Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ,ΥΕΘΑ, συνάντηση με ΥΠΑΜ Αλβανίας Mimi Kodheli
Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013
Στην Αλβανία βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στην επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στη γειτονική χώρα.
Στο πλαίσιο της Προεδρικής επίσκεψης, ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με την Αλβανίδα ομόλογό του MimiKodheli, η οποία θα πραγματοποιήσει σύντομα επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε επίσης χαιρετισμό εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης στο Οικονομικό Συνέδριο «Hellenic - Albanian Economic and Energy Roundtable».
Ακολουθεί το κείμενο:
«Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας της Αλβανίας,
Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,
Κύριε Αναπληρωτή Πρωθυπουργέ της Κυβέρνησης της Αλβανίας,
Συνάδελφοι Υπουργοί,
Κύριοι Πρέσβεις,
Κυρίες και κύριοι,
Εκπροσωπώντας από κοινού με τους συναδέλφους μου, τον Υπουργό Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλο, τον Υπουργό Ενέργειας, κ. Μανιάτη και τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Γεροντόπουλο, την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας σε αυτή τη σημαντική αποστολή, θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να συγχαρώ όσους δούλεψαν για να διοργανωθεί αυτή η συνάντηση, που δένει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο με την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, του κ. Παπούλια.
Μια επίσκεψη που χαρακτηρίζεται σταθμός, που ανοίγει νέους ορίζοντες, μια νέα προοπτική στις διμερείς μας σχέσεις και νέους δρόμους συνεννόησης, συνεργασίας και ανάπτυξης ανάμεσα στις επιχειρηματικές ενότητες, τον επιχειρηματικό κόσμο, της Αλβανίας και της Ελλάδας.
Είναι καιρός πλέον να μετουσιώσουμε σε πρακτικά αποτελέσματα μία ιστορική αναγκαιότητα.
Η Ελλάδα και η Αλβανία δεν ενώνονται μόνο με ιστορικούς δεσμούς. Σας θυμίζω ότι είμαστε οι πιο ιστορικοί λαοί της ευρύτερης περιφέρειας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Γνωριζόμαστε καλά εδώ και δυόμισι χιλιάδες χρόνια. Τις χώρες μας ενώνει αυτή τη στιγμή πάνω απ’ όλα το κοινό ευρωπαϊκό μας πεπρωμένο.
Από αυτή τη βασική διαπίστωση, ξεκινά οποιαδήποτε συζήτηση για την διεύρυνση, ενίσχυση και εμβάθυνση των σχέσεών μας σε όλους ανεξαίρετα τους τομείς.
Για την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας.
Η γεωπολιτική τοποθέτηση της Ελλάδας εδώ και δεκαετίες σε ό,τι αφορά την συνεργασία των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης είναι σταθερή και συνεπής.
Πιστεύουμε στη σταθερότητα και στη συνεργασία ως γεωπολιτικές αξίες για να μπορέσουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια, τον συλλογικό μας αγώνα για πρόοδο και ευημερία. Μονάχα όταν αυτό συντελεστεί, θα δοθεί τέλος σε ο,τιδήποτε αρνητικό μας έχει κληροδοτήσει το παρελθόν, καθώς και τα στερεότυπα μιας άλλης εποχής.
Έτσι πετύχαμε να εξασφαλίσουμε συνεργαζόμενοι τον TAP. Kαι με χαρά βλέπω ανάμεσά μας τον κ. Panariti, τότε Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, με τον οποίο πηγαίνοντας κόντρα στις προβλέψεις της εποχής εκείνης, καταφέραμε αυτό που αποτελεί ένα απτό παράδειγμα της συνεργασίας στην οποία αναφερόμαστε.
Πηγαίνοντας κόντρα σε προβλέψεις και ενδοιασμούς, κοιτάξαμε μπροστά. Και αν πρέπει να βγει απ’ αυτή τη σημαντική επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αλβανία ένα μήνυμα, είναι ότι αυτό που μας οδηγεί είναι το μέλλον.
Αποδεχόμαστε πάνω από όλα τους κανόνες του διεθνούς δικαίου ως μέσο για την επίλυση οποιωνδήποτε προβλημάτων υπάρχουν ανάμεσα στα κράτη της ευρύτερης περιοχής μας.
Προωθούμε ενεργητικά την ένταξη των χωρών της περιοχής μας στην Ενωμένη Ευρώπη και τη διάδοση και εμπέδωση των Ευρωπαϊκών αρχών και αξιών στην λειτουργία των κρατών μας και για το σεβασμό των ανθρωπίνων, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Τον Ευρωπαϊκό κώδικα αξιών για τον σεβασμό των κανόνων της καλής γειτονίας.
Η Ελλάδα είναι η χώρα που πρώτη οραματίστηκε και δούλεψε πολύ για μία Νοτιανατολική Ευρώπη εντεταγμένη στις ευρωπαϊκές δομές συνεργασίας.
Μία Νοτιανατολική Ευρώπη που θα αφήσει πίσω της το Βαλκανικό της παρελθόν.
Μία Νοτιανατολική Ευρώπη στην οποία δεν θα έχουν πλέον θέση οι αντιδημοκρατικές νοοτροπίες και συμπεριφορές, οι εθνικισμοί και οι αλυτρωτισμοί.
Μία Νοτιανατολική Ευρώπη όπου η συνεργασία θα υπερβαίνει και δεν θα περιορίζεται από τα γεωγραφικά σύνορα.
Αυτός θεωρώ, κυρίες και κύριοι, ότι είναι και ο βασικός προσανατολισμός των Ελληνο-Αλβανικών σχέσεων.
Στην Ευρώπη προσφέρεται για την Αλβανία ένας βιώσιμος χώρος προόδου και ανάπτυξης.
Και θα ήθελα να υπογραμμίσω τον όρο βιώσιμος.
Πάνω σε αυτή την βάση μπορούμε να πετύχουμε πολλά μαζί, σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού και κυρίως εμπιστοσύνης.
Μπορούμε να οικοδομήσουμε έναν ενιαίο, ευρύτερο χώρο ανάπτυξης, που θα ωφελήσει και τις δύο χώρες.
Έναν ενιαίο χώρο ανάπτυξης που θα ανοίξει νέες ευκαιρίες στην προσέλκυση επενδύσεων και για τις δύο χώρες.
Μπορούμε να δημιουργήσουμε συνέργειες στον τουρισμό, στη μεταφορά πολύτιμης τεχνογνωσίας.
Μπορούμε να συνεργαστούμε για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, στις μεταφορές και στις τηλεπικοινωνίες.
Μπορούμε πάνω από όλα, μέσα στον ευρωπαϊκό χώρο να διασφαλίσουμε ότι η συνεργασία μας θα συμβάλλει στην βιώσιμη ανάπτυξη των οικονομιών μας.
Κυρίες και κύριοι,
Η Ελλάδα ύστερα από πολλές θυσίες και μία παρατεταμένη περίοδο ύφεσης, είναι πλέον πολύ κοντά στην επιστροφή της στην ανάπτυξη.
Η ενέργεια, οι μεταφορές, η ναυτιλιακή οικονομία, ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση, η πολιτιστική οικονομία είναι οι πυλώνες του νέου ελληνικού αναπτυξιακού μοντέλου.
Η Αλβανία εισέρχεται επίσης σε μία νέα περίοδο δομικών και θεσμικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, με ορίζοντα την ένταξή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Σε αυτόν το δρόμο, σε αυτόν τον προσανατολισμό και την πορεία της Αλβανίας, όπως κατ’ επανάληψη ανέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η Ελλάδα είναι στο πλευρό της.
Ποτέ άλλοτε αυτά που μας ενώνουν, δεν ήταν ιστορικά τόσο πολλά, όσο σήμερα.
Μπροστά μας ανοίγεται μία νέα εποχή, όπου όλα θα κριθούν από το πόσο ικανοί είμαστε στο να πιάσουμε, να συλλάβουμε τα μηνύματα των καιρών και να δημιουργήσουμε νέες σχέσεις ανάμεσά μας. Σχέσεις βασισμένες στην ανάπτυξη, στη συνεργασία, στην καλή γειτονία, στην αλληλεξάρτηση, στην ευημερία και στην πρόοδο.
Με γνώμονα πάντοτε το κοινό μας μέλλον, το κοινό μέλλον των δύο λαών μας.
Σας ευχαριστώ πολύ».
Tι είναι η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.
Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.
Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.
=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε και στηρίζει τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή
. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε και πράττει το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε και οφείλει.
=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, δίνει βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στηρίζει τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, προβάλλει με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημερώνει για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.
=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης –πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοσή της, είναι ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Είναι ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν τυγχάνει οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν έχει χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Τυγχάνει όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενεί ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη, πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και προχώρησε με μοναδική επιτυχία στην ηλεκτρονική παρουσία -με παγκόσμια εμβέλεια- της έκδοσης «ΑΘΥΒΟΛΕΣ 2003-2022», μια φιλόδοξη ΚΡΗΤΙΚΗ Πολιτιστική Παρουσία όχι μόνο για την Κρήτη, όχι μόνο για την Χώρα μας, αλλά όλη την Γη, όπου ζουν και αναπνέουν μοναδικά παιδιά της, οι Κρήτες και οι Κρήσσες της και ανθίζουν σαν λουλούδια τα Ήθη και τα Έθιμά της.
Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκει, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.
Η "ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ-ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΗΣ
Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω και τώρα που καίγεται η Βαρυμπόμπη. Το ήξερα, το περίμενα. Οι καταπατητές της περιοχής που δρούν εδώ και δεκάδες χρόνια ανενόχλητοι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης δεν έχουν σταματημό, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ.
Θέλοντας να πουλήσουν ό,τι ακόμα προλάβουν και ιδιαίτερα «ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ» χωρίς συμβόλαια και νόμιμες διαδικασίες, δεν θα αφήσουν ούτε ένα χλωρό φύλλο ούτε στην Βαρυμπόμπη ούτε στην Πάρνηθα. Αυτό που τους εμποδίζει είναι ο χαρακτηρισμός «δασικά» των εκτάσεων και αυτόν θα πολεμήσουν με τον δικό τους «μοναδικό» τρόπο. Οι «κωφοί» του τόπου, τα πουλημένα τομάρια που συναινούν δια της σιωπής τους, ή «μυξοκλαίνε» για τα καμένα δάση έχουν τεράστια ευθύνη. Κανείς δεν τους πιστεύει πια και η Πάρνηθα είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ αν δεν γίνει κάτι. Από ποιους; Μόνο στον Δένδια έχω αυτή την στιγμή εμπιστοσύνη, σε κανέναν άλλον. Όλα στον τόπο μου ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ εδώ και 30 χρόνια. Αποχαιρετήστε για πάντα την Πάρνηθα ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ, ποιοι τις κάνουν, με ποιο τρόπο, ποιοι ενέχονται, τι περιουσίες έχουν αποκτήσει, πως πουλάνε, τι έχει απομείνει για να πωληθεί.
Και μόνο αν η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ. Αλλιώς, η Πάρνηθα είναι ήδη ΧΘΕΣ. Όπως και η Βαρυμπόμπη.
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου