"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.. Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Το έτος 2023 δεν θα είναι πια εδώ αλλά εδώ(http://politikinewsaaa.blogspot.com) ως "Η Χρήσιμη Εφημερίδα!!. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:

https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/ ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:https://politikinewsaaa.blogspot.gr/
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΥΔΜΗΔ: Ενδιαφέρουσα, κατατοπιστική ενημέρωση..


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ &
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2015



Με αφορμή τους κεντρικούς άξονες του προγράμματος για «το δημοκρατικό μετασχηματισμό του Κράτους και τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης», που παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματός του, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, επισημαίνει:
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του αποκαλύπτονται καθημερινά.
Εμφανίζονται να προτείνουν αλλαγές στη δομή της Κυβέρνησης προβλέποντας δέκα υπουργεία χωρίς να λένε ποια είναι αυτά. Προφανώς τους διαφεύγει ότι ήδη τα Υπουργεία έχουν αποκτήσει από τις 29 Οκτωβρίου 2014, νέα, απλοποιημένα και λιτά οργανογράμματα, αλλάζοντας με τον τρόπο αυτό τον πυρήνα του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης μετά από δεκαετίες.
Εμφανίζονται να καταργούν τον «αντισυνταγματικό νόμο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων» προτείνοντας ένα σύστημα στη «βάση αντικειμενικών δεικτών». Εκτός του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεδειγμένα πλέον έχει αλλεργία με κάθε μορφή αξιολόγησης, είναι εντυπωσιακό ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας προλαμβάνει τη δικαστική κρίση θεωρώντας αντισυνταγματικό το ενδιάμεσο σύστημα αξιολόγησης. Θα έπρεπε, επίσης, να γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι το ΥΔΜΗΔ ήδη προωθεί νέο σύστημα αξιολόγησης, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί από τον Απρίλιο του 2014 ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Νέο σύστημα αξιολόγησης για το οποίο έχει ήδη ενημερωθεί ο αρμόδιος Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.
Εμφανίζονται έτοιμοι να καταργήσουν τη νομοθεσία για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων. Δηλαδή κλείνουν το μάτι στην ατιμωρησία και στην ασυδοσία. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό ικανοποιεί συνδικαλιστές τύπου Κολλά, Φωτόπουλου και Μπαλασόπουλου, οι οποίοι έχουν μετακινηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δεν ευθύνεται για τις πελατειακές σχέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, δεν καταλαβαίνει ότι θα βρει απέναντί του τη σιωπηλή πλειοψηφία των ικανών και έντιμων δημοσίων υπαλλήλων, που είναι υπέρ της κάθαρσης στη Δημόσια Διοίκηση.
Δεσμεύονται για την ενοποίηση όλων των ελεγκτικών σωμάτων και την υπαγωγή τους στον Πρωθυπουργό, αντί για τη ριζική αναδιοργάνωσή τους και την πλήρη απεξάρτησή τους από την πολιτική ηγεσία, ώστε να ενισχυθεί το αποτυχημένο συγκεντρωτικό μοντέλο λειτουργίας της Μεταπολίτευσης. Οραματίζονται δηλαδή τον εαυτό τους ως νέους «Βασιλιάδες Λουδοβίκους», οι οποίοι αδημονούν να υιοθετήσουν τη ρήση «Το κράτος είμαι εγώ»!
Εξαγγέλλουν τη δήθεν αναβάθμιση των ΚΕΠ και τη μείωση της γραφειοκρατίας. Και εδώ παραβιάζουν ανοιχτές θύρες, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή αντιτάχθηκε στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων, μειώνουν τη γραφειοκρατία και τα διοικητικά βάρη. Τα ΚΕΠ διασυνδέθηκαν με μητρώα δημοσίων υπηρεσιών και παρέχουν online, άμεσα και εύκολα, το αιτούμενο πιστοποιητικό. Με το νέο online σύστημα έχουν διεκπεραιωθεί τους τελευταίους μήνες πάνω από 1.000.000 αιτήματα.      
Είναι φανερό ότι το υποτιθέμενο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί αφενός να διατηρήσει τα κεκτημένα προνόμια των λίγων συνδικαλιστών απέναντι στους πολλούς δημοσίους υπαλλήλους και σε βάρος της κοινωνίας και αφετέρου να επαναλάβει δράσεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που ήδη εφαρμόζονται με επιτυχία.
Συνιστούμε στους συντάκτες του προγράμματος να ενημερώνουν καλύτερα τον κ. Τσίπρα ώστε να καταθέσει έστω και την τελευταία στιγμή μια καινούργια, σύγχρονη, προοδευτική πρόταση για τη Δημόσια Διοίκηση και όχι αναμασημένες πολιτικές προηγούμενων δεκαετιών, που οδήγησαν την πατρίδα μας σε αδιέξοδα.


*Επισυνάπτουμε προς ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, ενημερωτικό σημείωμα με όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που το ΥΔΜΗΔ έχει υλοποιήσει και σχεδιάζει τους τελευταίους 18 μήνες.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ



ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ

1.     Μείωση της γραφειοκρατίας

Θεσμοθετήσαμε ρυθμίσεις οι οποίες παρεμβαίνουν «χειρουργικά» στη γραφειοκρατία και αλλάζουν σε πολλά σημεία την καθημερινότητα των πολιτών. Κάναμε μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του περιορισμού της γραφειοκρατίας που επί δεκαετίες ταλαιπωρούσε πολίτες και επιχειρήσεις. Πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια όχι μόνο να περιορίσουμε τη γραφειοκρατία στο Δημόσιο, αλλά και να δρομολογήσουμε συνθήκες υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.

1) Επικύρωση αντιγράφων

Καταργήσαμε την υποχρέωση υποβολής πρωτοτύπων ή επικυρωμένων αντιγράφων από τους ενδιαφερόμενους στο σύνολο των συναλλαγών τους όχι μόνο με τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και με τους φορείς, που άμεσα ή έμμεσα ελέγχονται από το κράτος, όταν πρόκειται για έγγραφα τα οποία έχουν εκδοθεί από τις υπηρεσίες και τους φορείς αυτούς.

2) Ετήσιοι Ισολογισμοί

Kαταργείται από την 1η Ιανουαρίου του 2015 η υποχρέωση δημοσίευσης στο ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ των τροποποιήσεων καταστατικού και των ετήσιων ισολογισμών των Ανωνύμων Εταιρειών και των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης. Η ανάγκη δημοσιότητας για τις συγκεκριμένες πράξεις των εταιρειών καλύπτεται πλέον μέσω του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ).

3) Γνήσιο Υπογραφής

Βάλαμε τέλος στην υποχρέωση βεβαίωσης γνησίου υπογραφής στην υπεύθυνη δήλωση που κατατίθεται στην πρώτη φάση προσφοράς σε διαγωνισμό του Δημοσίου.

4) Νέος τρόπος έκδοσης Αστυνομικής Ταυτότητας

Από την 1η Οκτωβρίου κάθε πολίτης μπορεί να πηγαίνει μόνο με δύο φωτογραφίες του και ένα μάρτυρα στο Αστυνομικό Τμήμα και να λαμβάνει άμεσα και εύκολα το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, χωρίς να προσκομίζει πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις. Αυτό γίνεται εφικτό χάρη στη διασύνδεση των αστυνομικών τμημάτων με τα δημοτολόγια, την πρώτη «government to government» (διασύνδεση δημοσίων υπηρεσιών) Υπηρεσία. Ο αρμόδιος υπάλληλος της αστυνομικής αρχής θα αναζητά πλέον αυτεπάγγελτα, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ), όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την έκδοση του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

2.     Αναβάθμιση Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών

Τα ΚΕΠ, ένας καθιερωμένος και επιτυχημένος θεσμός, περνά σε νέα εποχή. Τα ΚΕΠ προσφέρουν από τις αρχές Μαρτίου μια σειρά νέων υπηρεσιών, που τα καθιστούν μοναδικό σημείο αναφοράς και συναλλαγής του πολίτη με τη δημόσια διοίκηση. Ιδιαίτερη φροντίδα δόθηκε σε υπηρεσίες που εξυπηρετούν αγρότες, συνταξιούχους και ανέργους, καθώς και κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες. Στο πλαίσιο αυτό, παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες αίτησης για ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο και στο μητρώο ευάλωτων πελατών της ΔΕΗ. Σύντομα μέσω των ΚΕΠ θα μπορεί να υποβάλλεται ηλεκτρονική αίτηση συνταξιοδότησης και να παρακολουθείται η πορεία εξέλιξης.

Παράλληλα,      

3.     Σύστημα αδειοδοτήσεων

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προχώρησε, για πρώτη φορά, στην κατάργηση των συστημάτων αδειοδοτήσεων, ξεκινώντας από 25 διαδικασίες αδειοδότησης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Καταργείται σε πολλές περιπτώσεις πλήρως η απαίτηση υποβολής φακέλου δικαιολογητικών, η οποία εξακολουθούσε να ισχύει σε άλλες περιπτώσεις κατάργησης αδειοδοτήσεων στο παρελθόν. Η γνωστοποίηση ισχύει πλέον και για την έναρξη της δραστηριότητας και για την αντικατάσταση, μεταβίβαση καταστήματος και προσθήκη σε αυτό άλλης δραστηριότητας.

4.     Μείωση των διοικητικών βαρών

Στην ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία των πρώτων συστάσεων της στρατηγικής συνεργασίας με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), που έχουν ως στόχο την οικονομική και διοικητική ελάφρυνση των ελληνικών επιχειρήσεων και της διοίκησης σε επιλεγμένους τομείς της οικονομίας, προχώρησε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Σε αυτές περιλαμβάνονται:

-          Η κατάργηση της υποχρέωσης της υποβολής εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ

-          Η κατάργηση της πρόβλεψης αίτησης επιστροφής ΦΠΑ, η οποία πλέον θα προβλέπεται στο έντυπο επιστροφής φόρου, χωρίς να απαιτείται υποβολή διακριτής αίτησης

-          Η διαμόρφωση του πλαισίου απενεργοποίησης των ΑΦΜ σε περιπτώσεις παύσης της οικονομικής δραστηριότητας ή διάπραξης αδικημάτων

-          Η κατάργηση της απαίτησης δημοσίευσης ετήσιων οικονομικών καταστάσεων και εταιρικών ανακοινώσεων

-          Η νομοθέτηση της πλήρους ηλεκτρονικής υποβολής όλων των κοινοποιήσεων στο ΓΕΜΗ με προφανή οφέλη για τις επιχειρήσεις.

Πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια, όχι μόνο να περιορίσουμε τη γραφειοκρατία στο Δημόσιο, αλλά και να δρομολογήσουμε συνθήκες υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.

5.     Νέα «Διαύγεια»

Ενισχύουμε τους θεσμούς διαφάνειας και λογοδοσίας στο Δημόσιο. Το πρόγραμμα «Διαύγεια» εισήλθε πλέον σε νέα εποχή.

Τον Οκτώβριο του 2013 θωρακίσαμε της «Διαύγεια» θεσμικά. Κάθε πράξη, εκτός από αυτές που δημοσιεύονται και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αποκτά ισχύ μόνο μέσω της ανάρτησής της στο «Διαύγεια» και το αναρτημένο έγγραφο υπερισχύει έναντι των υπολοίπων εκδόσεων της πράξης. Ο πολίτης μπορεί να επικαλείται τα αναρτημένα έγγραφα στις συναλλαγές του με τις δημόσιες υπηρεσίες, κάνοντας χρήση του μοναδικού Αριθμού Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ) των εγγράφων, χωρίς να απαιτείται η επικύρωσή τους. Τον περασμένο Ιούνιο παρουσιάσαμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες της καινούριας «Διαύγειας». Με ένα βασικό σκοπό: Να καταστήσουμε τη «Διαύγεια» πιο φιλική για τους πολίτες και με μεγαλύτερο εύρος αντικειμένου.

6.     Νέα οργανογράμματα

Νέα, απλοποιημένα και λιτά οργανογράμματα απέκτησαν από τις 29 Οκτωβρίου 2014, τα Υπουργεία, αλλάζοντας με τον τρόπο αυτό τον πυρήνα του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης μετά από δεκαετίες. Η κατάρτιση των νέων οργανισμών των Υπουργείων βασίστηκε σε εκθέσεις αξιολόγησης, που συνοδεύονται από περιγράμματα αποστολής και θέσεων καθώς και από σχέδια στελέχωσης, που έχουν εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης (ΚΣΜ).

Έτσι υλοποιήθηκε ένα διαχρονικό αίτημα για τον εξορθολογισμό του Δημοσίου, που πλέον αποκτά μια ενιαία, συνεκτική δομή με τις μειώσεις των δομών να αγγίζουν το 40% και το δημοσιονομικό όφελος να ανέρχεται στο ποσό των 10.800.000 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό δίνουμε τέλος σε μια πρακτική δεκαετιών, όπου πολλά Τμήματα και Διευθύνσεις λειτουργούσαν χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, ακόμα και χωρίς υφισταμένους, ενώ Γενικές Διευθύνσεις λειτουργούσαν χωρίς σαφείς στρατηγικούς στόχους.

7.      Νέος τρόπος επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο

Ένα αντικειμενικό, αξιοκρατικό και καινοτόμο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο θεσμοθετήθηκε (Νόμος 4275/2014) από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με το νόμο «Τροποποίηση διατάξεων του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν. 3528/2007) περί επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων και λοιπές διατάξεις», που κατατέθηκε και ψηφίστηκε τον Ιούνιο 2014, στη Βουλή.

Με το νέο σύστημα εισάγονται αξιοκρατικά κριτήρια για την ανάληψη θέσης ευθύνης στη δημόσια διοίκηση και μπαίνει τέλος στη λογική της αρχαιότητας, αλλά και της κομματικής συχνά επιλογής. Στόχος είναι να επιλέγονται οι πλέον κατάλληλοι υπάλληλοι για κάθε συγκεκριμένη θέση ευθύνης. Να εντοπίζονται, δηλαδή, τα δυναμικά εκείνα χαρακτηριστικά και οι ειδικές δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας δημόσιος υπάλληλος για κάθε συγκεκριμένη θέση ευθύνης.

8.     Πειθαρχικά

Αναβαθμίσαμε και ενισχύσαμε τα ελεγκτικά σώματα. Η απονομή της πειθαρχικής δικαιοσύνης επιταχύνθηκε. Ο έλεγχος των πιστοποιητικών συνεχίζεται και επεκτείνεται. Η αίσθηση της «ομερτά» στο Δημόσιο σπάει. Το ΑΣΕΠ σε συνεργασία με επιθεωρητές και ανώτερα στελέχη του Δημοσίου προχωρούν σε επανέλεγχο μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν συνέτρεχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις της μετατροπής, αυτοδίκαια θα λύνεται η σχέση εργασίας με απόφαση του ΑΣΕΠ.

9.     Έλεγχος για πλαστά πιστοποιητικά

Το συστηματικό και μεθοδικό έλεγχο όλων των πιστοποιητικών που αξιοποίησαν οι υπάλληλοι του Δημοσίου για την πρόσληψή τους δρομολόγησε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Για πρώτη φορά γίνεται έλεγχος εγκυρότητας όλων των τίτλων σπουδών και των λοιπών στοιχείων που περιέχονται στα ατομικά μητρώα των υπαλλήλων. Οι φορείς είναι υποχρεωμένοι να καταχωρούν αναλυτικά τις σχετικές ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί καθώς και τα αποτελέσματα των ενεργειών τους.

10.        Πρόσληψη επιτυχόντων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ

Στην επίλυση μιας πολυετούς εκκρεμότητας, που αφορά διοριστέους του ΑΣΕΠ, οι οποίοι διαγωνίστηκαν μέσω του αξιοκρατικού συστήματος του Ν. 2190/1994 (νόμος Πεπονή) και έχουν κριθεί ως επιτυχόντες, προχώρησε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ

1.     Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

Τα ΚΕΠ εισέρχονται σε νέα εποχή, με δύο κύρια χαρακτηριστικά:

- «Όλο το κράτος στα ΚΕΠ». Τα ΚΕΠ εμπλουτίζονται διαρκώς με νέες υπηρεσίες, ώστε να γίνουν μελλοντικά το μοναδικό σημείο εξυπηρέτησης των πολιτών στην επαφή τους με το Δημόσιο

- ΚΕΠ online. Η ηλεκτρονική διασύνδεση με βάσεις δεδομένων της δημόσιας διοίκησης επιτρέπει την έκδοση πιστοποιητικών και άλλων εγγράφων εύκολα και γρήγορα. Τους τελευταίους πέντε μήνες περισσότερες από 1.000.000 υποθέσεις πολιτών διεκπεραιώθηκαν από τα ΚΕΠ μέσα σε 2 λεπτά.

2.     Καλή νομοθέτηση

Θέτουμε σε εφαρμογή σχέδιο για τη μείωση της πολυνομίας και της κακονομίας. Στόχος είναι η δημιουργία ενός απλού και σαφούς ρυθμιστικού περιβάλλοντος, η προαγωγή της πολιτικής για την καλή νομοθέτηση και η ενίσχυση του κράτους δικαίου. Πρόθεσή μας είναι να χαρτογραφήσουμε και αξιολογήσουμε τις νομοθετικές και κανονιστικές ρυθμίσεις προς κατάργηση ή απλούστευση.

3.     Νέο σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων

Το πλαίσιο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, όπως ισχύει και εφαρμοζόταν μέχρι πρόσφατα, καθιστούσε τη διαδικασία άνευ ουσίας. Για πρώτη φορά θεσμοθετήσαμε τη συγκριτική αξιολόγηση στον προσδιορισμό των ανώτατων ποσοστών των δημοσίων υπαλλήλων ανά κλίμακα βαθμολογίας. Με τη συγκριτική αξιολόγηση ταράξαμε τα λιμνάζοντα νερά και μπόρεσε η διοίκηση να αποκτήσει κουλτούρα αξιολόγησης. Με αυτόν τον τρόπο ξεχωρίζουμε τους καλύτερους και εντοπίζουμε τους λιγότερο αποδοτικούς, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να βελτιώσουν με διάφορους τρόπους την απόδοσή τους και όχι να χάσουν τη θέση τους.

Προτείνουμε – και άμεσα θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση - ένα νέο, σύγχρονο και καινοτόμο σύστημα αξιολόγησης, που θα επιτρέψει επιτέλους στο Δημόσιο να γίνει καλύτερο, εισάγοντας την έννοια της «αριστείας» στη Δημόσια Διοίκηση. Ακόμα πιο δίκαιο απέναντι στον δημόσιο υπάλληλο, αλλά και πιο αποτελεσματικό και φιλικό στον πολίτη. Ήδη οι δημόσιοι υπάλληλοι στον ιστότοπο www.koitamemprosta.gr μπορούν να αξιολογούν το προτεινόμενο σύστημα αξιολόγησης της απόδοσης.

4.      Αναμόρφωση πειθαρχικού δικαίου

Προχωράμε στη ριζική αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου και επιχειρούμε την υιοθέτηση ενός σύγχρονου μοντέλου απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης που θα έχει ως κύριους άξονες την περαιτέρω διασφάλιση της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας και θα χαρακτηρίζεται για την ταχύτητα και την ευελιξία του.

5.      Υιοθέτηση δομών εσωτερικού ελέγχου

Δημιουργήσαμε μονάδες εσωτερικού ελέγχου στις κεντρικές διοικήσεις. Υιοθετούμε ένα σύγχρονο μοντέλο εσωτερικού ελέγχου που εγγυάται την ενίσχυση της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της Δημόσιας Διοίκησης, με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tι είναι η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της. Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε και στηρίζει τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε και πράττει το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε και οφείλει.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, δίνει βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στηρίζει τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, προβάλλει με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημερώνει για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης –πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοσή της, είναι ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Είναι ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν τυγχάνει οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν έχει χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Τυγχάνει όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενεί ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη, πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και προχώρησε με μοναδική επιτυχία στην ηλεκτρονική παρουσία -με παγκόσμια εμβέλεια- της έκδοσης «ΑΘΥΒΟΛΕΣ 2003-2022», μια φιλόδοξη ΚΡΗΤΙΚΗ Πολιτιστική Παρουσία όχι μόνο για την Κρήτη, όχι μόνο για την Χώρα μας, αλλά όλη την Γη, όπου ζουν και αναπνέουν μοναδικά παιδιά της, οι Κρήτες και οι Κρήσσες της και ανθίζουν σαν λουλούδια τα Ήθη και τα Έθιμά της.

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκει, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

Acharnon Gordium Bond

Acharnon Gordium Bond
Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

Η "ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

AΡΘΡΑ «Αcharneon Gordium Bond» blog ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ στον ΔήμοΑχαρνών

1)ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: «..ως προς τη λειτουργία του νέου Κοιμητηρίου Δήμου Αχαρνών»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/02/blog-post_99.html

2)ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΛΙΖΑΣ"; ρωτούν ξανά και ξανά οι δημότες Αχαρνών!ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post.html

3)ΑΧΑΡΝΕΣ: ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ2007 ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/2007.html

π.Δημάρχου κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ, προφίλ:

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_27.html

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Αcharnes Gordium Bond:απάντηση σε αναγνώστη: -«Γιατί δεν υπάρχουν Εφημερίδες σε μια τόσο μεγάλη πόλη;»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond.html

Πως κατασκευάζονται "ένοχοι" ..σενάρια απίστευτα..

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html


Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

"Acharnes Gordium Bond": απαντήσεις σε αναγνώστες

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_49.html

"Acharnon Gordium Bond":επερχόμενο άρθρο με τίτλο "ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_14.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnes Gordium Bond:"Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΓΚΤΟΣ.." γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝAΚΗ σε ταλαίπωρο αναγνώστη

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharne-gordium-bond.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharneon Gordium Bond: απάντηση σε αναγνώστη για τον ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bondq.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnon Gordium Bond:Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ Ανοιχτή Επιστολή προς τα μέλη του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-Διοικητικού Συμβουλίου Αχαρνών με θέμα:"...ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ από τον τ. Δήμαρχο κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_80.html

Αcharnes Gordium Bond-Για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και την ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ "Σενάριο 1ο: Γράφει η σεναριογράφος Μ.Χ.Β"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ BLOG THΣ:Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bond-blog.html

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ-ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΗΣ

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω και τώρα που καίγεται η Βαρυμπόμπη. Το ήξερα, το περίμενα. Οι καταπατητές της περιοχής που δρούν εδώ και δεκάδες χρόνια ανενόχλητοι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης δεν έχουν σταματημό, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ.

Θέλοντας να πουλήσουν ό,τι ακόμα προλάβουν και ιδιαίτερα «ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ» χωρίς συμβόλαια και νόμιμες διαδικασίες, δεν θα αφήσουν ούτε ένα χλωρό φύλλο ούτε στην Βαρυμπόμπη ούτε στην Πάρνηθα. Αυτό που τους εμποδίζει είναι ο χαρακτηρισμός «δασικά» των εκτάσεων και αυτόν θα πολεμήσουν με τον δικό τους «μοναδικό» τρόπο. Οι «κωφοί» του τόπου, τα πουλημένα τομάρια που συναινούν δια της σιωπής τους, ή «μυξοκλαίνε» για τα καμένα δάση έχουν τεράστια ευθύνη. Κανείς δεν τους πιστεύει πια και η Πάρνηθα είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ αν δεν γίνει κάτι. Από ποιους; Μόνο στον Δένδια έχω αυτή την στιγμή εμπιστοσύνη, σε κανέναν άλλον. Όλα στον τόπο μου ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ εδώ και 30 χρόνια. Αποχαιρετήστε για πάντα την Πάρνηθα ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ, ποιοι τις κάνουν, με ποιο τρόπο, ποιοι ενέχονται, τι περιουσίες έχουν αποκτήσει, πως πουλάνε, τι έχει απομείνει για να πωληθεί.

Και μόνο αν η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ. Αλλιώς, η Πάρνηθα είναι ήδη ΧΘΕΣ. Όπως και η Βαρυμπόμπη.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ