ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2000


RELIABLE NEWS FROM THE YEAR 2000...eighteen years of reliability and objectivity!!!
XΡΗΣΙΜΗ,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

Eπικοινωνία στα e.mails: politikimx@gmail.com -mgvavour@gmail.com ..ή στείλτε μας συμπληρωμένη την σχετική φόρμα που θα βρείτε πιο κάτω.

Contact us:politikimx@gmail.com -mgvavour@gmail.com or fill the contact-form
Browse always ONLY: http://politikinews.blogspot.gr

translateANAZHTHΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/ ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

Acharnon Gordium Bond

Acharnon Gordium Bond
Yπό κατασκευήν ο ιστότοπος του ηλεκτρονικού φύλλου:"Αcharnon Gordium Bond"

Η "ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

AΡΘΡΑ «Αcharneon Gordium Bond» blog ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ στον ΔήμοΑχαρνών

1)ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: «..ως προς τη λειτουργία του νέου Κοιμητηρίου Δήμου Αχαρνών»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/02/blog-post_99.html

2)ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΛΙΖΑΣ"; ρωτούν ξανά και ξανά οι δημότες Αχαρνών!ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post.html

3)ΑΧΑΡΝΕΣ: ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ2007 ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/2007.html

π.Δημάρχου κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ, προφίλ:

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_27.html

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Αcharnes Gordium Bond:απάντηση σε αναγνώστη: -«Γιατί δεν υπάρχουν Εφημερίδες σε μια τόσο μεγάλη πόλη;»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond.html

Πως κατασκευάζονται "ένοχοι" ..σενάρια απίστευτα..

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html


Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

"Acharnes Gordium Bond": απαντήσεις σε αναγνώστες

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_49.html

"Acharnon Gordium Bond":επερχόμενο άρθρο με τίτλο "ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_14.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnes Gordium Bond:"Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΓΚΤΟΣ.." γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝAΚΗ σε ταλαίπωρο αναγνώστη

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharne-gordium-bond.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharneon Gordium Bond: απάντηση σε αναγνώστη για τον ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bondq.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnon Gordium Bond:Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ Ανοιχτή Επιστολή προς τα μέλη του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-Διοικητικού Συμβουλίου Αχαρνών με θέμα:"...ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ από τον τ. Δήμαρχο κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_80.html

Αcharnes Gordium Bond-Για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και την ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ "Σενάριο 1ο: Γράφει η σεναριογράφος Μ.Χ.Β"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ BLOG THΣ:Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bond-blog.html

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!

Ενας Ιστότοπος για την Αλήθεια και την Δικαιοσύνη στον Δήμο Αχαρνών! Acharnon Gordium Bond: o Γόρδιος Δεσμός της Διαφθοράς σε έναν Δήμο που πνίγεται στα προβλήματα και αρνείται να ανακάμψει, αλυσοδέσμιος τέως «αρχόντων», συμπεριφορών και συνηθειών, που κρατούν μια πόλη τρισχιλιετίας στην «μαύρη λίστα» διεθνών Φορέων. Με την αξιόπιστη υπογραφή της Περιφερειακής Εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» που δίνει μάχες στον τόπο για την Αλήθεια,από το έτος 2000!

"Acharnon Gordium Bond" blog, is coming soon: for Truth and Justice in Acharnes Municipality…

Αρχειοθήκη ιστολογίου - archive

XΡΗΣΙΜΗ,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ,
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

Παρασκευή, 1 Μαΐου 2015

κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΧΡ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ, π. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
πρ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝΑνοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα του Απόστολου Κακλαμάνη,
Πρ. Προέδρου της Βουλής
                                                                                                                                                 
                                                                      Αθήνα, 30  Απριλίου 2015
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Ειλικρινώς λυπάμαι, γιατί αναγκάζομαι ν’ απευθυνθώ δημοσίως σε σας, ύστερα από δύο και πλέον μηνών αναμονή ουσιαστικής ανταπόκρισης στις προτάσεις που υπέβαλα στην κυβέρνηση, διά του υπουργού Οικονομικών, με τις, από 22/2 και 25/3 τρ. έτους, ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ- ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΕΣ επιστολές μου. Παραλήπτης των είστε ο ίδιος και αρμόδιοι υπουργοί – συνεργάτες σας. Οι εν λόγω προτάσεις μου, ειδικές και τεκμηριωμένες, αποσκοπούν στην αντιμετώπιση δύο παγκοσμίως γνωστών πληγών της χώρας μας. Πρόκειται για τη μεγάλη φοροδιαφυγή και την πολιτική διαφθορά.
Όσο δεν κλείνουν, θα συνεχίζεται ο διασυρμός της και η αναξιοπιστία των κυβερνήσεών της, ανεξαρτήτως ατομικών προσπαθειών ή ευθυνών καθεμιάς.
1. ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ
            Δυστυχώς, τα «μέτρα» που εξαγγέλλει η κυβέρνηση για τις καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό, αποτελούν φενάκη για τους έντιμους φορολογούμενους, που θα κληθούν και πάλι να ανταποκριθούν σε αυξημένες επιβαρύνσεις- με ήδη μειωμένη ή ανύπαρκτη την φοροδοτική ικανότητά τους. Επαναλαμβάνουν τα αντίστοιχα μέτρα των κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου (νόμοι 3529/2004, 3336/2005, 3529/2010, 3943/2011), εν γνώσει του γεγονότος ότι υπήρξε «άνθρακες ο θησαυρός» που θα εισέρρεε, υποτίθεται τότε, στα δημόσια ταμεία. Πολλώ δε μάλλον όταν, αντί 3% ή 5% και  8%, για την περίπτωση μη επανεισαγωγής τους τότε, τώρα προτείνεται η καταβολή 15-20% επί των νομιμοποιούμενων αδήλωτων καταθέσεων. Προφανώς, ως επί το πλείστον, δεν πρόκειται για μη δηλωθέντα, νόμιμα εισοδήματα, αλλά για παρανόμως αποκτηθέντα και προϊόντα «ξεπλύματος», δηλαδή κακουργήματα που, η εξαγγελλόμενη «αμνηστία», δεν μπορεί να «ξεπλύνει»...
Ελπίζω ότι, η σημερινή  κυβέρνηση, δεν έχει λόγους να μην  τολμά ή να μην επιθυμεί, σαν την απελθούσα, όπως θα καταδειχθεί στη συνέχεια, να ανακόψει, τουλάχιστον, τη συνεχιζόμενη εκροή δεκάδων δις € από το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, επιβάλλοντας, έστω και αργά, αποτελεσματικά μέτρα εις βάρος των λωποδυτών ή μη, οι οποίοι όταν η πατρίδα τους αιμορραγεί, στερούν από αυτήν την ελπίδα επιβίωσης.
Η δική μου τεκμηριωμένη πρόταση, προϊόν όχι μόνο της προσωπικής νομικής και πολιτικής μου εμπειρίας, αλλά και συνεργασίας εξειδικευμένων επιστημόνων και δικαστών, την οποία υπέβαλα και στην κυβέρνηση Σαμαρά, άνευ αποτελέσματος, είναι απλή. Να νομοθετηθεί τεκμήριο, (όπως τα γνωστά τεκμήρια διαβίωσης), σύμφωνα με το οποίο θεωρείται ότι δεν έχουν δηλωθεί στις αρμόδιες φορολογικές αρχές τα ποσά άνω των 200.000€ που έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της κρίσης.
Πρόκειται για 85.000 περιπτώσεις ,κατά την ενημέρωση της Βουλής από τον υπουργό κατά της διαφθοράς κ. Π. Νικολούδη.  Εντός σύντομης προθεσμίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταρρίψουν το τεκμήριο αυτό, προσκομίζοντας στην Αρχή τις αντίστοιχες φορολογικές  τους δηλώσεις. Σε ποσά, που δεν έχουν δηλωθεί, επιβάλλεται  ειδικός φόρος 30-40%. Ο φόρος αυτός μπορεί  να περιοριστεί μόνο στην περίπτωση που δεν συνδέονται με κακουργηματικές πράξεις και εφόσον προηγηθεί επανεισαγωγή, κατάθεση ή επένδυσή  τους στην Ελλάδα, για μια  τουλάχιστον 5ετία. Πράξεις επιβολής του φόρου αυτού και επί των πράξεων αυτών αμετάκλητες αποφάσεις διοικητικών εφετείων και του ΣτΕ επί προσφυγών που θα ασκούνται από τους ενδιαφερόμενους και θα εκδικάζονται σε ειδικές σύντομες προθεσμίες ως νόμω προτετιμημένες, θα εκτελούνται ακωλύτως και με όλα τα μέσα αναγκαστικής εκτέλεσης, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Τουλάχιστον, σε χώρες δεσμευμένες, ήδη, με διεθνείς συμβάσεις – όπως οι χώρες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ – για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, του «ξεπλύματος», της «τρομοκρατίας» κ.λ.π., δεν υπάρχει πρόβλημα για την εκτέλεση τέτοιων αποφάσεων.
Αποτελεί πρόκληση στη νοημοσύνη του μέσου Έλληνα, η αναζήτηση στο εξωτερικό, π.χ. στην Ελβετία, μέσω ατέρμονων «διαπραγματεύσεων» και χρονοβόρων διαδικασιών, στοιχείων για τέτοιους λογαριασμούς. Τι ακολουθεί και εκεί και εδώ, το γνωρίζουμε. «Ούτε σε 150 χρόνια δεν τελειώνουμε με τέτοιες διαδικασίες» μου είπε ο μέχρι πρότινος Γ.Γ. του ΣΔΟΕ.  Η  κυβέρνηση Σαμαρά, ως «Αρσακειάς», δεν απήντησε στην προηγούμενη ΙΔ΄ περίοδο της Βουλής στην πρότασή μου αυτή. Λογικώς, αφού ο καλούμενος, επί τρεις μήνες συνεχώς, στη Βουλή, τότε υπουργός Οικονομικών, κ. Χαρδούβελης, ήταν και εκείνος, όπως ο κ. Νικολούδης αποκάλυψε και ο ίδιος ομολόγησε, μία από τις 85.000 περιπτώσεις μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό. Και μάλιστα όταν, ως σύμβουλος της κυβέρνησης Παπαδήμου, όφειλε να εισηγηθεί μέτρα ανακοπής της εκροής 100 περίπου δις €, κατά την περίοδο των καταστροφικών εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου 2012, που ανέκοψαν επί ένα έτος την πορεία ανάκαμψης της Οικονομίας.  Δεν δικαιούμαι να υιοθετήσω σχετικά δημοσιεύματα –αν και μη διαψευδόμενα-  ότι ανάλογες περιπτώσεις, όπως του υπουργού Οικονομικών της προηγούμενης κυβέρνησης, των κυρίων Σαμαρά- Βενιζέλου, εμποδίζουν και τη σημερινή, ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, να κάνει το καθήκον της. Ούτε βρίσκομαι –ύστερα από 40 χρόνια, λόγω δικής μου απόφασης να μη συμμετάσχω ειδικώς στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου- στη Βουλή, για να υποχρεωθώ να επαναλάβω εκεί, σε δικό σας υπουργό, «δεν ξέρω ποιος σας υπέδειξε ή σας επέβαλε ως υπουργό Οικονομικών», όπως είπα τότεστον κ. Χαρδούβελη. Αν βέβαια συνεχιστεί αυτή η ατολμία, μπορώ από τώρα να πω, ότι ισοδυναμεί με συνενοχή στη μεγάλη φοροδιαφυγή, που δεν βλάπτει απλώς, αλλά γελοιοποιεί παγκοσμίως την Ελλάδα.
2. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
            Το δεύτερο μείζον, επίσης, πρόβλημα το οποίο, όπως και τη φοροδιαφυγή, όλος «ο κόσμος τόχει τούμπανο…», είναι η μεγάλη πάσης φύσεως διαφθορά, με κορυφαία την πολιτική διαφθορά. Η πρόταση που σας υπέβαλα- και δεν έχει τύχει ουδεμιάς απάντησης- είναι να επανέλθει σε ισχύ ο νόμος 4065/2012, για τον αναδρομικό έλεγχο, από το 1974 μέχρι  σήμερα, της οικονομικής κατάστασης – όχι απλώς των δηλώσεων «Πόθεν έσχες», γιατί ουδείς εγκληματίας καταγράφει εκεί τα προϊόντα της εγκληματικής του δράσης – σε συνδυασμό με τα μέσα διαβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους, όλων όσοι διετέλεσαν ή διατελούν
πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί και υφυπουργοί. Η προηγούμενη κυβέρνηση και ορισμένοι αρχηγοί κομμάτων, εκβιαζόμενοι ή έστω αδιαφορούντες, ευθύνονται για τη μη εφαρμογή  του, ύστερα από δύο έτη συστηματικής κακοποίησής του μέχρι την κατάργησή του, στις 31/12/2014.
Ο νόμος 4065/2012, πρόταση δική μου  και άλλων 74 βουλευτών, την άμεση εφαρμογή του οποίου ζητήσατε στη Βουλή κι εσείς από τον τότε Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, ψηφίστηκε ομοφώνως κατά τη ΙΔ΄ περίοδο της Βουλής, δημοσιεύτηκε στις 9/4/2012, παραμονή της διάλυσής της, αλλά δεν εφαρμόστηκε! Η αρμόδια Επιτροπή, με τη συμμετοχή δύο πρώην υφυπουργών (αν και ελεγχομένων) και τριών, κατά τα άλλα έγκριτων δικαστών και δύο καθηγητών ΑΕΙ, (ο ένας τοποθετήθηκε στη συνέχεια επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ), κατέληξε στο κοινώς λεγόμενο: «Ούτε γάτα, ούτε ζημιά!..» Σας ζήτησα, τότε, να παρέμβετε ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης. Δεν είμαι «Ντάισεμπλουμ» για πιο πολλά…  ούτε υπάρχει κάτι επιλήψιμο να πω για σας. Μπορώ, όμως, να πω ότι οφείλετε να επαναφέρετε σε ισχύ τον νόμο αυτόν, από 1-1-2015. Όπως δεσμευτήκατε ως ΣΥΡΙΖΑ, δια του τότε κοινοβουλευτικού εκπροσώπου σας κ. Δρίτσα. Η κίνηση αυτή, προφανώς, δεν συνεπάγεται κόστος, όπως το … «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», για να μεταφέρετε στο μέλλον και τη δέσμευσή σας αυτή. Δεν είναι απλό;  Θα συμφωνήσετε, ασφαλώς, ότι η καταπολέμηση της πολιτικής διαφθοράς αποτελεί χρέος τιμής και όχι ψευδώνυμη πράξη κάθαρσης , όχι μόνο για σας, ως πρωθυπουργό και πρόεδρο κόμματος, αλλά και τα μέλη της κυβέρνησής σας, καθώς και για όλους όσοι κατέλαβαν πρωθυπουργικά, αρχηγικά και υπουργικά  καθήκοντα –μεταξύ των οποίων και εγώ, επί 7 χρόνια συνεχώς. Εξαιρούνται, φυσικά, όσοι ανήκουν στην κατηγορία εκείνων των «πολιτικών», που έχουν τους  δικούς τους λόγους ή στερούμενοι στοιχειώδους ευθιξίας, προτιμούν να «χάνονται» μέσα στο πλήθος της γενίκευσης «όλοι είναι ίδιοι»!
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Κοινή είναι η διαπίστωση ότι η τακτική «ροκανίζουμε το χρόνο» -που θυμίζει την ιστορία του Κυπριακού- οδηγεί τη χώρα στο «Αμήν»! Ο χρόνος τρέχει πάντα υπέρ των ισχυρότερων. Η χώρα, δυστυχώς, εξαρτάται πλέον από τους δανειστές της –κράτη μέλη της Ευρωζώνης και τα Κοινοβούλιά τους, στα οποία, ας μην ξεχνάμε, συμμετέχουν εξίσου, αν όχι και περισσότεροι από το δικό μας, λαϊκιστές και δημαγωγοί των λαών τους, «φιλοδοξούντες» να «χτίσουν» εις βάρος μας και εις βάρος της ευρωπαϊκής υπόθεσης τα δικά τους κόμματα και τις δικές τους πολιτικές καριέρες .
Αν δεν εισρεύσει  τάχιστα στα δημόσια ταμεία μέρος των παράνομων κεφαλαίων, που αφέθηκαν  να διαρρεύσουν στο εξωτερικό, η χώρα θα έχει ως μόνη διέξοδο, με την δημοψηφισματικής ή άλλης μορφής ψήφο του λαού της –όπως έκαναν οι αρχαίοι Αθηναίοι όταν επί τρείς ημέρες πανηγύριζαν, κατεδαφίζοντας τα τείχη τους- να «αυτοκτονήσει» , νομίζοντας ότι έτσι… εκδικείται τους εταίρους και  δανειστές της!
Σπεύσατε, έστω και τώρα, να χτυπήσετε  τη φοροδιαφυγή των συγκεκριμένων  85.000 περιπτώσεων κεφαλαίων άνω των 200.000 ευρώ, που συμποσούνται σε εκατοντάδες δις €, και να δώσετε  δείγματα γραφής κατά της πολιτικής διαφθοράς με την επαναφορά σε ισχύ του νόμου 4065/2012 και την άτεγκτη εφαρμογή του.  Μπορούμε τότε, και με τους δανειστές να διαπραγματευτούμε αξιοπρεπώς , και να αλλάξουμε την αρνητική διεθνώς εικόνα της χώρας μας.  

                                                            Απείλετε να επαναφέρετε σε ισχύ τον νόμο αυτόν, από 1-1-2015. Όπως δεσμευτήκατε ως ΣΥΡΙΖΑ, δια του τότε κοινοβουλευτικού εκπροσώπου σας κ. Δρίτσα. Η κίνηση αυτή, προφανώς, δεν συνεπάγεται κόστος, όπως το … «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», για να μεταφέρετε στο μέλλον και τη δέσμευσή σας αυτή. Δεν είναι απλό;  Θα συμφωνήσετε, ασφαλώς, ότι η καταπολέμηση της πολιτικής διαφθοράς αποτελεί χρέος τιμής και όχι ψευδώνυμη πράξη κάθαρσης , όχι μόνο για σας, ως πρωθυπουργό και πρόεδρο κόμματος, αλλά και τα μέλη της κυβέρνησής σας, καθώς και για όλους όσοι κατέλαβαν πρωθυπουργικά, αρχηγικά και υπουργικά  καθήκοντα –μεταξύ των οποίων και εγώ, επί 7 χρόνια συνεχώς. Εξαιρούνται, φυσικά, όσοι ανήκουν στην κατηγορία εκείνων των «πολιτικών», που έχουν τους  δικούς τους λόγους ή στερούμενοι στοιχειώδους ευθιξίας, προτιμούν να «χάνονται» μέσα στο πλήθος της γενίκευσης «όλοι είναι ίδιοι»!
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Κοινή είναι η διαπίστωση ότι η τακτική «ροκανίζουμε το χρόνο» -που θυμίζει την ιστορία του Κυπριακού- οδηγεί τη χώρα στο «Αμήν»! Ο χρόνος τρέχει πάντα υπέρ των ισχυρότερων. Η χώρα, δυστυχώς, εξαρτάται πλέον από τους δανειστές της –κράτη μέλη της Ευρωζώνης και τα Κοινοβούλιά τους, στα οποία, ας μην ξεχνάμε, συμμετέχουν εξίσου, αν όχι και περισσότεροι από το δικό μας, λαϊκιστές και δημαγωγοί των λαών τους, «φιλοδοξούντες» να «χτίσουν» εις βάρος μας και εις βάρος της ευρωπαϊκής υπόθεσης τα δικά τους κόμματα και τις δικές τους πολιτικές καριέρες .
Αν δεν εισρεύσει  τάχιστα στα δημόσια ταμεία μέρος των παράνομων κεφαλαίων, που αφέθηκαν  να διαρρεύσουν στο εξωτερικό, η χώρα θα έχει ως μόνη διέξοδο, με την δημοψηφισματικής ή άλλης μορφής ψήφο του λαού της –όπως έκαναν οι αρχαίοι Αθηναίοι όταν επί τρείς ημέρες πανηγύριζαν, κατεδαφίζοντας τα τείχη τους- να «αυτοκτονήσει» , νομίζοντας ότι έτσι… εκδικείται τους εταίρους και  δανειστές της!
Σπεύσατε, έστω και τώρα, να χτυπήσετε  τη φοροδιαφυγή των συγκεκριμένων  85.000 περιπτώσεων κεφαλαίων άνω των 200.000 ευρώ, που συμποσούνται σε εκατοντάδες δις €, και να δώσετε  δείγματα γραφής κατά της πολιτικής διαφθοράς με την επαναφορά σε ισχύ του νόμου 4065/2012 και την άτεγκτη εφαρμογή του.  Μπορούμε τότε, και με τους δανειστές να διαπραγματευτούμε αξιοπρεπώς , και να αλλάξουμε την αρνητική διεθνώς εικόνα της χώρας μας.  

                                                         ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2017"

«ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2018»: Δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια αξιοπιστίας, διεθνούς αναγνώρισης, δημοσιογραφικής υπευθυνότητας. Δεκαοκτώ χρόνια μαχών για την πρόοδο του πολίτη που περνά μέσα από την Αλήθεια..18 ολόκληρα χρόνια,ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗ!

κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΤΕΛΗΣ,ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΤΕΛΗΣ,ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ:πως ενας φωτισμένος Καθηγητής τραβάει την κουϊντα των προπαγανδιστών της Ομοφυλοφιλίας

Η παρούσα ανάρτηση αποτελεί γνώμη της Εφημερίδας και όχι διαφήμιση

Η παρούσα ανάρτηση αποτελεί γνώμη της Εφημερίδας και όχι διαφήμιση
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΗΤΤΑΣ,αν χρειάζεστε ΕΝΤΙΜΟ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ (πατήστε την φωτο για ιστότοπο) κινητό:693 - 6450 078

ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ; ΤΗΛ: 210.2480761 FAX:210.2481405 e.mail: sinergas48@otenet.gr

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 210.2442400 – 6979.002711.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΡΕΣΤΩΡΑΝ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΡΕΣΤΩΡΑΝ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ  ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
Λέει "..με πολύ καλό φαγητό και άριστη εξυπηρέτηση" ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙ!!

ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΝ ΤΟ 2011

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ "ΦΙΛΙΚΗΣ" κ. ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΣΤΗΝ 1Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΤΟ 2011, ΠΟΤΕ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΗ!!!

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ "ΦΙΛΙΚΗΣ" κ. ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ  ΣΤΗΝ 1Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΧΑΡΝΩΝ  ΤΟ 2011,...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ: αυτός είναι ο δικός μου (2)

http://politikinews.blogspot.gr/2017/01/2_17.html


"ΕΛΕΝΗ": Μυθιστόρημα της Μαρίας Χατζηδάκη Βαβουρανάκη σε συνέχειες...


http://politikinews.blogspot.gr/2016/08/e-2.html

ΑΧΑΡΝΕΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Ή ΓΕΩΡΓΙΟΣ) ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΕΝ ΕΤΕΙ 1896 και η μεταθανάτια αντιμετώπισή του απο τον τόπο που γεννήθηκε

INTERNATIONAL POLITIKINEWS

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ-ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΗΣ

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω και τώρα που καίγεται η Βαρυμπόμπη. Το ήξερα, το περίμενα. Οι καταπατητές της περιοχής που δρούν εδώ και δεκάδες χρόνια ανενόχλητοι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης δεν έχουν σταματημό, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ.

Θέλοντας να πουλήσουν ό,τι ακόμα προλάβουν και ιδιαίτερα «ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ» χωρίς συμβόλαια και νόμιμες διαδικασίες, δεν θα αφήσουν ούτε ένα χλωρό φύλλο ούτε στην Βαρυμπόμπη ούτε στην Πάρνηθα. Αυτό που τους εμποδίζει είναι ο χαρακτηρισμός «δασικά» των εκτάσεων και αυτόν θα πολεμήσουν με τον δικό τους «μοναδικό» τρόπο. Οι «κωφοί» του τόπου, τα πουλημένα τομάρια που συναινούν δια της σιωπής τους, ή «μυξοκλαίνε» για τα καμένα δάση έχουν τεράστια ευθύνη. Κανείς δεν τους πιστεύει πια και η Πάρνηθα είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ αν δεν γίνει κάτι. Από ποιους; Μόνο στον Δένδια έχω αυτή την στιγμή εμπιστοσύνη, σε κανέναν άλλον. Όλα στον τόπο μου ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ εδώ και 30 χρόνια. Αποχαιρετήστε για πάντα την Πάρνηθα ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ, ποιοι τις κάνουν, με ποιο τρόπο, ποιοι ενέχονται, τι περιουσίες έχουν αποκτήσει, πως πουλάνε, τι έχει απομείνει για να πωληθεί.

Και μόνο αν η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ. Αλλιώς, η Πάρνηθα είναι ήδη ΧΘΕΣ. Όπως και η Βαρυμπόμπη.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

3ο Μνημόνιο

3o MNHMONIO: Διαβάστε το ολόκληρο..

πατήστε εδώ:

https://docs.google.com/file/d/0B6cSqBSkv6F5d3BEUVpuTEw5OHM/edit