"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.. Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Το έτος 2023 δεν θα είναι πια εδώ αλλά εδώ(http://politikinewsaaa.blogspot.com) ως "Η Χρήσιμη Εφημερίδα!!. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:

https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/ ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:https://politikinewsaaa.blogspot.gr/
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (2) ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ/ΑΧΑΡΝΕΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΝ..


Κωδικοποίηση Βασικής Αρχαιολογικής Νομοθεσίας                       
Σάββατο,26 Μαρτίου 2011
 ΝΟΜΟΣ 736/1977

"Περί οργανισμού Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων"
(ΦΕΚ 316/Α'/15.10.1977)
 Άρθρο 1
Επωνυμία - Μορφή - Έδρα

Το δυνάμει του άρθρ. 6 του Νόμ. 4212/1929 "περί κυρώσεως του από 23 Μάρτ. 1929 Ν.Δ.τος "περί χαρακτηρισμού ως αρχαιολογικού χώρου τμήματος της πόλεως των Αθηνών" συσταθέν νομικόν πρόσωπον δημοσίου δικαίου υπό τίτλον Ταμείον Απαλλοτριώσεων Αρχαιολογικών Χώρων, μετονομασθέν εν άρθρ. 16 παρ. 1 του Ν.Δ. 4177/1961 "περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως της νομοθεσίας, της διεπούσης την Υπηρεσίαν Αρχαιοτήτων και Αναστηλώσεως και το Ταμείον Απαλλοτριώσεων Αρχαιολογικών Χώρων" εις Ταμείον Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (Τ.Α.Π.) υπαγόμενον υπό την εποπτείαν του Υπουργού Πολιτισμού [και Επιστημών](1), έχον την έδρα αυτού εν Αθήναις, διέπεται εφεξής υπό των διατάξεων του παρόντος νόμου.
 Άρθρο 2
Σκοποί

1. Το Ταμείον Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων εισπράττει, διαχειρίζεται και διαθέτει τους εν γένει πόρους αυτού προς εξυπηρέτησιν των επιδιωκομένων υπό της Γενικής Διευθύνσεως Αρχαιοτήτων και Αναστηλώσεως του Υπουργείου Πολιτισμού [και Επιστημών](1) σκοπών και ειδικότερον:

α) Προς απαλλοτρίωσιν ή εξαγοράν υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ακινήτων προς διενέργειαν ανασκαφών ή προς βελτίωσιν των μνημείων και επέκτασιν των αρχαιολογικών χώρων και του περιβάλλοντος τα μνημεία και μουσεία χώρου.

β) Προς διασφάλισιν, συντήρησιν, διαμόρφωσιν και εξωραϊσμόν των αρχαιολογικών χώρων, των μνημείων και μουσείων και του περιβάλλοντος ταύτα χώρου, μη εξαιρουμένου και παντός εντός αυτών κτίσματος, προσωρινώς διατηρουμένου μέχρις εκτελέσεως του σκοπού δι' όν απηλλοτριώθη ο χώρος.

γ) Προς κατασκευήν και επισκευήν κτιρίων μουσείων και συλλογών και παντός βοηθητικού κτίσματος εντός αρχαιολογικών χώρων.

δ) Προς μίσθωσιν ακινήτων δια την εκπλήρωσιν αρχαιολογικών σκοπών.

ε) Προς υποβοήθησιν εκ των πόρων αυτού των υπηρεσιών των ασχολουμένων με τα αρχαία και τα μνημεία εν γένει τα υπαγόμενα εις τον Αρχαιολογικόν Νόμον.

στ) Προς έκδοσιν και διάθεσιν αρχαιολογικών περιοδικών και παντός είδους αρχαιολογικών δημοσιευμάτων.

ζ) Προς δημιουργίαν εργαστηρίων προς κατασκευήν εκμαγείων, αντιγράφων και απομιμημάτων, φωτογραφιών και οιωνδήποτε ετέρου είδους εργαστηρίων επιβοηθητικών του έργου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων και των αρχαιολογικών υπηρεσιών του Κράτους ή συντελούντων εν γένει εις την επαύξησιν των πόρων του ΤΑΠ.

η) Προς άσκησιν εποπτείας επί των ιδιωτικών επιχειρήσεων και των καλλιτεχνών ως προς την κατασκευήν και πώλησιν παντός είδους εκμαγείων, απομιμήσεων ή αντιγράφων αρχαίων αντικειμένων, τελούντων υπό δικαίωμα αμέσου ή εμμέσου εκμεταλλεύσεως του Δημοσίου.

"2. Το Ταμείον Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (Τ.Α.Π.) αναλαμβάνει την είσπραξη, διαχείριση και διάθεση των πόρων του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης (Μ.Ε.Λ.Τ.), που ορίζονται στην περίπτ. ι' του άρθρ. 8, προκειμένου να συμβάλλει στην εκπλήρωση των σκοπών του".(2)

Άρθρο 8
Πόροι

Πόροι του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων είναι:

"α) αα) Ετήσια επιχορήγησις του Κράτους, καθοριζομένη δια κοινής αποφάσεως των Υπουργών Πολιτισμού [και Επιστημών](1) και Οικονομικών.

ββ) Επιχορηγήσεις από τη συμμετοχή του Ταμείου σε προγράμματα και πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάθε άλλος πόρος προερχόμενος από διεθνείς οργανισμούς και ταμεία αναπτυξιακής πολιτιστικής ενίσχυσης.

γγ) Τα έσοδα από την ανάπτυξη καινοτόμων προγραμμάτων, αξιοποίηση προϊόντων και δυνατοτήτων σύγχρονης τεχνολογίας, εκμετάλλευση διαφόρων μορφών και δυνατοτήτων σύγχρονης τεχνολογίας, εκμετάλλευση διαφόρων μορφών προϊόντων πληροφορικής, συμμετοχή σε εκθέσεις με είδη που διαχειρίζεται το ΤΑΠ.

δδ) Ποσοστό από τα κέρδη Ν.Π.Ι.Δ. με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας που δύναται να συστήσει το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων"(3).

β) Χορηγίαι παρεχόμεναι υπό του ΕΟΤ ή ετέρων Δημοσίων Οργανισμών.

γ) Τα έσοδα εκ της εκποιήσεως των υλικών των δαπάναις του ΤΑΠ απαλλοτριουμένων ακινήτων.

δ) αα) Τα έσοδα τα προκύπτοντα εκ της εκμισθώσεως, χρήσεως ή της καθ' οιονδήποτε τρόπον εκμεταλλεύσεως των αρχαιολογικών ακινήτων και παντός ακινήτου και χώρου του Ελληνικού Δημοσίου τελούντος υπό την αρμοδιότητα των αρχαιολογικών υπηρεσιών του Κράτους.
ββ) Τα ενοίκια τα καταβαλλόμενα υπό υπαλλήλων της Γενικής Διευθύνσεως Αρχαιοτήτων και Αναστηλώσεως ή του ΤΑΠ των κατοικούντων εις Μουσεία ή άλλα ακίνητα της Υπηρεσίας, τελούντα υπό την διαχείρισιν του ΤΑΠ και καθοριζόμενα υπό του ΔΣ του ΤΑΠ.

Προκειμένου περί φυλάκων αρχαιοτήτων, δύναται ούτοι να αναλαμβάνουν απ΄ ευθείας την γεωργικήν εκμετάλλευσιν κτημάτων της Υπηρεσίας ανηκόντων εις την περιοχήν αρμοδιότητός των επί τη καταβολή ενοικίου καθοριζομένου υπό του ΔΣ του ΤΑΠ. Φύλακες αρχαιοτήτων κατοικούντες εις ακίνητα, φυλάκια και εγκαταστάσεις Μουσείων ή αρχαιολογικών χώρων προς μείζονα προστασία αυτών, απαλλάσσονται της πληρωμής παντός ενοικίου ή τέλους.

γγ) Τα έσοδα εκ της εκμισθώσεως του δικαιώματος ασκήσεως εντός αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων επαγγελμάτων φωτογράφου, εμπόρου ή μικροπωλητού.

ε) αα) Τα έσοδα εκ τελών παρ' ιδιωτικών επιχειρήσεων εκμεταλλεύσεως ακαλύπτων χώρων του Δημοσίου, υπαγομένων εις την αρμοδιότητα των αρχαιολογικών υπηρεσιών του Κράτους, οσάκις αύτη επιτρέπεται δι' αποφάσεως του Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

ββ) Τα έσοδα εξ επιβολής τέλους κινηματογραφήσεως ή λήψεως φωτογραφιών εντός των μουσείων, των μνημείων των αρχαιολογικών χώρων και των εν τω βυθώ θαλάσσης ή λιμνών αρχαιοτήτων.

γγ) Τα έσοδα εκ τελών επιβαλλομένων για την παραγωγή εκμαγείων εξ' οιασδήποτε ύλης, φωτογραφιών, δελταρίων, διαφανειών, οιουδήποτε μεγέθους αντιγράφων, απομιμημάτων ή ιχνογραφικών παραστάσεων αρχαίων αντικειμένων, εκθεμάτων Μουσείων και Συλλογών, ως και ιστορικών διατηρητέων μνημείων.

δδ) Τα έσοδα εκ τελών δημοσιεύσεως φωτογραφιών αρχαιολογικού περιεχομένου δι' εμπορικήν εκμετάλλευσιν.

εε) Τα έσοδα εξ εκδηλώσεων εντός αρχαίων θεάτρων ή άλλων αρχαιολογικών χώρων.

ς) Τα έσοδα εκ των εισιτηρίων εισόδου εις αρχαιολογικά μουσεία, χώρους και μνημεία.

ζ) αα) Τα έσοδα εκ της πωλήσεως αρχαιολογικών δημοσιευμάτων, κινηματογραφικών ταινιών, φωτογραφιών, διαφανειών, δελταρίων και λοιπών απεικονίσεων αρχαιολογικού περιεχομένου, εκδιδομένων ή παραγομένων υπό του ΤΑΠ ή κατ' εντολήν αυτού, ή πωλουμένων υπό του ΤΑΠ επί παρακαταθήκη.

ββ) Τα έσοδα εκ της πωλήσεως γύψινων ή εξ οιασδήποτε άλλης ύλης εκμαγείων γαλβανοπλαστικών και πάσης φύσεως μεταλλικών, κεραμεικών ως και οιουδήποτε μεγέθους άλλου είδους αντιγράφων, απομιμημάτων ή ιχνογραφικών παραστάσεων αρχαίων αντικειμένων, παραγομένων υπό του ΤΑΠ ή κατ' εντολή αυτού, ή πωλουμένων υπό του ΤΑΠ επί παρακαταθήκη.

η) Πάσα δωρεά ή κληρονομία ή κληροδότημα καταλειπόμενα εις το ΤΑΠ.

θ) Χρηματικαί ποιναί ή πρόστιμα επιβαλλόμενα κατά την κειμένην περί αρχαιοτήτων νομοθεσίαν.

"ι) Στο Τ.Α.Π. περιέχονται οι εξής πόροι του Μ.Ε.Λ.Τ.:

α) Τα έσοδα από τα εισιτήρια εισόδου στο Μουσείο.

β) Τα έσοδα από την πώληση αναπαραγωγών λαογραφικών ειδών (κεραμεικά, κεντήματα, κοσμήματα, ζωγραφικοί πίνακες, ξυλόγλυπτα κ.λπ.), διαφανειών, δισκογραφικών και άλλων εκδόσεων, καθώς και κάθε άλλου αντικειμένου, το οποίο παράγεται ή εκδίδεται από το Τ.Α.Π. ή με εντολή του.

γ) Τα έσοδα από την επιβολή τέλους κινηματογράφησης ή λήψης φωτογραφιών μέσα στο Μουσείο.

Ο καθορισμός των εσόδων γίνεται σύμφωνα με τις διαδικασίες του άρθρ. 9 του Νομ. 736/1977, μετά από γνώμη της Επιτροπής του Μ.Ε.Λ.Τ. (άρθρο 2 του από 18/22-11-1939 β.δ/τος)".(4)

Άρθρο 9
Διαδικασίαι καθορισμού εσόδων

1. Τα υπό της περιπτ. δ του άρθρ. 8 του παρόντος έσοδα προκύπτουν εξ συμβάσεων μεταξύ του Δημοσίου και των υποχρέων, καταρτιζομένων κατά τας εκάστοτε δια την εκμίσθωσιν χρήσεως ή εκμεταλλεύσεως αρχαιολογικών ακινήτων ισχυούσας διατάξεις.(5)

2. Τα υπό της περιπτ. ε του άρθρ. 8 του παρόντος έσοδα και τέλη καθορίζονται δι΄ αποφάσεως του Υπουργού Πολιτισμού [και Επιστημών](1) μετά γνώμην του Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
  
3. Αι ημέραι και ώραι επισκέψεως των μουσείων και αρχαιολογικών συλλογών του Κράτους, ως και των αρχαιολογικών χώρων, ορίζονται δι' αποφάσεως του Υπουργού Πολιτισμού [και Επιστημών](1) δημοσιευομένης εις την Eφημερίδα της Κυβερνήσεως(6). Δι αποφάσεως του Υπουργού Πολιτισμού [και Επιστημών](1) μετά γνώμην του Αρχαιολογικού Συμβουλίου καθορίζονται εκάστοτε τα μουσεία, αι αρχαιολογικαί συλλογαί και οι αρχαιολογικοί χώροι, εις τα οποία η είσοδος χωρεί επ' εισητηρίω υπό του ΤΑΠ.
Δια κοινής αποφάσεως(7) των Υπουργών Πολιτισμού [και Επιστημών](1) και Οικονομικών μετά πρότασιν του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΠ, ορίζονται η τιμή των εισιτηρίων, ως και κατηγορίαι προσώπων, άτινα απαλλάσσονται της καταβολής εισιτηρίου ή καταβάλλουν μειωμένην τιμήν εισιτηρίων, επίσης δε και αι ημέραι ελευθέρας επισκέψεως του κοινού. Δια κοινής αποφάσεως του Υπουργού Πολιτισμού [και Επιστημών](1) και του Υπουργού των Οικονομικών μετά γνώμην του Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ορίζονται οι τύποι των εισιτηρίων ως επίσης και εν περιπτώσει εκτυπώσεως ιδιαζούσης καλλιτεχνικής εμφανίσεως εισιτηρίων, η διαδικασία της κατ΄ εξαίρεσιν των κειμένων σχετικών διατάξεων του Δημ. Λογιστικού εκτυπώσεως αυτών, επί τω σκοπώ της επιτεύξεως της τοιαύτης εμφανίσεως. Το προϊόν των εισιτηρίων των μουσείων και αρχαιολογικών συλλογών, άτινα συντηρούνται και φυλάσσονται υπό δήμων, κοινοτήτων ή νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, περιέχεται εις ταύτα, υποχρεούμενα να δαπανούν τούτο δια τα μουσεία και τας αρχαιολογικάς συλλογάς.

4. Η τιμή πωλήσεως των κατά την περίπτ. ζ. του άρθρ. 8 του παρόντος παραγομένων υπό του ΤΑΠ ή κατ' εντολήν του ειδών, ως και τα επί της τιμής πωλήσεως των επί παρακαταθήκη υπό του ΤΑΠ πωλουμένων ειδών εισπραττόμενα υπό του Ταμείου ποσοστά, καθορίζονται δι' αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου εγκρινομένων υπό του Υπουργού Πολιτισμού [και Επιστημών](1).

Κατά τον αυτόν τρόπον καθορίζονται και οι περιπτώσεις καθ' ας επιτρέπεται δωρεάν ή επί εκπτώσει διάθεσις των υπό του ΤΑΠ ή κατ' εντολήν του παραγομένων ειδών, ως και το κατά τας περιπτώσεις ποσοστόν των παρεχομένων εκπτώσεων.

5. Εις περίπτωσιν καθυστερήσεως καταβολής εις το ΤΑΠ υπό των υποχρέων των δικαιωμάτων του Ταμείου, ταύτα βεβαιούμενα εις το αρμόδιον Δημόσιον Ταμείον κατόπιν πράξεως καταλογισμού του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, εισπράττονται κατά τας εκάστοτε ισχύουσας ουσιαστικάς και οικονομικάς διατάξεις περί εισπράξεως των δημοσίων εσόδων, εξαιρέσει του μέτρου της προσωπικής κρατήσεως, το οποίο λαμβάνεται μόνον δια της τηρήσεως της εις τας διατάξεις ταύτας καθοριζομένης διαδικασίας.

Τα έσοδα του ΤΑΠ εισπραττόμενα αποδίδονται εις αυτό.

Άρθρο 10
Δαπάναι

1. Το ΤΑΠ προβαίνει εις δαπάνας δια την εκπλήρωσιν των εν άρθρ. 2 του παρόντος σκοπών του και ειδικότερον δια:

α) αα) Την πληρωμήν μισθών, ημερομισθίων, υπερωριών και πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων και αποζημιώσεων εις το πάσης φύσεως προσωπικόν αυτού.

ββ)Την καταβολήν αμοιβών ή αντιμισθίων εις τους δικηγόρους.

γγ) Την πληρωμήν αμοιβών, συγγραφέων, μεταφραστών, σελιδοποιών και πάσης εν γένει εκδοτικής φύσεως εργασίας.
"δδ) Την καταβολήν "στο μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου φυλακτικό προσωπικό του ΥΠ.ΠΟ. των περιφερειακών του υπηρεσιών καθώς και των εποπτευομένων υπ' αυτού υπηρεσιών"(8), ποσοστού εκ της παρ' αυτών πωλήσεως των επί παρακαταθήκη πωλουμένων ειδών υπό του ΤΑΠ. Το ποσοστόν τούτο και ο τρόπος της διανομής θέλει καθορίζηται δια κοινής αποφάσεως των Υπουργών Πολιτισμού [και Επιστημών](1) και Οικονομικών κατόπιν γνωμοδοτήσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΠ."(9)

εε) Την καταβολήν αποζημιώσεως οριζομένης υπό του Διοικητικού Συμβουλίου, εις τους εν Αθήναις μετεκπαιδευομένους τεχνίτας και συντηρητάς των επαρχιακών Μουσείων.

β) αα) Απαλλοτριώσεις ή απ' ευθείας εξαγοράς κινητών ή ακινήτων υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, προς διενέργεια ανασκαφών, διαμόρφωσιν αρχαιολογικών χώρων, ως και διαμόρφωσιν και επέκτασιν του περιβάλλοντος τα μνημεία και τα αρχαιολογικά μουσεία του Κράτους χώρου, ως και δια πάντα εν γένει αρχαιολογικόν σκοπόν.

ββ) Την καταβολήν εξόδων κατεδαφίσεως ακινήτων, απαλλοτριωσθέντων ή εξαγορασθέντων δι' αρχαιολογικούς σκοπούς.

γ) αα) Την αγοράν ή την μίσθωσιν ακινήτων προς εγκατάστασιν των γραφείων, εργαστηρίων, εκθετηρίων και λοιπόν υπηρεσιών του ΤΑΠ.

ββ) Την καταβολήν εξόδων λειτουργίας των γραφείων, εργαστηρίων και λοιπών υπηρεσιών του ΤΑΠ.

γγ) Την καθαριότητα των γραφείων, εργαστηρίων και λοιπών υπηρεσιών του ΤΑΠ, ως και των Μουσείων, Εφορειών Αρχαιοτήτων και Κέντρων Συντηρήσεως Αρχαιοτήτων.

δδ) Την πληρωμήν τηλεφωνικών, ταχυδρομικών και τηλεγραφικών τελών εσωτερικού και εξωτερικού του ΤΑΠ και των περιφερειακών αρχαιολογικών υπηρεσιών.

εε) Την πληρωμήν εξόδων υδρεύσεως, φωτισμού, θερμάνσεως, κενώσεως βόθρων, γραφικής ύλης, ειδών σχεδιάσεως, φωτοτυπικού υλικού, ειδών φωτογραφικού εργαστηρίου και φωτογραφήσεως, των γραφείων, υπηρεσιών και εργαστηρίων του ΤΑΠ, των Μουσείων Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Κέντρων Συντηρήσεως Αρχαιοτήτων.

δ) αα) Την αγοράν εκ του εσωτερικού ή εξωτερικού υλικών απαραιτήτων δια την κατασκευήν εκμαγείων, απομιμημάτων, αντιγράφων και εν γένει αντικειμένων προς πώλησιν ή διάθεσιν, ως και χάρτου και οιουδήποτε άλλου είδους υλικού αναγκαίου δια τα δημοσιευμένα.

ββ) Την αγοράν αυτοκινήτων, δικύκλων και λοιπών οχημάτων απαραιτήτων δια το ΤΑΠ, τα Μουσεία, τας Εφορείας Αρχαιοτήτων και τα Κέντρα Συντήρησης Αρχαιοτήτων, την συντήρησιν αυτών, την αγορά καυσίμων δια την κίνησίν των και την πληρωμήν ασφαλίστρων των υπό της ΓΔΑΑ χρησιμοποιουμένων κρατικών αυτοκινήτων.

ε) αα) Την οργάνωσιν φωτογραφικών εργαστηρίων, ως και εργαστηρίων παραγωγής εκμαγείων, αντιγράφων κλπ., τον εξοπλισμόν, την συντήρησιν, ως και την εν γένει λειτουργία αυτών.

ββ) Την οργάνωσιν βιβλιοθηκών της Γενικής Διευθύνσεως Αρχαιοτήτων και Αναστηλώσεως, των Μουσείων, των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Κέντρων Συντηρήσεως Αρχαιοτήτων, της Υπηρεσίας Δημοσιευμάτων του ΤΑΠ, ως και τον συνεχή εμπλουτισμόν και ενημέρωσιν αυτών δι' επιστημονικών συγγραμμάτων και φωτοτυπημένων ή ξηροτυπημένων αντιγράφων.

γγ) Την οργάνωσιν και συντήρησιν εκθετηρίων πωλήσεως των υπό του ΤΑΠ, πάσης φύσεως παραγομένων ή πωλουμένων ειδών.

δδ) Την ίδρυσιν και λειτουργίαν παρά τοις Κέντροις Συντηρήσεως Αρχαιοτήτων σχολών συντηρητών και συγκολλητών προς δημιουργίαν ειδικευμένου προσωπικού τεχνιτών συντηρήσεως αρχαίων.

στ) Την εκτύπωσιν εισιτηρίων μουσείων, μνημείων και εν γένει αρχαιολογικών χώρων.

ζ) Την έκδοσιν αρχαιολογικών δημοσιευμάτων παντός είδους, κατόπιν σχετικών αποφάσεων της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Αναστηλώσεως.

η) Την προβολήν δια του ημερησίου και περιοδικού τύπου, ως και των εν γένει μέσων ενημερώσεως των υπό του ΤΑΠ πωλουμένων ειδών.

θ) αα) Την κατασκευήν και επισκευήν κτιρίων μουσείων και αρχαιολογικών συλλογών

ββ) Την κατασκευήν έργων προς πρόληψιν ζημιών και προφύλαξιν αρχαιολογικών χώρων, μνημείων, ως και διαμόρφωσιν και βελτίωσιν του περιβάλλοντος αυτά χώρου.

γγ) Την οικοδόμησιν φυλακίων και λοιπών χρήσιμων βοηθητικών εγκαταστάσεων εις περιοχάς μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και μνημείων προς εξυπηρέτησιν των αναγκών της υπηρεσίας.

δδ) Την ανάθεσιν μελετών και την δημιουργίαν και συντήρησιν κήπων και αλσών, εντός αρχαιολογικών χώρων και πέριξ μουσείων, ως και την προστασίαν αυτών.

ι) αα) Τα έξοδα στολών και εν γένει ειδών υπηρεσιακής ενδύσεως του τακτικού και έκτακτου φυλακτικού προσωπικού των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, ως και των κλητήρων και οδηγών αυτοκινήτων του ΤΑΠ.

ββ) Την προμήθειαν και συντήρησιν ωρολογίων παρουσίας προσωπικού, ως και ωρολογίων νυκτοφυλάκων των μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και του ΤΑΠ.
"ια) αα) Mε απόφαση του Yπουργού Πολιτισμού το T.A.Π. μπορεί να επιχορηγεί τις Yπηρεσίες του Tομέα Πολιτιστικής Kληρονομιάς για έργα και εργασίες, δραστηριότητες, προμήθειες, λειτουργικές ανάγκες, αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές τόσο του προσωπικού του Yπουργείου Πολιτισμού, που κατά νόμο βαρύνουν το T.A.Π., όσο και προσωπικού του T.A.Π. που υπηρετεί σε Yπηρεσίες του Yπουργείου Πολιτισμού.

H διαχείριση των παραπάνω επιχορηγήσεων πραγματοποιείται από τις επιχορηγούμενες Yπηρεσίες, σύμφωνα με τους κανόνες περί λογιστικής διαχείρισης που διέπουν τη λειτουργία τους, η δε εκκαθάρισή τους διενεργείται από τις Yπηρεσίες Eντελλομένων Eξόδων του Yπουργείου Πολιτισμού.

Oι επιχορηγούμενες Yπηρεσίες υποχρεούνται να τηρούν τα ποσά των επιχορηγήσεων σε ειδικούς έντοκους τραπεζικούς λογαριασμούς, να επιστρέφουν τα αδιάθετα υπόλοιπα και τραπεζικούς τόκους στο T.A.Π. με τη λήξη του οικονομικού έτους και να διαβιβάζουν τα απολογιστικά στοιχεία των απορροφήσεων των επιχορηγούμενων ποσών στις αρμόδιες Yπηρεσίες του T.A.Π.".(10)

ββ) Την ενίσχυσιν Εφόρων και Επιμελητών Αρχαιοτήτων μετεκπαιδευομένων εις το εξωτερικόν, ώς και τέως Εφόρων Αρχαιοτήτων, εκτελούντων αρχαιολογικάς εργασίας ή αναλαμβανόντων μελέτας εις το εσωτερικόν δια λογαριασμόν της Γενικής Διευθύνσεως Αρχαιοτήτων και Αναστηλώσεως. το ποσόν της ενισχύσεως καθορίζεται δια κοινής αποφάσεως των Υπουργών Πολιτισμού [και Επιστημών](1) και Οικονομικών.

ιβ) Την τοπογράφησιν και εκπόνησιν κτηματολογίου αρχαιολογικών κτημάτων.

ιγ) Την κατάρτισιν αρχείου των αρχαιολογικών μνημείων, ήτοι τοπογράφησιν, απεικόνισιν, φωτογράφησιν, και βιβλιογραφικήν ενημέρωσιν αυτών.

"2. Το Τ.Α.Π. προβαίνει στις εξής δαπάνες, προκειμένου να συνεισφέρει στην εκπλήρωση των σκοπών του Μ.Ε.Λ.Τ.:

α) Στην καταβολή της ειδικής αποζημίωσης στο φυλακτικό προσωπικό του μουσείου (μόνιμο, με σύμβαση ορισμένου ή αορίστου χρόνου ή έργου), της οποίας το ύψος καθορίζεται από τις ισχύουσες διατάξεις, για κάθε ημέρα απασχόλησης πλέον του πενθημέρου την εβδομάδα.

β) Τα έξοδα υπηρεσιακής ένδυσης του φυλακτικού προσωπικού του μουσείου.
γ) Στην εκτύπωση των εισιτηρίων

δ) Στην καταβολή των εξόδων παραγωγής των εις το άρθρ. 2 εδάφ. β' του παρόντος νόμου αναφερόμενων αντικειμένων.

ε) Στην κατασκευή, οργάνωση και συντήρηση εκθετηρίων πωλήσεως των ειδών, που παράγονται ή πωλούνται από το Τ.Α.Π."(11)
"στ) Στην καταβολή της ειδικής αποζημίωσης στο φυλακτικό προσωπικό του Μ.Ε.Λ.Τ. - μόνιμο, με σύμβαση ορισμένου ή αορίστου χρόνου ή έργου - της οποίας το ύψος καθορίζεται από τις ισχύουσες διατάξεις για κάθε ημέρα απασχόλησης πλέον του πενθημέρου την εβδομάδα."(12)

Σημειώσεις
1. Ήδη του Πολιτισμού.

2. Η πρώτη παράγραφος του άρθρου 2 αριθμήθηκε ως παρ. 1 και η παρ. 2 προστέθηκε από την παρ. 1 άρθρ. 12 του Ν. 1948/1991 (ΦΕΚ 83/A').

3. Με την παράγραφο 8 του άρθρου 7 του Ν.2557/1997 (ΦΕΚ 271/A'/ 24.12.1997), η περίπτωση α αριθμήθηκε ως περ. αα και προστέθηκαν οι περ. ββ, γγ και δδ.

4. Το εδάφιοι προστέθηκε από την παρ. 2 άρθρ. 12 του Ν. 1948/1991 (ΦΕΚ83/Α').

5. Bλ. ήδη και άρθρο 7, παρ. 9β του N. 2557/1997 (ΦΕΚ 271/A'/24.12.1997), σε "εκμίσθωση αρχαιολογικών χώρων".

6. Ισχύει ήδη η απόφαση ΥΠΠΟ/ΓΔΑ/ΑΡΧ/Α2/Φ31/ 33423/2588/5.7.2000 (ΦΕΚ 878/Β'/17.7.2000), σε "ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων".

7. Βλ. Υ. Α.ΥΠΠΟ/ ΓΝΟΣ/28856/12.6.1996 (ΦΕΚ 445/Β'/13.6.1996), σε "δικαίωμα εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους".

8. Οι λέξεις εντός εισαγωγικών αντικαταστάθηκαν έτσι από τηνπαρ. 1. της Κ.Υ.Α. 24581/1989 (ΦΕΚ 436/B'), η οποία κυρώθηκε με την παρ. 59 του άρθρου 11 του Ν.1881/1990 (ΦEK 42/A').

9. Η περίπτωση α) δδ τίθεται όπως επανήλθε σε ισχύ μετά την περ. ε' της παρ. 8 του άρθρου 7 του 2557/1997 (ΦΕΚ 271/A'/ 24.12.1997). 10. Το εδάφ.αα της παρ. ια' τίθεται όπως  αντικαταστάθηκε με την περ. δ' της παρ. 8. του άρθρου 7 του Ν.2557/1997 (ΦΕΚ  271/A'/ 24.12.1997).

11. Η πρώτη παράγραφος του άρθρου 10 αριθμείται ως παρ. 1. και η παρ. 2 προστέθηκε από την παρ. 3, άρθρ. 12 του Ν. 1948/1991 (ΦΕΚ 83/A')

12. Η περίπτωση στ' προστέθηκε από το άρθρο 48 του Ν. 2145/1993 (ΦΕΚ 88/A').

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tι είναι η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της. Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε και στηρίζει τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε και πράττει το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε και οφείλει.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, δίνει βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στηρίζει τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, προβάλλει με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημερώνει για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης –πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοσή της, είναι ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Είναι ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν τυγχάνει οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν έχει χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Τυγχάνει όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενεί ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη, πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και προχώρησε με μοναδική επιτυχία στην ηλεκτρονική παρουσία -με παγκόσμια εμβέλεια- της έκδοσης «ΑΘΥΒΟΛΕΣ 2003-2022», μια φιλόδοξη ΚΡΗΤΙΚΗ Πολιτιστική Παρουσία όχι μόνο για την Κρήτη, όχι μόνο για την Χώρα μας, αλλά όλη την Γη, όπου ζουν και αναπνέουν μοναδικά παιδιά της, οι Κρήτες και οι Κρήσσες της και ανθίζουν σαν λουλούδια τα Ήθη και τα Έθιμά της.

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκει, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

Acharnon Gordium Bond

Acharnon Gordium Bond
Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

Η "ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

AΡΘΡΑ «Αcharneon Gordium Bond» blog ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ στον ΔήμοΑχαρνών

1)ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: «..ως προς τη λειτουργία του νέου Κοιμητηρίου Δήμου Αχαρνών»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/02/blog-post_99.html

2)ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΛΙΖΑΣ"; ρωτούν ξανά και ξανά οι δημότες Αχαρνών!ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post.html

3)ΑΧΑΡΝΕΣ: ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ2007 ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/2007.html

π.Δημάρχου κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ, προφίλ:

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_27.html

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Αcharnes Gordium Bond:απάντηση σε αναγνώστη: -«Γιατί δεν υπάρχουν Εφημερίδες σε μια τόσο μεγάλη πόλη;»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond.html

Πως κατασκευάζονται "ένοχοι" ..σενάρια απίστευτα..

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html


Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

"Acharnes Gordium Bond": απαντήσεις σε αναγνώστες

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_49.html

"Acharnon Gordium Bond":επερχόμενο άρθρο με τίτλο "ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_14.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnes Gordium Bond:"Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΓΚΤΟΣ.." γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝAΚΗ σε ταλαίπωρο αναγνώστη

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharne-gordium-bond.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharneon Gordium Bond: απάντηση σε αναγνώστη για τον ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bondq.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnon Gordium Bond:Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ Ανοιχτή Επιστολή προς τα μέλη του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-Διοικητικού Συμβουλίου Αχαρνών με θέμα:"...ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ από τον τ. Δήμαρχο κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_80.html

Αcharnes Gordium Bond-Για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και την ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ "Σενάριο 1ο: Γράφει η σεναριογράφος Μ.Χ.Β"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ BLOG THΣ:Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bond-blog.html

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ-ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΗΣ

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω και τώρα που καίγεται η Βαρυμπόμπη. Το ήξερα, το περίμενα. Οι καταπατητές της περιοχής που δρούν εδώ και δεκάδες χρόνια ανενόχλητοι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης δεν έχουν σταματημό, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ.

Θέλοντας να πουλήσουν ό,τι ακόμα προλάβουν και ιδιαίτερα «ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ» χωρίς συμβόλαια και νόμιμες διαδικασίες, δεν θα αφήσουν ούτε ένα χλωρό φύλλο ούτε στην Βαρυμπόμπη ούτε στην Πάρνηθα. Αυτό που τους εμποδίζει είναι ο χαρακτηρισμός «δασικά» των εκτάσεων και αυτόν θα πολεμήσουν με τον δικό τους «μοναδικό» τρόπο. Οι «κωφοί» του τόπου, τα πουλημένα τομάρια που συναινούν δια της σιωπής τους, ή «μυξοκλαίνε» για τα καμένα δάση έχουν τεράστια ευθύνη. Κανείς δεν τους πιστεύει πια και η Πάρνηθα είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ αν δεν γίνει κάτι. Από ποιους; Μόνο στον Δένδια έχω αυτή την στιγμή εμπιστοσύνη, σε κανέναν άλλον. Όλα στον τόπο μου ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ εδώ και 30 χρόνια. Αποχαιρετήστε για πάντα την Πάρνηθα ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ, ποιοι τις κάνουν, με ποιο τρόπο, ποιοι ενέχονται, τι περιουσίες έχουν αποκτήσει, πως πουλάνε, τι έχει απομείνει για να πωληθεί.

Και μόνο αν η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ. Αλλιώς, η Πάρνηθα είναι ήδη ΧΘΕΣ. Όπως και η Βαρυμπόμπη.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ