"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.. Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Το έτος 2023 δεν θα είναι πια εδώ αλλά εδώ(http://politikinewsaaa.blogspot.com) ως "Η Χρήσιμη Εφημερίδα!!. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:

https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/ ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:https://politikinewsaaa.blogspot.gr/
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ και σχόλιο της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ...


Πολιτικό Γραφείο Γιώργου Παπακωνσταντίνου
Αθήνα, 27  Οκτωβρίου 2012

Συνέντευξη Γιώργου Παπακωνσταντίνου  στην εφημερίδα Έθνος  και στη δημοσιογράφο Φώφη Γιωτάκη

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Την Τετάρτη που ενημερώσατε τη Βουλή για την λίστα Λαγκάρντ, οι δύο πρώην ΕΓ ΣΔΟΕ σας άδειασαν με τις καταθέσεις τους στον κ. Πεπόνη. Τελικά ποιος θα αναλάβει την ευθύνης
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Υπάρχουν στοιχεία και συγκεκριμένα γεγονότα. Η ουσία της υπόθεσης είναι ότι εγώ ζήτησα τα στοιχεία απο τη Γαλλία, τα παρέλαβα, έδωσα τις μεγάλες καταθέσεις για έρευνα και πρώτο έλεγχο στον κ. Καπελέρη, και στη συνέχεια όλα τα στοιχεία για έλεγχο στον κ. Διώτη. Αυτή είναι όλη η ιστορία.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ας τα πάρουμε απ την αρχή. Γιατί δεν πρωτοκολλήσατε αυτό που παραλάβατε;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Τα στοιχεία παραδόθηκαν με διπλωματικό σάκο και με συνοδευτικό σημείωμα υπογεγραμμένο από Γάλλο Αξιωματούχο, που ζητούσε την διαχείριση των στοιχείων με μυστικότητα. Η ίδια η κ. Λαγκάρντ, όταν της ζήτησα να μας σταλούν αυτές οι πληροφορίες, το αποδέχθηκε μόνο, αφού μου επισήμανε το απόρρητο της πληροφορίας. Άρα τι να πρωτοκολήσω; Και ειλικρινά, εμπόδισε πραγματικά αυτό από το να γίνει έρευνα;
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η κυρία Λαγκάρντ πάντως παρέδωσε cd και εσείς δώσατε στικάκι. Δεν αφαιρέσατε – όπως υποννούν διάφοροι - βασικά κομμάτια πριν την παραδώσετε;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Τα αρχικά στοιχεία είναι πάντα στο Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών. Αυτό που μας παραδόθηκε ήταν αντίγραφο, ξεκλείδωτο και χωρίς διακριτικά. Αντιγράφηκε σε usb για μεγαλύτερη ασφάλεια. Μα για όνομα του Θεού, ποιος μπορεί πραγματικά να πιστεύει πως θα έπαιρνα το ρίσκο να αφαιρέσω οτιδήποτε, όταν τα αρχικά στοιχεία υπάρχουν σε Δημόσια Αρχή και μάλιστα σε άλλη χώρα;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και πώς είναι δυνατόν να χάσετε την πρωτότυπη λίστα, όπως δηλώσετε στη Βουλή; Πού βρίσκεται;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Δεν έχασα καμία λίστα και φυσικά ποτέ δεν δήλωσα κάτι τέτοιο στη Βουλή. Όλα τα στοιχεία δόθηκαν στον κ. Διώτη. Όλα. Η δε πρωτότυπη λίστα βρίσκεται στη Γαλλία. Το cd που μας εστάλη το έδωσα στο γραφείο μου για φύλαξη. Και μου κάνει εντύπωση που επικεντρωνόμαστε σε αυτό και όχι στο ερώτημα τι απέγινε ο έλεγχος, αφότου έδωσα όλα τα στοιχεία.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όταν λάβατε τα στοιχεία, με ποιο κριτήριο απομονώσατε 10 ονόματα και ζητήσατε επιφανειακό έλεγχο -”το προφίλ” τους είπε- από τον κ. Καπελέρη;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Με ένα και μοναδικό κριτήριο, το ύψος των καταθέσεων. Τα 20 ονόματα που έδωσα για πρώτη έρευνα και στη συνέχεια έλεγχο αντιστοιχούσαν στο πάνω από το μισό των συνολικών καταγεγραμμένων καταθέσεων. Και δεν υπάρχει επιφανειακός έλεγχος – με τα πρώτα στοιχεία που έδειξαν πως παρόμοιες καταθέσεις δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν, ο έλεγχος έπρεπε να συνεχιστεί σε βάθος.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι είδατε στο cd και αποφύγατε να συνεχίσετε την έρευνα των 7 μηνών;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Δεν απέφυγα τίποτα. Στο cd υπήρχαν περίπου 2000 αρχεία Excel. Σε κάθε ένα περιλαμβάνονταν πληροφορίες για ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο: στοιχεία καταθέτη, καταθέσεις συγκεκριμένης περιόδου (μέχρι το 2006-7) που τα στοιχεία περιήλθαν στις Γαλλικές αρχές. Σε κάθε περίπτωση, τα έδωσα για να γίνει έλεγχος - αρχικά τα 20 ονόματα με τις μεγάλες καταθέσεις, στη συνέχεια όλα τα αρχεία.
Με προσβάλλουν όλα αυτά τα περί συγκάλυψης που αφήνουν διάφοροι να εννοηθούν. Σήμερα δεν είμαι υπουργός ή βουλευτής, είμαι εκτός πολιτικής. Και με οικονομική κατάσταση πολύ χειρότερη από όταν μπήκα στην πολιτική. Δεν έχω καταθέσεις στην Ελβετία, δεν έχω offshore, το μοναδικό μου περουσιακό στοιχείο – ένα εξοχικό σπίτι – χτίστηκε με δάνειο πριν 10 χρόνια, δεν έχω καν καταθέσεις στην Ελλάδα. Μόνο δάνεια. Υπάρχουν και όρια λοιπόν στο πόσα μπορεί να ανεχθεί κάποιος να ακούει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Από τον έλεγχο γενικά προκύπτουν ονόματα πολιτικών προσώπων ή συγγενών τους;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Να ερωτηθούν αυτοί που κάνουν τον έλεγχο. Ήδη νομίζω ότι οι αρμόδιοι του ΣΔΟΕ απάντησαν αρνητικά. Δεν είναι δουλειά ενός Υπουργού – νυν ή τέως – να σχολιάζει συγκεκριμένα ονόματα και να ανατροφοδοτεί μία άρρωστη συζήτηση που δεν βασίζεται σε στοιχεία.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς τι εντολή δώσατε σε Καπελέρη και Διώτη;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Να κάνουν τη δουλειά τους. Η νομοθεσία λέει συγκεκριμένα πράγματα για την υποχρέωση του ΣΔΟΕ να διερευνά κάθε στοιχείο που έρχεται σε αυτό για οικονομικά αδικήματα. Ακόμα και ανώνυμες καταγγελίες είναι υποχρεωμένοι να διερευνούν. Άλλο η δυνατότητα νόμιμης χρήσης των στοιχείων σε μία δικαστική διαδικασία, και άλλο η χρήση του πληροφοριακού υλικού στο πλαίσιο έρευνας.  Και αυτήν την επιχειρησιακή αυτοτέλεια του ΣΔΟΕ εγώ την ενίσχυσα στη Βουλή με τη δημιουργία του θεσμού του Οικονομικού Εισαγγελέα. Και βέβαια, επειδή τον Ιούνιο του 2010 είχε ήδη οριστεί και ο Οικονομικός Εισαγγελέας, θα μπορούσε να απευθυνθεί το ΣΔΟΕ για βοήθεια αν υπήρχε οποιοδήποτε κώλυμα στις έρευνές του.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί δεν αναγνωρίζετε ούτε... ίχνος λάθος κινήσεις;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Εκ των υστέρων είναι προφανές ότι όλη αυτή η καχυποψία δεν θα υπήρχε σήμερα εάν δημοσιοποιούσα την ύπαρξη των στοιχείων από την αρχή και τα παρέδιδα στον κ. Καπελέρη όλα. Αυτό θα οδηγούσε σε διαρροές, θα είχαμε πρόβλημα με τη Γαλλία, γιατί τα στοιχεία μας εστάλησαν ως απόρρητα, και με την Ελβετία με την οποία είχαμε ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση για το σύνολο των καταθέσεων Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες. Αλλά εγώ θα είχα προστατεύσει τον εαυτό μου.
Όμως να δούμε και τη συνολική εικόνα; Επί δικής μου θητείας θεσπίστηκε ο θεσμός του Οικονομικού Εισαγγελέα, απέκτησε το ΣΔΟΕ προανακριτικές αρμοδιότητες, αυστηροποιήθηκαν οι ποινές – με αυτόφωρες συλλήψεις, ποινικοποιήθηκε η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, έγιναν διασταυρώσεις εισοδημάτων με περουσιακά στοιχεία, δημιουργήθηκαν ειδικές υπηρεσίες για τη φοροδιαφυγή από τον μεγάλο πλούτο, έγινε η άρση του τραπεζικού απορρήτου. Έγιναν σε λίγα χρόνια όσα άλλοι δεν είχαν τολμήσει να αγγίξουν επί δεκαετίες. Σε αυτήν την πορεία, υπάρχουν και ατυχείς χειρισμοί.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε πολύ... σοβαρότερες άλλες λίστες; Ξέρετε κάτι;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Τα στοιχεία από τη Γαλλία αφορούν περί τα 2000 ονόματα, εκ των οποίων τα μισά περίπου εμφανίζουν μηδενικές καταθέσεις, και τα υπόλοιπα συνολικές καταθέσεις περί το 1,5 δις Ευρώ. Τα εμβάσματα από την Τράπεζα της Ελλάδος προς το εξωτερικό των 54.000 Ελλήνων αφορούν σε περισσότερα από 20 δις, και για τουλάχιστον 6 δις υπάρχει αναντιστοιχία ανάμεσα σε δηλωμένα εισοδήματα και εμβάσματα. Και βέβαια τα στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν νόμιμα στο δικαστήριο. Πέρα από αυτά, είμαι σίγουρος ότι και άλλες πηγές όπως τα στοιχεία για ακίνητα Ελλήνων στο Λονδίνο, η λίστα Λιχτενστάϊν, η λίστα Λουξεμβούργου, θα δείξουν ενδιαφέροντα πράγματα. Να τα μάθουμε λοιπόν όλα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η κ. Κωνσταντοπούλου ισχυρίζεται πως καταθέσατε στη Βουλή ότι εσείς έχετε το πρωτότυπο της λίστας Λαγκάρντ και ότι συζητήσατε γι αυτό με τον επικεφαλής της HSBC στο Davos το 2011 μαζί με τον κ. Παπανδρέου.
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Καλό θα ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να ανατρέξει στα πρακτικά και να μην εκτίθεται περισότερο. Φυσικά και δεν είπα πως έχω το cd που μας στάλθηκε - γιατί δεν το έχω. Όσο για το Davos, είπα πως συναντηθήκαμε μαζί με τον Πρωθυπουργό το 2010 και το 2011 με μερικούς από τους επικεφαλής των μεγαλυτέρων τραπεζών του κόσμου, όπως κάνει όποιος θέλει να προωθήσει τα συμφέροντα της χώρας του σε αυτές τις συνάξεις. Μεταξύ αυτών ήταν και ο πρόεδρος της UBS, που τυχαίνει να είναι και τέως Πρόεδρος της Ελβετίας. Το να πιστεύει κανείς πως μιλήσαμε για λίστες, ειλικρινά με ξεπερνάει. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ": Τον κ. Παπακωνσταντίνου δεν το γνωρίζω προσωπικά. Δεν τον έχω ποτέ καν χαιρετήσει έστω σε δημόσια εκδήλωση.
Τον παρακολουθώ όμως μέσα από τα δημοσιεύματα που τον έχουν στοχοποιήσει με έναν τρόπο τουλάχιστον ανθρωποφαγικό και έχω διαβάσει τις συνεντεύξεις του και αυτά που λέει, όπως το κάνω για όλους τους πολιτικούς προκειμένου να ενημερώνομαι σωστά και η σωστή ενημέρωση είναι -προσωπική μου άποψη- αυτά που οι ίδιοι οι πολιτικοί λένε ή γράφουν δημοσίως για έναν απλούστατο λόγο: έτσι εκτίθενται χωρίς να έχουν κανένα τρόπο διαφυγής αν έχουν όντως ευθύνες.
Θεωρώ ηλίθιο, άρρωστο και  στο έπακρο διαστροφικό να γράφει ο καθένας μας ό,τι θέλει για ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τους πολιτικούς, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις .. επισκέψεις της ιστοσελίδας του, να προωθήσει τα φύλλα του, ή να εξυπηρετήσει τους αφεντάδες του. Με ενοχλεί η άρρωστη εμμονή σε πρόσωπα πολιτικών χωρίς να υπάρχει το αντίστοιχο "υλικό" στοιχειοθέτησης ευθύνης. Και πιστεύω πως ΛΑΘΗ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. Οσοι δεν δουλεύουν είναι φυσικό να μην κάνουν κανένα. Να "δολοφονείς" όμως έναν πολιτικό με ψέμματα και εντυπωσιακά άρθρα το θεωρώ ΚΑΘΑΡΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ.
Και κάτι ακόμα: σε ό,τι αφορά την ερώτηση εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρεται ως άνω, δηλώνω ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ πως ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, πλην ερωτήσεων του κ. Πάντζα. Και τούτο επειδή ο ίδιος έχει διαγράψει αξιοπρεπή πορεία και στην δουλειά του και στην πολιτική και ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΕΙΣΕΙ οτι δεν είναι λεχρίτης. Αυτά.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Tι είναι η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της. Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε και στηρίζει τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε και πράττει το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε και οφείλει.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, δίνει βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στηρίζει τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, προβάλλει με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημερώνει για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης –πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοσή της, είναι ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Είναι ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν τυγχάνει οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν έχει χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Τυγχάνει όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενεί ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη, πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και προχώρησε με μοναδική επιτυχία στην ηλεκτρονική παρουσία -με παγκόσμια εμβέλεια- της έκδοσης «ΑΘΥΒΟΛΕΣ 2003-2022», μια φιλόδοξη ΚΡΗΤΙΚΗ Πολιτιστική Παρουσία όχι μόνο για την Κρήτη, όχι μόνο για την Χώρα μας, αλλά όλη την Γη, όπου ζουν και αναπνέουν μοναδικά παιδιά της, οι Κρήτες και οι Κρήσσες της και ανθίζουν σαν λουλούδια τα Ήθη και τα Έθιμά της.

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκει, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

Acharnon Gordium Bond

Acharnon Gordium Bond
Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

Η "ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

AΡΘΡΑ «Αcharneon Gordium Bond» blog ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ στον ΔήμοΑχαρνών

1)ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: «..ως προς τη λειτουργία του νέου Κοιμητηρίου Δήμου Αχαρνών»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/02/blog-post_99.html

2)ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΛΙΖΑΣ"; ρωτούν ξανά και ξανά οι δημότες Αχαρνών!ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post.html

3)ΑΧΑΡΝΕΣ: ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ2007 ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/2007.html

π.Δημάρχου κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ, προφίλ:

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_27.html

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Αcharnes Gordium Bond:απάντηση σε αναγνώστη: -«Γιατί δεν υπάρχουν Εφημερίδες σε μια τόσο μεγάλη πόλη;»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond.html

Πως κατασκευάζονται "ένοχοι" ..σενάρια απίστευτα..

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html


Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

"Acharnes Gordium Bond": απαντήσεις σε αναγνώστες

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_49.html

"Acharnon Gordium Bond":επερχόμενο άρθρο με τίτλο "ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_14.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnes Gordium Bond:"Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΓΚΤΟΣ.." γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝAΚΗ σε ταλαίπωρο αναγνώστη

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharne-gordium-bond.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharneon Gordium Bond: απάντηση σε αναγνώστη για τον ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bondq.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnon Gordium Bond:Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ Ανοιχτή Επιστολή προς τα μέλη του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-Διοικητικού Συμβουλίου Αχαρνών με θέμα:"...ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ από τον τ. Δήμαρχο κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_80.html

Αcharnes Gordium Bond-Για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και την ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ "Σενάριο 1ο: Γράφει η σεναριογράφος Μ.Χ.Β"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ BLOG THΣ:Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bond-blog.html

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ-ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΗΣ

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω και τώρα που καίγεται η Βαρυμπόμπη. Το ήξερα, το περίμενα. Οι καταπατητές της περιοχής που δρούν εδώ και δεκάδες χρόνια ανενόχλητοι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης δεν έχουν σταματημό, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ.

Θέλοντας να πουλήσουν ό,τι ακόμα προλάβουν και ιδιαίτερα «ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ» χωρίς συμβόλαια και νόμιμες διαδικασίες, δεν θα αφήσουν ούτε ένα χλωρό φύλλο ούτε στην Βαρυμπόμπη ούτε στην Πάρνηθα. Αυτό που τους εμποδίζει είναι ο χαρακτηρισμός «δασικά» των εκτάσεων και αυτόν θα πολεμήσουν με τον δικό τους «μοναδικό» τρόπο. Οι «κωφοί» του τόπου, τα πουλημένα τομάρια που συναινούν δια της σιωπής τους, ή «μυξοκλαίνε» για τα καμένα δάση έχουν τεράστια ευθύνη. Κανείς δεν τους πιστεύει πια και η Πάρνηθα είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ αν δεν γίνει κάτι. Από ποιους; Μόνο στον Δένδια έχω αυτή την στιγμή εμπιστοσύνη, σε κανέναν άλλον. Όλα στον τόπο μου ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ εδώ και 30 χρόνια. Αποχαιρετήστε για πάντα την Πάρνηθα ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ, ποιοι τις κάνουν, με ποιο τρόπο, ποιοι ενέχονται, τι περιουσίες έχουν αποκτήσει, πως πουλάνε, τι έχει απομείνει για να πωληθεί.

Και μόνο αν η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ. Αλλιώς, η Πάρνηθα είναι ήδη ΧΘΕΣ. Όπως και η Βαρυμπόμπη.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ