά δικαστήρια.

94-4. Στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια μπορεί να ανατεθεί και κάθε άλλη αρμοδιότητα διοικητικής φύσης, όπως νόμος ορίζει.

Oι δικαστικές αποφάσεις εκτελούνται αναγκαστικά και κατά του Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, όπως νόμος ορίζει».

* Ο κ. Κωνσταντίνος Παπακασόλας είναι δικηγόρος Αθηνών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΡΗΤΕΣ...χωρίς λόγια!!

ΚΡΗΤΕΣ...χωρίς λόγια!!
ΚΡΗΤΕΣ...χωρίς λόγια!!:"ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ"..ελήφθη απο το site ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

ΚΡΗΣΣΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΡΗΣΣΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΚΡΗΣΣΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!Η εικόνα ανήκει στο https://www.newsit.gr του καλού δημοσιογράφου ΝΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2017"

«ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2017»: Δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια αξιοπιστίας, διεθνούς αναγνώρισης, δημοσιογραφικής υπευθυνότητας. Δεκαοκτώ χρόνια μαχών για την πρόοδο του πολίτη που περνά μέσα από την Αλήθεια..18 ολόκληρα χρόνια,ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗ!

κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΤΕΛΗΣ,ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΤΕΛΗΣ,ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ:πως ενας φωτισμένος Καθηγητής τραβάει την κουϊντα των προπαγανδιστών της Ομοφυλοφιλίας

ΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΔΩΡΕΑΝ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΩΡΕΑΝ

ΙΑΤΡΟΙ

ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΣΧΟΒΑΚΗ-Φραγκοπούλου 10, Κηφισιά - 24ωρη Γραμματεία Νοσοκομειακά Περιστατικά-τηλ: 210.6252770 καθώς και κινητό 6945.575287

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ, με εξειδικευμένο συνεργείο σε τιμές κρίσης: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΛΜΑΣ- 6932484875


Η παρούσα ανάρτηση αποτελεί γνώμη της Εφημερίδας και όχι διαφήμιση

Η παρούσα ανάρτηση αποτελεί γνώμη της Εφημερίδας και όχι διαφήμιση
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΗΤΤΑΣ,αν χρειάζεστε ΕΝΤΙΜΟ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ (πατήστε την φωτο για ιστότοπο) κινητό:693 - 6450 078

ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ; ΤΗΛ: 210.2480761 FAX:210.2481405 e.mail: sinergas48@otenet.gr

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 210.2442400 – 6979.002711.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΡΕΣΤΩΡΑΝ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΡΕΣΤΩΡΑΝ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ  ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
Λέει "..με πολύ καλό φαγητό και άριστη εξυπηρέτηση" ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙ!!

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕΤΕ ΦΟΡΤΗΓΟ Ή ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ;

ΟΙΚΑΝΟ ΕΠΕ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ «ΟΙΚΑΝΟ ΕΠΕ».ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210.5584525 , ΣΤΟ FAX: 210.5584526 Ή ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ: 6983.523287.

http://www.oikano.gr/gr/index.php

ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΝ ΤΟ 2011

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ "ΦΙΛΙΚΗΣ" κ. ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΣΤΗΝ 1Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΤΟ 2011, ΠΟΤΕ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΗ!!!

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ "ΦΙΛΙΚΗΣ" κ. ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ  ΣΤΗΝ 1Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΧΑΡΝΩΝ  ΤΟ 2011,...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ: αυτός είναι ο δικός μου (2)

http://politikinews.blogspot.gr/2017/01/2_17.html


"ΕΛΕΝΗ": Μυθιστόρημα της Μαρίας Χατζηδάκη Βαβουρανάκη σε συνέχειες...


http://politikinews.blogspot.gr/2016/08/e-2.html

ΑΧΑΡΝΕΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Ή ΓΕΩΡΓΙΟΣ) ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΕΝ ΕΤΕΙ 1896 και η μεταθανάτια αντιμετώπισή του απο τον τόπο που γεννήθηκε

INTERNATIONAL POLITIKINEWS

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ-ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΗΣ

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω και τώρα που καίγεται η Βαρυμπόμπη. Το ήξερα, το περίμενα. Οι καταπατητές της περιοχής που δρούν εδώ και δεκάδες χρόνια ανενόχλητοι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης δεν έχουν σταματημό, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ.

Θέλοντας να πουλήσουν ό,τι ακόμα προλάβουν και ιδιαίτερα «ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ» χωρίς συμβόλαια και νόμιμες διαδικασίες, δεν θα αφήσουν ούτε ένα χλωρό φύλλο ούτε στην Βαρυμπόμπη ούτε στην Πάρνηθα. Αυτό που τους εμποδίζει είναι ο χαρακτηρισμός «δασικά» των εκτάσεων και αυτόν θα πολεμήσουν με τον δικό τους «μοναδικό» τρόπο. Οι «κωφοί» του τόπου, τα πουλημένα τομάρια που συναινούν δια της σιωπής τους, ή «μυξοκλαίνε» για τα καμένα δάση έχουν τεράστια ευθύνη. Κανείς δεν τους πιστεύει πια και η Πάρνηθα είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ αν δεν γίνει κάτι. Από ποιους; Μόνο στον Δένδια έχω αυτή την στιγμή εμπιστοσύνη, σε κανέναν άλλον. Όλα στον τόπο μου ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ εδώ και 30 χρόνια. Αποχαιρετήστε για πάντα την Πάρνηθα ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ, ποιοι τις κάνουν, με ποιο τρόπο, ποιοι ενέχονται, τι περιουσίες έχουν αποκτήσει, πως πουλάνε, τι έχει απομείνει για να πωληθεί.

Και μόνο αν η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ. Αλλιώς, η Πάρνηθα είναι ήδη ΧΘΕΣ. Όπως και η Βαρυμπόμπη.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

3ο Μνημόνιο

3o MNHMONIO: Διαβάστε το ολόκληρο..

πατήστε εδώ:

https://docs.google.com/file/d/0B6cSqBSkv6F5d3BEUVpuTEw5OHM/edit