"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.. Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Το έτος 2023 δεν θα είναι πια εδώ αλλά εδώ(http://politikinewsaaa.blogspot.com) ως "Η Χρήσιμη Εφημερίδα!!. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:

https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/ ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:https://politikinewsaaa.blogspot.gr/
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΠΙΡΤΖΗ, ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ, συνέντευξη ..

20/09/2016

Συνέντευξη Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 Fm» 

Συνέντευξη του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη, που παραχώρησε  στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 Fm» και τους δημοσιογράφους κ. Ελένη Καλογεροπούλου και  κ. Δημήτρη Κοτταρίδη. 



"Δ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ: Έχουμε στην τηλεφωνική γραμμή τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τον κ. Σπίρτζη.
Κύριε Σπίρτζη καλό μεσημέρι.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Καλό μεσημέρι, τι κάνετε;
Δ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ: Θέλω ν’ αρχίσω λίγο από τη ιδιότητά σας του Υπουργού Μεταφορών. Επειδή είχα πάει στη Θεσσαλονίκη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, με την κατάσταση που γίνεται εκεί με τα λεωφορεία και με την επίσχεση εργασίας, γιατί ταλαιπωρείται πάρα πολύ ο κόσμος.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Ναι κ. Κοτταρίδη, ταλαιπωρείται πάρα πολύ ο κόσμος εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δυστυχώς οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης είναι ένας ιδιωτικός φορέας με σκανδαλώδεις συμβάσεις υπέρ τους και ενάντια στον ελληνικό λαό, στο λαό της Θεσσαλονίκης και στο συγκοινωνιακό έργο που εκτελούν εδώ και 60 χρόνια. Είναι λεόντειες συμβάσεις, δε δικαιολογούν την ποιότητα, τη συχνότητα και το ύψος της αμοιβής τους από το Ελληνικό Δημόσιο για να παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες στο λαό της Θεσσαλονίκης.

Είναι δεδομένο ότι η δική μας η κυβέρνηση δε θα ακολουθήσει το δρόμο που εδώ και 60 χρόνια έχει ακολουθήσει ο ΟΑΣΘ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Θα δώσει λύση, θα δώσει οριστική λύση, θεσμική λύση και αυτές οι λύσεις ξέρετε, δυστυχώς δεν είναι λύσεις που μπορούν να διαμορφωθούν σε μια μέρα ή σε μια εβδομάδα. Αυτό που κάναμε τις προηγούμενες μέρες είναι να διοργανώσουμε, όπως είχαμε δεσμευτεί μια συνάντηση όλων των εμπλεκομένων Υπουργείων, των εργαζομένων και της Διοίκησης του ΟΑΣΘ, τους προτείναμε να δώσουμε προκαταβολικά μία ή δύο δόσεις, όσες χρειάζεται προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, που τους έχουν απλήρωτους εδώ και δυο μήνες, απαράδεκτα, χωρίς αιτιολόγηση.
Το θέμα που βάλαμε, ήταν ότι αυτά τα χρήματα θα πήγαιναν κατευθείαν στους λογαριασμούς των εργαζομένων και όχι στον ΟΑΣΘ. Γιατί όταν πηγαίνουν στον ΟΑΣΘ κρατάνε χρήματα οι μέτοχοι και η Διοίκηση του ΟΑΣΘ για άλλες ανάγκες που έχουν, άρα αυτό τους προτείναμε και αυτό το αρνήθηκαν.
Ε. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ θα σας πάω στον κ. Στουρνάρα, σε όσα είπατε τις τελευταίες ώρες για τον κ. Στουρνάρα.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Τι είπα; Για τον κ. Στουρνάρα δεν είπα κάτι νέο. Είπα αυτά που ξέρουν όλοι εδώ και χρόνια.
Ε. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Μιλήσατε για μόνιμο σχέδιο όμως κ. Σπίρτζη, του κ. Στουρνάρα.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Δεν είπα για μόνιμο, μίλησα ότι ο κ. Στουρνάρας έχει μια μόνιμη σκέψη, δογματισμό θα το έλεγα, νεοφιλελεύθερο δογματισμό, ότι δεν πρέπει να υπάρχει Τράπεζα με δημόσιο χαρακτήρα.
Ε. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Με συγχωρείτε, με προκαλείτε. Όταν λέτε νεοφιλελεύθερη αντίληψη, με παραπέμπετε κατευθείαν στον κ. Μητσοτάκη για παράδειγμα…
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Αν συμπίπτουν οι απόψεις του κ. Στουρνάρα με του κ. Μητσοτάκη δεν είναι δικό μου πρόβλημα, αυτό ν’ απασχολήσει όσους στηρίζουν τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Στουρνάρα. Εμείς στηρίζουμε ένα άλλο μοντέλο. Άλλωστε δεν ήμουν εγώ ο Υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, ο κ. Στουρνάρας με τον κ. Μητσοτάκη ήταν στην κυβέρνηση Σαμαρά, δεν ήμουν εγώ όπως θυμάστε.
Ε. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Και τι εννοείτε μ’ αυτά που λέτε; Επειδή ξέρουμε ότι τα τελευταία 24ωρα υπάρχει το θέμα της Αττικής Τράπεζας, υπήρξε μάλιστα και μια διαρροή χτες στον Τύπο επιλεκτικά, το κομμάτι Καλογρίτσα. Παρά το γεγονός ότι πρέπει να πούμε ότι 2,2 δισεκατομμύρια είναι το σύνολο των κόκκινων δανείων που αντιμετωπίζει η Τράπεζα. Παρ’ όλα αυτά υπήρξε αυτή η διαρροή..
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Των άλλων Τραπεζών πόσα είναι τα κόκκινα δάνεια; Έχουμε μια αίσθηση;
Ε. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Για πέστε μας, εσείς είστε στην κυβέρνηση.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Καλά, δεν είναι το αντικείμενό μου αλλά αναγκάστηκα κι εγώ να διαβάσω. Η Τράπεζα Αττικής έχει το 1,5% με 2% της αγοράς. Έχει περίπου το ίδιο ποσοστό κόκκινων δανείων με τις υπόλοιπες Τράπεζες.
Ε. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Γιατί δεν έχει γίνει το ίδιο και με τις άλλες;
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Δεν είναι κάτι πρωτοφανές. Και μάλιστα είναι μια Τράπεζα η οποία έχει σταθεί μόνη της, με τον κύριο μέτοχό της που είναι το Ταμείο των Μηχανικών, έχει πετύχει δυο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου όταν όλοι περίμεναν ότι δε θα πετύχουν αυτές οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και τις έχει εγκρίνει η Τράπεζα της Ελλάδος και τις έχει ελέγξει.
Αν λοιπόν αυτή η Τράπεζα με όλο αυτό το θόρυβο και τη ιστορία που ακούγεται έχει ανοιχτά θέματα, πρέπει να διερευνηθούν για όλους τους συμμετέχοντες, είτε είναι στελέχη είτε Διοικήσεις είτε πελάτες της, όπως πρέπει να ερευνηθεί και η Τράπεζα της Ελλάδος που έκανε αυτούς τους ελέγχους όλα αυτά τα χρόνια.
Δ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ: Βέβαια εσείς δέχεστε και μια κριτική παραπάνω, για το κομμάτι στην υπόθεση του κ. Καλογρίτσα και για το γεγονός ότι έχετε και μια προσωπική σχέση...
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Εγώ λέω ότι όποιος μετέχει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και είχε φίλους από το παρελθόν κτλ., αυτοί πρέπει να εξαφανιστούν από τη γη ή να ποινικοποιήσουμε τη δράση και τη λειτουργία τους. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Εχω προκαλέσει πάρα πολλές φορές να μας πουν πού έχει ευνοηθεί ο κ. Καλογρίτσας από μένα, είτε ως Υπουργός είτε ως Πρόεδρος του ΤΕΕ είτε με οποιαδήποτε ιδιότητα. Δεν έχω λάβει κάποια απάντηση, το ανάποδο θα έλεγα, το ανάποδο ακριβώς.
Δ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ: Θεωρείτε ότι υπάρχει θέμα με τον κ. Καλογρίτσα και την Τράπεζα Αττικής; Δηλαδή το γεγονός ότι τους τελευταίους 20 μήνες έχει πάρει δάνεια 77 εκατομμύρια ευρώ, περίοδο που ξέρετε πολύ καλά ότι οι Τράπεζες δε δίνουν εύκολα δάνεια..
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Κατ’ αρχήν δεν ξέρω πόσα δάνεια έχει πάρει ο κ. Καλογρίτσας ούτε την τελευταία περίοδο ούτε την προηγούμενη. Ποτέ δεν άσκησα διοίκηση στην Τράπεζα Αττικής, ποτέ δεν έχω εμπλακεί..
Δ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ: Δε σας εμπλέκω εγώ σ’ αυτή την ιστορία, προς θεού…
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Ναι, αλλά αυτό επιχειρείται εντέχνως, να δείξουν στην κοινή γνώμη συγκεκριμένοι κύκλοι, συγκεκριμένα ΜΜΕ και συγκεκριμένα κόμματα. Χτες σε τηλεοπτικό κανάλι ο κ. Κεγκέρογλου μόνο που δεν είπε ότι είναι και δική μου η Τράπεζα και έδωσα εγώ στον κ. Καλογρίτσα τα δάνεια.
Ακούστε, ο κάθε άνθρωπος έχει μια πορεία, επομένως δεν επιτρέπω σε κανέναν απολύτως να θίξει την ηθική μου και την πορεία μου και τις αρχές μου. Και δεύτερο και σημαντικότερο, όταν έχει κάποιος να καταγγείλει κάτι, με μεγάλη χαρά εδώ είμαι, δημόσια και μαζί, αν υπάρξει κάτι, να πάμε να το καταθέσουμε στα αρμόδια όργανα. Αλλά δε μπορεί να πετιέται λάσπη στον ανεμιστήρα. Αυτή η λάσπη έχει συγκεκριμένη στοχοθεσία και συγκεκριμένους στόχους. Αυτή η λάσπη είναι μεθοδευμένη, έχει στόχο να ρίξει την κυβέρνηση. Είναι οι ίδιοι κύκλοι που έκαναν τα ίδια πράγματα στο παρελθόν με δυο κυβερνήσεις που επιχείρησαν τομές στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Τα ζήσαμε με τον Κώστα Καραμανλή και το Βατοπέδι, τα ζήσαμε και με τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Εμείς θα τα ολοκληρώσουμε. Ό,τι και να πουν και ό,τι και να κάνουν, θα τα ολοκληρώσουμε. Και η συνέχεια, για να έχετε και μια είδηση, είναι ότι την Πέμπτη παρουσιάζουμε στο Υπουργείο τη διόρθωση του χάρτη συχνοτήτων για τις τηλεοπτικές άδειες, όπου παράλογα τελείως, για να μην πω και τίποτε πιο βαρύ, οι τότε Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας έβγαλαν ένα χάρτη συχνοτήτων που είχε τα μισά σημεία από την εγκεκριμένη από τις Υπηρεσίες μελέτη.
Δεν έλαβαν υπόψιν τους ούτε τη μελέτη ούτε τη διαβούλευση ούτε το τι έλεγαν οι Υπηρεσίες. Έβγαλαν ένα ΦΕΚ μ’ ένα χάρτη συχνοτήτων, έχουν φέρει τη μισή Ελλάδα και τις ακριτικές περιοχές να μη μπορεί να παρακολουθήσει ελληνική τηλεόραση. Μπορεί να έχουν μελέτη, αυτό όμως σήμαινε 50% λιγότερο κόστος στην επένδυση της Digea, που ήταν ο μοναδικός υποψήφιος. Και αυτά δεν είναι λάσπη, αυτά είναι συγκεκριμένα γεγονότα που έχουν γίνει και που αποδεικνύονται:
Από τις Υπουργικές Αποφάσεις που έχουν υπογράψει Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, από τις μελέτες που είχαν εγκρίνει οι Υπηρεσίες και από το τι ζει ο ελληνικός λαός σήμερα σε όλη την Ελλάδα. Λοιπόν, αυτά θα διορθωθούν και θα πάμε μέχρι τέλος.
Δ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ: Η πρόκληση – πρόσκληση, όποιος έχει στοιχεία για τον κ. Καλογρίτσα να τα φέρει και να το συζητήσετε κτλ., την απευθύνετε και στον κ. Καμμένο; Ο οποίος ακόμη και πρόσφατα σχολίαζε με πολύ χιούμορ.. Γιατί είναι κυβερνητικός σας εταίρος το λέω, γι’ αυτό το λέω..
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Η πρόσκληση-πρόκληση δεν ήταν για τον κ. Καλογρίτσα, ήταν για τις κατηγορίες σ’ εμένα. Για τον κ. Καλογρίτσα και για τους υπόλοιπους που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, και η μάνα μου να ήταν, οφείλουν τα αρμόδια όργανα να τον ελέγξουν, να δουν αν πληροί τις προδιαγραφές, αν είναι όλα νόμιμα, όπως και σε όλους πρέπει να κάνουν το ίδιο και να γίνει αυτό με διαφάνεια. Γιατί βλέπω μια επιλεκτικότητα ξέρετε..
Ε. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Τι εννοείτε «επιλεκτικότητα»;
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Εννοώ ότι έχει βγει στον Τύπο επιλεκτικά το πόθεν έσχες που κατέθεσε μόνο ο ένας συμμετέχων. Οι υπόλοιποι δεν έχουν καταθέσει; Βλέπω σήμερα ότι ελέγχεται για φορολογικές παραβάσεις και άλλα. Οι υπόλοιποι δεν έχουν φορολογικές παραβάσεις και δεν ελέγχονται; Ή δεν έχουν δάνεια; Εδώ πρόσφατα στην Επιτροπή της Βουλής ακούσαμε ότι κάποιοι υπέγραφαν αέρα, κάποιοι άλλοι είχαν πάρει δάνεια χωρίς αντίκρισμα.
Του κ. Καλογρίτσα τα δάνεια έχουν αντίκρισμα; Δεν έχουν αυτά; Οφείλουν τα αρμόδια όργανα και εν προκειμένω οι Τράπεζες και η Τράπεζα της Ελλάδος, να σταματήσουν όλο αυτό που γίνεται δημόσια και να μας δώσουν τα πραγματικά στοιχεία, τους ελέγχους που έχουν γίνει, τα πάντα. Να τα μάθει και ο κόσμος κι εμείς.
Δ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ: Εντάξει, αυτό το ζήτησε όμως η Νέα Δημοκρατία στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες και ο ΣΥΡΙΖΑ είπε όχι, γιατί η Νέα Δημοκρατία ζήτησε στην Επιτροπή να έρθει ο κ. Παππάς και οι 4 να καταθέσουν και είπατε όχι εσείς.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Η Επιτροπή έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Η Επιτροπή δε μπορεί να κάνει φέιγ βολάν τα στοιχεία των φακέλων. Με την ολοκλήρωση φαντάζομαι οι συμμετέχοντες έχουν πρόσβαση σε όλα. Αλλιώς πώς διέρρευσαν αυτά; Έτσι;
Ε. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Αναφερθήκατε στην Τράπεζα της Ελλάδος, άρα στον κ. Στουρνάρα και πάλι. Θεωρείτε ότι ο κ. Στουρνάρας στη συγκεκριμένη στιγμή παίζει κάποιο παιχνίδι της κυβέρνησης; Υπάρχουν κάποια άλλα σχέδια πίσω από τη δράση του κ. Στουρνάρα;
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Δε θα μπω στην παραφιλολογία ούτε για τον κ. Στουρνάρα, ο κ Στουρνάρας υπηρετεί έναν θεσμό, έχει τις ιδέες του. Εγώ υπηρετώ έναν άλλο θεσμό κι εγώ συμμετέχω στην κυβέρνηση κι έχουμε τις δικές μας ιδέες. Επομένως είναι απολύτως λογικό, όταν αυτές οι ιδέες συγκρούονται, να συγκρούονται.
Δ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ: Συγνώμη, δεν είναι θέμα ιδεών, δεν είναι θέμα ιδεολογίας αυτή η ιστορία. Δηλαδή τα οικονομικά της χώρας ο κεντρικός τραπεζίτης, η κυβέρνηση, οι Υπουργοί, οι καναλάρχες δεν είναι θέματα ιδεολογικά, είναι θέματα να βασίζεσαι στο Σύνταγμα και να υπάρχει διαφάνεια.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Εκτός από διαφάνεια, τα οικονομικά της χώρας δεν είναι θέμα ιδεολογίας και πολιτικής; Λάθος κάνετε. Το θέμα του διαγωνισμού των καναλιών δεν είναι θέμα ιδεολογίας και πολιτικής; Γιατί δεν έγινε τόσα χρόνια; Γιατί τόσα χρόνια δεν έπαιρναν 264 εκατομμύρια και έδιναν τσάμπα τις άδειες κάθε 31/12 προσωρινά.
Γιατί τόσα χρόνια οι συχνότητες ήταν σαν του παππού το περιβόλι και τις καταπατούσαν; Γιατί έκαναν διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές συχνότητες με έναν, και πήραν 18 εκατομμύρια για όλες τις συχνότητες της τηλεόρασης, τις πανελλαδικές και τις περιφερειακές όταν η άδεια τώρα, η κάθε άδεια κόστισε τριπλάσια τιμή; Τα βλέπετε λογικά όλα αυτά και δεν είναι αυτά θέμα πολιτικής και ιδεολογίας και διαφάνειας και υπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος; Τι είναι;
Έχω άλλη αντίληψη. Είναι προφανώς θέμα και πολιτικής και ιδεολογίας. Και εν πάση περιπτώσει, δε με νοιάζει ο κάθε επιχειρηματίας, είτε είχε είτε έχει είτε θα έχει φιλικές σχέσεις μαζί μου και με οποιοδήποτε μέλος της κυβέρνησης. Εμείς ξέρουμε πάρα πολύ, να διαχωρίζουμε τις γενικές μας ή τις φιλικές μας θέσεις με τους θεσμούς που υπηρετούμε. Δε θα χαριστούμε ούτε στη μάνα μας. Και τα λέμε πολύ δημόσια και πολύ ανοιχτά. Και έχουμε δεχθεί και πολλή λάσπη ξέρετε..
Πριν λίγες μέρες είπαν ότι καταργήσαμε το άρθρο του βασικού μετόχου. Ρωτήστε έναν νομικό αν έχουμε καταργήσει κάτι ή αν ισχύουν τα άρθρα του νόμου του Προκόπη Παυλόπουλου όπως ίσχυαν, όπως τα παραλάβαμε. Πριν λίγο καιρό μας είπαν ότι δώσαμε έργα στον Καλογρίτσα που κατέβηκε σε διαγωνισμό και πήρε με πολύ μεγάλη έκπτωση. Πιο πριν έλεγαν ότι είχαμε γραφείο με το Νίκο Παππά και παίρναμε χρήματα για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες.
Έγκριτη δημοσιογράφος, μην αρχίσω ν’ αναφέρω ονόματα, έλεγε ότι έχω λεφτά στο εξωτερικό και τα διέψευσε η εφημερίδα της μετά. Δε γίνεται αυτή η ιστορία συνέχεια όμως. Μήπως πρέπει ν’ αναζητήσετε ποια κέντρα είναι πίσω απ’ αυτά τα δημοσιεύματα και απ’ αυτή τη συντονισμένη επίθεση;
Ε. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Εσείς τι θεωρείτε, ποια κέντρα είναι πίσω από αυτή την επίθεση;
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Είναι όσοι θίγονται τα οικονομικά τους συμφέροντα, όσοι δεν περίμεναν μια κυβέρνηση να προχωρήσει στις δεσμεύσεις που έδωσε στον ελληνικό λαό για να έχουμε διαφάνεια, να σπάσει το τρίγωνο και οι κακές σχέσεις που υπήρχαν μεταξύ τραπεζικού συστήματος, πολιτικού συστήματος και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Όλοι πίστευαν ότι η κυβέρνηση τα κάνει αυτά για να διαπραγματευθεί με κάποιους και να βρει μια συμφωνία. Δε θέλουμε καμία συμφωνία με κανέναν, δε θέλουμε καμία διαπραγμάτευση, θέλουμε να υπάρχει διαφάνεια και όταν κάνει ένας επιχειρηματίας μια δραστηριότητα θα πληρώνει στο Ελληνικό Δημόσιο αυτά που πρέπει να πληρώνει μέσα από διαφανείς διαδικασίες. Γιατί αλλιώς θα τα πληρώνει ο ελληνικός λαός.
Ε. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ θέλω να σας ρωτήσω το εξής και θα επιμείνω σε ό,τι αφορά το θέμα Στουρνάρα. Ξέρετε γιατί; Γιατί η κυβέρνηση προσπάθησε προχθές να το κλείσει. Δηλαδή είδαμε ότι υπήρξε μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, εγώ από τα λεγόμενά σας αντιλαμβάνομαι ότι εσείς εκφράζετε μια δυσαρέσκεια πολύ συγκεκριμένη, όταν λέτε δηλαδή «δεν υπήρξα εγώ Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας», όταν μιλάτε για νεοφιλελεύθερη αντίληψη, οι αιχμές στο πρόσωπο του κεντρικού τραπεζίτη είναι σαφέστατες. Υπάρχει για σας θέμα Στουρνάρα;
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Ακούστε, ούτε εγώ έχω κρύψει αυτά που έγιναν στο παρελθόν ούτε ο κ. Στουρνάρας. Όταν εγώ ήμουν Πρόεδρος στο ΤΕΕ έδωσα μια μάχη για να σωθεί η Τράπεζα Αττικής και να μην υλοποιηθεί η πρόταση που είχε ο κ. Στουρνάρας τότε. Η πρόταση που είχε ο κ. Στουρνάρας, ήταν το Ταμείο να πουλήσει το μεγαλύτερο ποσοστό της Τράπεζας Αττικής σε ιδιώτες μέσω της διαδικασίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Αυτό δε συνέφερε ούτε το Ταμείο ούτε τους μηχανικούς και ήταν σε άλλη πολιτική κατεύθυνση από αυτήν που πιστεύαμε. Και για τη χώρα και για την κοινωνία.
Ε. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Σήμερα όμως κάνει παρεμβάσεις πάλι στην Τράπεζα Αττικής
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Όλοι κρινόμαστε και όλοι αξιολογούνται για τη δουλειά τους, πώς την κάνουν και ποιοι επικοινωνούν. Πριν λίγες μέρες λοιπόν προσπάθησε μερίδα του Τύπου να συνδέσει την Τράπεζα Αττικής, σκόπιμα κατά τη γνώμη μου, με μία εμπλοκή που είχε συγγενικό πρόσωπο του τραπεζίτη.
Κατά τη γνώμη μου αυτό ήταν δόλιο, σκόπιμο και δεν είχε καμία σχέση γι’ αυτό έγινε και η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις. Τώρα στην Τράπεζα Αττικής, διαβάζω και τον Τύπο, ενημερώνομαι και από στελέχη της κυβέρνησης, υπήρχε από το Ταμείο η πρόταση για συγκεκριμένο Πρόεδρο και συγκεκριμένο Διευθύνοντα Σύμβουλο. Η πρόταση ήταν για τον κ. Ρουμελιώτη, να είναι Διευθύνων Σύμβουλος.
Ε. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Τελικά όμως ο κ. Στουρνάρας δεν τον έκανε αποδεκτό.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Αυτό που μαθαίνω είναι ότι ο κ. Ρουμελιώτης αξιολογήθηκε ότι δε μπορεί να είναι Διευθύνων Σύμβουλος.
Ε. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Ναι.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Εσείς, αν αυτό περνάει στα ψιλά γράμματα, δεν ξέρω, εγώ θα έβλεπα τον κ. Ρουμελιώτη ένα άνθρωπο ο οποίος θα στεκόταν με πολύ μεγάλα προσόντα για την καριέρα που έχει κάνει..
Δ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ: Ναι, αλλά συγνώμη, δεν αποφασίζει η κυβέρνηση, δεν αποφασίζετε εσείς, είναι αρμοδιότητα της Τράπεζας της Ελλάδας να αποφασίσει ποιος θα είναι. Και προφανώς τηρήθηκαν νόμιμες διαδικασίες και τα κριτήρια που υπάρχουν.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Βεβαίως.
Δ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ: Δεν αν μ’ αρέσει εμένα ο κ. Ρουμελιώτης να κάνω…..
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Όχι, εγώ άλλο λέω. Και γι’ αυτά που αποφασίζω εγώ κρίνομαι, και γι’ αυτά που αποφασίζουν άλλοι, όλοι κρινόμαστε. Εγώ ρωτάω εσάς: Έχετε ικανό τον κ. Ρουμελιώτη να είναι Διευθύνων Σύμβουλος σε μια Τράπεζα;
Δ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ: Δε μπορώ να σας απαντήσω. Αυτό θέλω να σας πω, ότι υπάρχουν κριτήρια και προϋποθέσεις. η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια.
Ε. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Άρα γιατί λέτε ότι ο κ. Στουρνάρας δεν έκανε αποδεκτή την τοποθέτησή του;
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Δεν ξέρω, ρωτήστε τον κ. Στουρνάρα. Εμένα μου προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση ένας άνθρωπος με το βιογραφικό του κ. Ρουμελιώτη ν’ αξιολογείται με τον τρόπο που τον αξιολόγησε η Τράπεζα της Ελλάδος.
Δ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ: Τώρα μη με κολάζετε για το βιογραφικό του κ. Ρουμελιώτη. Πολλά έχουν ακουστεί, πολλά έχουν ειπωθεί, έχει εμπλακεί σε διάφορες ιστορίας από την Τράπεζα Κρήτης να σας θυμίσω, δεν είναι όλα απλά. Οπότε μη μπούμε σ’ αυτό. Θεωρώ ότι αν λανθασμένα και παράνομα η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έκανε δεκτή την τοποθέτηση του κ. Ρουμελιώτη, θα μπορούσε να υπάρχει απάντηση από την κυβέρνηση.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Δε μίλησα για παρανομία, για αξιολογική κρίση μίλησα.
Δ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ: Η οποία βασίζεται όμως σε όρους και προϋποθέσεις, αυτό θέλω να σας πω.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Βέβαια σε όρους και προϋποθέσεις. αυτό λέω κι εγώ.
Ε. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Αφού συμφωνούμε..
Δ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ: Εγώ δεν ξέρω τη διαδικασία καν, δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί οι όροι, αλλά αν θεωρείτε ότι υπάρχει θέμα από την Τράπεζα της Ελλάδος ότι ο κ. Στουρνάρας..
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Πριν λίγο καιρό, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι ήταν άλλος…… Πρότεινε στην Τράπεζα Αττικής και επέβαλε εν ολίγοις τον κ. Μάναλη. Δεν ξέρω αν τον θυμάστε τον κ. Μάναλη.
Ε. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Φυσικά, έχει να κάνει με την ΕΡΤ.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Και στη συνέχεια ο κ. Μάναλης, όταν έφυγε από την Τράπεζα Αττικής, αυτό το διάστημα που ακούγονται όλα αυτά, πήγε ως συνεργάτης στην Τράπεζα της Ελλάδος. Είχε ο κ. Μάναλης τα προσόντα να είναι Διευθύνων Σύμβουλος στην Τράπεζα Αττικής και δεν έχει ο κ. Ρουμελιώτης; Ρωτάω.
Ε. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Μπορεί να έχει τα προσόντα να κλείνει επιχειρήσεις.
Δ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ: Δηλαδή μόνο ο κ. Ρουμελιώτης μπορούσε ν’ αναλάβει την Τράπεζα Αττική; Δηλαδή δεν υπάρχει άλλος; Κάποιο στέλεχος της κυβέρνησης, κάποιο άλλο στέλεχος να στείλει..
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Πολλοί. Και πιστεύω ότι και ο κ. Πανταλάκης…
Δ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ: Αυτό λέω, μην κολλάμε σ’ αυτά τα ονόματα τώρα..
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Δεν είναι έτσι. Τι σκεφτείτε να έλεγε ένας Υπουργός, να κάνει μια αντίστοιχη αξιολογική κρίση τι θα γινόταν. Εδώ βάζουμε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ζηλευτό βιογραφικό και μας κατηγορούν ότι πάμε να κομματικοποιήσουμε το κράτος σε σχέση μ’ αυτούς που ήταν πριν.
Σκεφτείτε αν ένας υπουργός της κυβέρνησης έκανε μια τέτοια πράξη. Σκεφτείτε τι θα γινόταν και τι θα λέγαμε.
Ε. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Σας ευχαριστούμε πολύ, καλό μεσημέρι να έχετε.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Εγώ σας ευχαριστώ, εύχομαι να συνεχίσετε τη δημοσιογραφία που κάνετε γιατί υπάρχουν και δημοσιογράφοι με «περούκες» και δείχνει πράγματα αυτό, για το πώς έχουμε στοχοποιηθεί, αλλά και για τα μέσα που χρησιμοποιούν κάποιοι απέναντί μας. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tι είναι η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της. Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε και στηρίζει τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε και πράττει το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε και οφείλει.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, δίνει βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στηρίζει τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, προβάλλει με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημερώνει για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης –πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοσή της, είναι ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Είναι ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν τυγχάνει οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν έχει χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Τυγχάνει όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενεί ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη, πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και προχώρησε με μοναδική επιτυχία στην ηλεκτρονική παρουσία -με παγκόσμια εμβέλεια- της έκδοσης «ΑΘΥΒΟΛΕΣ 2003-2022», μια φιλόδοξη ΚΡΗΤΙΚΗ Πολιτιστική Παρουσία όχι μόνο για την Κρήτη, όχι μόνο για την Χώρα μας, αλλά όλη την Γη, όπου ζουν και αναπνέουν μοναδικά παιδιά της, οι Κρήτες και οι Κρήσσες της και ανθίζουν σαν λουλούδια τα Ήθη και τα Έθιμά της.

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκει, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

Acharnon Gordium Bond

Acharnon Gordium Bond
Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

Η "ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

AΡΘΡΑ «Αcharneon Gordium Bond» blog ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ στον ΔήμοΑχαρνών

1)ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: «..ως προς τη λειτουργία του νέου Κοιμητηρίου Δήμου Αχαρνών»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/02/blog-post_99.html

2)ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΛΙΖΑΣ"; ρωτούν ξανά και ξανά οι δημότες Αχαρνών!ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post.html

3)ΑΧΑΡΝΕΣ: ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ2007 ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/2007.html

π.Δημάρχου κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ, προφίλ:

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_27.html

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Αcharnes Gordium Bond:απάντηση σε αναγνώστη: -«Γιατί δεν υπάρχουν Εφημερίδες σε μια τόσο μεγάλη πόλη;»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond.html

Πως κατασκευάζονται "ένοχοι" ..σενάρια απίστευτα..

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html


Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

"Acharnes Gordium Bond": απαντήσεις σε αναγνώστες

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_49.html

"Acharnon Gordium Bond":επερχόμενο άρθρο με τίτλο "ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_14.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnes Gordium Bond:"Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΓΚΤΟΣ.." γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝAΚΗ σε ταλαίπωρο αναγνώστη

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharne-gordium-bond.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharneon Gordium Bond: απάντηση σε αναγνώστη για τον ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bondq.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnon Gordium Bond:Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ Ανοιχτή Επιστολή προς τα μέλη του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-Διοικητικού Συμβουλίου Αχαρνών με θέμα:"...ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ από τον τ. Δήμαρχο κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_80.html

Αcharnes Gordium Bond-Για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και την ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ "Σενάριο 1ο: Γράφει η σεναριογράφος Μ.Χ.Β"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ BLOG THΣ:Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bond-blog.html

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ-ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΗΣ

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω και τώρα που καίγεται η Βαρυμπόμπη. Το ήξερα, το περίμενα. Οι καταπατητές της περιοχής που δρούν εδώ και δεκάδες χρόνια ανενόχλητοι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης δεν έχουν σταματημό, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ.

Θέλοντας να πουλήσουν ό,τι ακόμα προλάβουν και ιδιαίτερα «ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ» χωρίς συμβόλαια και νόμιμες διαδικασίες, δεν θα αφήσουν ούτε ένα χλωρό φύλλο ούτε στην Βαρυμπόμπη ούτε στην Πάρνηθα. Αυτό που τους εμποδίζει είναι ο χαρακτηρισμός «δασικά» των εκτάσεων και αυτόν θα πολεμήσουν με τον δικό τους «μοναδικό» τρόπο. Οι «κωφοί» του τόπου, τα πουλημένα τομάρια που συναινούν δια της σιωπής τους, ή «μυξοκλαίνε» για τα καμένα δάση έχουν τεράστια ευθύνη. Κανείς δεν τους πιστεύει πια και η Πάρνηθα είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ αν δεν γίνει κάτι. Από ποιους; Μόνο στον Δένδια έχω αυτή την στιγμή εμπιστοσύνη, σε κανέναν άλλον. Όλα στον τόπο μου ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ εδώ και 30 χρόνια. Αποχαιρετήστε για πάντα την Πάρνηθα ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ, ποιοι τις κάνουν, με ποιο τρόπο, ποιοι ενέχονται, τι περιουσίες έχουν αποκτήσει, πως πουλάνε, τι έχει απομείνει για να πωληθεί.

Και μόνο αν η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ. Αλλιώς, η Πάρνηθα είναι ήδη ΧΘΕΣ. Όπως και η Βαρυμπόμπη.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ