"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.. Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Το έτος 2023 δεν θα είναι πια εδώ αλλά εδώ(http://politikinewsaaa.blogspot.com) ως "Η Χρήσιμη Εφημερίδα!!. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:

https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/ ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:https://politikinewsaaa.blogspot.gr/
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Oμιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ναύπλιο

Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2017

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη
 στο Ναύπλιο
                                                                                          
Φίλες και φίλοι,

Νεοδημοκράτισες και Νεοδημοκράτες,

Σας ευχαριστώ για αυτό το θερμό χειροκρότημα. Σας ευχαριστώ για αυτή την πολύ ζεστή υποδοχή. Σας ευχαριστώ για αυτή την εντυπωσιακή προσέλευση, σε αυτή την πολύ όμορφη, σε αυτή την πολύ ζεστή συγκέντρωση, στο Ναύπλιο. Έναν ακόμα σταθμό, σε ένα μεγάλο πρόγραμμα περιοδειών, το οποίο έχουμε ξεκινήσει. Θα γυρίσουμε την Ελλάδα, από χωρίο σε χωριό, από πόλη σε πόλη, να μεταφέρουμε τον αέρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής.

Μιας πολιτικής αλλαγής που έρχεται, φίλες και φίλοι. Το εισπράττετε κι εσείς, το αισθάνεστε. Δεν θα είναι μακριά η ώρα που η Νέα Δημοκρατία θα είναι και πάλι στην εξουσία. Έτοιμη και υπεύθυνη να αναλάβει τις τύχες του τόπου.

Είμαστε εδώ, φίλες και φίλοι, εγώ και οι συνεργάτες μου, στο πλαίσιο μιας περιοδείας, στην οποία δεν ερχόμαστε μόνο για να μιλήσουμε, αλλά ερχόμαστε και για να σας ακούσουμε. Πιστεύω ακράδαντα ότι έχει περάσει η εποχή όπου ο πολιτικός κλεισμένος στο γραφείο του σχεδιάζει λύσεις για τα προβλήματα του τόπου, ερήμην των πολιτών και των παραγωγικών φορέων. Δεν θα το κάνουμε αυτό φίλες και φίλοι. Θα γυρίσουμε όλη την Ελλάδα. Θα συζητήσουμε με τους παραγωγικούς φορείς, όπως κάναμε λίγο πριν στο Άργος. Θα ακούσουμε τους προβληματισμούς σας. Θα σταθούμε δίπλα σας και θα σταθούμε κυρίως δίπλα σε αυτούς, οι οποίοι αισθάνονται ξεχασμένοι. Αυτούς οι οποίοι αισθάνονται ότι έχουν πάρει αποστάσεις από μια πολιτική ηγεσία, από κόμματα, τα οποία αισθάνονται ότι πια δεν τους ακούνε. Ίσως αισθάνονται ότι δεν τους καταλαβαίνουν. Είμαστε κοντά σας φίλες και φίλοι. Η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο λαϊκό Κόμμα αυτής της χώρας. 
Είναι το Κόμμα που εκφράζει όλες τις κοινωνικές τάξεις. Είναι το Κόμμα, του οποίου υποχρέωση είναι να ξανακάνει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της. Αρκεί, φίλες και φίλοι, να το πιστέψουμε όλοι μαζί. Δεν αρκεί να το πιστέψουμε μόνο εμείς. Πρέπει να το πιστέψετε κι εσείς. Ότι μαζί  μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα, μπορούμε να ξαναφέρουμε στα χείλη του Έλληνα το χαμόγελο, την αυτοπεποίθηση, τη σιγουριά. Αυτός είναι ο σκοπός μας, αυτή είναι η αποστολή μας και με τη δικιά σας τη στήριξη, φίλες και φίλοι, θα το πετύχουμε συντομότερα και όχι αργότερα.

Φίλες και φίλοι σε λίγες μέρες από τώρα, τέσσερις μέρες για την ακρίβεια, την επόμενη Τετάρτη στις 25 Ιανουαρίου, συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τους μόνιμους παρατρεχάμενούς τους, τους ΑΝΕΛ. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μιλήσω σε μεγάλη λεπτομέρεια για το πώς εσείς έχετε βιώσει αυτά τα δύο χρόνια. Δε νομίζω ότι θα βρεθούν πολλοί Έλληνες οι οποίοι θα πουν ότι σήμερα, τον Ιανουάριο του 2017, τα πράγματα στη χώρα είναι καλύτερα απ’ ότι ήταν το 2015. Δυστυχώς τα πράγματα στη χώρα είναι πολύ χειρότερα. Αυτός είναι ο απολογισμός της πιο ανίκανης, της πιο αναποτελεσματικής, της πιο ιδεοληπτικής Κυβέρνησης, που γνώρισε ο τόπος. Και αυτό το οποίο με κάνει ιδιαίτερα ανήσυχο είναι ότι και σήμερα, μετά από 7 χρόνια από την έλευση της κρίσης, 9 στους 10 Έλληνες - συγκρατήστε αυτό το νούμερο - εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα πράγματα στη χώρα για το 2017 θα πάνε προς το χειρότερο και όχι προς το καλύτερο. Και δυστυχώς, ποτέ τα τελευταία 7 χρόνια, από τότε που η κρίση χτύπησε με μεγάλη βία, με μεγάλη ένταση την ελληνική κοινωνία, δεν ήταν πιο σκοτεινός ο ορίζοντας για «το σκάφος» της πατρίδας μας, για το «σκάφος» της Ελλάδας.

Όπου κι αν πάω ακούω το ίδιο μήνυμα. Το άκουσα και σήμερα στο Άργος, από όλους τους παραγωγικούς φορείς. Η άγρια υπερφορολόγηση πνίγει κάθε παραγωγικό Έλληνα. Η πραγματική οικονομία παραπαίει. Επενδύσεις δεν γίνονται. Παρά μόνο ελάχιστες. Το τραπεζικό σύστημα έχει στερέψει. Οι επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια. Οι στόχοι του προϋπολογισμού θα επιτευχθούν πάρα πολύ δύσκολα. Δεν θα έχουμε ανάπτυξη 2,7% όπως προβλέπει η Κυβέρνηση.

Αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτά. Δεν είναι μόνο το σκέλος της οικονομίας. Η Παιδεία υποχωρεί όπως κάθε μέρα, όπως διαπιστώνουν και οι εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Υγεία είναι στη χειρότερη κατάσταση που ήταν εδώ και πολλά χρόνια. Και δυστυχώς στο Δημόσιο στήνεται ένα νέο μεγάλο πελατειακό κράτος. Όχι μόνο με στρατιές μετακλητών υπαλλήλων, αλλά με μια νέα φάμπρικα μονιμοποιήσεων συμβασιούχων. Μονιμοποιήσεις οι οποίες είναι αντισυνταγματικές. Μονιμοποιήσεις οι οποίες πηγαίνουνε κόντρα στις αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Και, δυστυχώς, συνολικά στο δημόσιο βίο, αυξάνονται ολοένα και περισσότερο τα φαινόμενα αυταρχισμού, από μια Κυβέρνηση, η οποία έχει ένα και μόνο ενδιαφέρον: Πως θα παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία, όσο περισσότερο μπορεί. Και κάνει απόπειρες δημιουργίας μιας νέας διαπλοκής.

Δυστυχώς, οι Έλληνες πληρώνουν μια φορολογία επιπέδου Σκανδιναβίας για να παίρνουν υπηρεσίες Υγείας του κ. Πολάκη και προστασία του πολίτη, επιπέδου του κ. Τόσκα. Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα στη χώρα. Και όσο κι αν η Κυβέρνηση προσπαθεί, ενδεχομένως σε ορισμένα επίπεδα να προχωρήσει κάποιες μεταρρυθμίσεις, διακρίνεται και από διαχειριστική ανεπάρκεια και από συνεχιζόμενη ιδεοληψία. Διάβαζα σήμερα κάτι το οποίο βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον, αλλά και ανησυχητικό. Πουλήσαμε με χίλια ζόρια την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σε ένα τίμημα 7 φορές - προσέξτε - χαμηλότερο από αυτό το οποίο θα εισέπραττε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και τι διαβάζω σήμερα; Ότι η Κυβέρνηση έχει πρόθεση να φτιάξει νέα κρατική εταιρεία Σιδηροδρόμων, προφανώς μπας και βολέψει κάποιους ακόμα από τους κομματικούς εγκάθετους. Ακόμα μεγαλύτερο Κράτος δηλαδή, φίλες και φίλοι, ακόμα περισσότεροι διορισμοί και φυσικά ακόμα περισσότεροι φόροι.

Δείτε τι γίνεται σήμερα με τα μπλοκάκια. Το απίστευτο αυτό αλαλούμ για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Κανείς δεν καταλαβαίνει ποιος πρέπει να πληρώνει τι, εκτός από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, οι οποίοι ένα πράγμα ξέρουν: Ότι θα πληρώνουν περισσότερα. Και δυστυχώς αυτό το οποίο γίνεται σήμερα στην Ελλάδα είναι ότι η ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ συναντά τη διαχειριστική ανικανότητα. Και αυτή είναι η τραγωδία της χώρας σήμερα. Κάθε μέρα που περνά, η χώρα μένει πίσω. Ο κόσμος αλλάζει. Ευκαιρίες παρουσιάζονται μπροστά μας και δεν μπορούμε να τις αρπάξουμε. Αυτός είναι ο λόγος, φίλες και φίλοι, που όσο συντομότερα έρθει στη χώρα η πολιτική αλλαγή, όσο συντομότερα γίνουν εκλογές, τόσο καλύτερα θα είναι για την πατρίδα μας. Δεν έχουμε το περιθώριο να περιμένουμε άλλο. Την είδαμε την Κυβέρνηση. Την μάθαμε δύο χρόνια. Δεν πρόκειται να διορθωθεί, δεν πρόκειται να γίνει καλύτερη. Κάντε λοιπόν στην άκρη κ. Τσίπρα, κάντε στην άκρη κ. Καμμένε, να έρθουν κάποιοι άλλοι με σχέδιο, με στόχους, με συγκρότηση, να αναλάβουν τη δύσκολη διαδικασία της ανασυγκρότησης της χώρας.

Δείτε λίγο τι γίνεται με το ζήτημα της αξιολόγησης, το οποίο ως συνήθως μονοπωλεί το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτό το συνεχές δράμα μιας Κυβέρνησης, η οποία δήθεν διαπραγματεύεται μόνο για να περνάει ο χρόνος και να αναγκαζόμαστε στη συνέχεια να αποδεχθούμε ακόμα πιο σκληρά μέτρα. Θυμίζω, το είπα και στη Βουλή, στην πρόσφατη συζήτηση που είχαμε, ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας μας έλεγε το Νοέμβριο ότι η αξιολόγηση θα κλείσει άμεσα. Εννοώντας στις αρχές Δεκεμβρίου. Θυμίζω ότι ο υπουργός Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος, έλεγε ότι εάν δεν κλείσει σύντομα η αξιολόγηση, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές. Σήμερα, στην καλύτερη περίπτωση, η αξιολόγηση θα κλείσει τον Μάρτιο. Θέλετε να σας θυμίσω, με βάση το τρίτο Μμνημόνιο του κ. Τσίπρα πότε έπρεπε να είχε κλείσει η αξιολόγηση; Η αξιολόγηση, η δεύτερη, έπρεπε να είχε κλείσει τον Φεβρουάριο του 2016.  Όταν ο κ. Τσίπρας έλεγε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, ότι  αξιολόγηση κλείνει σε λίγες εβδομάδες, τι έχει αλλάξει από τότε; Τι ήξερε τότε, το οποίο έχει αλλάξει σήμερα; Τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να παίζει ένα θέατρο. Προσπαθεί να ανακτήσει κάποιο, ελάχιστο, πολιτικό κεφάλαιο μέσα από τεχνητές συγκρούσεις, οι οποίες αποδεικνύονται τελικά, φίλες και φίλοι, κάθε φορά σε βάρος της χώρας. Και προσπαθεί να κάνει μια επικοινωνιακή διαχείριση δύσκολων αποφάσεων και βαρών, τα οποία θα τα φορτώσει και πάλι στις δικές σας πλάτες. Μόνο που αυτό το επαναλαμβανόμενο παιχνίδι, το σκηνοθετημένο παιχνίδι, κάθε φορά έχει τα ίδια αποτελέσματα. Κάθε φορά που καθυστερούμε, ο λογαριασμός φορτώνεται σε εσάς. Το πρώτο εξάμηνο του 2015 βιώσαμε την τραγελαφική διαπραγμάτευση του κ. Βαρουφάκη. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ένα νέο μνημόνιο, αχρείαστο μνημόνιο, δεν θα κουραστώ να το λέω, ύψους 86 δις ευρώ.

Η πρώτη αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει μέσα σε 2 μήνες. Έκλεισε μετά από 14. Και ο λογαριασμός φορτώθηκε πάλι σε εσάς. Μόνιμος «κόφτης», ασφαλιστικό Κατρούγκαλου και το ακόμα χειρότερο, το Υπερταμείο με εκχώρηση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας της χώρας για 99 χρόνια. Αυτό ήταν το τίμημα, το οποίο κληθήκαμε να πληρώσουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες. Το μήνυμα, λοιπόν, είναι σαφές: Όσο καθυστερούμε, όσο παίζουμε θέατρο, όσο διαπραγματευόμαστε με το ένα μάτι στο εξωτερικό και το άλλο μάτι στις εσωτερικές συνιστώσες, τόσο ο λογαριασμός μεγαλώνει. Και φοβάμαι ότι η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά δεν είναι σε θέση να διαβάσει σωστά τους διεθνείς συσχετισμούς. Δεν έχει διδαχθεί από τα λάθη της. Έστειλε ο κ. Τσακαλώτος - είχα την ευκαιρία να την καταθέσω και στη Βουλή - επιστολή, με την οποία ζητά την παραμονή του Δ.Ν.Τ. στο πρόγραμμα. Την ίδια στιγμή που το κάνει αυτό, διαρρέει μια σειρά από non papers, ζητώντας την αποχώρηση του Δ.Ν.Τ. Και δεν καταλαβαίνει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δίνει λαβή στους πιο σκληρούς κύκλους στην Ευρώπη να εισηγηθούν ακόμα πιο σκληρά μέτρα. Και δυστυχώς αυτό είναι το τραγικό δίλλημα στο οποίο μας έχει οδηγήσει σήμερα ο κ. Τσίπρας. Τέταρτο Μνημόνιο διάρκειας ατελείωτης, πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για 10 χρόνια ή το ακόμα χειρότερο, η πιθανότητα αναβίωσης των σεναρίων που διακινούν οι πιο ακραίοι της Ευρώπης για ένα ενδεχόμενο Grexit της Ελλάδας. Αυτό είναι το δίλλημα στο οποίο είμαστε σήμερα εγκλωβισμένοι. Και αυτό είναι το τίμημα, το οποίο πληρώνουμε σήμερα. Ένας υπερήφανος λαός. Ένας λαός, ο οποίος παρά τις μεγάλες δυσκολίες των τελευταίων ετών, κοιτάει το μέλλον με αισιοδοξία. Βρίσκεται σήμερα σε αυτή την κατάσταση.

Εμείς, λοιπόν το λέμε ξεκάθαρα. Τα ψέματα του κ. Τσίπρα έφεραν την απαισιοδοξία και τη συλλογική κατάθλιψη. Η αλήθεια, την οποία πρεσβεύουμε, θα φέρει την αισιοδοξία σε αυτόν τον τόπο. Θα ξαναφέρει το χαμόγελο, θα ξαναφέρει την ελπίδα. Η πραγματική ελπίδα, φίλες και φίλοι στηρίζεται στην αλήθεια. Το ξέρουμε πολύ καλά αυτό. Τα ψέματα δημιουργούν ψεύτικες ελπίδες και ψεύτικες προσδοκίες. Και δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι πολλοί συμπολίτες μας ψήφισαν πριν από δύο χρόνια τον κ. Τσίπρα καλόπιστα. Πίστεψαν όλα αυτά, τα οποία έλεγε. Ότι «θα σκίσει το Μνημόνιο»,  ότι «θα δώσει τη 14η σύνταξη», ότι «θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ». Τον πίστεψαν, αλλά, δυστυχώς, μέσα από τη δική του αποδόμηση, επέφερε ένα καίριο χτύπημα στην αξιοπιστία, γενικά, του πολιτικού συστήματος.

Άρα, εμείς που στεκόμαστε, σήμερα, μπροστά σας και σας ζητούμε να μας εμπιστευτείτε πάλι, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Πολύ φειδωλοί στις δεσμεύσεις μας. Αλλά, πρέπει ταυτόχρονα να σας περιγράψουμε με σαφήνεια ένα δρόμο εξόδου της χώρας. Να γνωρίζετε ότι όταν έρθει αυτή η στιγμή που θα οδηγηθούμε σε εκλογές αργά ή γρήγορα, όταν θα έρθει  η ώρα της πολιτικής αλλαγής, ότι έχουμε το δικαίωμα να προσβλέπουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Αλλά αυτό απαιτεί μία άλλη αντίληψη, μια άλλη λογική, ένα άλλο σχέδιο για την οικονομία. Ένα άλλο σχέδιο για να πάρει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης.

Μία λογική, η οποία δεν θα στηρίζεται πια σε ένα κρατικοδίαιτο Κράτος. Αλλά που θα απελευθερώσει την πραγματική δυναμική της ελεύθερης οικονομίας, που θα προσελκύσει επενδύσεις, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Να δημιουργήσουνε νέες δουλειές για τους νέους. Να κρατήσουμε όλους αυτούς τους νέους, οι οποίοι σήμερα, φεύγουν από την Ελλάδα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Θα σας διηγηθώ μια προσωπική ιστορία. Είχα πάει, πριν από μία εβδομάδα, να πιω έναν καφέ και έπεσα πάνω σε μια παρέα νέων παιδιών. Ήταν στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά. Έκαναν μία εργασία και με ρώτησαν ένα απλό πράγμα: Μπορείτε να μου πείτε, κ. Μητσοτάκη, όταν εγώ τελειώσω τις σπουδές μου και αποφοιτήσω από το τμήμα του Τ.Ε.Ι. Πειραιά, μηχανολόγος μηχανικός, εάν έχω μέλλον σε αυτή τη χώρα;  Σε αυτά τα παιδιά, λοιπόν, πρέπει να απαντήσουμε και να τους πούμε: Ναι. Με ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο, με μία άλλη αντίληψη για την οικονομία αυτή η χώρα μπορεί να δημιουργήσει νέες δουλειές, νέες θέσεις απασχόλησης και να κρατήσει αυτά τα παιδιά στην Ελλάδα. Ώστε να μην αισθάνονται ότι βρίσκονται εγκλωβισμένα σε ένα τέτοιο αδιέξοδο, που τελικά τα ωθεί στην ξενιτιά, όπως συνέβαινε σε άλλες γενιές πατεράδων μας και παππούδων μας, που εγκατέλειπαν τη χώρα μας.

Εμείς λοιπόν λέμε κάτι πολύ απλό και κατανοητό. Θέλουμε ένα άλλο μείγμα οικονομικής πολιτική. Θα μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές. Θα μειώσουμε τους φόρους. Θα μειώσουμε τον φόρο των επιχειρήσεων από 29 σε 20%. Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ 30% σε 2 χρόνια, γιατί γνωρίζουμε το ύψος της επιβάρυνσης για όλα τα νοικοκυριά από ένα φόρο ακίνητης περιουσίας, ο οποίος έχει ξεφύγει από ένα αποδεκτό όριο.

Ταυτόχρονα, για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να μαζέψουμε τις λειτουργικές δαπάνες του Κράτους. Πρέπει να εξορθολογήσουμε τη λειτουργία της κρατικής μηχανής. Πρέπει να προχωρήσουμε την υλοποίηση πραγματικών μεταρρυθμίσεων που θα κάνουν το Κράτος πιο αποδοτικό, πιο αποτελεσματικό. Ένα Κράτος που θα σέβεται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Ξέρετε - το λέω συχνά - η έννοια της μεταρρύθμισης είναι μια πολύ παρεξηγημένη έννοια στην Ελλάδα. Η μεταρρύθμιση ταυτίζεται στη συνείδηση των πολιτών που ακούν εμάς τους πολιτικούς να μιλάμε για μεταρρυθμίσεις, συνήθως με αυξήσεις φόρων, με αυξήσεις εισφορών, με περικοπές συντάξεων. Όχι. Αυτό δεν είναι μεταρρυθμίσεις. Μεταρρύθμιση είναι η αξιολόγηση στο Δημόσιο. Είναι η δυνατότητα να μπορούμε να επιβραβεύουμε τους καλούς δημόσιους υπαλλήλους ανάλογα με την αξία τους, ανάλογα με την εργατικότητά τους και όχι ανάλογα με τις κομματικές τους γνωριμίες.

Μεταρρύθμιση είναι το καλό δημόσιο σχολείο, το σχολείο ειδικά στην Περιφέρεια. Το σχολείο εκείνο, το οποίο θα μπορέσει να δώσει  στους δασκάλους και στους διευθυντές μεγαλύτερη αυτονομία. Ώστε, ένα νέο παιδί να ξέρει ότι αν περάσει μέσα από τη δημόσια εκπαίδευση θα μπορεί να ελπίζει σε μια καλύτερη προοπτική. Μεταρρύθμιση είναι οι σημαντικές αλλαγές, που πρέπει να γίνουν στη δικαιοσύνη ώστε να μην χρειάζονται 5 ή 7 ή ακόμη και 10 χρόνια για να τελεσιδικήσουν αποφάσεις.  Ποιος επενδυτής, φίλες και φίλοι θα έρθει σε μια χώρα που αν μπλέξει σε οποιαδήποτε δικαστική διεκδίκηση θα χρειαστεί 10 χρόνια για να τελεσιδικήσει;

Μεταρρύθμιση είναι να αποκτήσουμε, επιτέλους, ένα σύστημα Πρωτοβάθμιας περίθαλψης, το οποίο δεν θα αναγκάζει όποιον αρρωσταίνει να πηγαίνει κατευθείαν στο νοσοκομείο. Και να συνωστίζονται  οι άνθρωποι στις εφημερίες των νοσοκομείων. Με σωστή πρωτοβάθμια περίθαλψη, με οικογενειακό γιατρό, έτσι ώστε να μπορούμε πραγματικά να παρέχουμε, ειδικά σε αυτούς που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, ειδικά στους χρόνια πάσχοντες την περίθαλψη που πραγματικά τους αξίζει. Και ξέρετε, πολλές από αυτές τις αλλαγές για τις οποίες μιλάω δεν είναι αλλαγές που έχουν δημοσιονομικό κόστος. Είναι αλλαγές που χρειάζονται σχεδιασμό, τόλμη, αποφασιστικότητα, συνεννόηση με την κοινωνία. Και μια Κυβέρνηση με πίστη στις πραγματικές αλλαγές για να μπορέσει αυτές να τις υλοποιήσει και να τις προχωρήσει.

Και όταν μιλάμε στη Νέα Δημοκρατία για ένα εθνικό σχέδιο αλλαγών, το οποίο πηγαίνει πέρα και πάνω από το μνημόνιο, αυτό ακριβώς εννοούμε, φίλες και φίλοι. Δεν μπορούμε να είμαστε δέσμιοι κάποιων προγραμμάτων που γράφουν κάποιοι άλλοι για εμάς. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να αποκτήσουμε την ιδιοκτησία αυτών των αλλαγών. Να πείσουμε την κοινωνία ότι μετά από 43 χρόνια μεταπολιτευτικής πορείας, ήρθε η ώρα να κάνουμε τα πράγματα κάπως διαφορετικά. Ήρθε η ώρα, επιτέλους, αυτές οι αλλαγές, για τις οποίες πολλοί μίλησαν αλλά λίγοι εφάρμοσαν, να τις εφαρμόσουμε με συστηματικότητα και αποτελεσματικότητα. Και ξέρετε κάτι: Όταν το κάνουμε αυτό, όταν πείσουμε πρώτα - πρώτα τους εαυτούς μας, όταν πείσουμε τους Έλληνες πολίτες, ότι έχουμε ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο θα μπορέσουμε στη συνέχεια, φίλες και φίλοι, να πείσουμε την Ευρώπη ότι αξίζουμε καλύτερη συμπεριφορά. Δεν πηγαίνουμε στην Ευρώπη, φίλες και φίλοι, ως επαίτες. Δεν παρακαλούμε. Είμαστε ένας αξιοπρεπής και υπερήφανος λαός. Δεν πηγαίνουμε, όμως, ούτε ως διεκδικητές παράλογων απαιτήσεων. Πηγαίνουμε ως μια χώρα με αίσθηση των δυνατοτήτων της, η οποία προβάλλει το δικό της σχέδιο απέναντι στους Ευρωπαίους. Ζητάει από τους Ευρωπαίους ορισμένα πράγματα. Ζητάει από τους Ευρωπαίους αυτό, το οποίο αποκαλούμε στην ελληνική γλώσσα, λίγο περισσότερο δημοσιονομικό χώρο. Τη δυνατότητα, δηλαδή, να μην έχουμε τόσο σφιχτή πολιτική λιτότητας. Και εμείς βάζουμε στο τραπέζι μεταρρυθμίσεις. Αλλαγές τολμηρές τις οποίες κάνουμε πρώτα απ’ όλα όχι για να ικανοποιήσουμε τους Ευρωπαίους, όχι γιατί είναι γραμμένες σε κάποιο μνημόνιο, αλλά διότι θα είναι ωφέλιμες τελικά, φίλες και φίλοι, για τους πολλούς Έλληνες. Όχι για τους λίγους. Και όταν θα εφαρμόσουμε αυτές τις αλλαγές, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η ανάπτυξη, την οποία θα δούμε στη χώρα θα είναι εντυπωσιακή. Θα ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Θα εκπλαγούμε ευχάριστα από τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας.

Καθώς βρισκόμουν σε συνάντηση με τους φορείς στο Άργος, πριν έρθω να σας μιλήσω και καθώς ερχόμουν και θαύμαζα αυτό το πανέμορφο τοπίο της Αργολίδος, σκεφτόμουν ότι η Αργολίδα με τον τρόπο της είναι μία όμορφη μικρογραφία της ελληνικής οικονομία. Είναι ένας τόπος, στον οποίο βρίσκονται συμπυκνωμένα όλα τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιήσουμε, να ξαναβάλουμε την οικονομία μας σε μια τροχιά ανάπτυξης. Τουρισμός 12 μήνες το χρόνο. Πολιτισμός, πρωτογενής τομέας, διότι η Αργολίδα στα χώματά της συμπυκνώνει ένα τεράστιο μέρος της ελληνικής ιστορίας από την αρχαϊκή περίοδο μέχρι την επανάσταση του ’21 και από τα σπουδαία πολιτιστικά της μνημεία μέχρι τις πρώτες στιγμές τους νεοελληνικού έθνους.

Είχαμε την ευκαιρία, στην συζήτηση που έγινε στη Βουλή πριν από λίγες ημέρες, να καταθέσουμε ως Νέα Δημοκρατία το πως αντιλαμβανόμαστε τον Πρωτογενή τομέα. Να μιλήσουμε για την ανάγκη να μειώσουμε το λειτουργικό κόστος για τους αγρότες μας. Γι’ αυτό και δεσμευόμαστε, φίλες και φίλοι, ότι θα μειώσουμε το Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%. Και ότι θα καταργήσουμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί, που τόσο έχει τσακίσει τους μικρούς οινοποιούς και εδώ στην Αργολίδα, αλλά και στη γειτονική Νεμέα, και ελάχιστα οφέλη έχει αποφέρει στο ελληνικό Δημόσιο. Κοίταζα τα στοιχεία πόσα χρήματα έχουμε εισπράξει από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί. Η Κυβέρνηση στον προϋπολογισμό έκανε λόγο για 110.000.000 ευρώ. Και έχουμε εισπράξει 14.000.000 ευρώ. Και λέγαμε εμείς στην Κυβέρνηση ότι ο φόρος αυτός είναι αντιπαραγωγικός. Δημιουργεί πρόσθετη γραφειοκρατία στους μικρούς οινοποιούς και δεν θα έχει αποτελέσματα. Παρόλα αυτά δεν μας άκουσαν. Και τώρα κάτι ψέλλισε ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση στη Βουλή, ότι ενδεχομένως να τον καταργήσει. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Αλλά, αυτό δείχνει, τον τρόπο, την αντίληψη που έχει μια Κυβέρνηση, η οποία θεωρεί ότι μπορεί να φορολογεί οτιδήποτε πετάει, οτιδήποτε κολυμπάει και οτιδήποτε παράγεται σε αυτή τη χώρα. Δεν μας πάει πουθενά, φίλες και φίλοι, αυτή η αντίληψη.

Αλλά, δε θέλουμε να μιλήσουμε μόνο για το πως θα μειώσουμε το κόστος παραγωγής. Θέλουμε να μιλήσουμε και για το πως οι αγρότες μπορούν να συνεργαστούν καλύτερα μεταξύ τους. Και να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα παραγωγών, νέων συνεταιριστικών οργανώσεων απαλλαγμένων από τα βαρίδια του παρελθόντος. Με την προσοχή στραμμένη, όχι μόνο στα χωράφια αλλά και στο ράφι. Και το ράφι, δεν είναι μόνο το εγχώριο αλλά είναι και το ράφι της Αμερικής, της Κίνας, της Ευρώπης. Έτσι ώστε, τα προϊόντα μας να βρουν τη θέση που τους αξίζει. Εκεί, που πρέπει να κατευθυνθούν τελικά. Έχουμε ένα τεράστιο ανεκμετάλλευτο εργαλείο στα χέρια μας, το οποίο είναι το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2014 – 2020. Σχεδόν 6 δις πόροι. Ξέρετε, φίλες και φίλοι, που είναι η απορρόφηση οργανωτικής ανάπτυξης με βάση τα τελευταία στοιχεία του Δεκεμβρίου; Είμαστε δυστυχώς στο 5%. Η 27η χώρα στην Ευρώπη. Μόνο η Μάλτα τα κατάφερε χειρότερα από εμάς. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Νέοι αγρότες, οι οποίοι θα έπρεπε να ενταχθούν σε αυτές τις δράσεις και οι οποίοι περιμένουν κάποιου είδους στήριξη - γι’ αυτό υπάρχουν  τα κοινοτικά κονδύλια - σήμερα χάνουν ευκαιρίες, διότι κάποιος από την Κυβέρνηση δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Τα αυτονόητα, δηλαδή, να αποδεσμεύσει κοινοτικούς πόρους που υπάρχουν και να τους κατευθύνει εκεί, που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.

 Αργολίδα, όμως, δεν είναι μόνο ο Πρωτογενής τομέας. Αργολίδα είναι ο Πολιτισμός. Αργολίδα είναι τουρισμός. Τουρισμός 12 μήνες το χρόνο. Το Ναύπλιο, ένας καταπληκτικός προορισμός για εγχώριο αλλά και για εξωτερικό τουρισμό. Πρώτη προτεραιότητα είναι το λιμάνι του Ναυπλίου. Έτσι ώστε να μπορεί να υποδέχεται περισσότερες κρουαζιέρες. Ώστε να μπορεί η κρουαζιέρα να τροφοδοτείται και να τροφοδοτούνται οι επισκέψεις σε όλους τους πολιτιστικούς χώρους της Αργολίδας. Είτε μιλάμε για τις Μυκήνες, είτε μιλάμε για την Επίδαυρο. Αυτό θα δώσει πραγματική ζωή στον τόπο. Και βέβαια - λυπάμαι που το λέω - σημαντικά έργα - είχα την ευκαιρία και να τα συζητήσω και με το δήμαρχο του Άργους - τα οποία θα αναδείξουν και το Άργος ως ένα αυτοτελή πολιτιστικό πόρο, όπως το αρχαιολογικό μουσείο είναι πρακτικά έτοιμο αλλά ακόμα δεν έχει εγκαινιαστεί. Δεν γίνεται, φίλες και φίλοι, να καθυστερήσουν άλλο. Είναι πολύ σημαντικό να αναδειχθεί και το Μπούρτζι ως ένας χώρος όχι απλά πολιτισμού αλλά και δράσεων πολιτιστικών. Όπως είναι σημαντικό να ολοκληρωθούν και τα έργα στην αρχαία Επίδαυρο. Να αποκτήσει αυτός ο καταπληκτικός χώρος το δικό του μουσείο. Έχουν γίνει σημαντικές δουλειές στην αρχαία Επίδαυρο. Ένας χώρος, ο οποίος χρήζει ακόμα μεγαλύτερης προσοχής.

Βλέπετε, λοιπόν, πως εδώ στον δικό σας χώρο διαμορφώνονται οι προοπτικές για μια δυναμική ανάπτυξη. Αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν θα γίνει, φίλες και φίλοι, εάν δεν υπάρξει το συντομότερο δυνατόν πολιτική αλλαγή. Εάν δεν γίνουν εκλογές και αν δεν έρθει στην εξουσία μια Παράταξη, η οποία έχει αποδείξει ότι αυτές τις πολιτικές μπορεί να τις κάνει πράξη. Ένα είναι βέβαιο και δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω: Ο χρόνος δουλεύει εις βάρος μας. Δεν μπορεί η χώρα να παραμένει για πολύ δέσμια μιας ανίκανης παρέας, της οποίας μόνο μέλημα είναι η διαιώνιση της παρουσίας της στην εξουσία. Αυτό, λοιπόν, είναι το δίλημμα σήμερα: Με τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ή με την κοινωνία; Με τον Τσίπρα ή με τη χώρα; Καθαρές κουβέντες, λοιπόν, και ας μην προσπαθούν  κάποιοι στην Κυβέρνηση να χτίσουν ψεύτικα διλήμματα. Κάποιοι προσπαθούν να οικοδομήσουν ένα ανύπαρκτο δίλημμα: Από τη μία δήθεν οι υπερασπιστές του λαού, οι απλοί αγωνιστές, αυτοί που νοιάζονται για τον απλό πολίτη και από την άλλη οι εκπρόσωποι των δανειστών, οι καλοί φίλοι του Σόιμπλε και του Δ.Ν.Τ. Η πραγματικότητα είναι ότι οι καλύτεροι πελάτες των δανειστών, φίλες και φίλοι, είναι η σημερινή Κυβέρνηση. Αυτή τα υπογράφει όλα. Αυτή μας έφερε το τρίτο Μνημόνιο.

Το πραγματικό δίλημμα, λοιπόν, σήμερα είναι άλλο. Το πραγματικό δίλημμα είναι εάν συντάσσεται κάποιος με το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την Ελλάδα της νέας διαπλοκής, με την Ελλάδα της μετριότητας, με την Ελλάδα των παράνομων διορισμών στο Δημόσιο ή αν συντάσσεται με την Ελλάδα της δημιουργίας, της αλήθειας, της ευθύνης, της ελπίδας. Αυτό είναι το δίλημμα, σήμερα, φίλες και φίλοι, για την ελληνική κοινωνία. Και εμείς θα σταθούμε απέναντι στην Κυβέρνηση. Θα εκφράσουμε την Ελλάδα, η οποία θέλει να πάει μπροστά. Και θα απευθυνθούμε, ξέρετε, σε όλους τους Έλληνες. Δεν μας ενδιαφέρει τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές.

Σήμερα που μιλάμε, δημιουργείται στη χώρα ένα νέο μεγάλο κοινωνικό ρεύμα. Συντάσσονται με την Νέα Δημοκρατία δυνάμεις οι οποίες μέχρι σήμερα δεν μας άκουγαν. Είμαι σίγουρος ότι σε αυτήν την αίθουσα δεν υπάρχουν μόνο παραδοσιακοί φίλοι της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στο παρελθόν και οι οποίοι θέλουν να έρθουν να μας ακούσουν σε πρώτη φάση. Και αυτοί οι άνθρωποι θα μας κρίνουν αυστηρά. Αλλά τους λέμε ξεκάθαρα: Καλώς ήλθατε στο νέο σας πολιτικό σπίτι, φίλες και φίλοι. Σας θέλουμε κοντά μας. Σας χρειαζόμαστε κοντά μας. Και σας χρειαζόμαστε κοντά μας γιατί μπορούμε να σας πείσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αλλάξει. Αλλάζει διαρκώς. Θυμάμαι  πριν από ένα χρόνο πολλοί θεωρούσαν - τελείως άδικα καθώς φάνηκε - τη Νέα Δημοκρατία ένα τελειωμένο Κόμμα. Θυμηθείτε τι έλεγαν πριν από ένα χρόνο κάποιοι. Προέβλεπαν την απόλυτη πολιτική κυριαρχία του κ. Τσίπρα για πολλά χρόνια.  Μέσα σε ένα χρόνο έχουμε αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Και το πετύχαμε με το δύσκολο τρόπο. Χωρίς ψέματα, με προτάσεις, χωρίς να τάζουμε τα πάντα στους πάντες. Χωρίς πολιτικές απάτες που μετά τις βαφτίζουμε αυταπάτες.  Αλλάζοντας πρώτα απ’ όλα τον ίδιο μας τον εαυτό. Διαμορφώνουμε το πρόγραμμά μας. Βάζουμε τάξη στα οικονομικά μας. Ανανεωνόμαστε σε στελέχη σε όλα τα επίπεδα. Από τα μέλη των τοπικών επιτροπών και την Πολιτική Επιτροπή, μέχρι τα νέα στελέχη που φέρνουμε με το μητρώο στελεχών.

Στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέων τοπικών και νομαρχιακών μελών συμμετείχαν 140.000 νεοδημοκράτες. Θέλω να τους ευχαριστήσω από καρδιάς. Εσείς είστε στυλοβάτες του Κόμματος. Οι αγωνιστές που κρατάτε τη Νέα Δημοκρατία όρθια. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά του Κόμματος, κάνοντας κάτι διαφορετικό από αυτό που είχαν τα Κόμματα συνηθίσει μέχρι σήμερα. Ζητάμε λίγα από πολλούς. Ζητώντας από τα μέλη του Κόμματος να μας στηρίξετε δίνοντας 12 ευρώ το χρόνο και αγοράζοντας την Κάρτα Μέλους. Έτσι, εξυγιαίνουμε τα οικονομικά μας με απόλυτη διαφάνεια. Αλλάξαμε κτήρια. Είμαστε σε νέα γραφεία. Αλλά το σημαντικότερο από όλα: Κάνουμε και μια πολύ σημαντική προσπάθεια να φέρουμε νέο κόσμο, νέο στελεχιακό δυναμικό στη Νέα Δημοκρατία. Έχουμε ξεκινήσει αυτή την πολύ όμορφη και πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια του ανοιχτού Μητρώου Στελεχών. Λέμε σε στελέχη που δεν γνωρίζουμε ελάτε να σας γνωρίσουμε. Θα αξιολογηθείτε αντικειμενικά και θα κριθείτε και θα αξιοποιηθείτε, όχι με γνώμονα το αν γνωρίζετε τον Πρόεδρο ή το Γραμματέα του Κόμματος, αλλά με γνώμονα την πραγματική σας αξία. Και αυτή η πολιτική αποδίδει.
 
Όλες οι έρευνες και όλες οι επιμέρους εκλογικές αναμετρήσεις, σε σωματεία, συνδικαλιστικές ενώσεις, επιμελητήρια, παντού, δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μια ισχυρή δυναμική.  Αλλά θέλω αυτή την ώρα, που ο άνεμος είναι ούριος, να σας ζητήσω να μην εφησυχάζετε. Και κυρίως να μη δείξουμε ποτέ ως παράταξη,  ούτε η ηγεσία, ούτε τα στελέχη, ούτε τα απλά μέλη της, καμία, μα καμία αλαζονεία. Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τους πολίτες. Δεν είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε την προσωπική μας προβολή.  Και τα πολλά πανηγύρια δεν θα τα κάνουμε τη βραδιά της εκλογικής μας νίκης. Αλλά τη μέρα που θα μπορούμε να πούμε ότι φέραμε την Ελλάδα σε καλύτερο επίπεδο από ό,τι την παραλάβαμε.

Ξέρω ότι υπάρχει πολύς κόσμος που μας αντιμετωπίζει με δυσπιστία. Ότι πολλοί μας θεωρούν συνυπεύθυνους. Και ότι πολλοί δυσπιστούν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Εγώ θέλω να το ξεκαθαρίσω: Είμαι πάρα πολύ περήφανος που είμαι Πρόεδρος αυτής της μεγάλης παράταξης. Και είμαι πάρα πολύ περήφανος για αυτά, τα οποία έχει προσφέρει η Νέα Δημοκρατία στον τόπο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε κάνει και λάθη. Θα τα αναγνωρίσουμε με γενναιότητα. Θα κάνουμε την αυτοκριτική μας. Χωρίς να αυτομαστιγωθούμε. Και θα ζητήσουμε από όλους, αυτούς τους δύσπιστους πολίτες, πάνω από όλα, να μας ακούσουν. Να μας κρίνουν και να μας αξιολογήσουν. Και αν το κάνουν, φίλες και φίλοι, θα διαπιστώσουν ότι είμαστε μια Παράταξη που αλλάζει, που κάνει την αυτοκριτική της και έχει και το σχέδιο να αλλάξει τη χώρα.

Και μην ακούτε ότι είμαστε όλοι το ίδιο. Δεν είμαστε. Είμαστε πολύ διαφορετικοί. Κάποιοι δεν είπαμε τερατώδη ψέματα για να ανέβουμε στην εξουσία. Αλλά επιμένουμε στο δύσκολο δρόμο της αλήθειας. Κάποιοι δεν αυτοσχεδιάζουμε με το κατά πώς πάμε στις δημοσκοπήσεις παίζοντας τη χώρα στα ζάρια. Αλλά έχουν σχέδιο για τη χώρα. Κάποιοι δεν διχάζουν τους Έλληνες. Δεν μιλάνε για προδότες, γερμανοτσολιάδες. Δεν προπηλακίζουν, δεν τραμπουκίζουν τους αντιπάλους τους. Αλλά μιλάνε για ενότητα των Ελλήνων.  Κάποιοι υποσχέθηκαν παροχές 12 δις για να βάλουν φόρους 9 δις. Άλλοι μιλάνε ξεκάθαρα και μείωση φόρων, για συγκεκριμένα μέτρα και συγκεκριμένες δαπάνες.  Κάποιοι στήνουν ένα νέο πελατειακό Κράτος στις πλάτες τις δικές σας, στις πλάτες των φορολογούμενων. Και κάθε παράνομη νομιμοποίηση που γίνεται σήμερα είναι εις βάρος κάποιου νέου γιατρού ή κάποιου νέου νοσηλευτή, ο οποίος δεν θα βρει μια θέση δουλειάς. Γιατί κάποιος βόλεψε τον κομματικό του κολλητό. Αυτό βλέπουμε σήμερα, δυστυχώς, φίλες και φίλοι. Και αυτό δεν είναι αποδεκτό.

Όχι λοιπόν, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και σημασία δεν έχει από πού προερχόμαστε, αλλά πού μπορούμε να πάμε την Ελλάδα.  Τι μπορούμε να κάνουμε για τη χώρα και για τη ζωή των ανθρώπων της. Και εμείς μπορούμε να κάνουμε. Μην αφήνετε, λοιπόν, κανέναν να μετατρέπει τη δική του απόγνωση σε απόγνωση της χώρας. Η Ελλάδα θα βρει ξανά το δρόμο της. Είμαστε εδώ για να το πετύχουμε μαζί.   Και θέλουμε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας. Ο κ. Τσίπρας απαξίωσε τη λέξη ελπίδα. Εμείς δεν θα πούμε 100 για να πει ο κόσμος ας κάνουν τα μισά. Θα πούμε 10 και θα γίνουν 10. Αυτό έχει ανάγκη η χώρα. Αλήθειες και σχέδιο. Τα έχουμε και τα δύο. Η προσπάθειά μας δεν αφορά το Κόμμα. Αφορά την πατρίδα μας. Οι Έλληνες να νοιώσουμε ξανά υπερήφανοι, αισιόδοξοι, γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Η Ελλάδα έχει ξαναπεράσει κρίσεις και καταστροφές.  Και αν έχουμε μάθει ένα πράγμα είναι ότι όποτε μπήκαμε στον πειρασμό να λαϊκίσουμε, να διχάσουμε, το πληρώσαμε με εθνικές καταστροφές. Όποτε όμως, μπορέσαμε, να ενωθούμε και να δουλέψουμε στοχευμένα και με σχέδιο κάναμε θαύματα, κάναμε μεγάλες υπερβάσεις.

Και μια αντίστοιχη υπέρβαση σας καλώ και σήμερα να κάνουμε. Σας θέλω κοντά μου σε αυτόν το νέο αγώνα τον οποίο ξεκινάμε. Σας θέλω κοντά μου, τους παλιούς συναγωνιστές αλλά και τους νέους φίλους. Σας θέλω μαζί μου σε αυτή τη διαδρομή. Σας θέλω κοντά μου για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τη Νέα Δημοκρατία, να μπορέσουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Να μπορέσουμε να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα δικά σας χείλη, στα χείλη των παιδιών μας. Μαζί θα αλλάξουμε, μαζί θα κερδίσουμε.  Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Σας ευχαριστώ για το θερμό σας χειροκρότημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tι είναι η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της. Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε και στηρίζει τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε και πράττει το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε και οφείλει.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, δίνει βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στηρίζει τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, προβάλλει με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημερώνει για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης –πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοσή της, είναι ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Είναι ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν τυγχάνει οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν έχει χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Τυγχάνει όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενεί ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη, πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και προχώρησε με μοναδική επιτυχία στην ηλεκτρονική παρουσία -με παγκόσμια εμβέλεια- της έκδοσης «ΑΘΥΒΟΛΕΣ 2003-2022», μια φιλόδοξη ΚΡΗΤΙΚΗ Πολιτιστική Παρουσία όχι μόνο για την Κρήτη, όχι μόνο για την Χώρα μας, αλλά όλη την Γη, όπου ζουν και αναπνέουν μοναδικά παιδιά της, οι Κρήτες και οι Κρήσσες της και ανθίζουν σαν λουλούδια τα Ήθη και τα Έθιμά της.

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκει, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

Acharnon Gordium Bond

Acharnon Gordium Bond
Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

Η "ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

AΡΘΡΑ «Αcharneon Gordium Bond» blog ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ στον ΔήμοΑχαρνών

1)ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: «..ως προς τη λειτουργία του νέου Κοιμητηρίου Δήμου Αχαρνών»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/02/blog-post_99.html

2)ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΛΙΖΑΣ"; ρωτούν ξανά και ξανά οι δημότες Αχαρνών!ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post.html

3)ΑΧΑΡΝΕΣ: ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ2007 ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/2007.html

π.Δημάρχου κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ, προφίλ:

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_27.html

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Αcharnes Gordium Bond:απάντηση σε αναγνώστη: -«Γιατί δεν υπάρχουν Εφημερίδες σε μια τόσο μεγάλη πόλη;»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond.html

Πως κατασκευάζονται "ένοχοι" ..σενάρια απίστευτα..

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html


Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

"Acharnes Gordium Bond": απαντήσεις σε αναγνώστες

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_49.html

"Acharnon Gordium Bond":επερχόμενο άρθρο με τίτλο "ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_14.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnes Gordium Bond:"Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΓΚΤΟΣ.." γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝAΚΗ σε ταλαίπωρο αναγνώστη

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharne-gordium-bond.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharneon Gordium Bond: απάντηση σε αναγνώστη για τον ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bondq.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnon Gordium Bond:Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ Ανοιχτή Επιστολή προς τα μέλη του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-Διοικητικού Συμβουλίου Αχαρνών με θέμα:"...ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ από τον τ. Δήμαρχο κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_80.html

Αcharnes Gordium Bond-Για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και την ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ "Σενάριο 1ο: Γράφει η σεναριογράφος Μ.Χ.Β"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ BLOG THΣ:Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bond-blog.html

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ-ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΗΣ

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω και τώρα που καίγεται η Βαρυμπόμπη. Το ήξερα, το περίμενα. Οι καταπατητές της περιοχής που δρούν εδώ και δεκάδες χρόνια ανενόχλητοι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης δεν έχουν σταματημό, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ.

Θέλοντας να πουλήσουν ό,τι ακόμα προλάβουν και ιδιαίτερα «ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ» χωρίς συμβόλαια και νόμιμες διαδικασίες, δεν θα αφήσουν ούτε ένα χλωρό φύλλο ούτε στην Βαρυμπόμπη ούτε στην Πάρνηθα. Αυτό που τους εμποδίζει είναι ο χαρακτηρισμός «δασικά» των εκτάσεων και αυτόν θα πολεμήσουν με τον δικό τους «μοναδικό» τρόπο. Οι «κωφοί» του τόπου, τα πουλημένα τομάρια που συναινούν δια της σιωπής τους, ή «μυξοκλαίνε» για τα καμένα δάση έχουν τεράστια ευθύνη. Κανείς δεν τους πιστεύει πια και η Πάρνηθα είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ αν δεν γίνει κάτι. Από ποιους; Μόνο στον Δένδια έχω αυτή την στιγμή εμπιστοσύνη, σε κανέναν άλλον. Όλα στον τόπο μου ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ εδώ και 30 χρόνια. Αποχαιρετήστε για πάντα την Πάρνηθα ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ, ποιοι τις κάνουν, με ποιο τρόπο, ποιοι ενέχονται, τι περιουσίες έχουν αποκτήσει, πως πουλάνε, τι έχει απομείνει για να πωληθεί.

Και μόνο αν η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ. Αλλιώς, η Πάρνηθα είναι ήδη ΧΘΕΣ. Όπως και η Βαρυμπόμπη.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ