"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.. Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Το έτος 2023 δεν θα είναι πια εδώ αλλά εδώ(http://politikinewsaaa.blogspot.com) ως "Η Χρήσιμη Εφημερίδα!!. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:

https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/ ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:https://politikinewsaaa.blogspot.gr/
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,Προέδρου Ν.Δ. ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων



Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2016

Κύριε Πρόεδρε,
Κύριε Αντιπρόεδρε,
Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Αγαπητά μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων,
Κυρίες και Κύριοι Δικαστές και Εισαγγελείς,

Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσής σας, η οποία πρωταγωνιστεί εδώ και δεκαετίες στη δημόσια ζωή του τόπου και αποτελεί σημείο αναφοράς στη μεγάλη δημόσια συζήτηση για τη Δικαιοσύνη στη χώρα μας.



Χαίρομαι διότι είμαι μεταξύ λειτουργών που επιτελούν υπό αντίξοες συνθήκες την συνταγματική τους αποστολή με υπευθυνότητα.



Μεταξύ λειτουργών που δυστυχώς ενεργούν σε ένα περιβάλλον απαξίωσης των θεσμών και των δομών του κράτους.



Στις δύο σχεδόν εκατονταετίες ζωής του νέου Ελληνικού Κράτους, η Δικαιοσύνη βρίσκεται στο πλέον κομβικό σημείο.



Από τη μια, οι προκλήσεις στο διαρκώς μεταβαλλόμενο και ραγδαία εξελισσόμενο νομικό περιβάλλον.



Από την άλλη, η συστηματική υποβάθμιση του κύρους του θεσμού της Δικαιοσύνης που συντελείται την τελευταία διετία, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης υποβάθμισης της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών που επιδεινώνει τις παθογένειες που προϋπήρχαν.



Κινούμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη και ιδιαίτερα σύνθετη πραγματικότητα.



Διαδίκτυο, βιοηθική, αντιλήψεις περί διαφορετικότητας, είναι ορισμένα μόνο πεδία όπου παραδοσιακές αντιλήψεις και προσεγγίσεις στο χώρο του Δικαίου εμφανίζονται ανεπαρκείς καθιστώντας αναγκαία την αναπροσαρμογή του.



Σε αυτό το πολυσύνθετο περιβάλλον η ελληνική Δικαιοσύνη καλείται να ξεπεράσει τις χρόνιες και εγγενείς αδυναμίες του συστήματος απονομής της.



Βασικό ζητούμενο παραμένει η ταχεία και ορθή απονομή της Δικαιοσύνης.



Για πρώτη φορά, ωστόσο, η Δικαστική εξουσία πρέπει να θωρακισθεί απέναντι στην συστηματική υπονόμευση του κύρους και της λειτουργίας της που συντελείται με ευθύνη της παρούσας Κυβέρνησης.



Άλλωστε και εσείς πολλές φορές στηλιτεύσατε με ανακοινώσεις σας την συστηματική υπονόμευση των θεμελίων του νομικού μας πολιτισμού, όπως προέκυψε μέσα από δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών.



Στην πράξη καθημερινά αποδεικνύετε την προσήλωση σας στην απαρέγκλιτη εφαρμογή του νόμου.



Η στάση σας λειτουργεί ως θεσμικό ανάχωμα στις επιδιώξεις μιας Κυβέρνησης που αντιλαμβάνεται την άσκηση της εξουσίας ως ένα σύστημα επιβολής της βούλησης της, πέρα και έξω από το θεσμοθετημένο σύστημα κανόνων και αρχών.



Επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο να αποσαφηνίσω και τη στάση της ΝέαςΔημοκρατίας.



Η Νέα Δημοκρατία, δεν θα επιτρέψει να πληγεί ο θεσμός της Δικαιοσύνης από την πολιτική διολίσθηση της Κυβέρνησης.



Στεκόμαστε δίπλα στην Ελληνίδα και στον Έλληνα Δικαστή που επιτελεί το καθήκον του, κάτω από δυσμενέστατες συνθήκες, συχνά υπό καθεστώς τρομοκρατίας, με κίνδυνο ακόμη και αυτό της ζωής του.



Ειδικά το τελευταίο διάστημα, τα παραδείγματα στοχοποίησης δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών από εγκληματικές οργανώσεις είναι δυστυχώς πολλά, επαναλαμβανόμενα και κλιμακούμενα.



Γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό.



Όπως ιδιαίτερα ανησυχητική για τη λειτουργία του κράτους δικαίου στη χώρα μας ήταν και η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, όπου η κυβέρνηση κατέβαλε λυσσαλέα προσπάθεια να επηρεάσει την κρίση του δικαστηρίου σχετικά με το νόμο Παππά.



Είναι πρόσφατες, άλλωστε, στη μνήμη του καθενός οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη περί «αδιανόητης» απόφασης που θα έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο.



Καθώς και αυτές της πρώην Κυβερνητικής Εκπροσώπου μετά τη δημοσιοποίηση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στο ΣτΕ.



Αυτές οι, πέραν των ορίων της συνταγματικότητας, προσπάθειες δεν είναι και δεν θα γίνουν ανεκτές από τους Έλληνες Δικαστές.



Ούτε και από την έχουσα σαφή, από το Σύνταγμα, ρόλο Αξιωματική Αντιπολίτευση.



Σεβόμενοι το θεσμικό ρόλο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, ως βασικού πυλώνα του δημοκρατικού πολιτεύματος, ύψιστη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αποτελέσει η τάχιστη αποκατάσταση του κύρους της Δικαιοσύνης.



Κυρίες και Κύριοι,



Δυστυχώς, η Κυβέρνηση δεν ισοπεδώνει μόνο οικονομικά τη χώρα.



Υπονομεύει τους θεσμούς και πλήττει τη Δικαιοσύνη, προκαλώντας με τις μεθοδεύσεις αφενός κλίμα αναταραχής στους κόλπους της και αφετέρου κλίμα ανασφάλειας δικαίου στην ελληνική κοινωνία.



Γνωρίζετε, ότι έχουμε αναλάβει κάθε δυνατή θεσμική πρωτοβουλία για να διασφαλιστεί η ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης.



Στηλιτεύσαμε τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Βουλή, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.



Αποδείξαμε σωρεία κυβερνητικών παρεμβάσεων σε συγκεκριμένες υποθέσεις.



Όχι μόνο για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός. Αλλά για να σταματήσουν επιτέλους οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη από στελέχη της Κυβέρνησης, όπως ο κ. Πολάκης που έχει αναφερθεί επανειλημμένως με άκρως υποτιμητικά σχόλια για τους λειτουργούς της.



Δηλαδή για εσάς.



Για να μπει ένα τέλος τόσο στο σχέδιο απαξίωσης της Δικαιοσύνης όσο και στην εσωστρέφεια που δημιουργείται από άκαιρες προσπάθειες συνδικαλιστικής ενίσχυσης του κλάδου.



Θέση μας είναι ότι η Δικαιοσύνη δεν μπορεί με κανένα τρόπο να αποτελεί πεδίο ούτε παρασκηνιακών ούτε προσκηνιακών διαπραγματεύσεων.



Σε αυτό το πλαίσιο είναι ανεπίτρεπτο σε μια Δημοκρατία να συναντιέται ο πρωθυπουργός, με την φυσική ηγεσία της Δικαιοσύνης, λίγο πριν από την έκδοση μιας εξαιρετικά κρίσιμης απόφασης δημοσίου ενδιαφέροντος προκειμένου να συζητήσει συνταξιοδοτικά και μισθολογικά ζητήματα.



Δεν μπορούμε να ανεχθούμε αυτού του είδους τα παιχνίδια.



Ομοίως δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι οι δικαστές οδηγούνται σε κρίση με το βλέμμα στην “περιρρέουσα ατμόσφαιρα” και κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης.



Κυρίες και Κύριοι,



Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε σαφείς και ειλικρινείς απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών.



Κι αν οι απαντήσεις εμπεριέχουν πολιτικό κόστος, η αδράνεια και η σιωπή έχουν ακόμη μεγαλύτερο κόστος.



Γι’ αυτό και οι λύσεις δεν μπορεί να είναι ανώδυνες.



Απαιτούν γενναιότητα την οποία το πολιτικό σύστημα ίσως δεν επέδειξε στο βαθμό που οι απαιτήσεις επέβαλαν τα προηγούμενα χρόνια.



Σήμερα, όμως, είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αναλάβουμε δράση. Είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε τις απαιτούμενες θεσμικές αλλαγές για ταχεία και ορθή απονομή της Δικαιοσύνης.



Είμαστε αποφασισμένοι να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα.



Με σαφή και ξεκάθαρο πολιτικό λόγο. Με συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις.



Στην προσπάθεια αυτή προσβλέπουμε στην ακόμη εντατικότερη συμμετοχή και συνδρομή των δικαστικών Ενώσεων μέσω ενός ειλικρινούς διαλόγου, τον οποίο ήδη έχω ξεκινήσει μαζί σας.



Στην πρώτη μας συνάντηση είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από τους εκπροσώπους σας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε.



Είδα δικαστές και εισαγγελείς που αγωνιούν για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης.



Είδα λειτουργούς της Δικαιοσύνης που νοιάζονται όχι μόνο για την προώθηση των θεσμικών και οικονομικών τους ζητημάτων, αλλά και για όσα πρωτόγνωρα συμβαίνουν στο χώρο σας.



Αυτά τα προβλήματα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.



Και βασιζόμαστε, δεν σας κρύβω, και στην δική σας ευαισθησία για την προστασία των θεσμών και της λειτουργίας της Δικαιοσύνης.



Θέλουμε, να χτίσουμε μαζί τη νέα Ελλάδα.



Μια Ελλάδα που οι πολίτες και οι επιχειρήσεις θα εμπιστεύονται τους θεσμούς και τις λειτουργίες τους.



Μια Ελλάδα, όπου ο κάθε πολίτης θα γνωρίζει ότι δεν θα αδικηθεί καθώς υπάρχουν τα αναγκαία θεσμικά αντίβαρα που περιορίζουν τις τυχόν αυθαιρεσίες της πολιτικής εξουσίας.



Μια Ελλάδα, όπου ο επενδυτής θα γνωρίζει ότι τυχόν δικαστική εμπλοκή της υπόθεσής του δεν θα συνεπάγεται την ουσιαστική ακύρωσή της στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, της πολυνομίας και των καθυστερήσεων στα δικαστήρια.



Αλλά για να συμβούν αυτά, απαιτείται ταχύτητα.



Η επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης πρέπει να είναι βασικό εθνικό στοίχημα όχι μόνο με δημοκρατικό, αλλά και με αναπτυξιακό πρόσημο.



Οι καθυστερήσεις σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν τα όρια της αρνησιδικίας.



Δεν είναι τιμητικό για τη χώρα μας να βρίσκεται μεταξύ των 4 χωρών από τις 47 του Συμβουλίου της Ευρώπης, που έχουν παραβιάσει τον εύλογο χρόνο στην απονομή της δικαιοσύνης.



Γι’ αυτό απαιτούνται άμεσες και σοβαρές παρεμβάσεις στο πλαίσιο των δημοσιονομικών συνθηκών, αλλά με σεβασμό στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη.



Τέτοιες παρεμβάσεις περιλαμβάνουν:



- Περιορισμό της άσκοπης καταπόνησης των δικαστών λόγω υπερφόρτωσης των πινακίων των ακροατηρίων.



- Απλοποίηση νομοθεσίας: Με κωδικοποίηση βασικών νομοθετημάτων.



- Περιορισμό διαδικασίας Δικαστικών Συμβουλίων για συγκεκριμένες κατηγορίες αδικημάτων.



- Ενίσχυση εξωδικαστικών μορφών επίλυσης διαφορών: Με παροχή κινήτρων σε διαδίκους για προσφυγή σε Διαμεσολάβηση, Διαιτησία.



Επιπλέον, η προσπάθεια για ταχύτερη και ορθότερη απονομή Δικαιοσύνης περνάει απαραίτητα μέσα από τη βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών του συστήματος.



- Την εφαρμογή της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης / E-Justice (ανολοκλήρωτη επί σειρά ετών): Με ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων και προτάσεων και ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα για τον προσδιορισμό και τη έκδοση αποφάσεων.



- Την εγκατάσταση συστήματος μηχανοργάνωσης στο σύνολο των δικαστικών υπηρεσιών και βεβαίως τον εξοπλισμό των δικαστών με φορητούς υπολογιστές. Κάτι που εμείς θεωρούμε αυτονόητο.



- Τον εξορθολογισμό στην κατανομή του προσωπικού και ενίσχυση στις μεγάλες δικαστικές υπηρεσίες.



- Τη βελτίωση των δυσμενών συνθηκών λειτουργίας των δικαστηρίων ειδικά στα ζητήματα της καθαριότητας και της ασφάλειας ώστε να μην αποτελούν υγειονομικές βόμβες έτοιμες να εκραγούν.



- Την αναβάθμιση του συστήματος εκπαίδευσης των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.



Κυρίες και Κύριοι,



Παράλληλα με την αναμόρφωση της Δικαιοσύνης, η Νέα Δημοκρατία έχει επεξεργασθεί ένα συνολικό πρόγραμμα αναμόρφωσης του Σωφρονιστικού Συστήματος.



Στόχος της είναι αφενός η βελτίωση των συνθηκών κράτησης και αφετέρου η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στις φυλακές για τον δραστικό περιορισμό των φαινομένων διαφθοράς και αναπαραγωγής εστιών εγκληματικότητας.



Οι λύσεις στο προβληματικό και υπερκορεσμένο σωφρονιστικό σύστημα θα προέλθουν από τον εξανθρωπισμό του συστήματος.



Όχι από διατάξεις, υπό όρους απόλυσης κρατουμένων, που με μαθηματική ακρίβεια επιστρέφουν στο έγκλημα, όπως αυτές που ατυχώς έχει ψηφίσει η παρούσα Κυβέρνηση.



Η μαζική απόλυση των κρατουμένων δεν είναι μέτρο αντιμετώπισης της έλλειψης θέσεων φιλοξενίας στις φυλακές.



Τα στοιχεία είναι άκρως ανησυχητικά, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια έχουν απολυθεί περισσότεροι από 9. 000 κρατούμενοι.



Υπάρχουν όμως και άλλα ζητήματα που πλέον έχουν ωριμάσει και πρέπει να συζητήσουμε ανοιχτά και καλόπιστα όπως η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων.



Γνωρίζω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για ένα δικαστή να κατεβαίνει από την έδρα του ποινικού ακροατηρίου για να προλάβει να γράψει απόφαση σε πολιτικό δικαστήριο της επόμενης μέρας.



Πιστεύω όμως ότι έχει έρθει η ώρα να συζητήσουμε το ζήτημα προκειμένου να βρούμε τη λύση.



Το ίδιο ισχύει και για το χρόνο των δικαστικών διακοπών, αλλά και την επαναφορά μιας τουλάχιστον φυλακής υψίστης ασφαλείας που συναντά κανείς σε όλες τις προηγμένες χώρες.



Υπενθυμίζω ότι ήταν ο πρώτος νόμος που κατήργησε η παρούσα Κυβέρνηση όταν ανέλαβε την εξουσία.



Γιατί η επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με την απονομή της Δικαιοσύνης, δεν μπορεί να έχει περιπτωσιολογική και μόνο αντιμετώπιση.



Προϋποθέτει θεσμική συνεννόηση και ειλικρινή διάλογο.



Σε αυτό το εγχείρημα οι Ενώσεις, και ιδίως η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, έχουν καθοριστικό ρόλο να διαδραματίσουν.



Προϋποθέτει, όμως και μια άλλη οπτική γωνία όσον αφορά την καταπολέμηση της παρανομίας και τη διασάλευση της δημόσιας ασφάλειας από αυτήν που έχει επικρατήσει τα τελευταία δύο χρόνια.



Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι:



Η εύρυθμη λειτουργία του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης είναι αναγκαίος όρος επιβίωσης κάθε δημοκρατικής κοινωνίας.



Ακραίες πράξεις βίας με πρόσχημα τα κοινωνικά αίτια των αυτουργών, γενικώς και αορίστως, είναι μια ανεπίτρεπτη για εμάς πρακτική.



Το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας και της επιβολής του νόμου είναι βασικό αγαθό ενός κράτους δικαίου.



Και δεν αντιστρατεύεται τα αγαθά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.



Αντιθέτως, τα διασφαλίζει προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.



Αυτή είναι και η θεμελιώδης διαφορά μεταξύ του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και την τήρηση του Νόμου και της τάξης η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.



Εμείς, δεν πάσχουμε από την ηθική δυσχρωματοψία του ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα της επιβολής του νόμου και της απονομής της Δικαιοσύνης.



Πιστεύουμε στους κανόνες λειτουργίας μιας ευνομούμενης κοινωνίας, ενός κράτους δικαίου που αρμόζει σε μια προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα.



Έχουμε, άλλωστε, αποδείξει ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που αποτελούν πυλώνα του κράτους δικαίου.



Κυρίες και Κύριοι,



Καλώ, τον κ. Τσίπρα να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της Δικαιοσύνης, αντί να διαπραγματεύεται συνταξιοδοτικά και μισθολογικά ζητήματα των δικαστών.



Ειδικά για το θέμα του ορίου συνταξιοδότησης θεωρούμε ότι, από τη στιγμή που το ζήτημα ρυθμίζεται με ρητή διάταξη του Συντάγματος, οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να συζητηθεί μόνο στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης.



Ως εκ τούτου, αυτή την ώρα η συζήτηση αυτή είναι άκαιρη και ατελέσφορη.



Όπως, επίσης στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης πρέπει να εξεταστεί και το ζήτημα του τρόπου επιλογής των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων, ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθεί η εξάρτηση τους από κυβερνητικά όργανα.



Επίσης, ήρθε η ώρα να συζητήσουμε την κατοχύρωση στην πράξη της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας των δικαστών.



Ενδεχομένως θα πρέπει να φθάσει μέχρι και την ανεύρεση εναλλακτικού τρόπου καθορισμού του μισθολογίου τους.



Γνωρίζω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε.



Γνωρίζω τις δικαστικές αποφάσεις για τα μισθολογικά σας, όπως γνωρίζω και τη μνημονιακή υποχρέωση για εξορθολογισμό των ειδικών μισθολογίων και την γενικότερη κατάσταση της οικονομίας μας.



Θέλω και εσείς να γνωρίζετε ότι έχετε να κάνετε με κάποιον που δεν ασκεί πολιτική με υποσχέσεις.



Δεν βρίσκομαι σήμερα ενώπιον σας για υποσχεθώ κάτι που ξεπερνά τις δυνάμεις μας.



Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι θα πράξω τα πάντα για να ανακτηθεί το κύρος της Δικαιοσύνης.



Είμαι εδώ για να σας πω ότι θα υποστηρίξουμε διοικητικά τη Δικαιοσύνη με λελογισμένη αύξηση των οργανικών θέσεων όπου είναι αναγκαίο.



Από τις εκκρεμείς δίκες μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος μέχρι τις υποθέσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που πρέπει να διεκπεραιώνονται ταχύτατα ανακουφίζοντας τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.



Είμαι εδώ για να σας βεβαιώσω ότι η αξιοκρατία θα κυριαρχήσει και στο δικό σας χώρο.



Είμαι εδώ γιατί πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να είναι εργαλείο στα χέρια της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά το ύστατο καταφύγιο των αδύναμων σε μια περίοδο που εντείνονται οι κοινωνικές ανισότητες και αδικίες.



Γιατί στο πλαίσιο ανάτασης της κοινωνίας και της οικονομίας η Δικαιοσύνη εγγυάται την προοπτική της εύρυθμης λειτουργίας του κράτους και της παροχής αποτελεσματικών υπηρεσιών στον πολίτη.



Όλα αυτά δεν είναι συνηθισμένες ρητορείες καλών προθέσεων.



Η Νέα Δημοκρατία θα κινηθεί θεσμικά, συντονισμένα και μεθοδικά, προκειμένου να παράσχει λύσεις που θα οδηγήσουν τη Δικαιοσύνη σε ένα ασφαλές και βέβαιο μέλλον.



Σε ένα σύγχρονο κράτος Δικαίου με εγγυημένη την λειτουργική και ουσιαστική της ανεξαρτησία.



Μια Δικαιοσύνη που θα είναι επιτέλους και προπάντων η αλήθεια στην πράξη.



Πιστεύω στη Δικαιοσύνη.



Πιστεύω στην Ανεξαρτησία της.



Πιστεύω σε εσάς που την υπηρετείτε.



Θέλω κι εσείς να με εμπιστευτείτε, να μας εμπιστευτείτε.



Γιατί και ξέρουμε και μπορούμε να στηρίξουμε με πράξεις κι όχι με λόγια τον ακρογωνιαίο λίθο του Πολιτεύματός μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tι είναι η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της. Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε και στηρίζει τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε και πράττει το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε και οφείλει.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, δίνει βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στηρίζει τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, προβάλλει με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημερώνει για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης –πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοσή της, είναι ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Είναι ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν τυγχάνει οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν έχει χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Τυγχάνει όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενεί ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη, πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και προχώρησε με μοναδική επιτυχία στην ηλεκτρονική παρουσία -με παγκόσμια εμβέλεια- της έκδοσης «ΑΘΥΒΟΛΕΣ 2003-2022», μια φιλόδοξη ΚΡΗΤΙΚΗ Πολιτιστική Παρουσία όχι μόνο για την Κρήτη, όχι μόνο για την Χώρα μας, αλλά όλη την Γη, όπου ζουν και αναπνέουν μοναδικά παιδιά της, οι Κρήτες και οι Κρήσσες της και ανθίζουν σαν λουλούδια τα Ήθη και τα Έθιμά της.

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκει, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

Acharnon Gordium Bond

Acharnon Gordium Bond
Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

Η "ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

AΡΘΡΑ «Αcharneon Gordium Bond» blog ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ στον ΔήμοΑχαρνών

1)ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: «..ως προς τη λειτουργία του νέου Κοιμητηρίου Δήμου Αχαρνών»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/02/blog-post_99.html

2)ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΛΙΖΑΣ"; ρωτούν ξανά και ξανά οι δημότες Αχαρνών!ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post.html

3)ΑΧΑΡΝΕΣ: ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ2007 ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/2007.html

π.Δημάρχου κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ, προφίλ:

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_27.html

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Αcharnes Gordium Bond:απάντηση σε αναγνώστη: -«Γιατί δεν υπάρχουν Εφημερίδες σε μια τόσο μεγάλη πόλη;»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond.html

Πως κατασκευάζονται "ένοχοι" ..σενάρια απίστευτα..

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html


Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

"Acharnes Gordium Bond": απαντήσεις σε αναγνώστες

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_49.html

"Acharnon Gordium Bond":επερχόμενο άρθρο με τίτλο "ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_14.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnes Gordium Bond:"Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΓΚΤΟΣ.." γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝAΚΗ σε ταλαίπωρο αναγνώστη

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharne-gordium-bond.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharneon Gordium Bond: απάντηση σε αναγνώστη για τον ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bondq.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnon Gordium Bond:Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ Ανοιχτή Επιστολή προς τα μέλη του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-Διοικητικού Συμβουλίου Αχαρνών με θέμα:"...ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ από τον τ. Δήμαρχο κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_80.html

Αcharnes Gordium Bond-Για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και την ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ "Σενάριο 1ο: Γράφει η σεναριογράφος Μ.Χ.Β"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ BLOG THΣ:Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bond-blog.html

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ-ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΗΣ

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω και τώρα που καίγεται η Βαρυμπόμπη. Το ήξερα, το περίμενα. Οι καταπατητές της περιοχής που δρούν εδώ και δεκάδες χρόνια ανενόχλητοι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης δεν έχουν σταματημό, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ.

Θέλοντας να πουλήσουν ό,τι ακόμα προλάβουν και ιδιαίτερα «ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ» χωρίς συμβόλαια και νόμιμες διαδικασίες, δεν θα αφήσουν ούτε ένα χλωρό φύλλο ούτε στην Βαρυμπόμπη ούτε στην Πάρνηθα. Αυτό που τους εμποδίζει είναι ο χαρακτηρισμός «δασικά» των εκτάσεων και αυτόν θα πολεμήσουν με τον δικό τους «μοναδικό» τρόπο. Οι «κωφοί» του τόπου, τα πουλημένα τομάρια που συναινούν δια της σιωπής τους, ή «μυξοκλαίνε» για τα καμένα δάση έχουν τεράστια ευθύνη. Κανείς δεν τους πιστεύει πια και η Πάρνηθα είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ αν δεν γίνει κάτι. Από ποιους; Μόνο στον Δένδια έχω αυτή την στιγμή εμπιστοσύνη, σε κανέναν άλλον. Όλα στον τόπο μου ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ εδώ και 30 χρόνια. Αποχαιρετήστε για πάντα την Πάρνηθα ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ, ποιοι τις κάνουν, με ποιο τρόπο, ποιοι ενέχονται, τι περιουσίες έχουν αποκτήσει, πως πουλάνε, τι έχει απομείνει για να πωληθεί.

Και μόνο αν η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ. Αλλιώς, η Πάρνηθα είναι ήδη ΧΘΕΣ. Όπως και η Βαρυμπόμπη.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ